- Ég veled, KEndre! :(
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Internet fejlesztés országosan!
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
albert8
veterán
Áruld már el hogyan rakod fel igy a mohát mert nem tudom, hogy a francba lehet
Jah és piros paprikát hogy? csak dobjam be?[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
myk74
senior tag
Az a baj hogy a pici fehér garnikat ,szinte minden hal élő eleségnek nézi!Kell a sok búvóhely,meg sok petés nőstény hogy legyen miből áldozni!Nekem most kb 15 petés nőstényem van,már kétségbe vagyok esve hogy hol vannak a férfiak,mert csak kismamákat látok!
Nincs kéz Nincs csoki!
-
engusz
veterán
Nagyon várom már, hogy nálunk is ellepjék az akváriumot. Ketten is petések. Elég ritkán látni őket, gondolom jobban érzik magukat elbújva. Egyedül a furcata hadseregtől tartok, félek elkapkodják majd a kicsiket.
Beüzemeltem egy 10 literes kis akváriumot is, lágy vízzel, tőzeggel, alacsony pH-val, búvóhellyel. Teljesen el tudom sötétíteni, mert egy szekrényben foglal helyet. Ha sikerült kiválasztani egy nőstény és egy hím neont, akkor vár rájuk egy nászéjszaka.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
myk74
senior tag
Plero mester adagja!
Nincs kéz Nincs csoki!
-
ggyury
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 200 literes hátterezett akváriumom amit mostanában szeretnék elindítani. A szűrés hiányzik még és az lenne a kérdésem, hogy szerintetek a 3 szűrő közül melyik lenne nekem jó? Eheim Classic 2213, 2215, 2217? Tudom minél nagyobb annál jobb de nem szívesen adnék ki érte annyit ha esetleg a 2213 jó lenne. Egy társas akváriumra gondoltam.
XBOX 360 Gamertag: ggyury
-
kymco
veterán
-
kymco
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
Aszfaltbetya #8779 üzenetére
Szép! Azok ott kis diszkoszok a bal alsó sarokban? Ha beönvi a moha a fákat akkor nagyon mutatós darab lesz, ha jól látom már elkezdted a mohásítást
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Aszfaltbetya
tag
novendek halak mennyire birjak a vegyszert ?
Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
albert8
veterán
válasz
Aszfaltbetya #8779 üzenetére
Inkább igy
[link]
Szép egyébként de miért úszik ott az a fa?
[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Aszfaltbetya
tag
[ Szerkesztve ]
Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
engusz
veterán
Két garnéla is tele van petékkel!
Szemre 25-25 db lehet. E öröm, e bódottá.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Aszfaltbetya
tag
Aki: 100*50*40 8mm üvegből, középen merevített, feketével ragasztott 200 Liter
Bútor: 100*70*40 (a 70 nem tuti)
Tető: 1 csöves felnyitható, hátúl fúrt (szűrőcsöveknek)
Szűrő: Aquamedic Rio 300; 1kg lávakő, 1 kg siporax, szivacs, perlonvatta
1200/H
Fűtő: Aquamedic 300w szabályozható
Tartalék: Resun 700l/h, Resun 200wÉlővilág:
4 db red scribbelt növendék
2db felnőtt vitorlás ezt csak ha nagyon kell
2db maroni
3db inka
1db rami
par panda
4 farowella nagyok
4db loricaria nagyok
26db neon
1db szifó
1db sepregető garnéla
1 db kagylo elogombmoha egy bazi nagy egy kicsi , karacsony moha ,
Berendezes
4-5 red mor
kvarchomok
lapos es egyebb kovek
6-8 red jasperelado .
keresre kep van , jelenleg uzembenKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
mdk01
addikt
Hétvégén 3x kifőztem a tőkét. A víz halványabb lett a 3. után, és talán jó lett volna ha nem kezdem meg véletlen leszedni a kérgét, ugyanis a vastagabbik kéreg egy az egybe lejött róla. Így most úgy néz ki mint egy red moor fa. Gyakorlatilag a külső sötétbarna kéreg lejött és szerintem az színezte a vizet.
Sötétbarnába szín jobban tetszett, de így sem rossz és ha ez az ára hogy ne színezze a vizet akkor tökéletesen megfelel.
Majd mutatok képet, mert én még így nem láttam szőlőtőkét.Közben még tegnap összeraktam az akváriumot tartó szekrényemet is és az is nagyon jó lett, majd lehet csinálok egy blogot róla.
-
_seth_
veterán
válasz
albert8 #8767 üzenetére
Azért gondoltam rá mert a táptalaj nagyon laza és a sügérek imádnak a növények között f1-ezni és ne essenek ki de végülis elsőnek rögzítés nélkül kerülnek be utána pedig majd kiderül, hogy mennyire gyorsan kapaszkodnak meg a talajban.
Ha kijön az alján az nem gond de szerintem szét nem fogja repeszteni ahhoz elég nagyon a cserepek is, hogy sok idő teljen el mire egyáltalán benövik teljesen, na meg ez is kiderül mivel ilyet még én sem csináltam.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
albert8
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
Aszfaltbetya #8765 üzenetére
Nem nyerő párosítás
Ma vettem kerámia cserepeket, 11 cm átmérő kb 8 centi magas a terv pedig a következő:
JBl Aquabasis megy bele az alsó harmadára, majd rádobok egy jbl kugelnt arra pedig jbl manado, a közepébe a növény egy kb 1-2 centis kavicsra rögzítve és a talajok tetejére ez az 1-2 centis kő kerül, hogy ne kavarják fel a talajokat a sügérek.
Vélemény?Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Aszfaltbetya
tag
válasz
Aszfaltbetya #8763 üzenetére
ma reggelre a betegnek velt hal akit a tobbiek megteptek 70 utodot hozott a vilagra
-
myk74
senior tag
-
myk74
senior tag
válasz
albert8 #8754 üzenetére
Tóalma!Vágd el a kopasz résznél és ültesd újra,hamar gyökeresedik.Lehet a környezet változás miatt dobálta el a leveleit,igénytelen növény!Tetra lehet le fogja a garnikat vadászni!Mohát majd kb 1 hét múlva kicsit nyírd meg!
Plero!
Neked mikor mehet garni?Nincs kéz Nincs csoki!
-
albert8
veterán
Hát még én, am raktam be paprikát , de a simára nem jöttek.
Annak a bal hátsónak mi is a neve?Annak az alján pl nem nagyon van levél
Az miért van?Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
_seth_
veterán
Ha lehet akkor inkább 72
Az ívelt szebb, takarítani viszont nehezebb, kaparóval vagy más hasonlóval nem lehet, plexi akváriumot amúgy sem érdemes erősebben takarítani mert karcolódik.
A 2008-as 54 literre még elmegy úgy ahogy de inkább a 2010-es ajánlom betolt kupakkal azaz visszafogva a hátlap felé irányítva úgy egy 72-esben ideális darab.
1 akváriumba 1 betta hím és 1 betta nöstény elfér, nem balhéznak, sőt talán nöstényből több is elvan egymással ami tuti: 1 akváriumba csak 1 hím kerülhet.
Nem fog megfázni, lezárni úgysem tudod, a tető alatt jut be levegő is és talán az is labirint kopoltyús akkor, azok vesznek oxigént a vízből és a légkörből is fel de ezt megoldják neked ezzel nem lesz gondod
Garnéla igazából garnélás-neonos-lazacosban érzi jól magát a többiben elbújik így látni sem fogod őket. Betta mellé mehet szifó, guppi és más nyugodt színes halak azokkal nem lesz gond, pl neonból 20 darab már igazán látványos tud lenni egy szép növényes akváriumban
Etetés elég napi 1x is, és ne csak 2 félét adj nekik, lehet akár 10 féle is a hal is jobban érzi magát ha változatos
Adj nekik vitaminos sera lemezes tápokat majd, valamint fagyasztottból is kaphatnak legalább 5-6 félét, mellé amiket írtál pl
Ui.:
A JBL Aquabasis mellé hoztam ma JBL Manadot is valamint JBL Kugelnt is egy dobozzal, majd csak jövőhéten fogok alkotni
Happy Life Carbo és Plantból is megvettem az újabb 1-1 üveggel és még van az előző carbo+sera plantból is így betáraztam szépen
A külső szűrőben az aktív szenet kicseréltem sera siporaxra valamint még raktam be pluszba 3 réteg perlon vattát így a víz tisztítása így alakul: durva szivacs, gyári kerámia gyűrűk, puha szivacs, sera siporax, perlon vatta, egy darabig marad is így.
