Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Helló!
Amazontól rendelnék és ezt írja a termék ára alatt:
Nincs behozatali díj letét és 14,32 USD szállítás Magyarországra
Ez azt jelenti, hogy az 53,59 dollár felett nekem már semmilyen áfát és vámot nem kell fizetnem?
Köszönöm szépen!
-
-
Megkövetem magam, hogy tiszta legyen a dolog. Az amazonnal történt levélváltások és képernyőmentések beküldése következtében kiderült, a problémát az okozza, hogy az amazon.com oldalon "aktiváltam" a prime tagságot és az amazon.de oldalon próbáltam lemondani és nekik írtam a lemondást követően. Az amazon.de azt kérte, vegyem fel a kapcsolatot az amazon.com oldallal, mert függetlenek egymástól. Ezután felmentem az amazon.com-ra és ott mondtam le a tagságot, egyből cancelledre is váltott, majd fél órán belül jött email, hogy a teljes összeget visszatérítik 3-5 napon belül. Így nem is írtam nekik semmit egyelőre, úgy néz ki maguktól rendezik az egészet. Ha megérkezett az összeg még jelentkezem.
-
Frankó ez az amazon. Azt írják, hogy nem is látnak prime előzményeket a fiókomon. Még szerencse, hogy akkor lementettem a számla és a rendelés képernyőképét, mert most már én sem találom.
-
Helló!
Talákoztam egy zárolással az amazontól, ami azért érdekes, mert én semmit sem vásároltam onnan:
Ilyen esetben mi a teendő?
Köszönöm szépen!
Még ezt találtam:
Levontak a tagságért 12,99 dollárt? Fogalmam sincs miért.

Töröltem a tagságot és ezt írta:
Fasza, ezek akkor lehúztak 4000 forinttal.
Nem lehet ezzel csinálni valamit?
Ahogy nézem már decemberben is akartak vonni, csak mivel virtuális kártya, így akkor pont nem volt emelt limit a kártyán, most viszont igen és le is vette.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Ezt a vámolás-áfázás kérdést nem teljesen értem hogy van.
Az említett példában, ha beteszem a kosárba a terméket és végigfuttatom a rendelést, nekem kiszámolja 20217 forintra, ami kb a levezetett 52.22 euró. Azt nem tudom a kollégánál miként jött elő ez a levezetés, mármint, hogy így részletezi.
Én ezt látom: [kép] Ha a kosárban egy 114 dolláros terméket usa címre kérek, ezt számolja: [kép] Ugyanezt magyar címre: [kép] Ebből azt gondolom, hogy a magyar áfát ráteszi. Kérdés, hogy a vámolással mi a helyzet.
Lehet rendelni kellene valami apróságot, hogy miként ér ide, legalább tudná az ember mi merre.
Az angliából rendelt termék 8,32 font volt és 800 ft vámteher kifizetése után kaptam csak meg. -
Helló!
Olyan esetben mit lehet tenni, ha az ember rendel valamit és az felbontott, sérült stb stb? Vissza lehet küldeni ugyanúgy és visszakapom az árát? Ha igen, hova kell küldeni, egyszerűen megoldható? Még nem rendeltem meg a terméket, csak szeretnék tájékozódni.

Köszönöm szépen!

Sorry, német amazonról van szó.
Bár ha már előkerült a téma, szeretnék még valamit kérdezni. Amennyiben például az amazon.com-ról rendelek és dollárban írja az árat, akkor nem kell majd esetleg vámköltséget fizetnem? Az ebayről is szoktam rendelni füldugókat és egy angliai cég küldi a terméket. Miután kilépett anglia az unióból, kellett fizetnem a postának vámköltséget, csak úgy adták át a csomagot.

szerk: látom rászámolja a vat-ot, gondolom akkor átvételkor már biztosan nem kell fizetni semmit: [kép]
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Ezek szerint mar vasarlaskor ki is fizetem a vamolast. Koszi a segitseget!
Nezegettem az orat nemet ebayen es ott is gyakorlatilag csak amerikai eladokat latni. Erdeklodok ebayes topikban is, hatha megoldhato valami eu-s raktarbol ez az ora, igy eleg sok ramegy sajnos.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Ja tenyleg ott a leirasban a linkje, nem vettem eszre koszi!
Igazibol azert erdekelne ki az elado, hogy ha megrendeli az ember szamithat-e vamra. Mert itt is csak azt latom, hogy az amazontol jon, az amazon citizen storebol, de honnan kuldik? Usa, eu stb? Vagy megint vak vagyok.

-
Sziasztok!
Amazonon hol tudom csekkolni az eladot? Csak azt latom, hogy kosarhoz adas, de kitol is vasarolok?
Koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P17 Gen1 - i7 10850H 32GB DDR4 1TB SSD Quadro T1000 4GB WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra - Green - 8GB /256GB - Újszerű állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Az említett példában, ha beteszem a kosárba a terméket és végigfuttatom a rendelést, nekem kiszámolja 20217 forintra, ami kb a levezetett 52.22 euró. Azt nem tudom a kollégánál miként jött elő ez a levezetés, mármint, hogy így részletezi.
Korul kell neznem ebayen valami megbizhato elado ugyben.