- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 20 éve a PH!-n
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lee56
őstag
válasz amdxp2 #68109 üzenetére
Azt csak te tudhatod hogy megérte-e, kisebb szöszöléssel a BIOS-ban szerintem ott is meg lett volna ugyanez. Annyiból lehet benne valami hogy ha akár 1 fokkal is hüvösebben tartja az asus lapod már ez is sokat jelent a te esetedben mert melegedős fajtát fogtál ki nagyon ugy néz ki.. De örülök hogy találtaál egy stabilnak tűnő tuningot, használd egészséggel
80 fok közelébe kerülsz így is az meg már kritikus hőmérsékelet, ennél jobbat csak komplett hűtőrendszer upgrage és/vagy másik FX-el tudnál elérni szvsz. És igaz hogy ibt-hez mérhető terhelést nem sok másik program/játék tud kifejteni. De azért manapság pont kezd jobb lenni a magok kihasználása szóval, azért készülj fel hogy jobb ha ibt stabil a gép tartósan, és nem szállnak el a hőfokok se. Ugye azt meg nem is mondtam hogy ibt csak procit terheli, ha van egy játék ami gépigényes a VGA is fogja fűteni, kevésbé jut friss hideg levegőhöz, nagyobb a benntreked a meleg levegő veszélye is. Na szóval nem tanácsos ilyen határértékeken járatni a hűtéset, csak ezt szerettem volna közölni.
No Comment
-
Omli85
őstag
válasz amdxp2 #68080 üzenetére
FX Fixes IBT-t futtass abból nagyjából leszűrhető az is ha kevés a fesz illetve ha végig is megy fix nélkül hibát dob a végén is.
Mondanám, hogy adj még egy lépcsőt a cpu fesznek de így is határeset az a hőmérséklet és összességében nagyon nem veszel észre difit 4.5 és 4.6 között szóval felesleges, inkább a stabil 4.5 esetén kedj el lefelé lépkedni meddig marad stabil. Ezzel nyerhetsz jó pár fokot illetve az is lehet, hogy nálad is 4.5 felett jön meg az étvágy alatta meg eldöcög kevesebbel is.
Számottevő gyorsulást 4.5 ellenében 4.8-on és 5-ön érzékeltem de ott is csak akkor ha olyan alkalmazással gyilkoltam aminek kellet egy szálon a kraft bár 5Ghz esetén érezhetően pattogósabb volt a gép ha nem kéne hozzá még egy kábelt behúznom paksról, hogy elbírja úgy használnám de sajna nem így van így marad a 4.5 .
És mivel már rég volt hozzáteszem ezzel addig kihúzom amíg jön a ZEN[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
Beretvás
veterán
válasz amdxp2 #68080 üzenetére
ibt alatt a 77 még elmegy. de nézd meg mire van állitva a ventilátor. tedd standard ra ha nem azon lenne. cpu llc
veryhigh? utrára gondoltam.valojában a 8350 is ugyanaz csak emeltek az alap orajelén. meg talán kissebb az alap vidje.
1,450 kell neki a 4,9 hez. de elég ez a 4.8 is mert ide is kevés a vga-m és minek zavarjam feleslegesen.
na de megnézheted egyel lejjebb is hogy ott menyit droppol a fesz a biosban beállitotthoz képest, már mint az llc-t
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz amdxp2 #68078 üzenetére
ibt alatt vannak nekem ezek. és szerintem silenton van az nálad.. de ám hiába a ventilátor ha a hütö nem tudja elvezetni a höt a kuparol vagy csak lassan.. például az enyém is egyik ajánlott csucshütö és mégis elveri pl a silver arrow. tehát vagy 10 fok difi is lehet hütö meg hütö között.. mondjuk ha 4,5 megy neki az átlagos kocka kb.
-
Beretvás
veterán
válasz amdxp2 #68076 üzenetére
hütö meg hütö között is tul nagy a difi.. nem elég , hogy kéttornyos legyen. meglehet azt fogni szerintem csak mélyebben bele kell merülni. de játszik az is, hogy ennyit tud a kocka. van itt a topikban pár ember aki antituningosat fogott ki. ventilátor profil mire van állitva biosban? tedd standardra, mert ha silenton van akkor késön pörgeti fel a ventiket. nekem standardon megfogja 25 fokos szobában 4,8 on 65 fok kupakhövel max. silenton elengedi 70 fölé is mert ott pörgeti maxra a ventiket és ott meg is fogja de akkorra már 72 fok körül van.
