Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz hobizoli #112363 üzenetére

" de DDR-l siman gyorsabb volt, mint SDR-l, pedig akkor a cache merete nem valtozik, orajel sem, viszont a RAM savszel javul, es amiatt kevesebbet jar uresen a CPU" --- így van, a DDR1 effektíve kétszer gyorsabb volt mintegy hasonló SDRAM. Pl a 266-os DDR 2×-ese volt a 133-as SD-nek, ami ott már nagyjából a csúcsot képviselte, DDR1-ből meg még utána jött a 333MHZ (ehhez az SDnek 166-on kellett volna menni, amire csak a legjobb csúcs tuning RAMok voltak képesek aranyáron), majd 400MHZ (amihez az SDnek már 200MHZ-en kellett volna járnia alacsony időzítés mellett)

"a CPU-deszka-RAM-GF3 meg csak ~1.5eves cuccok voltak amugy, es megnezed most se hasznal mindenki aktualis up-to-date max fel eves csucstechnikakat" --- Sőt, akkoriban ezek a cuccok úgy 1-1,5 évesen kezdtek igazán terjedni és reneszánszukat élni. Az újkori áruk nagyrészét elbukták, és igazán bestbuyok lettek. Pl 25 ezer környékén egy nagy rakás GeF3-ast adtam el, pedig nagyon nem annyi volt az újkori áruk. 2003 tavaszán nem győztem hordani a jóárasított GeF3-asokat a haveroknak meg az ismerősöknek.
    Nekem ugye egy Ti500 128MB-os csúcsmodell volt, de mivel Ti200-nak vettem ezért harminpárezerből megúsztam anno. (én hamarabb vettem jóval mint a többiek)

"a kene a fiamnak egy gep, de nem kell komoly, csak jatszani kell neki..." --- tudnád, hogy mennyi ilyennel találkoztam az elmúlt 25 évben ... Aztán odahajít egy 70 ezres keretet, hogy hűűű ez mennyire sok pénz, ebbe persze a munkadíjjam is legyen már benne. PFFF....
    Mondjuk volt egy időszak amikor nagyon korrekt gépet tudtam ennyiért a nagykeres kapcsolataim miatt : Abit ST6/ASUS TUSL2, Celeron Tualatin 1200@1600MHZ, 128-256MB RAM, GeF2 MX400, 20-40GB HDD, gagyi olcsó táp, gagyi olcsó ház. ODD meg jöjjön a régi gépéből. Sőt, ha olyan volt akár a ház és a táp is. Ez 2002-2003-ban már messze nem volt a csúcs, de még elment "kezdő gamer"nek.

• Pikari

veterán

válasz hobizoli #112363 üzenetére

ha az sd memóriát ddr-re cseréled, akkor a sávszélességet megoldod, de a késleltetést nem, így szépíteni tudod a duron teljesítményét, de érdemben felzárkózni nem tudsz.

Új hozzászólás Aktív témák