Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
Kipróbáltam, onnan tudom.
23H2 még Phenom alapú procikkal is ment.
Természetesen, tiszta telepítéssel gondoltam (kilőve az extra követelményeket, mert pl. az X58-as lapom még legacy BIOS-os, az AM3+-os lapom full supported UEFI, secure boot-al, ott csak a TPM "hiányzik").Értem, és köszönöm a háttérinfót.
Amúgy netto pazarlás ami a világban zajlik (e téren is), mivel én ezekre az öreg vasakra csak azért tudtam feltenni a 24H2-őt, a Phenom-osra a 23H2-őt különösebb bohóckodás nélkül, mert az adott CPU-kban benne van utasítászinten minden szükséges ficsőr.AVX2-őt Intelnél 4gen-től, AMD oldalon Zen+-tól (Ryzen 2xxx sorozat) tudják a procik, szóval ez aztán nem lehetne probléma a jövőre nézve.

Nyilván, vannak spéci esetek, spéci szoftverek, ám az átlaguser-t ezek nem igazán érintik.
Az persze már más kérdés, hogy a szoftver fejlesztője milyen "szükséges" követelményeket támaszt/generál...#121719KROK640: nagyjából kijelenthető, hogy a HEDT Intel CPU-k számozása előrébb jár egy számmal a desktop megfelelőjétől, a kérdéses i7-6900K az 5. gen desktopnak felel meg, azaz Broadwell, ilyen prociból desktopn nem sok variáns jelent meg (i7-5775C pl.), mondhatni ritkaság. Egy i7-5820K megfelel egy i7-4770-nek nagyjából, azaz mindegyik Hashwell, csak a HEDT-nél többnyire van pár + mag/szál a desktophoz képest, meg persze ez miatt is nagyobb TDP-vel bír (valós fogyasztásban is nagyobb), több pci-e sáv kivezérlése a CPU-ból, és extra memória csatornák (triple/quad/stb.), meg még pár (otthonra nem feltétlen szükséges) + képesség, főleg Xeon prociknál.
#121723DarthSun: na ez az, azért AVX512-őt nem nagyon látni desktop cpu-ban.

12/13/14 gen Intelben már elvileg ott van, csak tiltva vagyon.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
23H2 még Phenom alapú procikkal is ment.
DarthSun