Új hozzászólás Aktív témák

• mrots
    tag

"Pár évvel nálam korábban BME-n végzett ismerősöm PASCALban írta a diploma munka feladatot. Azzal pár évvel később semmire sem mentél."

Szerintem forditva ulsz a lovon. Nem attol szamitott jonak a BME, hogy ot pascalban, vagy asm-ben vagy kutyafuleben tanitottak kodolni, hanem attol, hogy az ott vegzettek (zome) az egyetem vegere barmilyen programnyelvet meg tudott tanulni viszonylag egyszeruen, mert a tanitasban a programnyelv csak eszkoz volt.

VIsszaemlekszem, hogy mikbol kellett levizsgazni: pascal, c, c++, c#, java, .net, sql, prolog, sml, php. Lehet, hogy a lista nem teljes.

A fenti programnyelvek nem onallo targykent voltak, volt, hogy csak eszkozkent kellett megtanulni tudni programozni benne, mikozben a targy celja mas volt (peldaul a php -t nem tanitottak explicit, csak tudnod kellett, mert kellett az sql-hez, ami szinten nem volt programnyelv amit explicit tanitottak, csak felszedted, mikozben adatbazis tervezest tanultal). Szoval a fenti programnyelvek osszesen egyutt szerintem nem ertek 20 kreditet, haromszaz kredit volt a diploma. Azaz hiaba peldalozol itt azzal, hogy a BME-n milyen programnyelvben tanitottak mikor, mert tok irrelevans, hiszen a teljes diploma kevesebb, mint 6.67%-at tette ki a programozas, mint kovetelmeny es kb 93%-a a tanulmanyoknak nem programozas, hanem minden mas, tobbsegeben mernoki tantargyak.

A szamonkeres <7%-abol megitelni egy egyetemet szerintem butasag.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés