Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
köszi a villámgyors választ
6.c) ezt most nem igazán értem. Ha az "import fees deposit" soron adót látok, akkor az már az áfa, és azon kívül nem jön rá több áfa itthon csak (esetleg) vám, nem? Hisz a felszámított "import fees deposit" mértéke pont 27%, vagyis az az áfa!?
De az áfakötelesség értékhatárának ellenőrzését nem értem, és a kalkulátor logikáját sem:
amazon az eladó, 31 USD értékű rendelésre nem számol áfát (pedig 22 EUR felett van)
amazon az eladó, 55 usd értékű rendelésre már számolja a 27% áfát
tesztelgettem, és valahol 36 USD feletti rendelésnél vált át "import fees deposit" felszámolásra
de itt egy tök más, de USA székhelyű eladó egy 108 usd értékű rendelésre, és NINCS áfa
emiatt gondoltam, hogy amazon automatikusan áfát számol (x értékhatár felett), a többi eladó meg a (értékhatártól függetlenül) a magyarországi vámhatóságra bízza az áfát?
vagy hogy van ez?
6.d) sajnos ebay nem játszik, mert alig forgalmazzák néhányan, ők is drágán, és 3x-os szállítási díjjal, mint amazon, így az is a 45EUR fölé csúszna. Egyszerűen idegesít, hogy pont a határon táncol az ár és emiatt fizessek rá 30%-kal többet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- D-Link DIR-860L
- Esik a hóóó!!
- Apple Watch
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- További aktív témák...
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone Air Space Black 256 GB Használt, újszerű 100% akku / 7 ciklus 2026. 09.25
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest