Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake1977
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Nekem egy 7300LE volt, 64bites, kemény 10ezer jó magyar forintomba fájt, nem sokkal volt jobb mint a 6200-as, viszont az eladó jól átvert vele, kérdezem mi a különbség a GS és az LE között (limited edition-re gondoltam) azt mondta semmi, csak árban egyezer párszáz forint, jó akkor sporolunk...jó a limited is, mint kiderül ..64 bit, a GS 128bites volt
Ez kb 4 max.5éve volt, akkor még nem volt netem, azóta nem veszek semmit sem, ha nem guglizok rá előtte 
-
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
Sejtem mekkora lépcső volt a kettő között, kb. mint nálam, mivel én sx-ről dx40-re majd 486 DX2 66-ra váltottam egy hónapon belül.
Az UFO-t már ezen nyomtam, kicsi 12"-os IBM monitorral vga max 800x600-at vitt univbe alatt. 
djculture nekem a 64bites turbo cache verzió jutott, csak a márkásabb gyártók első darabjai jöttek ki 128bitesen, winfast, evga, etc. és hamar le is vették a terméklistáról a 128bites verziót mert jól overclockolható volt, és megközelitette a jóval drágább 6600-as (nem a GT) teljesítményét.
Wiki -
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
386_foto_1
386_foto_2
Amit én használtam első 386 sx lap, az ugy 3x ekkora volt, dög lassú phoenix biossal. -
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
Akkoriban én még nem értettem ám ennyire a gépekhez, annyit tudtam ha forditva teszem rá a vinyót elszáll a cmos, állithatok be mindent újra. Most előkaptam a 386-os lapot a szekrényből, de ezen nincs kifejezettem cmos clear jumper, csak egy battery váltó, externa/internal lehetőséggel, gondolom ez volt akkoriban a megfelelője.
-
snake1977
őstag
A 386-oson nehéz volt cmos resetet csinálni , bár elég volt fordítva rádugni a hdd kábelt és kiütötte a biost
Nekem müködött, hatalmas poén volt mikor barátnőmmel lekodoltattam a bios-t, úgy hogy direkt nem is voltam a szobában, mikor visszaértem akkor meg lazán kinyitottam, brilliroztam egy kört 
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Én GeF 6200-essel toltam az NFS Carbon-t, persze nem fullon, de annak idején amikor az nv 6600GT és a ati 9800Pro volt a csúcs, még el lehetett játszani vele, egy 2200-as sempronnal, még nem voltak ilyen nagy gépigények mint ma.
Zoltanz pci-os Matroxal még nem akadtam össze, de nem ereszteném el az biztos!

Penyus Nem
ez belső író.
Most találtam még egy őskövület dvd olvasót, mindjárt megnézem milyen típus.
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
Szerintem ez elég költséges, és bonyolult hadművelet lenne, érdemesebb a bios gyártójának irni egy emailt, mivel elég régi a gép, talán megadják a passwordot. Egyébként láttam itt a ph-n olyan apróhirdetést, amiben vállalják a biosból a kód kiolvasását, még ez is egyszerübb mint utaztatni gép gépet, plusz eprom égetőt, kvarclámpát etc.

Mondjuk ha már előtted vannak a gépek akkor jó móka
Zoltanz lehet van valami titok ezekben a Matrox kártyákban a tűéles képen kívül, hogy aranyárban adják őket?
Szerintem túl sok nem fog elfogyni a bolti készletből.. 
Egyébként egy pci-os G200-asom van most is.
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
Ezért mondtam hogy téged kérdezzenek, én ehhez amatőr vagyok, bár tegnap küldtem Vitkonak pár mester jelszót a régi bios-okhoz, ugye jó öreg AWARD_SW és társai.

Egy próbát megér.
Annyit még hozzáfűznék hogy akkor a legmacerásabb ha mondjuk be van forrasztva az a bios rom, eredeti bios tartalmat ehhez beszerezni pedig szerintem igencsak nagy feladat lenne, talán a érdemes lenne próbálkozni a cég supportjánál, hátha..Szerk.: Zoltanz a G450-est szerettem, volt belőle egy dual head verzióm.

Parhelia horror árban volt mikor kijött, és mintha a mai napig nem akarna csökkenni a Matrox-ok bolti ára.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
Bacsis 4K-ért??
Az nem egy rossz ár, lassan eljutok valamelyik bankig és nyitok egy saját számlát mert már ideje, és körülnézek a vaterán ugyis vagy 3éve van regem, de utánvéttel drága minden, full dobozos verzióban ennyiért nagyon megérte!

Valaki ért a pocket pc-khez? Nevezetesen az Ipaq 3850-hez? Szeretném upgradelni win 2002-ről 2003-ra, de eddig csak angol leirást találtam, és az sem egyértelmű számomra.
Vagy esetleg ha valaki egy ilyenre vágyik eladó a kütyü, vagy elcserélhető.
Én egy HP Jornada-t szeretnék mint Bacsisé majd egyszer

Vitko pü-ben irj egy pontos típust, és megpróbálok utánakérdezni, most jutott eszembe van egy laptop szervizes ismim, talán ő tud értelmeset mondani.
-
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Értem, nekem volt egy hasonló gondom, HP Vectra gép VL-es intel lappal, azt hiszem DarthSun-nak ajándékoztam a lapot, de ott volt egy CLR password kapcsoló, és elemkivétel, illetve cmos reset után kért csak jelszót. Ha nem látsz ilyen átkapcsolót, akkor...
Egyébként addig sem jut el ha lekötöd pl. a hdd-t hogy floppyról bootoljon? Talán úgy egy bios frissitéssel megoldható lehet. Ha viszont nem, akkor vagy nézni kell egy default passkeyt, vagy a cmos chippet kivéve, reflash. Több ötletem nincs.
Badman 4ever
Ezek a cippek nem hiszem hogy a mostani sávszélességgel készültek volna.
Akkor elképzelhetőnek tartod hogy valahol még müködik egy ilyen gépsor, és nem álltak át a komolyabb technologiára, igy hasznositva őket?
Nekem is van samsung sd-m amire az everest 2007-et ír ki.
Kiváncsi lennék egy ilyen új kártyára, a gef 6200-esből volt pár verzió, sima alap, turbo cache-es, LE, SE, ennyiről tudok, de érdekes mindenesetre ez az egész. -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Szép darab, ha jól emlékszem az 5900 horror árakon volt az üzletekben, 2-3 éve akartam beszerezni egyet, az akkor még agp-s konfigomba, akkor majdnem 10k volt az ára használtan, 12-ért vettem helyette 7600GS-t, ddr2-est ugyan de nem tartottam reálisnak ezt az árat. Igy utólag lehet jobb lett volna, mert manapság nem túl sürün látok ilyet.

-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Mi ezt úgy hivtuk a haverokkal hogy parasztvakítás
Mondjuk az FX5600 ultra és 5900 ultra volt a széria két csúcsmodellje (tudomásom szerint), egy 5900-ast elfogadnék dísznek is akár. 

Szerk.: A Media GXm 233GP procim vevő híján elcserélném valami értelmes számomra használható dologra, akit érdekel üzenjen.

-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Valóban, bár ha elteszed és lezsírozod úgy 10évre lehet 2x annyiért el tudod passzolni majd, hosszútávú befektetés
Másrészt ilyen képességü kártyáért ennyit kérni nagy pofátlanság, számítógép bontóban, vagy second hand üzletben maximum 2-3k-ért utánad vágják csak vidd el. Az fx széria szégyene volt a maga 64bites memória vezérlőjével, nem is tudom volt e ettől rosszabb húzása az nVidiának, a gef3 ti 200-asom elvileg porba alázza. -
snake1977
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
A Radeon 7000-est meg tudom erősiteni, egy ideig használtam pci-ost.

szerk.: A hétvégém elcseszem egy újabb vga tesztel, mivel van nálam most pár régebbi kártya, viper v550 agp, viper v550 pci, gef2 mx 200, gef2 mx 400, gef3 ti 200, meg még körbenézek mit találok

-
snake1977
őstag
válasz
kovy79
üzenetére
Pci verzióról én sem tudtam, és igy dobozzal nagyon fain a kicsike

A Siluronak meg azért örülök, mert csak néhány verzió jött ki 128bites memória vezérlővel, és ezek egyike az Abit terméke, ha jól emlékszem még az asus (többről nincs infóm) adott ki 128 bitest az mx szériában.
-
snake1977
őstag
válasz
kovy79
üzenetére
Jól látom ráadásnak a doboz és gyári cd mellé, még pci buszos a kicsike?
Grat. ilyennel még nem futottam össze! 
Tegnap én is kaptam egy Abit Siluro GeF2 mx200-ast kék nyákosat.
cskamacska Az alaplapi sata raid vezérlők jól tudom hogy csak RAID 0,1,2-őt tudnak?
Nekem is van a lapomon, vezérlő, de még sosem voltak egyforma vinyóim hozzá, most van 2db 20gigás maxtorom, de ezekkel szórakázni meg hülyeség és kispálya nem?
-
snake1977
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
A szerencsém talán az hogy a cuccok javát ingyen kapom cserébe néha épitek egy egy gépet össze, vagy szervizelek. Nem ebből akarok megélni, viszont általában a gépemre forditom a befolyt összeget, vagy épp olyan cuccot cserélek aminek hasznát veszem.

Igen pang most minden piac, ha azt nézem hogy egy pci-os voodoo3 3000-est 2,5k-ért adtam el tavaly év végén.. Majd ha jobb lesz az átlag életszínvonal, akkor többet áldoznak az emberek a hobbijukra is.

-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Ha úgy nézem nekem ingyen volt, és nem is ebből akarok meggazdagodni.

Én rajtad kívül személy szerint nem ismerek senkit aki komolyabban gyűjtené ezeket a ritkább dolgokat. Azt hiszem mindenhol az ország gazdasági helyzete a meghatározó, minél jobb az életszínvonal, annál többet megengedhetnek maguknak az emberek, pl. a hobbijuk terén. De nem megyek át gazdasági elemzőbe.

-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
Penyus akkor az egy jó vétel volt, én személy szerint élőben még nem láttam ilyen gépet, csak a videódon. Akárki akármit mond unicum.

DBOB jó kicsit túloztam de vannak olyan hardverek amik többet érnek az akkori vételi áruknál, igaz mindent a kinálat kereslet határoz meg, hiába van egy 4004-es procid, ha nincs érdeklődő és vevő rá, akkor értéktelen gyakorlatilag, hiába az eszmei értéke. Én nem általánositok, ott a Media GXm procim, állitólag viszonylag ritka, 7k-ért kitettem az apróra, eddig egy értelmes hsz volt, a többiek cikizték az árat..
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
Az igen, a 286-osok korában ez a felbontás hatalmasnak számított!

Ha vársz egy kicsit lassan megint annyit fog érni mint újkorában
Én átugrottam ezt a setup disk-es kort, xt után egyből 386sx-re váltottam, az xt-nél még a lemez inicializálásához (?) és a rendszerhez kellett valami régebbi verziós dos, ennyire vagyok csak képben ezt illetőleg.
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ilyesmi mpeg2 dekóder karim volt, csak noname, legalábbis gyártó nem volt feltüntetve.

Bár azon a hangot egy 3,5-es jackel át kellett kötni a line in-be, és volt rajta belső hang bemenet ami közvetlen a dvd-ről jött a kártyára, sajnos müködés közben nem láthattam,mert halott gépből szedtem ki.
-
snake1977
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
Akkor ez kicsit (lehet most hülyén fogalmazok) olyasmi volt mint a physX kártyák, csak épp 3D-s gyorsítást számoltak?

-
snake1977
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ha már elfeledett vga-k kerültek szóba, ott volt annak idején egy szintén érdekes 3d gyorsítós kártya, a Rendition Verité nagyon nem ismerem a hátterét de nem volt egy tucat termék ez sem.

-
snake1977
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Nos az aranytól drágább grammja ha úgy nézzük, az már biztos.

-
snake1977
őstag
válasz
üzenetére
Közben én is utánanéztem, horror ára van, egy régi aukciót láttam 1400$-os árral, nem semmi. Azért sajnálom hogy a Pioneer-ba nem került be, bár szerintem akkor még féltek ettől a nagyon új technikától, vagy legalábbis találhattak hibalehetőséget.
Mindenesetre igazi kuriózum egy ilyen kis chip. -
snake1977
őstag
válasz
HummeRC
üzenetére
Ilyen menüt én is kreáltam, mert elég gyakori volt hogy pl. ismerősömnek játékokat programokat hdd-ről hdd-re másoltam, és ilyenkor jól jött az előre beállitott smartdrv.exe vagy épp csak himem.sys esetleg az általad emlitett emm386.exe /ram vagy egyéb utasítás, amikor még csak 4-8mega ram volt a gépben nagyon sokat gyorsitottak ezek a programok.

Nos igen akkor még egy 2mega rammal szerelt s3trio menőnek számitott, akinek meg virge, vagy 3dfx voodoo 1 volt az volt a király.
-
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
HummeRC
üzenetére
Az 5ALI61 már támogatta a K6III cpu-kat.

Igen igy lehetett file-t létrehozni, bár elég volt az F6 és enter, még ma is használom néha a total commander parancssorába begépelve.

Az EDIT parancsal már dos alatt is lehetett viszonylag kuturáltan szerkeszteni, de persze nagyon fapados volt. -
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
Badman 4ever
üzenetére
Proci: AMD Thuderbird 1Ghz
Videó: GeF4 MX440
Nehogy már kimaradjak
Ez volt a konfigom alapja úgy kb. 2003-ban. -
snake1977
őstag
Uraim, a cyrix media gxm procit lehet futtatni bármilyen lapban, vagy kell alá valami spéci deszka?
-
snake1977
őstag
Ha már szavazás akkor: Athlon XP, amikor ezen 1700mhz-es példány volt a birtokomban, egy ALI ALADDIN (rem. jól emlékszem) chipsetes lappal, ATi 9250SE videókarival és kemény 384mega DDR rammal, verte az öcsém P4 2Ghz-es gépét, 512DDR és u.az a videókari, nálam minden gyorsabb volt egy hangyányit, főleg a mai napig kedvenc NFS játékok.
Így én erre voksolnék, Athlon XP
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis
üzenetére
A GTA 2 ugy rémlik használja, sőt talán a Tomb Raider 2ik része is, legalábbis a vudu 1-et tuti.

Felnéztem youtube-ra van pár game ami használja a voodoo2-őt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul
üzenetére
Itt a PH-n van egy emberke akitől rendszeresen vásárolok, ha újabb cucc kell vagy gépet építek, az újhoz képest valóban magasak az árak, de pl. am2+ lapot, jobbfélét (tehát nem asrock stb.) kapni már 5-6k-ért, akár msi-t is. Persze egy DFI lap azért unicum a kommersz lapokhoz képest.
A 939-estől személy szerint csak azért odzkodom mert a proci nagyon sokba kerül, ráadásul az ikermagos szinte megfizethetetlen, pl. a magasabb órajelü am2-es X2-esekhez képest akár a duplájába is kerülhet. 
-
snake1977
őstag
válasz
Dyingsoul
üzenetére
LooL én nem dicsekszem, (szerénységem köztudott
) nálam ez tesztelni van, a multkor még nagyobb adagot kaptam, ha megtartanám a hibás cuccokat, meg amit eddig kaptam, már lépni sem tudnék a szobámban, de a házban sem nagyon. Kb. Penyus barátomhoz hasonlóan járnék. 
Eddig kb egy nagy konténernyi cucc ment át rajtam, tudod ismerősöm lomtalanitásokból hozza a cuccot, ma egy kissebb részét hoztam el, amiből úgy vélem pénzt lehet csinálni.
Maradt még nála 17 komplett gép, 286-ostól p2-esig vegyesen, és úgy 130-140kg alaplap ugyanis kilóra adják el, én nem megyek a mennyiségre, csak gondoltam megmutatom mit sózott rám a húsvéti nyúl tesztelésre.
Am eddig úgy néz ki müködik 2db FuSi lap D1567-esek int. vga+hang+agp 2sata 2ide, 1db Compaq evo (elfejeltettemhanyas) int vga+hang+agp, 1db Gigbyte 8i848pm int. hang+agp 2sata+2ide.
Alaposabb teszt után olcsón eladóak lesznek, akit érdekel valamelyik lap, pü-ben jelezze.
-
snake1977
őstag
válasz
Penyus
üzenetére
Valami bios hibája volt, és rühellte az nVidia tnt és tnt2-es kártyákat, bár a vanta és m64 verzióval elpötyögött a lap, illetve a revizió szám volt lényeges az ujabbaknál javitották ez a hibát. A voodoo3 akkor még a tnt-hez képest drága volt mikor nekem volt ilyen gépem.

Ranagol pontosan, az én lapom is ezt produkálta, bár sikerült egy leirást szereznem ami nem hivatalos, illetve revizió számonként máshogy kellett jumperolni a deszkát.
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
WoW
Nekem kimaradt, a 486-os szériából aktív koromban csak inteles procik jutottak, kivéve egy dx4 100-as amd-t, de az csak 1 napig volt meg. 
Bacsis a zalman-nak van egy kétkomponensű ragasztója, a hűtőbordákhoz talán azzal? (én rákenten egy adag fehér szilikonzsírt, és a négy kis sarkát lepillanatragasztóztam bevált
(k6-2-es volt)) -
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Csak Penyától idéztem a cica szemére vonatkozólag.
Hm szigorú? Büntet az biztos!
Na igen, "életkép" és "élő múzeum" Penyus szobája, hasonló káosz nálam is szokott lenni, van is, de ez lenyűgöző, no meg végülis nem is igazi káosz, csak nekünk, Penya szerintem 99%-ban tudja miért hova kell nyúlni az alkatrész és géphalomban, ha keres valamit.
-
snake1977
őstag
Nekem a 2500+ Barton ment fesz emelés nélkül 3200+ , léghűtéssel, egy ősöreg Ecs KT600-as lappal.
Szerintem annak a procinak ez a vége, keress egy másik tesztpéldányt.
Am ha minden igaz nyár vége felé vissza szerzem a 2500+ prockót, ha megjött ismim külföldről, no akkor elpostázom neked hogy megnézd mi a vége...
-
snake1977
őstag
Sosem hittem volna hogy áprilisban is jön a mikulás

Kaptam ma egy kis tesztelni való csomagot, kivi leszek mennyi indul el ezekből.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
LGA 775 -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Elemet cseréltem DarthSun
de sajnos nem lett jó, a táp meg egy 350w-os JNC, csak tesztre használom, de egyik lappal sem volt gondja még, a bios frissitést fogom most megpróbálni ha találok egy ép floppy lemezt. 
Szerk.: Kaptam egy jó kis 2000+ os proci, axda2000kt3c, ha rá tudok szerelvényezni egy jobbféle hűtőt, megnézem mit produkál, mennyire tudom túlhúzni, 90fok a max tempje, talán sikerül valamit kihozni beőle.

-
snake1977
őstag
Olyan lap volt már a kezemben Bacsis amin 754-es és 939-es foglalat is volt, de ez ujdonság volt számomra, mert memóriásat ebből a bővitőből még nem láttam

Penyus akkor ezekszerint csak én vagyok megint lemaradva egy kicsit
Lenne még egy idevágó kérdésem, aBit KX7-es lap, a kondik nem puposak, sérülésmentes a lap, viszont ha belépek a biosba, és save&exit után nem hajlandó újraindulni, ugyanez van resetnél is, bár itt 5-6 alkalomból 1-2x ujraindul, de megfagy a post screennél.
A memória nem hibás, próbáltam másik procival is, másik memóval is, egy bios frissités ezt megoldhatja, vagy itt már komolyabb probléma lehet? -
snake1977
őstag
Ezt figyuzzátok, milyen kis okos cuccal futottam össze a vaterán am2 cpu bővitő kártya, ilyet nem láttam még amd-nél.

-
snake1977
őstag
Én úgy vélem akkoriben elvetették a tovább fejlesztést és más irányba fordultak, viszont az amd-ben ugye beépített a mem vezérlő, és lehet ennek folytán most átgondolták és ezt a vonalat követik, az amd sikeressége végett, csak jóval komolyabb szinten viszik tovább, átgondoltabban, ugye az i3/i5/i7 már egy komolyabb architeketúrára épülő processzorcsalád, gondolom vártak addig amig a gyakorlatba is érezhetően jobbat készítenek, mint a konkurens hogy versenyképes lehessen vele szemben.
Hozzáteszem ez a saját laikusként feállított elméletem. -
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Egyenlőre ramokat próbálok cserélgetni, bár a memtest szerint hibátlanok, de mégis mintha a pc 100-as memók nem birnák, beledobtam 2db 133-ast, 100-on futtatva, így nagyon ritkán produkálja a restartot.
Ahogy Zoltanz mondja ez x-akta lesz
Most viszont kaptam egy MS-6337 ver.2-es lapot, bár DTK a full screen logo, a lap elvileg MSI, nagyon babán tuningolható, épp egy 933-as p3-ast próbálok benne, alap 133as fsb 1,7v eddig postolt 155 mhz-en 1,95v-al
166 a max fsb de hiába osztom vissza a memókat, már 160-on sem postol, pedig még 1.95v-ig (2.0v a max) is feltoltam a feszt neki, azt hiszem ez vagy hűtés gond lesz, vagy itt a vége a procinak. 
Azt mondjátok meg nekem, egy p3-asra felmegy valamelyik Mac os x? Illetve ha felmegy melyik verziót szerezzem be? Aki tud infót, az küldjön egy linket, akár torrentest priviben köszi!
iDeneb-em és Snow leopardom van, de ezek azt hiszem csak intel core 2-ön mennek, még amd x2-re sem telepíthető. 
-
snake1977
őstag
válasz
DarthSun
üzenetére
Köszi DarthSun!

Egy hdd van rajta, viszont valóban másik ide portra tettem az odd-ot, megpróbálom egy kábelen mit mutat. Ilyenre nem is gondoltam, azt hiszem régen valamelyik abitos lapom csinált hasonlót, csak ott már a bios sem ismerte fel a secondary-n a odd-t két vinyó mellett. -
snake1977
őstag
Hááj! Jöttem megint egy kis segítségért...

Asus A7V-E lapocska, elvileg via kt133-as chipset, benne figyel egy 950-es duron, a kondik nem puposak, a lap is szép állapotban leledzik, xp településnél mikor eljut arra részre hogy fekete képernyőt dob, és jönne a particionálós rész (3led megvillan), akkor dob egy resetet a lap. Már próbáltam fsb-t csökkenteni, levenni a ramok sebességét, de semmi javulás, mindig ugyanott jön a reset, meghajtókat rendesen látja, igy nem gondolnék ide vezérlő hibára.
Valakinek valami ötlet? -
snake1977
őstag
-
snake1977
őstag
válasz
zoltanz
üzenetére
Úgy kezdi hogy administrator password required, utána cleared, majd egyből visit a dátum miatt hogy incorrect, beállitom a cuccokat, akkor kilépve a biosból elindul, de amint leállitom a gépet, ugyanigy indul el. Lövésem sincs miért lehet, a dolgok jól vannak bekötve, csak a bekapcs gomb van rákötve, tehát olyan sem lehet hogy pl. egy led rossz helyre lenne kötve, zárlat igy nem lehet elvileg.
-
snake1977
őstag
Hali!
Érdekes problémával kerültem szembe, kíváncsi vagyok hogy mit szóltok hozzá.
Adott egy ibm lap, i815 chipset, 933-as p3-assal.
Folyamatosan elfelejti a bios beállításokat, elemcsere is megvolt, de semmi változás.
Szerintetek mi lehet a gond? Jó lenne megoldást találni rá, mert ajándékba menne a gép 2 hét múlva.
-
snake1977
őstag
Tényleg Penyus, jutottál valamire a 2000-es alaplappal, vagy díszként funkcionál?

Én egyenlőre gyári tápot kersek az 500-asomhoz, vagy elpasszolom valakinek akit érdekel még ilyen retro cucc. Amit adtál oldalt, ott a sematika alapján elkészitettem egy pc-s tápot, kipróbáltam mükszik a szerkentyű, de a gyári az gyári.Más, ezzel a SUN géppel mit tudok kezdeni? Valami ötleted? Megnéztem közben alaposabban, van benne egy 1,3 gigás scsi hdd, meg egy másik amin nincs kapacitás jelzés, illetve egy zorall scsi cd rom, olyan mint a laptopokban van, csak vastagabb. Ennek alap esetben nem kéne hogy legyen vga kimenete? Se billentyüzet, sem egér bemenetet nem látok rajta.
Azért kérdem mert ha nem jó semmire haversrác viszi a méh-be..
Vagy ha valaki igényt tart rá, elcserélem valamire. -
snake1977
őstag
Na igen ez tény, de végülis az értéke megamarad, és idővel talán növekszik is valamelyest, na meg egyszer majd a Penya féle számitástechnikai múzem sokat hoz a konyhára.

Memtest86+ okés, lefutott, nem találom a hiba okát, mondjuk mióta az új vidkari van benne sürübben csinálja a balhét, de csak nem az új catalyst a bünös.

Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 24 GB-os RTX 3090 OEM
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
(igaz a gyenge udma miatt mégsem lett jó neki)
Ez kb 4 max.5éve volt, akkor még nem volt netem, azóta nem veszek semmit sem, ha nem guglizok rá előtte 

ez belső író.
SCSI-ről jut eszembe, van egy Yamaha 4x cd íróm, nem ilyet kerestél scsi-ban?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)