A növényeket pedig cserepekbe fogom ültetni, aljára megy az aquabasis annak a közepébe egy jbl kugeln a tetejére manado annak a tetejére pedig 1-2 centis kövek így nem tudják a halak felkavarni a drága talajokatLassan kezdem úgy érezni, hogy elkészül az akvárium
-
albert8
veterán
Nem, dehogy is.Már láttam párat a levelek tövébe a balra léő virágon és a szivacsban is vannak vagy 10-en, de amig megtaláltam eltelt vagy 20perc. Közben megpróbáltam felkötözni a mohát is, nem tudom hogy lehet jobban.
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Asszem megszületett a Betta helye
60L es lesz a aksi vagy 72 annyi hogy a 60 ívelt elejű a másik nem. Ez számít? Árba ugyan az de nagyobb a szögletes
[link]
Annyi ,hogy a belső szűrő ebbe elég gondolom így az Eheim Pick-Up 2008es lenne.[link]
Eheim Pick-Up 2010esDe még fent maradó kérdések:
Betta hímet szeretnék ugye.
Tudom egyedül kell tartani nem is veszek neki nőstényt nem akarom szaporítani úgyse.
Amit olvastam nem volt tiszta ,hogy kinti levegőt is vesz a Betta ez rendbe.
Egyik helyen azt olvastam ,hogy nem szabad lezárni az aksit másikon ,hogy kell rá a tető mert így nem lesz hidegebb a levegő mint a vízbe és nem fog megfázni.
Mivel szettet veszek így lesz rajta tető világítás stb.
Gondolom annyi levegő lesz a tető alatt így ami elég neki.
Fűtés fontos az tudom ,ez megoldható meg a szűrő is menni fog.Kérdésem ,hogy milyen halakat lehet mellette tartani egy 60L aksiba még?
Amik azért szépek és mutatósak is
Algaevő tudom ,hogy lehet. Garnéla rák pl.? S milyen hallak akkor légyszi írjátok meg nekem.
Igen és ,hogy növények milyenek legyenek. Egyet tudok a Vallisneria spiralis.
Eledel az Argo Betta Mix és Tubifex lesz napi 2x.
Most elvileg amiket találtam halakat ezek jók mellé youtube videon láttam együtt Bettával azért gondolom
Magyar nevüket nem tudom még
colisa,jack dempsey blue,labeo,Cory catfish,Oto catfish,Harlequin Rasboras,Glow light tetra's,Neon tetra's,Légyszi ezekbe segítsetek és ha valami kimaradt akkor várom az ötleteket minden képen! THX
[ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Aszfaltbetya
tag
sport tarsak ma megyek felvasarlok egy nagyobb menyisegu cumot amiben lesznek kulso szurok is ,
stb
meglatom mi lessz elaso es ha kell megegyezunkmeg mindig keresnek karacsony mohat illetve ha valakinek van felesleges redcherry garni mert elszaporodott stb kerem szoljon befogadnek beloluk , kaptam egy adagot de kicsit fakok es mondtak frissiteni kell oket
-
buci30
addikt
értem
Akkor páromnak külön lesz
Mert oda van a Betta splendens-ér.
Ha jól tudom elég egy párnak az 50L-es akvárium.
De gondolom egy helyről kell venni ,hogy ne verekedjenek össze.
Vagy 2 nőstény mondjuk azok csak nem balhéznak mint a hímek.
Vagy végső megoldás 1 him.
De mellé ekkora akváriumba nem is tehetek semmit gondolom.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
_seth_
veterán
Egy kiss érthetetlen de a lényeg, hogy a 3 féle hal 1 akváriumban nem okés
-
_seth_
veterán
Egynek nem rossz a 2012-es eheimes változat.
Betta - sügérek - vitorlások, ezek így nem lesznek jóban, a sügérek mindenkit megcsípnek, a betta igazából csak egy másik bettával szállna valóban harcba. A betta sügér viszont szerintem nem jó mert az ilyen hosszú úszójú halakat is megcsipkedik. A vitorlás-betta az oké. Vagy a sügérek külön
-
buci30
addikt
Akkor aszem körvonalazódik mivel használtba nem találok mert ami lenne az messze van tőlem és szállítás nem megoldható vagy ha igen akkor meg +20-25 a benzin.
De akkor:
[link]
Eheimel akkor 45650Ft
Ez már határ eset azért mert még kellenek bele a halak ami sügér félék lesznek meg 2db garnéla, Vitorláshal, 2db.(1pár) Betta.
Kérdés ,hogy Bettát mivel tehetem össze mert terület őrzők?
Vagy azokat simán magukba szokták tartani 1párt?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
_seth_
veterán
Igen, az oda már jó lenne, nekem csak 2010-es van de csak 135 literre
Önmagában az 570 l/h annyira nem sok de későbbiekben kiegészítve egy külsővel már ideális
-
_seth_
veterán
Az vagy eheim aquaball de az már drágább sajnos viszont ha külsőt venni akarsz akkor elegendő a 2012-es, de lehet még a 2010-es is, papíron 160 literesig szokták ajánlani bár ilyenkor érdemesebb jobbat venni mint pl a 2012
-
buci30
addikt
Eheim pick up 2012? Ami azért nem a csillagos ég de azért jóféle?
Akvárium mérete: 160-200 liter
Vízforgatás: 220-570l/h
Szűrő térfogat: 0,470 liter
Teljesítmény: 6W
Méretek (mm): 275x75x96[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
2-3 hetente kitisztítod vagy ha látod, hogy már nem fújja a levegőt
Külsőnél ez hosszabb időtartam, nekem ma jött meg a külső, be is üzemeltem sikeresen, 2 napig marad benne az aktív szén utána más szűrőanyagra cserélem, addig még kitisztítja az akváriumot
JBL Aquabasis is megérkezett, a JBL Manado hétfőn érkezik, nem lesz teljes talajcsere, kerámia cserepek aljára kerül az aquabasis a felső részre a manado, ha minden készen van akkor majd ismét adagolom a carbot és a növénytápot
Visszatérve: szivacsot változó de fél vagy egy évente érdemes de azt is látni fogod rajta + a szűrési képességén ha már csereérett. Elég egy 160-asba igazából önmagában egy belső is csak ne atman legyen, egy eheim 2012 már ideális, aztán lehet majd egy külsőt mert úgy a tuti
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
Köszi!
Szűrő témában: Mikkor kell tisztítani honnan tudom? S a szivacsot milyen gyakran kell cserélnem?
Most belsővel veszem szerintem a 16L-est és majd pár hónap múlva befizetek egy külsőre is. Csak nem lesz addig baj
-
_seth_
veterán
Elvileg jó igen, bár egy Eheim jobb lenne, a külső szűrő pedig nem váltja ki a belsőt csak kiegészíti tehát a belsőt is úgy kell venned, hogy hosszútávra jó legyen.
Az aquaimpex oldalán is azt írják, hogy a gyártó által megadott akvárium méreteket érdemes felezni mert nagyon kicsi a szivacs a szűrőkben, akkor viszont már nem megfelelő.
Nekem pl [link] van 135 literhez, bevált széria és eléggé neves gyártó
Neten pedig igazán olcsón meg lehet venni. Ennek a nagytestvére a 2012-es már drágább de abban a szivacs is nagyobb bár szerintem 160 literre is elég a 2010-es.
-
buci30
addikt
160L Akváriumhoz megfelelő a Atman At-F304.
Vagy van egy másik szett abba SunSun belsőszűrő 800l/h van.
Tudom ,hogy belső szűrő de egyenlőre jó lenne? Majd később cserélem.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Elhiszem csak lassan 3 hét és még nincs külső szűrőm csak papíron
-
_seth_
veterán
Úgy gondolom gyorsabb
Én márc 3-án rendeltem egy külső szűrőt, pár nap volt mire utaltam, majd megérkezett (12-én) , törötten, aznap visszapostáztam, de még nem ért ide a cseredarab. Kicsit lassan történnek az események
Remélem a cseredarab már jó lesz
-
_seth_
veterán
Személyesen vagy neten?
-
mityku
aktív tag
Kérdésem lenne a Szakikhoz!
Holnap megjön a rotor + tengely az Eheim Classik 2213-as szűrőmhöz.
A csere mozzanata csak annyi, hogy kihúzom a tengelyt rotorostul a helyéről vagy van egyéb okosság is?Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
_seth_
veterán
Hol laksz?
-
buci30
addikt
Na találtam egy (szerintem) jobbat!
hl-bt700 szűrő miatt gondoltam a váltást.
- SunSun belsőszűrő 800l/h, 12W ezt ismeri valaki?Igaz 160L nem 200
Cheap szett:
- Basic szett
- SunSun belsőszűrő 800l/h, 12W
- Rester fix fűtő 60W
35390FtVagy :
[link]
160 literes szögletes akvárium szett
Kategória: AKVÁRIUM SZETT
Jellemzők: 100*40*40 cm
- akvárium
- műanyag tetővel: zárható etetőnyílás, beépített akváriumi fénycső, páramentesített foglalat
- belsőszűrő: hl-bt700 szűrő
- fűtő: rester 150 w fűtő
- halkiemelő háló
- hőmérő
33670FtVagy:
[link]
160 literes akvárium szett. A komplett szett Atman levegőztetős belső szűrővel, Resun 150W fűtővel, Wiwal tetővel, 2x30w világítással vásárolható meg.
39900Ft most akcióbaVagy pedig valamelyiket bevállalom és veszek egy szűrőt külön?
Ebbe az estebe mit javasoltok? Az Atman az tudom ,hogy jó minőség.
Külső vagy belső? Gondolom külső de melyik ami jó és nem hangos azért s nem csillagos egek az áraiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
myk74
senior tag
Én már nem vennék komplett gyári szettet!Inkább használtat vagy saját magam által össze válogatott cuccokat!
Ez pl: 50000-ért ajándék:[link]
Gyári szettben úgyis kicserélsz szinte mindent,világítás szűrő,és nagyon sokba lesz a vége .
Műnövényt nem tennék bele,vannak kis igényű növények pl:crypto-anubias vizicsillag stb és pár moha amik mindenkinél elvannak a legszerényebb körülmények között is!
Nagy harc ez,ne kapkodd el!Nincs kéz Nincs csoki!
-
buci30
addikt
Néztem pár akvárium szettet de amit találtam ahoz egy belsőszűrő: hl-bt700 szűrőt adnak.
Amiről azt olvastam több helyen is ,hogy igen csak hangos.
Ráadásul belső ,és azt olvastam ide már kell a külső mert ez 200l es lenne.
A terráriumnak nagyon jó volt eddig előtte pedig akvárium volt, így annak is jó lenne.
De azért nézem a szettet mert elviszik agámával együtt. Meg olcsóbban is jövök ki ha így veszek és nem erre tetőt stb. mert úgy húzós.
De lehet ezt a belső szűrőt cserélem kell egy külsőre a hangja miatt is. De még akkor is talán jobban jövök ki.[link]
200 literes szögletes akvárium szett
Kategória: AKVÁRIUM SZETT
Jellemzők: 100*40*50 cm 42.770FTMásik kérdésem ,ha nem teszek bele élő növényt az nem gáz ugye?
Lehet drágább de nincs is vele annyi gond mint kezdőnekiPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
albert8
veterán
-
myk74
senior tag
válasz
albert8 #8714 üzenetére
Pár lyukat fursz a fába ,a tetéjől kb 2 cm-re és ott fűzöd át a damilt!Milyen halak is vannak bent?Anci nem bántja a garnikat,talajba nem ássák be magukat,bár beférnek közé.Állítsd le a szűrőt,és dobjál be egy kis pritamin paprikát,hátha előbújnak!Képet!
Csak nem ették meg a halak őket,kár lenne azért a 30-40 garniért!Nincs kéz Nincs csoki!
-
_seth_
veterán
Sügér + moha milyen párosítás? Ma is újultak növények az akváriumba, látszólag jól kijönnek a sügérekkel eddig, már sügéres létére dús növényzetű lett az akvárium, szerentek is elbújni a halak
-
albert8
veterán
NAh beraktam őket, a mohából kötöztem fel,de nem sikerült valami jól
Van rá valami trükk?
A garnélák pedig kompletten eltűntek, megnéztem a szivacsot és ott sincsenek
ötletem sincs hova lettekHalak képesek megenni?vagy az anci? esetleg bevakarták magukat a talajba?
-
mdk01
addikt
Az az agáma "tartó" hivatalosan akvárium vagy terrárium, mert ugye minden akvárium jó terráriumnak, de egyik terrárium sem jó akváriumnak. Ragasztásra és merevítésekre gondolok.
Ezen túl pedig én is azt mondom hogy nagyjából legyél képbe, az akvarisztikával, hogy mi hogyan működik, tehát olvasgass és kérdezz, nézelődj üzletekbe.
Ha olvasgattál/kérdezgettél úgy 1-2hónapot akkor rádöbbensz nem is olyan egyszerű és olcsó hobbi. Ha ezen túl vagy és nem ment el a kedved akkor hajrá. -
myk74
senior tag
Szerintem világítás minimun 72 watt,szűrés 1200l/h,talaj kb 25 liter.Attól függ mit akarsz,halas vagy növényes akit!Lehet ezt fokozni a végtelenségig.
Mazsola:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Választék van,csak pénz legyen!Vagy lehet barkácsolni is sok mindent,itt sok infó van:[link]
[link]
[link]Nincs kéz Nincs csoki!
-
buci30
addikt
Sziasztok teljesen új vagyok nálatok de remélem sokáig maradok
Most szeretnék egy akváriumot össze hozni.
Eddig egy Agáma volt benne de azt most elajándékoztam.
De az akvárium maradt így szeretnék egy nagyon szépet csinálni.
hossz:100 mélység:40 magasság:51Légyszi írjátok össze nekem akár linkel is (ha egy helyről meglehet rendelni akkor egyszerűbb), hogy mik az alapok amik minden képen kellenek.
Szűrő,világítás stb.
Köszönöm!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
mdk01
addikt
Igen a mértéken gondolkodom én is, mert ha a heti 2heti vízcserével elérem azt, hogy nem fogom észlelni a barnásodást akkor már jó.
Plero: Az jó mert nekem is az van itthon és gondolkoztam elég lesz e az 55cm magas vízhez 4db.
Neked 1db van?Myk74: Értem köszönöm. Most megpróbálkozom a főzéssel, mert hiába kezdem el szárítani így is úgy is nyár végére száradni ki. Majd ha a főzés nem válik be akkor kirakom a napra addigra úgy is megjön a nyár.
-
myk74
senior tag
A titok az hogy elsőnek érdemes kiszárítani!Én kb 2 hónapig áztattam utánna,pár naponta vízcsere,nem is szinezte a vizet!
Albert8!
Kellenek a garnik?Elég kicsik még ,de most dobozolva vannak.Külsőszűrőmben tanyáztak,így könnyű volt kihalászni őket:[ Szerkesztve ]
Nincs kéz Nincs csoki!
-
_seth_
veterán
Akvarista.hu-n írták ezeket, a főzés után mindenképp 1-2 hét áztatás + mindig is színezni fogja egy kicsit a vizet, persze a mértéke ami fontos
-
mdk01
addikt
Én is arra gondoltam hogy főzés, víz leborít, főzés víz leborít és mindezt addig amíg tiszta nem lesz a lábasban a víz vagy már nem lesz sötétbarna.
Utoljára amúgy aug. szept.-ben szoktak permetezni tehát legalább féléve nem látott permetet. Ezen felül levélen szívódik fel és nem megy le a tőkéhez. A műtrágya ami felszívódik meg annyira nem mérgező, de inkább semennyire. Na de ez nem is lényeges.
Köszönöm akkor sztem főzés és főzés és főzés következik meg beszámoló.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Főzés, áztatás kb 2 hétig, valami gyógyszerrel is szokták kezelni ha szükséges, 3 heteset amúgy sem érdemes berakni a permetezőszerek miatt, jobb ha már 1-2 éves
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Apple notebookok
- Interactive Brokers társalgó
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Mikrotik routerek
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- E-book olvasók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest