Hirdetés
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: Safe Mode az agyban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Új hozzászólás Aktív témák
-
pistiamazon
csendes tag
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
Én Kindle Toucht vennék szívesen. Már nagyon régóta szeretnék beszerezni egyet. amazonon mindig olyan jó akciók vannak

-
had423
aktív tag
Heló!
Meglehet azt csinálni, hogy veszek valamit eBay-en, és eladom drágábban vaterán? Vagy esetleg ugyanott. Sokat gondolkodtam rajta, számolgattam, de arra jutottam, hogy a postaköltség miatt veszteséges lenne. Szerintetek? -
mzso
veterán
Helló! rendeltem/pay pal fizetem pár dolgot. Mindegyik átváltott shipped-re, viszont tracking number nincs egyiknél sem. Mennyire normális dolog ez?
-
mzso
veterán
Hi!
Ha valaki ömlesztett nagyobb kiszerelésű (pl 500g) gyógynövényt (Eleuthero, Ginseng) szeretne venni azt hol lenne érdemes? -
mzso
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az e-bay.hu rohadtul nem találja meg a termékeket amiket a .de-n megtaláltam.
-
mzso
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de be lehet állítini angolra (vagy valami csoda fojtán magyarra) a német ebay-t?
-
Wizard8
tag
Amazontól való közvetlen vásárlásnál, elvileg biztos lehetsz abban, hogy eredeti. Véglegesítés előtt kell kiválasztanod, hogy miként szállítsák. Illetve, itt látod a díjat is. Annyit fizetsz amennyi a termék ára. Nincs rá plusz költség a szállításon kívül. Bővebb leírás erről lejjebb linkeltek.
-
afiaf
csendes tag
Amazon.com-ról szeretnék rendelni, kb. 105 USD lenne a pakk szállítással együtt.
DHL fogja hozni majd, az lenne a kérdésem, hogy vám/ÁFA fizetési kötelezettségem lesz rajta? Milyen érték vámmentes még jelenleg?
Előre is köszi a választ?
-
randras
veterán
Helló!
Egy ilyet szeretnék amazonról rendelni, végigkattintottam a shipping-ig, és nem írta ki, hogy ide nem szállítják, szóval elvileg OK.
Az első kérdésem, még sosem vettem amazonról semmit, hogy kell ÁFÁ-t fizetni?
Biztos lehetek abban, hogy a termék eredeti?Hol látom a szállítás díját?

-
Lotusz
tag
üdv, van 45 brit fontnyi amazon.co.uk kuponom, ha vkit érdekel megbeszélünk egy mindkettőnknek jó árat, és hogy hogy intézzük

priv! -
Wizard8
tag
válasz
SenorGrande
üzenetére
Beteszed a kosbárba, és fizetésnél beírod a kártya számod, címet. Véglegesítésnél látod, hogy mi mennyi. (szállítás, stb) Csak akkor veszi le a pénzt, ha itt véglegesíted. Az amazon szállít magyarországra is. Max egy hét mire megjön.
-
SenorGrande
senior tag
Hello.
Hozzáértők segítségét kérném. Amazonról szeretném ezt megvenni, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
Honnan derül ki, hogy szállítanak e Magyarországra?
Ha igen, akkor ide is £1.70 a szállítási díj?
Csak beteszem a kosárba, beírom a címet, kártyaadatokat, levonja a 1.90 + 1.70 fontot, és pár nap múlva jön is a csomag?
Bocsánat a mások számára egyértelmű kérdések miatt.
Válaszokat előre is köszönöm! -
vilmoskorte1
csendes tag
Üdv!
OT, de azért: vásárolt már vki a www.dealextreme.com oldalról?
Aki vett ott vmit, pls akár privátban, akár itt a fórumon jelentkezzen.
Köszönöm
-
törölt tag
Hello!
Van az amazon.com-on egy brainwavz m4 fülhallgató ami elég jó árban van, de nem szállítanak Mo-ra, van valami más lehetőség, hogy meg tudjam venni?
-
vilmoskorte1
csendes tag
Helló Fórum!
Itt ez a termék az ebay-en:
[link]32 gb micro sdhc card, még a mostani gyenge forint-erős dollár mellett is kb. 4000 ft.
Az argep.hu-t elnézve durván a harmada a bolti árnak. Vagyis, bőven megéri megvenni.
De hol itt az átverés?
Mert ha ez valóban Kingston, valóban 32 GB, szóval ha minden igaz, akkor ez bomba vétel! És free shipping van!
Hol itt az átverés? Vagy paranoid vagyok?Köszönöm
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azért mondtam, hogy tippre.

-
lorcsi
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
fenébe

akkor csak valami extra csavarral lehetne onnan
-
Lotusz
tag
sziasztok, van $70 amazon.com kuponom eladó, ha valakit érdekel írjon, megbeszéljük az árat.
-
lorcsi
veterán
az amazons rendelésekben mi lehet a gixer?
konkréten kindle ebook olvasókat néztem és hihetetlen drágák az itthoniak

a kinti kétszerese kb..
gondolom paypal-os a fizetás
de azt lehet tudni hogy szállítanak e hazánkba közvetlen ?
kb. menyni a szállítási kts ? -
Winner_hun
félisten
Jó akkor csak itt beszéljük, a másik topikba ne írj
E-mail jön az eBay-től ha ők törlik. Egy párszor már tapasztaltam. Szerencsére nem sokszor. Ilyenkor a fizetés után 7 nappal a PayPal-en vitát kell indítani:
PayPal-re lépj be -> Resolution Center -> View Open Cases -> Report a Problem -> Report a transaction problem -> Item dispute
Ha a dispute megy akkor ott tudsz kommunikálni az eladóval, ha nem juttok dűlőre vagy nem reagál ott akkor Escalate to Claim (vagy milyen link van ott), arra kell rábökni, itt már nem tudtok egymással kommunikálni, a PayPal emberei vizsgálják az ügyet.
Mivel valószínűleg nem fogsz terméket kapni így nem kell sokat várni arra hogy reagál-e, ha 24 órán belül nem jön válasz akkor mehet a claim.
-
ebay11
csendes tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
semmilyen mail nem jött se paypal se ebay
utánanéztem: öt azaz 5 darab termék vált köddé
na most ilyenkor mi van?
az eladó csaló mert hamisított stb terméket árul. oké.
de a pénz ki van fizetve!
és hol a pénz? -
Winner_hun
félisten
-
ebay11
csendes tag
Hi Fórum!
Ebay X-akták, helpet kérek!
Mi okozhatja azt, hogy a megvett termékek egymás után tűnnek el a Purchase history listájából?
A listából két okból tűnhet el termék
a) én saját magamnak törlöm
b) 60 napnál régebbiek maguktól törlődnekOK.
Ebben a hónapban többet is vettem (15 termék kb.) az ebay-en, és kb. 4 vagy 5 termék szőrén-szálán eltűnt. Nem töröltem, nem régebbiek 60 napnál. De akkor mi lehet az oka?
A purchase history részei:
All
Awaiting Payment
Shipped
Awaiting FeedbackSehol sincs pár termékem, amit megvettem + azonnal ki is fizettem paypalon.
Mi van itt?
Ötlet?Köszönöm
-
dim dim
tag
Helló fórum!
A kérdésem: az ebay vezet nyilvántartást arról h egy adott vevő hány esetben kért full refund-ot (mondjuk a rendelt termék meg nem érkezése miatt)?
Miért kérdem? A kollegám azt csinálja (jellemes ember) h megrendeli a terméket kifizeti paypallal, a termék megérkezik, kivár mondjuk egy jó hónapot, majd jelzi: nem jött meg a termék-kérem a full refundot. Így nála a termék, és a pénzt is visszakapja. Not trackable küldemények esetén persze.
Szép dolog, de nem ez a kérdés, hanem az: az ebay nyilvántartja, hogy van itt egy vevő, aki 10-ből 9 vásárlás kapcsán refundot kér? Lesz ennek a magatartásnak következménye az ebay-en?Köszönöm
-
Nova96
őstag
Amazonról lehet a Mo. rendelni?
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv.
Német Amazonról kéne rendelnem, de nem szállítanak csak Németországba.
Tud valaki megoldást?
Sürgős.
-
dim dim
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
szóval akkor amazon, mint piactér nem is szereplő egy ilyen ügyben?
tőle ne várjak semmit? -
dim dim
tag
Üdv Fórum!
ebay-ről már többször rendeltem. Tűnt már el küldeményem, és tudom, hogyan intézik az ebay-en az eltűnt küldemények sorsát. Az eladó visszaadja a teljes árat + postaktg-t, ha erre nem hajlandó akcióba lép az ebay buyer protection, és ők adják vissza. Ez nem téma tehát.
De most rendeltem előszőr amazonról. Árat bankkártyával fizettem előre. Még messze vagyunk attól, hogy megjöjjön a küldemény, de kérdés: az amazonon mi az ügymenet eltűnt küldemény esetén? Nem trackable küldeményről van szó, sima légipostai.
Ki ad vissza pénzt? Az eladó vagy az amazon? Mi van ha az eladó nem áll szóba velem, és elnyeli a pénzt, és nem küld semmit? Vagy küld, de az eltűnik?
Itt is van buyer protection?Köszönöm
-
janos666
nagyúr
Hát, azt hiszem tárgytalan, mert úgy tűnik nem szállítják ki Magyarországra.

-
janos666
nagyúr
Szerintetek (egyelőre csak úgy elméletben) mi történne, ha megrendelném EZT.
Egyszer (~1-1.5 éve?) rendeltem már egy műszaki cikket innen az Amazonról, bár akkor valahol 200$ körül volt a végösszeg, és valamivel erősebb volt a forint a dollárhoz mérve. De a lényeg, hogy felhívtak a vámhivataltól, hogy "töltse ki, írja alá, küldje vissza", mégsem számoltak fel semmi extra díjat. Csak egyszer fizettem a check out-nál.
Vajon ez is így jönne ki? Csak egyszer fizetnék, amit itt készámláz nekem, és vámot/ÁFA-t semmit tovább?
Vagy akkor mákom volt, vagy 200$ még nem lépett át valami küszöböt, vagy azt a műszaki cikket máshova sorolták (monitor kalibrátor volt, nem mindennapi dolog a vámon
).
Mert hát, elég masszívan le van árazva így karácsonyra, az itthoni árát nem bírnám kicsengetni, de ezt talán. -
Wizard8
tag
Sziasztok
rendeltem egy ps3 játékot az amazon.com ről Priority Courier Shipping el, az érdekelne, hogy futár szolgálat hozza ki vagy posta, akárhogy kerestem semmit nem találtam rá. Ez főleg azért érdekelne, mert nem biztos, hogy itthon leszek és olyankor mi történik ugye nem küldik vissza ?:sköszi a válaszokat
-
looser
addikt
Ez elég hajmeresztő: egy Kindle-t szeretnék rendelni a brit Amazonról, de az átirányít az Egyesült Államok-beli Amazonra. Mondjuk szállítással együtt ott olcsóbb, de a vám az lesz vagy 8-10e, vagy rosszul tudom?
-
unigastro
újonc
Sziasztok,
Remélem itt jó helyre fogom leírni azt ami sok hozzám hasonló eBayezőt érdekel. Én már régóta vásárolok az eBay-en és most eladni szeretnék, de olyan problémám van amelyre az e-Bay vevőszolgálat sem tud érdemleges választ adni, így már nagyon régóta "pangunk".
A probléma a banki adatok érvényesítésénél van. Nekem van PayPal-om és használom is, de ahhoz, hogy eladhassak érvényesíteni kell a banki adataimat, azaz a számlaszámom amely majd az eladáshoz - PayPal-hoz kapcsolódik.
Ez a nyomtatvány amit ki kell töltenem ahhoz, hogy eladhassak: "Richten Sie bitte ein Verkäuferkonto ein" (utána folytatom):
Kontoinhaber*Adresse des Kontoinhabers*
Ort*
Postleitzahl*
Name der Bank*
Nur deutsche Bankkonten
Kontonummer* (EZ A PROBLÉMÁS)
(Bitte verwenden Sie keine Leerstellen oder Bindestriche.)
Kontonummer erneut eingeben*
Bankleitzahl* (EZ A PROBLÉMÁS)
* Diese Felder sind Pflichtfelder.
Folytatom: Itt több mindennel gondom van.
1. Kontonummer* itt az a gondom, hogy a mi bankszámunk több számból áll és nem tudom beírni, érdekes módon a K&H nem tudott választ adni, hogy esetleg a számlaszámom melyik részét írjam be.
2. Bankleitzahl* ilyen "Bankkód" meg nincs is itt Mo-on. Ezt eleve nem Tudom kitölteni, de nélküle meg nem tudok tovább menni!
Most egyenlőre ezek a problémáim és csak küszködök már hetek óta, mert az e-Bay semmi útmutatót nem tud adni. Csak egyet ismételgetnek, hogy kövessem a "lépéseket"!
Biztosan van rá megoldás mert régebben láttam eladókat Mo-ról az e-Bayen.
Köszönöm minden hozzáértőnek -
A google fordítót lehet használni nyugodtan. Germán nyelvek között elég jól fordít, nem a magyarra fordítás minőségéből kell kiindulni.
Én angolul szoktam megírni amit akarok innen fordítás németre (ellenőrzésként a kapott német szöveget vissza szoktam fordítani angolra egy másik oldalon (babelfish) ha nem megfelelő az eredmény akkor másképp fogalmazok).
Ezzel a módszerrel teljesen jól tudtam fórumozgatni/vásárolni német oldalakon.
-
kai_sehmet
csendes tag
Lehet hogy már nem aktuális de speciel az amzon us is szállít mo-ra [link] mégpedig ha jól nézetm standard shipping 3,99 $, amazon.co.uk is szállít [link] németül már nem nagyon értek de ha jól hámoztam ki ők is szállítanak [link] .
Kérdéseim:
Csak azt nem tudom hogy ha innen rendelek akkor ez hogy fog jönni? Sima postai csomag? Vagy hogy? Vagy futár? Ezt még a com-ról se sikerült lehámoznom, pedig érdekes módon könyvnél most úgy néztem onnan lenne a legolcsóbb...
Meg azt írják Visa kártyát elfogadnak, nekem Visa Electron van vajon az is jó? Vagy alapból csak dombornyomott? Mert az enyém sima... És Amazonon PyaPal sincs. Akkor marad a [bookdepoitory] ott van paypal a shipping free csak a könyvek drágábbak
-
sbazsi
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
ismerem, de nem épp megbízhatóságáról híres.
van, hogy épp az ellenkezőjét hozza ki... -
sbazsi
veterán
még egy kérdés: amazon Svájcba szállít?
a német nem az erősségem...
-
sbazsi
veterán
amazon.de szállít mo-ra? mennyi a shipping? biztosítással, tehát nem sima posta.
onnan ugye se vám, se áfa nem játszik
-
Amazon.co.uk hogy szállít hazánkba? Sima posta (amire állítólag keresztet lehet vetni) vagy értékbiztosított csomag, esetleg DHL/UPS? Könyvről lenne szó.
-
janos666
nagyúr
Végül megkaptam az emailt, magyar volt a nyomtatvány, és csak azokat az adatokat írtam bele, amiket az UPS már eddig is tudott (név, cím, telefonszám, fuvarlevél szám), és mivel emailben küldtem vissza, így alá sem írtam rendesen (na jó, én aláírtam érintőkijelzőn stylussal, de szerintem ezt ők se hitték, hogy meg fogom tenni, nem hogy elvárták volna tőlem
). Ott érdekes mód azt pipálták be nekem előre, hogy futárnak fizetek vámot készpénzben, de mikor átvettem a csomagot nem kértek egy vasat se.
Azóta az amazonon is frissült a státusz deliveredre, és ott sincs utalás semmi járulékos költségre, illetve a bankszámlámat sem kurtították meg egy forinttal se. Akkor vagy nem szabtak ki rá vámot, vagy csak annyit, ami eleve bele volt kalkulálva a 35$-os szállítási költségbe (és nem véletlenül nem kérhettem az olcsóbb 4$-os postát). Vagy mákom volt.
Azért szép, hogy hétfő délután lekattintottam a rendelést, és szerdán ebéd után már itt is van a háznál az USA-ból.
-
janos666
nagyúr
Tegnap este lerendeltem az US-es Amazon-ról. Csak a prioritásos csomagküldő szolgálatot tudtam választani, sima postát nem, de még belefért a keretbe a végösszeg (elvileg bele volt már számolva/saccolva az adó/vám is), úgyhogy leokéztam.
Ma reggel (na jó, 9:58-kor
) telefoncsörgésre ébredtem (magánszám), és magyarul tudatta velem egy UPS alkalmazott, hogy el kéne faxolnom, vagy emaileznem egy nyomtatványt a vámoláshoz. Mondom fasza.
Utána mondta a nő, hogy a feladó vállal minden költséget (modjuk ettől még leráthatja az amazon a kártyámról, de ez még a jobb vezió, mintha a vámügynek kéne utalgatnom...), de attól még szükség lesz a nyomtatványra.
Mondtam oké, akkor emailben kérném, majd bediktáltam a címemet (gmail rendszerű mailbox címet). Kimásztam az ágyból, belőttem a gépet, és azóta se jött semmi.
Ilyenkor kit kell majd felhívni, ha nem jön meg a levél, és nem változik a státusz az UPS nyomkövetőjén? -
janos666
nagyúr
Soha nem rendeltem még így külföldről, segítenétek, hogy melyiket érné meg lerendelni magyar címre, forintszámláról fizetve (paypal-al)?
Ebay @ UK
Amazon @ US
Amazon @ UK
Nem igazodok el rajta biztosan, honnan mennyi lesz a tényleges postaköltség (az amazon nem számolja ki ha kosárba rakom, csak az UK-s free shippinget tolja...), illetve honnan mennyi adó mehet rá (látom amazonon lehet kérni, hogy ajándékként küldjék (a leírás szerint ilyenkor nem írják rá az árát se...)
Kösz.
-
dni
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
thx
-
dni
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ez tutifix? Egy ismerősöm tavaly december környékén rendelt egy A110-est és elvileg nem kellett áfát fizetnie. (ha jól emlékszik)
-
tag
Hali vettem az amazonon egy könyvet,és nem vagyok megelégedve az állapotával.Visszaküldeni nem akarom mert igy is drága volt.ami benne van arra meg szülségem van.Hol lehet valami megoldast kérni erre?Az ebay en ezt lehet jelezni paypal és az eladó felé is.De itt csak visszaküldést találtam,mást nem.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Rendelem korábban egy PCH-C200-ast közvetlen a gyártótól American Express kártyával, Google Checkout-on keresztül, házhoz szállítással. Milyen tétel jöhet még az alábbiakon felül?
Popcorn Hour C-200 with IRK-200 $311.00
Shipping & Handling (Hungary) : $49.00
Tax : $0.00
Total: $360.00Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm!
-
baleee89
aktív tag
sziasztok keresenék valakit aki ebayre fel tudna nekem tenni pár cucot! sajnos olyan dolgkról van szó ami itthol eladhatatlan!

-
ludsimon
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Pedig nem szokott "fekete listán" lenni Magyarország.
Olaszország szokott, több most nem jut eszembe.

-
Winner_hun
félisten
Nem tudom hogy valaha szállítottak-e hozzánk de vannak szolgáltatók, eladók akik néhány orszgába nem szállítanak. eBay-en is találkozni ilyenekkel, hogy worldwide ki van írva, aztán van egy rövid lista hogy hova nem. Vagy csalások, vagy az "elveszett" küldemények miatt, vagy egyéb okból ami nem jut eszembe

-
ludsimon
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére

Hogy lehet?
Már a világ másik feléről szállítanak worldwide. -
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Nem szoktam amazon-on rendelni, inkább ebay, és egyéb oldalak, ezért megkérnék valakit, hogy megnézne nekem, hogy mennyibe kerülne ennek a szállítása?
-
kem
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Köszi. Meg is rendeltem. Remélem minél hamarabb megjön és működni is fog, mert akkor végre kapok fizut

-
Winner_hun
félisten
Mindegyik Angliában van, az első kettőnél van 90 napos gar, az eladó az eladó ugyan az, a 3.-nál nincs gar feltüntetve, a 4.-nél meg csak 30 nap. Első vagy második, postázási időben nem hiszem hogy nagyon nagy különbség lenne.
Az elsőt vedd meg, ugyan az mint a második csak fél fonttal olcsóbb
-
kem
addikt
Sziasztok!
A mai napon rendelnem kellene ebayről egy laptop invertert. Találtam 4db hírdetést ami megfelel számomra. Valaki tudna nekem segíteni abban,h melyik lenne a leg megfelelőbb?
Egyes
kettes
hármas
négyes3 dolog számít.
-minél több garancia
-gyors szállítás
-magyar paypallal tudjam fizetni, de egy angol címre küldjék (a munkahelyemre)Ha esetleg msnen valaki tudna rám szánní 10percet azt megköszönném.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
..nem feltétlen, az is lehet h kiállítási darab volt, valóban újracsomagolt.
De szvsz megéri megvenni őket.

-
Sziasztok!
Amazonon a refurbished az mit jelent? Mert Cowon S9 lejátszót találtam nagyon kedvező áron... csak nem tudom, hogy ez újracsomagoltat, vagy mit jelent?
A gyárban hibás terméket megjavítják, és azt adják el így? Érdemes megvenni?BenJoe
-
salam
csendes tag
FIGYELEM! Olyan emberkét keresek aki aktív ebay felhasználó és írói vénával rendelkezik!
Aktív ebay vásárló és eladó, nagyon jól ismeri az ebay használatát és felépítését profi szinten! Egy weboldalhoz kellene leírást készíteni, cikkeket, FAQ, rendelés menete, eladás stb... ha komolyan gondolod és úgyérzed el tudod vállalni a munkát garantálom jól megfizetem! Írj egy pár sort magadról ha érdekel a dolog az ebayleiras@freemail.hu címre! Köszönöm. -
LOTR
addikt
hi
amazonról szeretnék rendelni (napszemüvegeket), azt hol találom meg, hogy mit hoznak mo-ra és mit nem?
mert itt előttem írták, hogy ezt meg azt nem szállítják ki... - vagy ez az elmúlt néhány hónapban változott?
köszi -
Gismo
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
behozatallal mindennel 1ütt?
köszönöm a segítségedet! -
Gismo
addikt
Részemről erre lenne igény [link]
Mi lenne ennek a teljes költsége? -
Aidan85
aktív tag
UP
-
Aidan85
aktív tag
Helló mindenki!
Amazon.com-on találtam ezt az mp3 lejátszót:
[link]
Valahol olvastam, h 50$ alatt nem foglalkoznak a cuccal, de felette hozzácsapnak minden jót. Tudna nekem valaki arról mondani valamit, h mire én megkapom mennyivel nőne meg az ára?
Miket pakolnak rá, vagy rápakolnak egyáltalán valamit, vagy hogy működik ez?Előre is köszi a választ!
Aidan -
viharhozo
addikt
-
lúzer
veterán
És komolyan pár dollár a szállítás??
-
lúzer
veterán
kicsit el vagyok veszve ezen az amazonon, ezt dobta a kereső
ezt szállítják Mo-ra és mennyi? -
Tommy-boy
újonc
Segítsen valaki, az amazon.de-nem fogadja el a rendelésem, fen akad a szállítási címnél mindig

-
lúzer
veterán
válasz
Dr.F.E.R.I.
üzenetére
180 ezres órát netről?
bátor vagy
-
Dr.F.E.R.I.
addikt
Amazon postáz Magyarországra, kivétel számítógépes szoftverek, meg egy-két apróság. Könyvet, CD-t, filmet rendszeresen veszek, rendeléstől számított négy-öt napon belül meghozza a postásunk (néha három). Ez új cuccokra érvényes. Árulnak rengeteg terméket használtan is, ezek viszont magánszemélyekhez kötődnek, így velük kell alkudozni a részletekről. Ez esetben tehát egyéntől függ, hogy el tudja-e Mo.-ra postázni, avagy sem. Utóbbi eset már nagyban hasonlít az e-Bayre, felteszem, ott is nagyjából így működhet (bár onnét még nem rendeltem).
Fontos még tudni, hogy a rendelt termékekre egyszeri csomagolási költséget számítanak fel, ez könyveknél több, kisebb (és főleg könnyebb) termékeknél, mint a CD, DVD pedig kevesebb. Érdemes úgy kalkulálni vásárláskor, hogy a fizetendő illetékeket is hozzá kell még számolni, ez ugye nálunk a 20% áfa. Ha vegyes a csomag, akkor a benne levő legnagyobb díjkategóriás termékhez igazítják a csomagolási költséget.
Tehát végsősoron nincs semmi hókuszpókusz, megrendeled, Amazon lepasszolja a magyar postának, postásnéni pedig hozza a küszöbhöz. Akármilyen rosszakat hallottam általában a postáról, meg kell mondjam, eddig valamennyi küldeményt hiánytalanul megkaptam, lehet, máshol nem ennyire szerencsések a körülmények, nem tudom. Az eredeti felvetés akkor lehet jogos, ha valaki olyan terméket szeretne, amit az Amazon tényleg nem postáz ki (lásd feljebb), vagy csak egyes országokban hozzáférhető, de oda meg extra nyelvismeret, stb kellene. Az biztos, hogy öt-hat éve én is örültem volna egy ilyen lehetőségnek, de manapság egy kis utánajárással bárki el tudja magának intézni. Szigorúan csak szerintem.ui: a 180k Huf-os karórámat is így rendeltem, csak nem az Amazontól, hanem egy másik angol cégtől, szóval kitartás

-
Tommy-boy
újonc
Hali. Még új vok itt, de engem is érdekelne a dolog. Tudsz az amazon.de-ről is rendelni? Mert onnan kéne két maxi.
-
nRu3
addikt
Pont ezen gondolkodom hogy az usabol hozni cucokat, rendszeresen, amire lenne igény, szálitás megoldva rendszeresen, csak mit? hogy haszon is legyen rajta és jó áron maradjon

-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
Az Ebay szinten nem. A cuccok nagy resze nem megy Magyarorszagra, csak reszletesen el kell olvasni a hirdetest. Persze van sok Kinai ceg aki kuld, de eleg nagy esely van ra, hogy nem erkezik meg a cucc, vagy hogy nem az jon meg amit megvettel.(sajna en is jartam igy)
Ne haragudj, de ez így ebben a formában nem igaz. Az Ebay (mint már előttem is írták) senkinek nem postáz semmit. Az egyes eladók döntik el, hogy küldenek-e Mo-ra csomagot, vagy nem. A többség küld. Pl. az angol ebay-ről nagyon sokan, az usákoktól is kb. az eladók 50%-a. Az pedig, hogy Kínából jön-e pl. a cucc, nem feltétlenül hátrány, ha valaki ésszel vásárol, nem verik át, és azt kapja, amit megrendelt. Teljesen mindegy, honnan jön az áru.
Ami gond tud lenni, hogy néha a vásárolt áru értékének 2x-3x a postaköltség, ami aránytalanul sok tud lenni.Az pedig, hogy PayPal-lal lehet szinte mindenkinél vásárolni szerintem nem hátrány, hanem előny. Biztonságos, és az esetek nagy részében biztosítva vagy a csalások ellen. Ráadásul nem ördöngősség PayPal számlát csinálni, bármilyen dombornyomott bankkártya jó lehet hozzá (kivéve talán az ilyenolyan "internet kártyákat").
Üdv!
-
@rglaaf
veterán
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
hi yahoo shoppingról kéne nekem ez a cucc link
-
L.T.
tag
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
-
wiggen123
senior tag
Nagyon jó ötlet. Pont most néztem, hogy milyen jó könyvek vannak ebayen potom áron. Biztos meg foglak keresni vizsgaidőszak után

-
KMan
őstag
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
privi ment.
-
Ultra-SCSI
csendes tag
Itt egy pelda az akcios cuccra Amazonrol:
Ez pontosan fel ar es a masodik az eladasi listan a JAVA programozasi konyvek kozott.
Mondjuk ez pont nem egyedi konyv, mert kaphato JAVA konyv otthon.Viszont a PC-s konyvek nagy resze angolrol van forditva.
Ezzel tutira az eredeti lesz a kezedben es jo aron.Egy masik pelda:
Ez egy C# konyv .
Ahogy latjatok gyakorlatilag mind "kiegett" programozoi nyelvek.

Udv.
Laszlo
-
Ultra-SCSI
csendes tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
Persze nem az Ebay postazza a cuccot, hanem az elado, de ez reszlet kerdes.
A vevok nem nagyon adnak el sima bankkartyara sem csak paypal-ra.Ebay = Angol Vatera. Csak egy picit talan komolyabb mint a mi vaterank.
-
Ultra-SCSI
csendes tag
Persze tudok a yahoo-rol is rendelni.

Koszonom a valaszokat mindenkitol.
Az alap otlet nemileg a tekozlo homarrol jott, mert nagyon sokan panaszkodtak hogy elvesznek a cuccok az Amazonrol. Ezenkivul tolem is rendeltek ismerosok konyvet hogy kuldjek haza, mert nem tudtak megvenni.
Az Amazon Magyarorszagra sajna nem postaz mar ha jol tudom, de nem akarok senkit sem elkeseriteni. A megtortent visszaelesek miatt.
Az Ebay szinten nem. A cuccok nagy resze nem megy Magyarorszagra, csak reszletesen el kell olvasni a hirdetest. Persze van sok Kinai ceg aki kuld, de eleg nagy esely van ra, hogy nem erkezik meg a cucc, vagy hogy nem az jon meg amit megvettel.(sajna en is jartam igy)
Na szoval koszonom meg egyszer mindenkinek!

Udv.
Laszlo
-
@rglaaf
veterán
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
Yahoo Shopping- ról tudsz intézni?
-
Thulcandra
senior tag
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
MEH?
Amazon postáz magyarországra.
Ebay meg nem postáz sehova, ott az Ebay -en áruló illető dönti el, hogy hova postáz és hova nem.
-
RAM
őstag
nem rontom a boltot

-
válasz
Ultra-SCSI
üzenetére
Az ebayes eladók nagy része postáz Mo.-ra, de ha jól tudom akkor az amazon is. Egyébként biztos lenne rá igény.
-
Ultra-SCSI
csendes tag
Hello mindenki.
Az lenne a kerdesem a kedves forumozo kollegakhoz, hogy Amazon es Ebay-es cuccok forgalmazasat szeretnem megkezdeni MO.-n az erdekelne hogy milyen erdeklodes lenne ra?!
Alapvetoen az Amazon es Ebay nem kuld cuccokat MO.-ra mindeki tudja hogy miert (nem regisztralt level a postan, ami el tud veszni es neha el is veszik) de ettol meg a teny az teny nem kuld.
Hogy miket forgalmaznank? PL: KONYVEK AMIK OTTHON NEM KAPHATOK, DVD-K, ORAK, EGYEDI CUCCOK, stb...
A felallas a kovetkezo lenne a Vevo elkuldi a rendelest "Amazonrol" a megadott szerverre majd az en cegem teljesiti a Vevo kereset megrendeli/hazakuldi regisztralva, stb....Mindenki happy!
Az arak neha elkepesztoen alacsonyak tudnak lenni meg postakoltseg es nemi haszon ellenere is. (Az akcio az tenyleg akcio)
Szoval ha kell valakinek cucc Amazonrol vagy Ebay-rol az batran irjon, mert erdekelne hogy milyen dolgok kellenenek es kellene-e egyatalan.
A linkek a kovetkezok a csemegezeshez, ha lehet ilyet mondani:
Termeszetesen higgadt hozzaszolasokat kernek.

Meg nem uzemelunk, de hamarosan fogunk! (legalabb is remelem, ha az igenyek ugy mutatjak)
Koszonettel:
LaszloAsszem ezt hivja a nagykonyv piackutatasnak vagy mi!

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hobby rádiós topik
- Battlefield 6
- Milyen széket vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Drón topik
- OLED TV topic
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Gamer billentyűzetek /Asus ROG/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/DE/EN/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

).