Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz albert8 #7094 üzenetére
Ha csak egy helyen ereszt az talán nem olyan gond.
Ha érzel magadban egy kis affinitást a megjavításra akkor sztem tapéta vágó késsel/sniccer-rel le kell vágni róla az oldalt. Ettől még egybe marad az aksi tehát megmarad minden méreted csak egy oldal hiányzik . Ilyenkor elfordítod a másik meglévő oldalára az aksit és egy pucolás(maradék ragasztó) után végig lehet kenni ragasztóval az éleket. Ezután még vkinek a segítéségével csak rá kell tenni az oldalát felülről az aksira. Másnap meg kivágod kívül-belül a maradék ragasztót.
Ennél olcsóbb megoldás sztem nincs és még kézügyesség sem kell hozzá, meg elrontani sem nagyon lehet.
Végülis ha több helyen ereszt sem olyan gond(vagyis az csak lehetséges a javítása) csak az a lényeg hogy egyszerre csak egy oldalt vegyél le hogy ne düljön szét az aksi és megtartsa az eredeti méretét. -
myk74
senior tag
Én nem!Vagyis egyszer nekem eresztett az aki,de szerencsémre a felső részen,és leengedtem a vizet addig a pontig és nyomtam oda és kivülre is egy kis ragasztót,vártam 1 napot és visszapótoltam a vizet.Utánna még kb 2 évig ment az aki,igaz látszott a helye de a szűrő pont takarta a ragasztást!Szerintem bármelyik üveges megragasztja,csak szívás szétszedni, ha most állt be az aki.
Nincs kéz Nincs csoki!
-
_seth_
veterán
válasz albert8 #7094 üzenetére
Másikat venni
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
albert8
veterán
NA bassz@ meg a f@szom kivan
vége, enged az aksi
ilyenkor mi a f@szt kell csinálni?[ Szerkesztve ]
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
hossszú
őstag
Ma megtöltettem a CO2 palackot , a nyomáscsökkentőt is beszereztem lassan átállok a palackos rendszerre igaz még egy tűszelepet addig be kell szereznem.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
_seth_
veterán
válasz weresgyufa #7088 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Az a 3 literes tartályméret lesz a cél megfelelő szállítási kapacitással, hiába csak 54L a benne lévő kis szivacs nagyon gyorsan koszolódik, nem tudok már másra gondolni algásodás terén sem csak arra, hogy az elégtelen szűrés okozhatja
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_ATi_1
senior tag
Én is tervezgetem egy külső szűrő beszerzését, de semmi tapasztalatom nincs velük kapcsolatban. Az összefoglaló táblázatot átnéztem, elég hasznos.
Egy 40L-es akváriumhoz lenne. A tartályméretet érdemes figyelembe venni ? -
weresgyufa
tag
Én egy rokonomnak adtam el most egy Sera Sefafill 900+1100 kombót, annyi a trükk, hogy a 900-as tönkrement, de a fej az jó erre is. Az 1100-ast raktam neki össze, mert nagyobb a vödör, több a szűrőközeg stb stb, de... a 900-as rotort tettem át bele mert akkora örvény lett volna a 96l-es akváriumban hogy a halak megbolondultak volna benne az biztos...
Így teljesen használható és jól üzemel az esőztető is.
Ha újban gondolkozol akkor atman CF :cf-600 600l/h 18w 150l-ig , cf-800 800l/h 21w 250l-ig, cf-1000 1000l/h 32w 350l-ig, cf-1200 1550l/h 32w 800l-ig Azért ajánlom ezt, mert Full Eheim Professional a belső és a külső is, arról nem is beszélve hogy ehhez kb negyed annyiba kerül bármilyen alkatrész Itt találsz egy jó kis cikket.Itt olvasgathatsz kicsi. De az a legjobb ha a növényes akváriumokat veszed alapul és túlszűrsz, azaz legalább 6x-10x szűrést alkalmazol, de ilyenkor a bemenőágat gyengíteni kell, mert örvény lesz, én tettem be egy elosztót egy esőztetővel és egy diffúzort, így nem olyan vészes a dolog.
Pl.: Amit szüleimnek raktam össze akváriumot az eleve gyárilag ilyen okosan volt megkombinálva. MP200l-es Panoráma akvárium amihez egy Eheim Professionel 2328 Thermofilter, integrált fűtőszállal de maga a szűrő 25W-ot fogyaszt és 1050l-t forgat óránként, ez is csak 5x túlszűrés, de a víz kristálytiszta benne és a halak is pompásan érzik magukat.- www.bolondsagokboltja.hu -
-
myk74
senior tag
-
kymco
veterán
Van valakinek elfekvő, jó állapotú külső szűrője, ami 63 l-es akváriumhoz elmegy? (500-700l/óra)
www.refujvaros.hu
-
mdk01
addikt
válasz Kingfisher1 #7084 üzenetére
csak én félek a saját kezemtől, mert béna vagyok
Gyakorlat teszi a mester.
Amúgy jó szerszámokkal, nehéz xarul dolgozni. -
Kingfisher1
tag
az eggyel nagyobbat, 2213. ha szép, gondtalan akit akarsz, megéri. még 20 alatt van, lehet töltet nélkül is venni. veszel bele olcsó lávakövet. annyi előnye a szűrésen kívül még, hogy biztonságos. én szeretnék barkácsolni egyet (végülis egy cső/vödör tetején van a szivattyú) ha megnézed. 4 körül már kapsz szivattyút, a többit megcsinálod magadnak. olvass akvakertész fórumot! ott minden le van írva a jó szűrésről.
csak én félek a saját kezemtől, mert béna vagyok
-
_seth_
veterán
válasz Kingfisher1 #7082 üzenetére
Csatlakoznék: egy 54-72 literes akváriumhoz milyen szűrőt ajánlanátok? Belső is lehet, nincs vele bajom
-
Kingfisher1
tag
szerintetek egy Eheim classic 2211 mennyire hatékony egy 30-as tankhoz? teletömném lávakővel, de lehet siporax.
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Tudja valaki, hogy ez a hal milyen névre hallgat?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
mdk01
addikt
van pár eladó cuccom ha valakit érdekel, CO2 rendszer kompletten, garnélás akváriumok légpumpák stb,
Jöhet minden listázva árakkal.
kymco:
Értem. Én is forcsáltama múltkor hogy hogyan mehet be a ragasztó mögé az alga de elhittem. Továbbra sem értem azonban azt hogyan lehet egy ragasztást elrontani.[ Szerkesztve ]
-
Dzsolo
senior tag
válasz albert8 #7071 üzenetére
Minden nap tápoztam mert az volt írva a dobozra többnyire ha betartod az utasítást nem lehet nagy gond az akváriumodban. A legfontosabb dolog a szűrés, ha nem megfelelő csak szívni fogsz vele. példának felhoznám az anyámnak összerakott akváriumát ami egy deka növénytápot nem lát és nem győzi kidobálni belőle a növényeket, viszont van egy iszonyatosan jól szűrt akváriuma.
most én is szétszedtem a nagy aksimat mert új szűrést kell terveznem bele algásodási okok miatt, de már körvonalazódik a dolog a fejemben jövö7-en megveszem az akváriumon belüli vízforgatókat, melyek segítségével rendes áramlás keletkezik az akváriumban reményeim szerit, és lehet kap még egy nagy teljesítményű külső szűrőt. elvileg a mostani is túl jó neki
A fekete ragasztás simán esztétikai okok miatt terjedt el véleményem szerint, mivel mindenhol az a kérdés fekete vagy fehér ragasztással kérem az akváriumot, a kis méretűek fehérek többnyire a nagyobbak feketék, persze a vevő kívánsága szerint változhat
a Green Aquanál látottakat meg nem sorolnám a hétköznapi akvarista témákhoz mert az más világ, nem is részletezném tovább a dolgokat.
van pár eladó cuccom ha valakit érdekel, CO2 rendszer kompletten, garnélás akváriumok légpumpák stb,
-
albert8
veterán
Ezt el lehet egyáltalán tüntetni valahogy?
Egyébként ti hogy tápoztok?
milyen időpontban? mennyit?
profitot és carbot adagolok mostFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
mdk01
addikt
Hát igen a nyitott opti white aksi más történet. Ott azért is "kötelező" az áttetsző ragasztó mert az üveg éle nem sötétzöld hanem halványkék.
Régen kérdeztem tőletek hogy miért használják leginkább a fekete ragasztót és azt mondtátok, hogy mert idővel bealgásodik a ragasztó alatt és ronda lesz.
Kíváncsi volnék ezeknél a drága opti white aksiknál milyen ragasztót használnak mert igen lelombozó lehet ha vki megvesz egy ilyen aksit és X év után elkezdenek penészedni a sarkok, remélhetőleg foltokba hogy még rondább legyen.[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
A greenaqua-ban pedig a legnagyobb akváriumokat is merevítés nélkül árulják, az üvegvastagságon így nem spórolnak.
Ami szimpatikus még náluk, hogy színtelen ragasztót használnak, és csak zárványmentes megoldást árulnak (ugye ez a színtelennél látható....)[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
mdk01
addikt
válasz weresgyufa #7066 üzenetére
Így látatlanban gondolom, hogy a két hosszanti lap fut ki teljes szélességbe és a véglapok mennek az oldallapok közé.
Ha ez igaz akkor elég siralmas a történet, mert ugye az odáig oké, hogy ha az oldalsó lapot vastagra(vastagabbra) csinálják ezáltal kevesebb a kihajlás, de egy akváriumnál ennél sokkal fontosabb(ez a leggyengébb pont) hogy hány mm2-en fog a ragasztó az éleken. A te esetedben ugye(feltételezve a fentebb írtakat) a 4mm-es él van ragasztózva.
Aztán lehet hogy Juwel-éknél nem egy átlagos, boltban kapható ragasztót használtak,de kár azt a párezer forintot kispórolni. -
Kingfisher1
tag
anci beszorult a növény szárai közé
még nagyon kicsi volt. -
-
_seth_
veterán
Aham, már jönnek új levelek, mióta 2 fénycső van és easy carbo + sera florena nagyon sok új levél nőtt.
Az akváriumom 54 literes, mi lenne ha ezt úgy növelném, hogy a szélessége maradna a 60-as, a mélysége is 30 de a magassága nem 30 lenne hanem pl 40-45 centi? Azaz 10 centivel magasabb lenne az egész de a tető maradhatna a mostani és ugyanúgy mindent át tudnék pakolni de mégis növekedne az akvárium. Milyen vastagságú üveg kellene ehhez?
-
mdk01
addikt
válasz Blabcsi #7059 üzenetére
10mm-es üveget 65-70cm-es magasságig ajánlják biztonsággal onnantól már 12mm-es.
Rengeteg megoldás van neten ki így, ki úgy vezeti ki a vizet az aksiból. Én személy szerint azért nem ezt(aksi alja megfúrása) a megoldást választottam mert nem 99,9%-ban szeretnék biztos lenni abban hogy a víz az aksiban marad hanem 100%. Nézegess neten videókat, képeket, leírásokat magyarul, angolul és sokkal hamarabb kapsz kérdéseidre választ. -
mdk01
addikt
válasz Kingfisher1 #7032 üzenetére
Meglehet csinálni ezt a fajta szűrést csak a megfelelő anyagokat használd hozzá. A befőttesüveg nem az.
Nagyon sok ötletes varriácó van a neten lehet csemegézni melyik miért jó. Én is így tettem és mindegyikből vettem egy kis ötletet. -
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Hamarosan szeretnék építeni egy viszonylag nagy méretű aksit: szél.: 130 X mag.: 70 X mély.: 40 cm.
Mekkora vastagságú üveget ajánlotok hozzá?
Ki lehet fúratni az alját, hogy ott legyen a külső szűrő kifolyó része, ill. a víz leeresztő?https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
kymco
veterán
válasz Kingfisher1 #7055 üzenetére
Hallottam már ilyen megoldásokról, de kis akváriumnál én sem látom értelmét, főleg, hogy a tetővilágítással rendelkező aksikat túl szokta fűteni a világítás egyébként is.
Az én halaim nem túl érzékenyek erre a feature-re.www.refujvaros.hu
-
weresgyufa
tag
válasz Kingfisher1 #7054 üzenetére
Én előző héten vittem haza egy pár Danio Choprai-t és egy pár Signifer-t akik a Keletiből utaztak velem a táskámban egy polár pulcsiba tekerve kb 4-5 órát és teljesen jól bírták
Nekem a téli hurcolásokra van egy spéci kis vödröm, ami egy 14 vagy 16l-es diszperzites vödör amiben van egy kisebb kb 8-10les vödör és a köztes réteg ki van fújva púrhabbal a belső vödör tetejére meg vágtam egy hungarocell lapot és erre kerül rá a diszperzites vödör teteje. Ez annyira bevált, hogy validáltam hőmérővel is potom 1 fokot hűlt a víz egy 4-5 órás út alatt, merem ajánlani mindenkinek, igaz a takarítása nem a legkényelmesebb, de télen a legtutibb ha nincs hungarocell dobozotok otthon- www.bolondsagokboltja.hu -
-
weresgyufa
tag
válasz Kingfisher1 #7055 üzenetére
Próbáltam, de az a baj, hogy így télen eléggé le tudnak hűlni a kis akváriumok, pl a 750l-esnél nem igen volt értelme, mert kb 0.2 0.7fokkal lett hidegebb, drasztikusabban akkor hűlt le mikor nem fűtöttem az előszobát, de az meg nem a legjobb...
nálam az asszonypajti aranyhalai vannak így egy 200l-esben, de ott sem láttam értelmét, bár ennek tényleg akkor lenne értelme, ha konvektoros vagy thermosztátos a lakásod fűtése, és tudod szabályozni, vagy előre beállítani hogy hol hány fok legyen, akkor nappal és éjjeli hőmérséklet közt lehet akár több fok a különbséged, de ezt a nappali felfűtés majd meghonorálja a villanyszámládban nem éppen költséghatékony a dolog...
Ez akkor lenne jó ha a fénycsövek felfűtik a vizedet az átlagtól kb 2-3 vagy több fokkal is akár, mert akkor nem kell kikapcsolnod a fűtésed, csak beállítod 24fokra a nappali melegedést meg a neonok elintézik és ekkor úgymond nincs energiapazarlás...- www.bolondsagokboltja.hu -
-
Kingfisher1
tag
valaki alkalmaz olyan módszert, hogy éjjelre le van kapcsolva a fűtő? ezzel utánozva a nappali-éjszakai hőmérséklet ingadozást?
-
őstag
Az új környezet okozza. Nyugi. Folytasd a tápozást, és várj. A széteső leveleket távolítsd el az akváriumból, hogy ne okozzon algásodást, és annyi.
Az új beültetés a növényeknek is stressz, most alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. Ez 2-3 hétig normális, illetve, közben már elvileg új, kicsi hajtásokat kell hozniuk.kymco:
"de ha ezt nem használod, hanem folyékony tápot adagolsz a növényeidnek, az is jó."
Ez sajnos kis kivételtől eltekintve nem helytálló. A mocsári növények, mint pl. Cryptocorine fajok, vay Echinodorusok főleg a talajból veszik fel a tápanyagokat. Ezeknek főleg a talajtápok jól. A hínár félék pedig alig rendelkeznek valami gyökérzettel, mert a vízből veszik fel a tápanyagokat, nekik pedig a folyékony tápozás jó. Tehát, alapvetően mindkétféle tápra szükség van.Ever007: drága, és nem jó.
Mindent összevadászni az igazi, keresgélni hónapokon keresztül, és közben olvasni, hogy mi lenne a legmegfelelőbb. Ami tudást megszerzel ezalatt, azt semmi nem pótolja. Tehát ilyen megfontolásból is ajánlom inkább azt, hogy minél több mindent magad csinálj meg.
Az akvárium ragasztás, és üveges kérdéskör azért rejt veszélyeket. Én inkább relatíve biztos forrásból vásároltam (Trópus, Szeged) olcsón egész jó 360-ast. A többi alkatrészt pedig mind egyenként szereztem be, építettem össze, tettem használhatóvá stb... Így valóban elmondhatom, hogy építettem egy akváriumot.A cucc állandóan változik, már nem így néz ki teljesen.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
albert8
veterán
válasz Ever007 #7051 üzenetére
NEm ajánlom
most raktam össze épp egy kisebbet és az a cucc ami benne van az édeskevés
se a szűrő, se a világitás nem ér sokat
szerintem csináltass üvegesnél egy olyat amilyet szeretnél és ahhoz csináltass bűtort bútorossal, amibe már a világitást is gyönyörűen meg lehet oldaniFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Ever007
csendes tag
Sziasztok,
Gondolkodom egy akvárium beüzemelésén, még diák koromban volt egy 70 literesem, és megvolt vagy 10 évig, nagyon szerettem...
Nagyon nincs időm külön összevadászni mindent hozzá, úgyhogy főként kész szettekben gondolkodom... Van valakinek tapasztalata a Juwellel vagy más előre összekombinált szettet kínáló márkákkal? Vagy inkább megérné mindent, bútort, akváriumot, szűrőt, világítást külön beszerezni?
Biotób dél-amerikai lazacosat szeretnék, kb 240-400 liter között. Picit megalomán vagyok, úgyhogy a 400 literes elméletben jobban tetszene, de 240-en is bőven lehet már látványosat alkotni. Vélemények? -
_seth_
veterán
Mi okozhatja azt, hogy a levelek szélei elbarnulnak? Ráadás: a kövek is, azoknak biztosan nincs kálium hiányuk pedig
-
kymco
veterán
válasz weresgyufa #7048 üzenetére
Beüzemeltem. Nagyon szép látvány, hogy az aksiból kikerült a fűtés.
www.refujvaros.hu
-
kymco
veterán
-
kymco
veterán
Van a JBL-nek olyan talaja, amit a manado alá ajánl, de ha ezt nem használod, hanem folyékony tápot adagolsz a növényeidnek, az is jó. Ezeknek a talajoknak van egy olyan képessége, hogy meg tuják kötni a tápot a porózus szerkezetük révén, és fokozatosan adagolják vissza a növényeknek.
www.refujvaros.hu
-
kp78
addikt
válasz albert8 #7041 üzenetére
Jól gondolom, hogy ezt vmi egyéb talajra kell tenni?
Vagy lehet csak ebből a talaj az aksiban?
Porszívózáskor nem jön ki a vízzel, van kellő súlya?
Amúgy tetszik.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kp78
addikt
Erre esetleg vki?
Vagy mindenki a nagyobb szemcsés aljzatot preferálja?„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
kymco
veterán
-
őstag
válasz Kingfisher1 #7034 üzenetére
A szivacs az akváriumban is felemás gondolat... Működik, de nem az igazi. Mert ugye, ha már csinálsz egy külső szűrőt, akkor nem akarsz szivacsot nézegetni az akváriumban. Másrészt meg, a befolyó száron az áramlás passzív, tehát az ellenállás az nagyon nem mindegy. Én már jártam úgy, hogy a biológiai szűrőm befolyó szárára tettem egy szivacsot, és ezután a szivattyú szépen leszívta a vizet, és nem volt utánpótlás. Pedig az csak egy TM30-as tiszta szivacs volt, 22-es befolyó, és 16-os kifolyó szár mellett... Tehát, még a méretkülönbség is megvolt.
Icewolf || kósza ||
-
Kingfisher1
tag
még nem gondoltam át alaposan, és igazad van. úgy képzeltem el, hogy a szűrőrétegek is fordítva lennének, + a beszívó elején lenne egy kisebb szivacs, így nem lesz mit ülepíteni. de akkor a kosz az akiban marad a szivacson. még elmélkedem rajta..
meg is van a tartály: tömegnövelős doboz, amit a gyúrósok használnak.
-
őstag
válasz Kingfisher1 #7032 üzenetére
Működőképes, csak ülepítés nem lesz hatékony.
Ha a befolyó cső alulra ér be, akkor a kilépő víz hirtelen lelassul a nagyobb átmérő miatt, és ha van pár centi rés a szűrő alja, és a szűrőréteg között, a nagyobb szemét leülepszik. Utána egyre finomabb szűrőanyagok, és a végén tiszta vizet nyom vissza pumpa. Ha alul van a pumpa, akkor a befolyó vízből a kosz a legfelső szűrőrétegre fog ráülepedni, így hamarabb eltömődik, gyakrabban kell tisztítani. De, működik.[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
kymco
veterán
válasz weresgyufa #7029 üzenetére
200W 54l-re? Nem lesz egy kicsit sok?
Köszönöm, hogy belinkelted... megfontolom. Mostanság úgy is kellene vennem egyet... Az 54l-ben levőnek lenne helye.www.refujvaros.hu
-
weresgyufa
tag
Kymco!!!
Itt a remek alkalom, most van külső szűrőre köthető fűtő, így nem csúfoskodik az akváriumban
Hydor 200W-os[ Szerkesztve ]
- www.bolondsagokboltja.hu -
-
kp78
addikt
Rákot most én is tennék bele szívesen, csak legyen béke az aksiban
Mekkora a legapróbb aljzat, ami porszívózáskor még nem jön ki a vízzel?
Vmi apró szemcséset szeretnék most a múltkori kavics helyett.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
myk74
senior tag
-
mdk01
addikt
válasz Kingfisher1 #7020 üzenetére
Ne befőttesüvegből csináld mert lehet olvasni neten hogy vkiknek eltörött.
Van sok jó egyéb megoldás amivel ugyanezt megtudod csinálni.[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Milyen garnélát lehet halak mellé berakni?
"(Aquastar MP 60-as akvárium Eheim szűrő/levegőztető és Eheim automata fűtő, Hagen Aqua Glo 15W T8 + Sera Daylight Brilliant 15W T8, kizárólag élő növények, kb 20 neon hal, 2 arany gurámi, 2 páncélos harcsa, 2 alganyaló, 3 zebra dánió, 4 csigaevő csiga.
Happy Life Easy Carbo 2 ml/nap, Sera Florena hetente 10 ml. Szemcsés, lemezes, tablettás, fagyasztott és gyógy tápok, kb 6-7 féle táp összesen.)"Ebbe raknék be kiváncsiságból Hobbiállít boltban láttam neon halak mellett kb 2 centis átlátszó rákokat Kis pirosakat én is beraknék, alga van azt tudnak enni (jelenleg még van ecset alga de már alakul a zöld alga állomány is....).
-
myk74
senior tag
Gyors telefonos kép!
Nincs kéz Nincs csoki!
-
Kingfisher1
tag
Nem is láttam, h válaszoltál: Köszi! Tetszik ez a hamburgeres szűrő, gondolkodom rajta, de most felcsigázott egy házilag barkácsolt külső szűrő építése egy 5l-es befőttes üvegbe. Van egy Aquael fan mini plus 260l/h, ami jól forgatja a vizet, de a szűrőfelületét kicsinek találom. Szerintem a motorja elég lenne ehhez:
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
-
kp78
addikt
válasz albert8 #7016 üzenetére
Én csak 1 képet látok, jöhetnének még. Amúgy szép lett, gratula.
„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
albert8
veterán
válasz Kingfisher1 #7014 üzenetére
Én 2 hetet vártam és ma let kész
itt van pár kép már halakkal növényekkelFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
kp78
addikt
válasz Kingfisher1 #7014 üzenetére
Én anno kicsit több, mint 1 hetet vártam 54 literes aksinál.
Viszont jó ideje nem üzemel(t), és épp mostanság akarom újra telepíteni, mert hiányzik a szobából.
Biztos jövök én is majd megint kérdések sokaságával a fórumba
Egyelőre az aljzaton gondolkodom, hogy mi legyen, mert a régi kavicsot biztos nem rakom vissza.„El szeretném magyarázni” vagy „szeretném elmagyarázni”. De semmiképpen sem "elszeretném magyarázni". Biztos, hogy le tudod írni helyesen. :) Egyenlőre a sorozatgyilkos darabol fel, de ezt egyelőre nem szeretném :)
-
Kingfisher1
tag
Nos.. 5 napja üzemel a kis 30 literes. Akit érdekel, itt megnézheti: [link]
Ilyen méretnél mennyi időt érdemes várni a telepítéssel?Bocs a fekvő képért, de akármerre forgattam, a dropbox így tölti le.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Hagen Sun Glo: nagyons sárga és a fénye sem olyan erős mint gondoltam. Sera Daylight Brilliant: erős fény és nem sárga (6000 kelvin, 920 lumen, t8 15w) így ez marad egy darabig
-
kymco
veterán
Tegnap kezdtem a 3. aksi beüzemelését
1. 54 literes zászlóshajó, növényes aksi, az enyém.
2. 35 literes, a lányomé (ez az új), még kevés növénnyel
3. 17 literes az újszülötteknek...www.refujvaros.hu
-
weresgyufa
tag
válasz Motion_Blur #7000 üzenetére
Ha esetleg Komáromba jársz, elvinném őket, még fizetségért cserébe is persze, nekem már van 5 szóval jó helyük lenne a csapatban. a Legkisebb 4-5 a legnagyobban 16 és 20cm-esek és kész életművészek.
- www.bolondsagokboltja.hu -
-
hoby36
senior tag
Hello!Én elvinném őket,ha még megvannak.Fehérváron melózom,de reggel 6-tól másnap 6-ig.Ezért nem tudom,hogy mikor vehetném át.Bár reggel 8-ig elcsövezek a kocsiban is,ha arról van szó.Messze laksz a laktanyáktól egyébként?
A logikában semmi sem véletlen!
-
őstag
válasz albert8 #7007 üzenetére
Csökkentsd a világítást 6-7 órára cirka. És vehetnél addig is valami kis kiszerelésű általános folyékony tápot, és gondolkodhatsz a szénpótláson. Mert ha lesz komolyabb táp, az nélkülözhetetlen.
Milyen táp, amit kedves fórumtárs tud hozni jóárasítva?
Icewolf || kósza ||
-
albert8
veterán
Igen az most 10 órát világitok, semmi táp nem volt még benne
kivéve egy pár tabletta a gyökerek közé, mert nem volt/van még tápom
tudom adagolni kellene, de sajnos boltba dubla annyi mint amennyiért egy kedves fórumtárs
tudná adni,de sajna a fórumtárs szállitója késikFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
őstag
válasz albert8 #7002 üzenetére
Ha jól dereng, ez újonnan indított akvárium igaz?
A sötétség nem fog segíteni. Az algagátlók szintén nem.Viszont, a világítás optimálisra álítása, a rendszeres tápozás, és CO2, vagy Easy carbo rendszeres adagolása ki fogja írtani az algát. Azért emeltem ki a rendszereset, mert az ingadozó tápanyag/CO2 is ugyanúgy algásodáshoz vezet.
Segít még a nagyon algás levelek eltávolítása, vagy egy sziámi algázó, de az csak 100l felett játszik.Augusztusban voltam Green Aquában. Az előtt nem sokkal indítottak egy új növényes műalkotást. Volt benne mindenféle alga, és mégis ezerrel nyomatták a tápot, CO2-t, világítást, mert azt mondták, hogy kezdetben ez normális, de az alga el fog tűnni. Ideje lenne ellenőriznem az eredményt... Hatalmas az a bolt.
Icewolf || kósza ||
-
_seth_
veterán
válasz albert8 #7002 üzenetére
Nekem kb 3 napi világítás kiesés alatt a növények eléggé lepusztultak bár megjegyzem előtte sem voltak csúcs állapotban bár most az easy carbo + megfelelő fénycsővel talán alakulnak de lassan.
-
albert8
veterán
Az szerintetek gond lenne hogy nem világitanék 1-2 napig?
mert elkezdett megjelenni az ecsetalgaFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
mdk01
addikt
Majd jövőre a nagy aksiba.
Ha lesz még szólj.Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.