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz amdxp2 #68073 üzenetére
Nem nagyon értelek téged. A multkor a giga lapoddal, arra jutottunk hogy nem elég jó a hűtésed, erre most lapot cserélsz és minden más maradt.. Se jobb szellőző ház, se combosabb CPU-hűtő, se másik FX (nagyon valószínű hogy egy eléggé melegedős, sokat fogyasztósat fogtál ki van ilyen sajnos, nem mindenkié megy 1.2V-on 5GHz-et..).
Megkérdezhetem hogy mit vártál mégis a cserétől?
No Comment
-
Beretvás
veterán
válasz amdxp2 #68069 üzenetére
ha a leirtakat beállitottad akko jonak kell legyen mert az én bioszom is ugyanaz. neki mákja van de lehet egy bizonyos fesz felett elfüti az övé is még ezt nem tudjuk. söt mindegyik ilyen, hogy elfüt és nem fogod tudni hüteni hiába stabil. de szerintem a 4.7 re ráprobálhatsz azon a feszen.
-
ViZion
félisten
válasz amdxp2 #68064 üzenetére
Ezzel nincs baj. Nem biztos, h táp, lehet az alaplap az. Normális dolog, kellemetlen, de nem lesz baja.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Beretvás
veterán
válasz amdxp2 #68056 üzenetére
elöször is ai overclock tuner manual nem docp. de ami az összefoglalo hsz ben van leirva "vision" irása alatt az egy az egyben alkalmazhato erre a lapra mert szinte ugyanaz..
cpu ratiot kell állitgatni és nem a bus frekvenciát. a voltagenél sem manual hanem offszet kell. de olvasd el az öszefoglalot. és minden világos lesz.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz amdxp2 #68057 üzenetére
Fektesd már oldalra azt a gépet, úgy hogy a toronyhűtő ne húzza a lapot lefelé. Van egy gyanúm.... És nézd már meg így is, hogy elfűt e...
leviske: Jaja... tényleg, win reinstall kell lapcsere után. Amúgy előtte is ennyire elfűtötte a cpu a hűtőt. De a fesz is sok... én még nem jártam 1,4v fölött és 4,7en járatom...
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
leviske
veterán
válasz amdxp2 #68056 üzenetére
Az ASUS lapok bios beállításai elég szépen megtalálhatók a fórumon. Less bele az első hozzászólásba.
A current = jelenlegi max órajel, amivel megy miközben lesed a bios-t. A target = amit kijelölsz max célként a következő indításra.
79 fokos proci fölött pedig nem meglepő, ha a tápod is fütyül, mert hűteni és nem fűteni szeretné magát.
MOD: A CPU/NB feszt emeld meg 1,18V-ról legalább 1,25 környékére, mert nem kizárt, hogy amiatt kell jelenleg 1,45V a 4,6GHz-hez.
(#68057) amdxp2: Őszintén szólva olyat én még nem láttam, hogy a package hőmérséklet magasabb legyen a rendes mért értéktől. Volt újratelepítés a lapcsere után?
[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz amdxp2 #67965 üzenetére
Na igen tipikus példája amikor az elmélet nem találkozik a gyakorlattal.
Semmi baj mindenkivel előfordul, hogy valami olyat vesz, ami nem teljesen jó, vagy másképp mondva mindig lehet találni jobbat, kezdve a szomszéd fűjével.
Ezért kell vásárlás előtt rengeteg időt eltölteni, netet átnyálazni, fórumokat olvasgatni, ha jót akarsz magadnak később, bármivel amiért sokba kerül.Próbáld meg kicsit átvariálni a ventik irányát, lehet hogy kialakul egy áramlat most, és a sarokba ugyanúgy bennragad a meleg, nem egyszerű mutatvány ez is, kitapasztalni minden háznaál jóformán más és más lehetőségek.
Csak netezés közben 50-60 °C az már tényleg nem tűnik normálisnak.. Más biztos nem fut, ami terhelést adna, pl trójai faló, férgek vagy egyéb kedves programok, bányász ügynökök stbstb?
Mondjuk láttam már reklámokkal telitömködött weboldalt ami majdnem ibt szinten terhelt, de ilyen helyekre meg nem kell járni, aztán majd észbekapnak az üzemeltetőik.
De sima GPU gyorsítás melletti normális weboldal nem kéne hogy ennyire begyújtsa a rakétákat, nekem alig van házventim, azok is silent üzeműek, szóval légszállítani alig tudnak, ezért én is küzdök a bennrekedt meleg jelenséggel, de azért netezés alatt közel szabahőmérsékleten van bekapcsolt CnQ-val, viszont C1E és C6 sincs most per pill bekapcsolva, szóval lehetne még hüvösebb is, 0-4% átlagos terhelés van ilyenkor ha netezek..
Hmm ha nem szar a szenzor és a borda sem meleg, akkor lehet a pasztázásssal van gond általában akkor fordul elő ilyen ha nem fekszik fel rendesen vagy a pasztázás nem jó akkor nem adja át a hőt és nem tudja elvezetni a hűtő. Mikor lett pásztázva utoljára és mivel?
No Comment
-
lee56
őstag
válasz amdxp2 #67953 üzenetére
Az a baj hogy nemhogy sok pénzt áldoztál rá még kicsit rosz helyre is adtad a pénzed, toronyhűtő és toronyhűtő között is lehet órási különbség, ott van pl. egyik legjobb duplatornyos hűtő a Phanteks PH-TC14PE , vagy a silver arrow ami habuginak is volt, egészen biztos sokkal jobban hűtenek mint a neptwines csoda, ami van neked most. Hatékony hűtés másik feltétele hogy mindig legyen friss hidegebb levegő elérhető közelségben, nagy felületű nagy darab ház is kemény fokokat hozhat lefelé, és akkor már a sok venti elhelyezése sem lehet gond ami megintcsak segít majd levinni/szinten tartani a hőmérsékelet. Szóval ha tényleg "hűvösen" akarsz tuningolni, akkor majdnem mindent újra meg kéne venned, cpu-hűtés, ház + ventik. kb.
De amúgy nem kell annyira parázni, ha terhelés alatt 65 fok az még nem is olyan vészes, egy erős közepes tuningot ezzel a felállással is meg tudnál valósítani talán. Ennél még mehet nyugodtan följebb a hőmérséklet, nekem ibt alatt 75 fok fölé is megy kicsit, de nem zavar, mert más programban ennek a közelébe se megy soha..
(#67955) ViZion : Hát igen, szerintem is jobban jártak volna ha kicsit tovább kapja a törődést az AM3+ és FX vonal, és nem próbálják mindenáron APU-kba beleszuszakolni.. Talán több emberke várt volna intelre váltás helyett s maradtak volna AMD-nél, azok akik meg megunták a várakozást és váltottak meg most már zen miatt sem nagyon fognak visszatérni, szóval semmilyen szempontból nem volt ésszerű a HEDT szegmenst egyazegybe dobni és ajándékcsomagolásban átadni az intelnek, baromi nehéz lesz visszaszerezni mostmár akárcsak egy kis részét is, de azért hajrá AMD. De hát ez a vonat már elrobogott, egyetlen esélyük maradt a zen és az AM4.
No Comment
-
Hencso
Ármester
-
ViZion
félisten
válasz amdxp2 #67564 üzenetére
Jobban bírják mint a procik. GPU-nak a 75-80 sem para. nV kariknál talán 110°C a plafon, ott lassít, AMD oldalon is van ilyesmi, de a 67 nem gond, csak hangban.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Habugi
addikt
válasz amdxp2 #67551 üzenetére
Így van, az IBT-s/Primeos/stb tesztelés lényege, hogy olyan terhelés mellett lövöd be a CPU-t hűthetőre és stabilra, amit egyébként normál felhasználási körülmények közepette a boga életben nem tudsz elérni/reprodukálni, kvázi beton stabil lesz a gép, a CPU/annak beállításai részéről legalábbis biztosan.
Igazán nincs mit..
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz amdxp2 #67548 üzenetére
Na ennyi, játék közbeni max terhelésre csak 1.36V-ig ment, míg ez utóbbi képen nem is 1.392 hanem 1.408ig felcsapta IBT közben..
Szerintem nem kell a feszhez nyúlnod már, LLC-t állítgasd, nézd meg Extremen és mondjuk Regularon, melyik esetben és meddig engedi a feszt/Vcoret IBT közben terhelésre, ahány lap annyi féle képpen működik, az enyémben nem volt így nem tudom sajnos.
Azt a beállítást keresed ami közelebb tarta a BIOS-ban beállított értékhez, kvázi minél alacsonyabb a terhelésre elért/adott Max, annál jobb.
Isten igazából így is maradhat akár, az IBT-s terhelést hétköznapi dolgokkal nem tudod reprodukálni így az elért 74°C hőmérsékletet és a hozzá (adott, High LCC beállítással) társított feszt sem, max ha rossz a ház szellőzésed.
LLC-t érdemes azért kitesztelni, amint megvan melyik beállítás fogja szorosra még kamatoztatni is lehet, mert nemes egyszerűséggel feszt emelsz BIOS-ban, egy lépcsőt mondjuk és meglehet a stabil 4.4 - 4.5Ghz is.Ez egy ilyen jópofa csiki-csuki játék.
[ Szerkesztve ]
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
Habugi
addikt
válasz amdxp2 #67545 üzenetére
Nagyjából ez a határeset ahol vagy hőmérséklet ügyileg, viszont nem mérvadó egyelőre mert a jelenlegi High LLC elengedi egészen 1.392V-ig komoly terhelésre, az rohadt sok még, pláne 4.3 mellé, szóval állíthatod szorosabbra és teszt h meddig csapja terhelésre a BIOS féle 1.3V-ot.
IBT-ben egyébként nem kell a Maximum beállítást használni, rettentő sokáig tart, függően attól mennyi van a RAM-ot is felzabálhatja, elég a VeryHigh, ezt rövidítettem korábban "VH"-ként..
[ Szerkesztve ]
-
Habugi
addikt
válasz amdxp2 #67525 üzenetére
Őszintén szólva nekem kezd patentnak tűnni a dolog, Idle ill. terhelt hőmérséklet is csökkent, szépen viszi alulfesszel a 4.4-et, ráadásul egész jól bírja az ~1.36V-ot a kis Freezer 13Pro-d..
Most jöhet valami combosabb buli, pl FX-Fixes IBT VH (topic részletes keresővel megtalálod) csak hogy tényleg lássuk beton stabil-e, illetve hogy a F13P mit bír.
Vcore fölött CPU szenzor adatot figyeld közben, az a kupak, teszt közben ne nagyon lépje át a ~75-80°C-ot, ha mégis, állítsd le, vissza BIOS-ba, egy lépcső fesz mínusz és 4.4 helyett (így ugye nem indult) legyen mondjuk 4.3 (x21,5), újra próba.Olyan beállítást keresel, amivel megáll ~70-73fok körül és végig is megy/stabil.
IBT-s VH hosszú várakozás helyett/előtt mehet egyébként Cinebench R15 is, ugyan azokat figyeled, továbbá az eredmény/score is beszédes lehet.
Majd kiderül mit-merre-meddig, lehet majd kísérletezni az LLC magasabbra állításával is, közelebb húzza majd az a BIOS féle 1.3V-hoz.
[ Szerkesztve ]
-
M0ng00se
őstag
válasz amdxp2 #67522 üzenetére
régi lapom van extreme770 , de amikor az x3-mas athlon sok feszt kapott, akkor nagy cpu használat mellett ropogott picit a hang. amikor meg 970 extreme3-mas lapom volt fx8150-nel , beleraktunk egy gtx760-at, és miután visszaváltottam az addigi kártyára eltűnt a hang (win látta, de kifelé nem jött semmi)
V6
-
Habugi
addikt
válasz amdxp2 #67520 üzenetére
Egy korábbi kérdésedre reagálva elsőként.., itt van minden szükséges info az alaplapi NB bordával kapcsolatban: [link]
Szerelés menete, pontos típusa, stb.., viszont tényleg csak akkor menj neki a projectnek ha nagyon zavar hogy tűz forró a gyári, elég pepecs meló és nehezen beszerezhetőek már ezek a bordák..
BIOS képek & HWInfo64..
A létező legjobb XA-UD3-asod van, van benne APM és LLC is..
Esetleg ha legközelebb a gépházban jársz, megnéznéd nekem melyik revision pls?
A legalsó PCI csatitól balra találod, az alaplap sarkában, rev1.0/1.1-nek tippelem.Pár apróság mert a lényegen igazából túl vagy:
PCIE Clock..
100Mhz, kézzel, biztos ami tuti, ezt nem is szabad babrálni 100 fölé..DRAM Voltage Control..
Ezt is érdemes kézzel beállítanod a RAM-od pontos speckóinak megfelelően, valószínűsithetően 1.5 vagy 1.6V-osak, neten érdemes rákeresned.LoadLine Control..
Sajnos az én BIOS-omban ilyen nem volt (), így pontosan nem ismerem a szinteket, ha van egy High-ot érdemes beállítanod, a legmagasabb fokozat alá egyel kb.C1E, C6 egyelőre maradhat így, függően attól milyen tuningot tervezel.
Ami fontos, fesszel (CPU Voltage Control) mehetsz még lejjebb, két lépcsőnyit mondjuk, kvázi -0.075V mivel a Freezer 13Pro nem egy tuninghűtő (thx az adatlapért ) ami látszik is, hisz Idle is 41°C a kupakod, durván egy 5-10el kéne kevesebbnek lennie.
Emellett hogy még két lépcsőt leveszel a feszültségből, CPU-ra mehet egy kis tuning is, CPU Clock ratio Autoról mehet x21-re, jó esélyel bírni fogja de az x22 is kipróbálható (4400Mhz).
Ezekkel ha megvagy, érdemes lenne valamilyen stressz tesztet futtatnod és a legutóbb is használd módon indítanod/futtatnod/shotolnod a végén a HWInfo64 ablakot, hogy lássuk mit sikerült alkotni (terheléses feszültség értékek, kupak hőmérséklet, stb..).
(#67522) amdxp2:
Szétküldeni szét lehet, (nekem sikerült anno ) de nem ilyen feszekkel..
Simán elképzelhető hogy csak az adott, frissebb BIOS-t nem szereti vagy másik drivert szeretne.[ Szerkesztve ]
-
lee56
őstag
válasz amdxp2 #67483 üzenetére
Trubo az "Core Perofrmance Boost" néven van ott valahol , az APM-et lehet másik menüpontból éred el, ha igaz; "APM master mode" kapcsolóval ha jól emlékszem.
Olvasd el az összefoglalót, meg Oliverda is írt anno egy jó tuning kezdőknek FX-hez kis írást, arra is rákereshetsz, mielőtt nekifogsz nagyban tuningolni javaslom minél több mindent olvass el előtte a témában. Sok sikert majd ha nekifogsz.
No Comment
-
Habugi
addikt
válasz amdxp2 #67466 üzenetére
Látok, többet is.
Nem kell kétszer elindítanod, vannak szenzorok melyek nem is szeretik ha egyszerre több softver firtatja őket.
Alul a nyilakkal ki tudod terjeszteni, hogy egyszerre minél több adat legyen előtted, görgetés nélkül.
Turbo szemmel láthatóan megy, OFF.
Tolja fesszel 4.2 mellé mint az állat, feleslegesen.APM OFF, függően attól melyik reviziós XA-UD3 megeshet hogy nem tudod kikapcsolni, mert nincs mellé olyan BIOS amiben szerepelne.
Amennyiben maradnál 4.2-ön ahogy előttem is írták fesz (Vcore) mehet le 1.3V környékére, kézzel.(#67468) amdxp2:
Lett persze, jóval nagyobb borda, több mint 20°C esett a hőmérséklete ami nem csoda, sokkal jobban beleér a házban lévő légáramba mint a gyári.
(#67469) amdxp2:
Az adatlapodat érdemes lenne kitölteni, lehessen tudni milyen VGA, CPU hűtő stb, ezek ismeretének hiányában nehéz tanácsot adni. Számít hogy melyik slotban van de nem számottevően, igazából VGA "erő" és felbontás kérdése.
(#67470) Hencso:
XA-UD3, Giga nem pedig ASUS, ezekből nála semmi nincs, ráadásul valószínűleg AWARD BIOS nem pedig UEFI.
[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
válasz amdxp2 #67466 üzenetére
Bios bemész:
Digi power control:
CPU Laod Line Calibration Ultra High
CPU/NB Load Line Calibration High
CPU Current Capability 130%
CPU/NB Current Capability 130%
CPU Power Duty Control C ProbeAitwiker:
Cpu szozó 21Cpu nb:2400
Cpu ht 2600Dram freki Docp ben ha xmp a ramod akkor a leg nagyobra és auton belövi hozzá a feszt
Cpu vcore Manual vagy offszet mod:manuálban cpu vcore 1.380 (4200mhz) hoz
APM of!Kezdetben ennyi ha orajelel feljebb mész értelem szerüen adsz neki feszt amiga hütésed birja ugy is észre veszed
ha maradsz 4.2ghz en amit kétlek csökentheted a feszt kb 1.3 vcoré ig ( meg jegyzem alap orajelen a 8350 esem 1.28 vcorét kért csak be!)[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
-
-
Habugi
addikt
válasz amdxp2 #67463 üzenetére
Speedfan akkor javallott ha nagyon ergya a lap saját ventivezérlése, monitorozásra, fesz/hőmérséklet nyomonkövetésre HWInfo64, SensorOnly módban indítva.
Ami megpörkölt az bizony az alaplapi Northbridge, ügyet se vess rá, bármilyen bizarrul is hangzik azoknak ez az üzemi hőmérséklete, a legtöbb lapon ennyire meleg.
Két dolgot tehetsz, nem érsz hozzá többet ( ) vagy lecseréled egy nagyobb bordára, én megléptem az utóbbit anno de pusztán azért mert kihívás volt hozzá nagyobb custom bordát találni & szeretek bütykölni és mert zavart a tudat, gyakorlati értelme nem igazán volt ... pusztán:(#67465) amdxp2:
Értem én, nekem is szilánk lett az agyamban, közben linkeltem képet arról a csodáról amit a gyári borda helyére raktam, amennyiben hasonlóan súlyos eset vagy mint jómagam ilyesmiben gondolkozhatsz, ez segített.
[ Szerkesztve ]
-
Hencso
Ármester
válasz amdxp2 #67365 üzenetére
vagy ajánlok egy über fasza desing 990fx es deszkát még friss a nyár elején jött ki én is szemezek vele de az ára hát had ne mondjam drágább mint a sabertooth r2.0 .. vagy a corssair
de hogy fel csigázzam a népet tessék .. ithol 66k ez a nyamvat alap lap!
TUF SABERTOOTH 990FX R3.0[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz amdxp2 #67347 üzenetére
Ha nincs a palettán valami olyan játék/szoftver, ami igényli a 8 szálat, akkor én a helyedben most várnék.
Elég meredek árakon szaladnak a félkonfigok aprón. Valószínűleg decemberig be fog futni jó pár AM4-es lap és B350 alapon valószínűleg nem lesznek drágábbak, mint anno az FM2+ lapok. Árazástól függően pedig akár egy A12-es APU is tud előrelépést jelenteni a Phenom-hoz képest.
Viszont, ha ezzel a váltással hosszabb időre tervezel, akkor én erre tenném a voksom, valami ilyesmivel a nyakában.
-
Hencso
Ármester
válasz amdxp2 #67341 üzenetére
A AMD Phenom II X4 9xx & 8xx topic (Deneb) is irtál . nem eröséged a pasztázás
+Az alaplapod és a cpu hütésed egy 8magosnak nagyon soványka ... néz körbe phn BQ dark rock pro 3 vagy hozzá hasonlo kariber kell neked a másik meg olyan 30k körül kapsz asus m5a99x evo r2.0 .... de sztm phenom 2 x4 röl most ne fejlesz várd meg az AM4 et vagy ha már alaplap és proci csere akkor cserélsz ramot is ddr4+ LGA1151+ i5 6500
-
leviske
veterán
Csak ragozni tudom a többieket. Amennyiben megnézed, mekkora hűtőkkel szenvedtünk itt páran a hőfokok miatt, valószínűleg a Freezer-t nem próbálod meg FX8-ra rakni.
Szvsz legkevesebb komponens cserét egy LGA1055 rendszer jelentene számodra, mert azokon legalább a hűtő használható volna.
-
Jakuskacsa
senior tag
Az egyik munkatársam belepréselt egy 6100 ast, de azzal is borzasztóan melegszik mint a vrm, mint a cpu.. csoda hogy megy. 8 as széria szerintem felejtős... lappal együtt cseréld szerintem, vagy gyűjtögess még egy kicsit és vegyél gyintel, vagy ájemdé félkonfigot. Itt a ph-n is ki lehet fogni jó ajánlatokat...
hab megelőzött...
[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
Habugi
addikt
Csernus doki szavajárásával élve mind lap és hűtő szinten is.., "bevállalós"..
Nem lehetetlen vagy megoldhatatlan de annyi munka és nyűg hogy szerintem ezek nem azok a robotok amiket keresel. Időt és energiát nem spórolva összehozható de végeredmény tekintetében is csak fél "FX-ecske" lenne a végeredmény.
Kisebb CPU és/vagy komolyabb lap & hűtő, _szerintem_..
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Sorozatok
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megoldások IBS/IBD-re
- Autós topik
- Elektromos autók - motorok
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honda topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest