- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Barthezz2: Cím: Ismeretlen - Chapter 4
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB versus 990 PRO 2TB M.2 SSD
- sh4d0w: Tele a hócipőm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
192kB L1i,
96kB L1d
12MB L2$ (17 ciklus)Ezeket a retire, meg decode szélessegeket nem jegyeztem meg, a Zen4-hez van hasonlítás.
Szóval ez is az Apple M1-re hajazó az X86-tól merőben eltérő cache felépítéssel rendelkezik. A Zen4 L2$ késleltetése csak 14 ciklus, ami alig kevesebb (persze figyelembe véve, hogy a proci másfélszer magasabb frekvenciát elérhet, ns-ban mérve biztosan lényegesen gyorsabb), miközben az Oryon esetén egy mag 12MB-ot hasznosíthat 1MB helyett.
Azt szokták mondani, hogy jójójó, de hát azért ilyen az x86 cache felépítése, mert a gyors privát cache jobban fekszik a szerverterhelésnek. Hát ez majd kiderül.
Nekem azért úgy tűnik, hogy 3.5-4GHz-nél az x86 szerverek se pörögnek gyorsabban és így el is vesztik az előnyüket, miközben az Oryon akkor is 4-5x.nagyobb L1 és L2$-sel rendelkezik. Az AMD L3$ pedig ehhez.képest lassú.Én a Zen5-től is egy ilyesmi megújhodást vártam, de valóban csak egy szolíd szélesedést hozott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mozgásban a Cronos: The New Dawn
- Borderlands 4
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Profitorientált lehet az OpenAI, áldását adta rá a Microsoft
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Nitro AN515 57 15.6" FHD IPS i7-11600H RTX 3070 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Egyedi matricák gyártása, akár kis mennyiségben is! Kattints a további infókért.
- Apple MacBook Pro 16" (2021) M1, 32GB RAM, 500GB SSD Csúcskategóriás erő, elérhető áron!
- HP 280 Pro G2 Sff üzleti gép i3/8GB/WIN11
- Üzleti Monitorok (Led, HD, FullHD)
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Mint az új! PS5 Dualsense Edge Kontroller! Gari: 2027.07
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest