- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Bogyi007 #12198 üzenetére
PS4-re sincs még nagyon semmi
Multi címekért még egyáltalán nem éri meg nextgent venni, exklúzívok tekintetében a box jobban áll, de nem veszek drágábban gyengébb hardvert.
A 18k-s játékárakról meg nem is beszélve....
Én szerintem elhalasztom a vásárlást legalább egy évvel, inkább PC-t tuningolok
-
miresz
veterán
-
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12197 üzenetére
A következő Amd procis gépem nekem is az lesz. ;-)
Tetszik a Forza5 nagyon, de egy fecske nem csinál nyarat....
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12192 üzenetére
Ez nem lesz probléma egy ideig. ;-)
A maradék lovét elköltöttem game.co.uk oldalon + megvettem az alap Team17 humbe bundle weekly sale csomagot. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Bogyi007 #12191 üzenetére
Nem fogsz benne csalódni, remek hűtő
Kivéve, hogy lehet problémát fog okozni dVGA-nál, hogy alulról szívja a levegőt (pont a PCI-e foglalat felől), így kicsit gázos lehet hogy a kártya miatt melegebb levegőt fog beszívni. De pont lesz pár mm szabad hely a vga és a venti között..
-
ExtazZzi
tag
Valaki meg tudná nekem mondani hogy az AMD A10 6700 mennyi maximális memória órajellel birkózik meg?
Mert láttam hogy a 6800K megy 2133mhz,de a 6700ra csak 1866t írnak,ez gyakorlatban is így van? -
Mirman
őstag
Sziasztok , lehet belőle baj ha A10-5800K-n le veszem a gyári ventit 70-80%ra mert agyf@aszt kapok már tőle lassan .... ?
-
Findzs
addikt
Kaveri teszt (de inkább a cpu rész) [link]
-
patomi
őstag
-
Vartanus
őstag
válasz
lipido #12176 üzenetére
Valószínűsítem,hogy ahhoz hozzá adja az oprendszer által használt virtuális memóriát(lapozófájl) is, nálam is 4295Mb-ot ír de nem izgat a microfosnak vannak érdekességei ezzel nem kell foglalkozni,de az tény hogy 4Gbhoz inkább 64bites oprendszer dukál,ez az Asrock A85X Ext4 hivataloson oldalán található:
"Due to the operating system limitation, the actual memory size may be less than 4GB for the reservation for system usage under Windows® 32-bit OS. For Windows® 64-bit OS with 64-bit CPU, there is no such limitation."-e szerint kevesebbet tud kezelni.
-
Bogyi007
veterán
válasz
GeneraL_XTX #12171 üzenetére
Ez hol kapható még egyáltalán?
-
ati3x
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #12171 üzenetére
Elsö gondolatom nekem is az volt: jó lesz az a gyàri hűtő. Aztàn mégis rendeltem egy artic cooling freezer 7-et. Nagyon nem bàntam meg! Olyan 6-7 ezer forint körül hozzà lehet jutni, csendes is, a gyàrinàl minden bizonnyal jobban hűt. A gyàri hűtő eléggé vicces...
-
Bogyi007
veterán
Aláírásomban is szereplő konfigomhoz sokáig töprengtem hogy veszek hozzá dedikált Vga-t (Dual Chanell nem játszik nálam) vagy lecserélem a gyári hűtését.
Igazság szerint mind az Apu teljesítményével s a gyári hűtő hatásfokával (s hangjával) is meg vagyok elégedve, de mivel most némi pénzmaghoz jutottam így valamelyikre beruháznék.
Anno Vgaból járt a gépemben egy Sapphire 6770 1 Gb GDDR5-ös az tetszett és jelentősen meg is dobta a konfig teljesítményét (és egy ismerősöm hamarosan le is passzolná - csak nem tudom annak mi a reális ára).
Hűtő esetében ellenben voltaképpen lövésem sincs mi volna jó - ha a konfigom alapján tudnátok javasolni valamilyet azt megköszönném.
Mivel most kb 12e forint az ami a kalapban van (ennyit ért a Méhben a soksok Ckm, Fhm és egyéb papírhulladékok tömkelege ;-) ) így a videokarira szerintem még kicsit gyűjteni kellene, ellenben a hűtésre elég volna a keret.
-
ExtazZzi
tag
Valaki meg tudná nekem mondani hogy az AMD A10 6700 mennyi maximális memória órajellel birkózik meg?
Mert láttam hogy a 6800K megy 2133mhz,de a 6700ra csak 1866t írnak,ez gyakorlatban is így van? -
lipido
senior tag
válasz
TaylorXIII #12166 üzenetére
Nincs kipipálva!
-
lipido
senior tag
válasz
Vartanus #12162 üzenetére
Én úgy látom kezeli.. mert félreteszi . Úgy tudom 4gb-t kezel!
Ráadásul másik gépen is ugyan ez az op rendszer volt.. igaz am3 lap+proci kombóban, és ott is kezelte (igaz ott levonta az 512 int. vga memót) 3,vmennyi volt. Itt elképzelhető hogy IGP-nek teszi félre.. de ezt hol tudom szabályozni h ne adjon neki ennyit?
(dxdiag mutatja is hogy memória 1491 mb a képernyőnél) -
lipido
senior tag
válasz
FireKeeper #12160 üzenetére
Igen, tudom.. tervben is van.. de mivel ezen a gépen "csak" dolgozom (a többi már frissítve) elég macera mindent újra beállítani. Igazából a memória fogy el meló alatt és belassul. Nem kellene ennyi memória az IGP-nek. Kipróbálnám, hogyan boldogulna a meglévő memóriával, ha nem jól, akkor nem marad más mint a 64-bit...
-
Apollo_21
addikt
Hohóóó!!
[link]
-
Razermazer
őstag
válasz
Leslie67 #12140 üzenetére
Szia
Nagyon gyorsan szerezzél be valami olyan hűtőt, ami nem tolja a ramokat, mert kitöröd a slotot aztán kampec a lapnak.
Nem akartam írni, hogy a thermalright machot vedd 11k-ba kerül, mert annyian ajánlották ez a hűtőt. Én rögtön tudtam, hogy nem fog elférni azoktól a ramoktól, meg ismerem a lapod felépítését. A macho nálam 4.5ghz-en üzemelő aput tart 56-fokon(2 óra játék után), 500rpm fordulatú házventikkel magán a hűtőn nincs venti tehát passzívba van.
Ház cooler master 912 plus. -
Findzs
addikt
válasz
te se olvastad el az alaplapod user manual -ját
nemcsak, hogy hátrányod nem lesz de még előnyöd is ha a kék foglalatokba rakod a rammokat -
Apollo_21
addikt
válasz
ExtazZzi #12148 üzenetére
Nagyon offolunk ebben a topicban amíg egy modi helyre nem tesz minket
Csúpán a win8.1 játékbeni teljesítmény löketén felbuzdulva hoztam fel az ssd-t h én ha már feljebb megyen win7 sp1ről..akkor ssd nélküli gépem nemlesz..azon is csak a rendszer-nek való + mellékprogik. -
ati3x
senior tag
Van egy kérdésem: egy GA-F2A88XM-D3H alaplapom van amd 6600k-val.. Hogyan tudom alulfeszelni a procit? Érdekes módon a biosban, és az easy tune-ban csak 0 vagy + feszkót tudok adni a procinak.. Valaki tud vmi megoldást?
-
Peaceliker
addikt
-
Vartanus
őstag
válasz
Apollo_21 #12136 üzenetére
Fiúk
Látom eléggé felhúzott titeket a dolog,de tessék ki lehet próbálni hogy a W 8 mennyivel gyorsabb(főleg a modulos AMD procikon az új szálkezelésnek köszönhetően),sokkal jobban takarékoskodik a gép erejével,okosabb is jóval...
Én is óckodtam elején tőle aztán kipróbáltam és érezhetően fürgébb lett a gép,az új indexelés pedig isteni dolog...kis idő kell de már gyorsabban dolgozok így mint a régi start menüs felállással,csak meg kell szokni.Az újabb gamek még csak most jönnek ki amik majd igényelni fogják a DX11.1(2)-es API-t. A W 8.1 IT cafés tesztjében ez áll: "A pikantériát pedig az adja, hogy a Microsoft bejelentette: a Windows 8.0 két évig kap csupán frissítéseket, az óra pedig a 8.1 megjelenésének dátumától ketyeg."-nos gondolom sejtitek,hogy akkor a W 7-sem kap tovább frissítést(támogatást).
De nem akarom,hogy ismét egy modi megszóljon minket az offolásért,így részemről ez a téma le zárt,majd ha kipróbáljátok megtapasztaljátok ti is
-
Apollo_21
addikt
válasz
Elvileg a memóslot színezés arra lett kitalálva hogy az azonos színű sínekben képes a memória dual channel módra....ha nem nyomja szószerint nagyon, csak épph hozzáér a venti oldala akkor maradhat...
Gondolom csak így lehet felszerelni a T4-estRam bővítésénél okozhat gondot...
-
Leslie67
tag
Hali! Tettem egy utolsó lépést az APUval kapcsolatban. Vasárnap már 2 percenként fagyott le. Hétfőn reggel egy utolsó újratelepítést megpróbáltam, de most egy kicsit másképpen mint szoktam. Eddig gond nélkül üzemel. Most nem tettem fel az ASUS Suitot.
Ma délután vettem egy CoolrerMaster házat és egy általatok javasolt T4-es hűtőt. A ramjaim a hűtésük miatt olyan magasak, hogy a hűtőt képtelenség lett volna felszerelni, így át kellett tennem a fekete memória aljzatból a kékbe. Számít ez valamit?3 db 12 centis ventilátor dolgozik a házban. Fent 2 db hátul 1 db. A gép nagyon csendes lett. Az APU hűtőventilátora terheletlenül elég csendes, de amikor pl. játszottam akkor viszont "ordított". Gyanítom, hogy nem sok sikerrl hűtött mert volt, hogy a játék be-be akadt. Most hűvös levegő jön ki a házból, alul is ahová a tápegység került.
Nem hülyeség a gyári hűtést lecserélni. Inkább az volt a hülyeség, hogy bíztam benne ...
Ami a felszereléskro nagyon zavart, hogy a T4 hűtő totálisan benne van az első fekete slotban. Látható, hogy a kék aljzatban lévő memóriát így is eléggé nyomja. És itt kérdezném meg mégyegyszer, hogy van jelentősége, hogy fekete vagy kék aljzatban vannak a memóriák?
Előre is köszi a választ!Ja még annyit. Az ASUS és az ATI honlapjáról töltöttem le az elméletileg jó videó drivereket. A vga kimeneten lévő full hd tv-n ha teljes képen néztem akkor a felső egyharmadnál csíkozott, de ugyan ezt csinálta a hdmi kimeneten is. Valahonnan letöltöttem a 8670M-es drivert. Azzal meg nem csíkoz, de kicit riceg vele a kép. Másnak tökéletesen megy a videórész?
-
Apollo_21
addikt
válasz
stul87 #12137 üzenetére
Tipikus magyar hozzáállás vagy sem..amivel megvagy elégedve nem cseréled +10fps-ért..főleg úgy ha bőven a játszható szinten vagy 3-4játéknál..ami miatt max elgondolkodnál rajta mert azt mondja vki h jobb lesz....
Én anno azért nemcseréltem 7re mert az X-fi hangkarim annak ellenére h ottvolt a win7 embléma megse nyekkent 7alatt..így elkellett adjam...utánna jött a 4magos proci+ a 8gb ram..mivel 32es-xp nemlátta muszály voltam váltani...
Mondjuk hozzáteszem megérte!
Ha most "feljebb" váltanék..os tekintetében csak SSD-vel tenném...lassan tényleg létszükség lesz hogy arról fusson a rendszer...de amíg kilehet húzni nemváltok, bár örök álom marad anyagi tekintetbe a "jóár".
Nekem fontos a nagy tár és ez dönti a mérleget még a hdd-javára.
Ez az SSD-ben még nincs meg..csak a magas ár..
Jövőre sztem jólesz annyira az ára egy 256osnak h megérje vegyem. -
stul87
tag
válasz
Apollo_21 #12136 üzenetére
nincs mit tesztelni...én teszteltem win 7 alatt 40fps...proci 100-on,hőfok 2000 celsius...win 8 50-60 fps proci 70-80%-on hőfok is így marad 60 alatt. Amúgy meg tipikus magyar hozzá állás...én is ilyen voltam annó a 7-essel,és most mikor felidéztem magamban,mennyire jól esett xp-ről 7-re váltani a nagy sápítozás után...na most a sikítós résztől megkíméltem magam,és inkább szokom...amúgy nincs csempe,totál olyan,mintha egy win 7-est használnék, csak gyorsabb.
-
stul87
tag
Nekem full HD felbontáson A10-5800K és egy ATI 6850 mediumon 40-50 fps-t produkál...IGP-vel nagyon meg se merném próbálni. Ja és ne feledjük, hogy amíg win7 volt,borzasztóan ment a BF4...de mivel látszik,hogy 8-asra írták,azon nem is megy a proci csak 60-70%-on a 99% helyett, ami a 7-esnél volt.
-
Stonerice
őstag
APU 13 Programajánló
4:00 – 5:00 p.m. (PST), Monday, November 11:
Lisa Su, senior vice president & general manager, Global Business Units, AMD: “Developers: The Heart of AMD Innovation”
Phil Rogers, corporate fellow, AMD: “The Programmers Guide to Reaching for the Cloud”8:30 – 9:30 a.m. (PST), Tuesday, November 12:
Mike Muller, CTO, ARM: “Is There Anything New in Heterogeneous Computing?”
Nandini Ramani, vice president, Java Platform, Oracle Solutions: “The Role of Java in Heterogeneous Computing, and How You Can Help”1:15 – 2:15 p.m. (PST) Tuesday, November 12:
Dr. Chien-Ping Lu, senior director, Mediatek USA: “How Many Cores Will We Need?”
Tony King-Smith, executive vice president, Marketing, Imagination Technologies: “Silicon? Check. HSA? Check. All done? Wrong!”8:30 – 9:30 a.m. (PST), Wednesday, November 13:
Dominic Mallinson, senior vice president, Software, Sony: “Inside PlayStation 4: Building the Best Place to Play”
Brendan Iribe, CEO, Oculus VR: “Virtual Reality – A New Frontier in Computing”1:15 – 2:15 p.m. (PST) Wednesday, November 13:
Johan Andersson, technical director,
DICE: “Rendering Battlefield 4 with Mantle”
Mark Papermaster, CTO, AMD: “Powering the Next Generation Surround Computing Experience”éééééééééés most egy hosszúúú reklám következik!
High-on amúgy vinnie kellene a BF4-et nem (hellyel közzel)? Tudtommal az A10- Ricsik bírják médiumon!
Közben megjelentek a fotók a mérnöki példányokról. Hamarosan szálingózhatnak a tesztek is!!
-
-
-
Bazijoe73
senior tag
Nekem most egy 5770 van a gépemben egy intel q 8400-as 3. 84Ghz en A10 6800k ra érdemes váltani aztán venni bele egy erős Kaverit? Fps ben többet lehet e mos t az A10 6800k bol kihozni?
-
Dilikutya
félisten
válasz
ExtazZzi #12110 üzenetére
Egy sorozaton belül értelemszerűen a legdrágább a leggyorsabb. Most 6xxx-nél tartanak az APU-k, értelemszerűen az A10-ek a nyerők abból. Ott az IGP szerintem mindenhol HD8670d, a CPU meg pl. a 6700 és 6800 esetében valószínűleg ugyanaddig tornázható. Én megvettem a 6800K-t, az biztosan megy 4,4GHz-en, valószínűleg még 6-on is menni fog, ha szükség lesz rá.
-
válasz
ExtazZzi #12110 üzenetére
Szia!
Legerősebb játékra, önmagában az A10-es vonal. Abból válassz, ha nem lesz VGA kártya. (A 2*4 GB 2400 Mhz-es ramokhoz dukál is. Az A4 valszeg nem is tudja ennyin hajtani őket.)
Egyszerűbb lenne egyébként, ha írnál egy keretet, hogy mennyit tudsz rászánni és hogy milyen alkatrészek kellenek. -
ExtazZzi
tag
Üdvözletem!
Processzort szeretnék váltani és az érdekelne hogy melyik FM2-s a legjobb játékra? valóban a legdrágább a legerősebb vagy ez csak kamu?
A jelenlegi konfigurációm:
ALAPLAP:Msi FM2 A55M-E33
CPU:AMD A4 5300
RAM: Kingstone HyperX Predator 2400Mhz 8gb (2x4)
HDD:320 WD
Nagy vonalakban ennyi lenne,várom az ötleteket -
Dilikutya
félisten
válasz
Peaceliker #11971 üzenetére
Ki fogja használni, hidd el. GTA4-ről tudok kb. nyilatkozni, mert a menüben kiírja. Simán benyel a még élvezhető sebességű legjobb beállításokkal 700Mb-ot.
-
konci79
őstag
Üdv!
Erre valaki tud mondani valamit egy laikusnak?
Xmp profilt váltottam csak át,de ha visszateszem 1600-ra akkor is 3792-t ír cpu-nak az nem gond?
[link] -
válasz
Leslie67 #12104 üzenetére
A memoriat allitsd 2133-ra es ugy is probald ki. HA jol latom, akkor 2400-on hajtod.
Egyszerre egy dolgot valtoztass, esetleg a turbo Core-t is kikapcsolhatod. Ha valamilyen gyari monitorozo vagy OC program fut, akkor azt is szedd le, lattam mar karon varjut fokent Asrocktol, de masik gyartonal is lehetseges.
-
Leslie67
tag
válasz
Stonerice #12102 üzenetére
Igen eléggé az ... A hőmérséklet 65 fok és ilyet csinál a képernyőn. Bocsi a "minőségért" egy Nokia X6-tal csinálta, de, ha kellene akkor van S4 a fiamnak az full hd-t tud. Rátettem a telót az usb-re és azonnal lefagyott a gép. 5 percenként fagy le.
http://data.hu/get/7094358/20131103061.mp4
Megnézem a progit csak előtte elküldöm ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BMW topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest