Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #11752 üzenetére
Bővebben tudsz vmit küldeni?
Milyen pumpa, valódi siporax, milyen tartály, csövezés, képek stb. ? -
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #11752 üzenetére
Ugy 30-40 liter szuroterfogattal
Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Blabcsi
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10637 üzenetére
Van benne úgy 8 xifo, 3 db 8cm-körüli anci és 5 3cm körüli anci meg egy albino péncélos.
Naponta egyszer kapnak kaját lámpaoltás előtt fél-egy órával. Csak annyit, hogy pár perc és eltüntetik mind.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #10637 üzenetére
meg vizcseretol , etetes mennyisegetol
Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #10494 üzenetére
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #10486 üzenetére
Nem vonz semmi más, csak a tengeri. Gyerekkoromtól elég volt már az édesvízből, egyszerűen unom. Nincs benne kihívás, stb.
Az, hogy a tengeri drága, megint csak kamu, ahogy az édesvíznél is. Lehet drágán csinálni és lehet olcsón. Persze a kereskedők és barátaik most megköveznek, de kb. le....m. Az akim megmarad, mert teljesen alkalmas tengerizésre, így ez nem kerül semmibe. Az élőkő lehet drága, de azt is meg lehet oldani olcsón. Lehabzó elvileg nem kellene, ha sikerülne beállni szépen az akinak, de természetesen azt is beszerzek inkább és lesz, mivel kezdő vagyok a tengerinél és nem bízom a véletlenre most még a dolgokat. Lehabzó van 4e Ft-ért is, meg 6 millióért is. Jelenleg van egy Atman 5e Ft-os belső szűrőm, ami 600L-es akit meg tud mozgatni, egy éve kifogástalanul használom. Erre mondták anno, hogy semeddig nem fog tartani és nagyon gyenge lesz, mert ezek nem tudják azt a teljesítményt, ami rájuk van írva. Még az a szerencse, mert teljesen leszabályozva ki akarja lökni a 275l-es akim oldalát! Na szóval ennyit az okosokról. Ja és nem fém, hanem kerámia tengelyes, úgyhogy szépen megmarad a tengeribe! Újabb mínusz költség...wowww!
... Élőlényeket aki felszámolásból simán lehet olcsón szerezni... A tesztekből elég egy-két db, ezért felesleges teljes készletet megvenni, ergo kéz alól megveszem olyantól azt az egy-két db-ot, akinél van felesleges és még nem járt le. A világítás optimalizáláshoz (hogy ne legyen drága) egy nagyon kedves akvarista társtól kaptam egy-két remek ötletet, aki halakat vitt el tőlem a felszámolás során... Hadd ne soroljam... Egy csomó mindent meg lehet annál sokkal olcsóbban úszni, mint ahogy azt egyesek (meg kettesek), nyilván leginkább kereskedők híresztelik, ill. annál, mint hogy az ember kényelmesen besétál a kereskedésbe és ott megvesz mindent egyben.
Te tudod, magad is láthattad a saját szemeddel, hogy én az édesvízit is úgy oldottam meg, hogy kb. sz....é-h....é és mégis amikor elküldtem versenyre a képeimet, sajnos határidőn túl (mert későn vettem észre a kiírást), azt írták, hogy feltétlenül küldjem el a következő versenyre a fotókat újra, mert nagyon szépek.
Szóval kb. értelmetlennek tartom a pénz beleöldösését tök feleslegesen, ha kellő tapasztalattal, kis odafigyeléssel ugyan azt, vagy sokkal jobbat-szebbet ki lehet hozni kb. semmi pénzből. Attól semmi nem lesz szebb, meg jobb, hogy leírhatom mondjuk fórumokon róla, hogy százezreket költöttem rá.
Tudod, úgy van ez, mint amikor nem tudja valaki, hogy valami lehetetlen és ezért megcsinálja. Na ez már kihívás, ebben van izgalom, van ami vonzzon benne. Pláne, ha összejön, amit tervezek, akkor kb. kártyavárként omlik majd össze a bőszen terjesztett "a tengeri aki, az nagyon drága" tévhit és blogot írok itt róla. Ha elsőre nem jön be, akkor pedig majd kísérletezek tovább.
Ja még valami, írtad a bíbelődést. Épp ez a lényeg!
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #10482 üzenetére
Ha nekem szólt, akkor igen, próbálnék... Csak nem egyszerű megszabadulni a cuccoktól nagy tételben. Növény, talaj, úgy érzem egy db-ig még rajtam marad, hacsak nem találok vkit, aki épp most készül nagyobb akit csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #10479 üzenetére
Elegge be van esve a hasuk
Nem tartom kizartnak hogy hexamita van bennukKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10471 üzenetére
Amikor vettem a diszkoszt basztak mondani bármit is, hogy az semmi képen nem javasolt.
Kínozni meg eszem ágában sem volt.. én csak akartam egy kisebb akváriumot szép halakkal.
Pl: jutub is színig van ezek szerint aránytalan víz/hal mennyiség alapján.
Nagyon sok videót találni ahol több hal van egy akváriumban mint kellene.Csak egy példa: Discus
Vizet hetente cserélek 20L t.Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10466 üzenetére
Hát most csuda jól elvetted az egésztől a kedvem..
Tehát ebbe a 120L akváriumban 2db az az kettő darab diszkosz és semmi más?
Ez annyira hihetetlennek tűnik.. 2 hal egy 120L akváriumban. Tehát akkor inkább növényes egy akvárium mint, hogy halas..Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #10466 üzenetére
14 ora vilagitas, teljesen felesleges,
tobbek kozott ezert algasodsz mint a fene
a masik mivel jelentosen tul van telepitve az akvariumod a lebomlo cuccok amit uritene a nagy fenynek koszonhetoen virageletuket elikKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10397 üzenetére
Minden nap ki van mosva, ha kapnak hanem.
Tegnap pont olvastam erről.
De arról is, hogy a fagyasztottakat is módjával mert azoktól is bajuk lehet..Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
Pocee
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10347 üzenetére
3napig volt opálos utánna már azért mert újrarendeztem és felkevertem.
Már ilyen
A teteje most poros "olajos",kell beszereznem felszínleszívót csak messze vannak tőlem a boltok.
Szeretnék kérdezni:
Jön az első vízcsere és tudom,hogy a friss vizet hagyjam állni egy napig,hogy távozzon a klór meg minden,és hogy tegyek e bele aquatan vízkezelő/vízelőkészítőt,hogy semlegesítse a nehézfémeket meg a többit ha vannak????
Kell bele vagy nem?Mr.Brightside
-
Pocee
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10240 üzenetére
én pont most olvasgatok ilyen témákban,a jbl szűrőket nem ajánlják sehol,max az eladó.
A tetra fasza,eheim alá szokták pozicionálni,de vigyázz mert a nagy szűrő vihart kavar a kis aksiba.
Amúgy egy fórumtársunk Sicce szűrőt javasolt nekem,azt is vettem végül,csak még nem üzemeltem be.Divi27-nek akartam írni sry!
[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10232 üzenetére
Először is köszönöm a kielégítő válaszod!
Akkor lassan, lassan a második lépésnél tartok.
Mondjuk észre veszem napról napra, hogy egyre kevésbé félnek tőlem.
A másik akváriumban csak úgy szaggatják az ember kezéből a kaját, de ami le is megy azt is megeszik, és remélhetőleg az enyémek is így fognak tenni.A lökdösődés inkább úgy vettem észre, hogy egymás ellen. De van mikor picit löknek egymáson, vagy esetleg elhajtja onnan.
És volna még egy olyan kérdésem, (kicsit csatlakozik a pm emben küldött halakhoz is) tehát a pirosak tele vannak fekete pigment foltokkal. Ez mitől lehet? Vagy elfog ez tűnni?
Köszi a választ!
Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
bajtokarpi
őstag
válasz Aszfaltbetya #10232 üzenetére
Szia!
Én pontosan ugyanazt írtam amit te, ha figyelmesen elolvastad az előző hozzászólásomat. Én is csak ajánlani tudom őket, de ettől még igaz, hogy hiányos a biológiai szűrőanyag készletük. Igen Magyarországon nagyon kevés az az üzlet, ami Ad. szinten megüti a mércét. Oké, mekkora akváriumba ment a hordósod, hány literes volt a hordós szűrésed, és milyen szűrőanyagok voltak benne? A hordós helyett most mivel szűrsz? Szerintem nem lehet összehasonlítani egy hordós szűrést, egy gyári külső szűréssel. Én megmondom neked őszintén nekem 2 db Atman 3338 van beállítva a 300 literesbe. Az egyik biomechanikai szűrésre, a másik csak és kizárólag biológiai szűrést lát el. Sokáig gondolkoztam egy hordós szűrésen, de én félek megcsinálni. Nagyon jól muzsikál a 2 Atman, de a közeljövőben szeretnék egy 1000 liter körüli akváriumot, és oda bizony már ez közel sem lesz elég.
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
bajtokarpi
őstag
válasz Aszfaltbetya #10229 üzenetére
Nincsen velük semmi gond. Nagyon kulturált, és segítőkész csapat. De bizony az aquadepo-s lávakő eléggé a "kaki" kategóriába sorolandó, és ezt nem csak én mondom. Az egyik ismerősöm most vett Ista féle lávakövet, és ég és föld a különbség a kettő között. Az Ista Q.G. sem hozza azt az eredményt, amit beharangoztak neki (persze ez nem az Ad. hibája). Az általunk felsorolt biológiai szűrőanyagok egyike sem kapható náluk sajnos!!! Nem ártana bővíteni a kínálatukat. Nagyon sok jó "anyag" kapható, amit egy ilyen nagy cégnek szerintem forgalmaznia kellene. De én ajánlom őket, mert korrektek. Kérdezem, te az Ad.-s kínálatból mivel töltenéd meg a külső szűrődet?
[ Szerkesztve ]
battletag: bossi#2666
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Aszfaltbetya #10210 üzenetére
Szia!
Milyen fajta diszkoszok?Flickr: flickr.com/photos/63962202@N05 | Insta: natural.sight
-
AndrewTdi
addikt
válasz Aszfaltbetya #10212 üzenetére
Köszi.
Közben olvasgattam az avarista fórumon a külső szűrő tapasztalatokat. Atman jó lehet, de a 3338-as.
Viszont a depo szinte a legdrágább. vagy csak más depóról beszélek -
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #10095 üzenetére
Greenaqua-ba láttam élőben ezeket a visszafolyó ágra rakható lapát szerű üveg izéket és akkor értettem meg miért olyan baromi jó dolog. Viszont sztem itt nem az van, vagy nem tudom.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #10093 üzenetére
-
sasa311
veterán
válasz Aszfaltbetya #10025 üzenetére
http://www.coralcorner.hu/
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9985 üzenetére
Jah, az egyik a világ végén van, a másiktól már elvitték... Már kérdezgettem őket. Majd csak akad előbb-utóbb, nem érdekes. Ha más nem, lemegyek a kereskedésbe és veszek párat, aztán kész, probléma megoldva, nem ér ez meg ennyi hsz-t srácok. Azt az egyet megérte, amit írtam, hogy keresek, szerintem többet nem, beszélünk a semmiről. Akinek van és tud adni, úgyis jelentkezik majd, szerintem lapozzunk már erősen.
Ja, a talajtúrogatással meg nem érek kb. semmit. Itt nem annyiról van szó, hogy itt-ott beletúr egy hal a talajba, megeszi azt a pár db-ot, amit talál, jól lakik, aztán annyi, köszöni szépen. Itt komoly mennyiségek vannak, brutális mennyiségek most már! Szerintem több száz darab. És hatványozottan szaporodnak. Olyan megoldás kell, ami folyamatosan műxik a talajban, szintén nagy számban, és tényleg az összes csigát kiöli, garantáltan, egy se maradjon a kis rohadékokból. Aztán majd ha meg a csigaevők szaporodnak el, akkor őket is megritkítom, eladom, aztán kész, mindenki jól jár és meg van oldva a probléma. Van már csigaevőm egyébként a talajban, de ha jól láttam, csak egyetlen darab, valami növénnyel jöhetett, pont, ahogy a kiscsigák is. De ez úgy tűnik, most már nagyon kevés, több kell.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9980 üzenetére
Kizárt. Ezek a talajban szaporodnak tonnaszám. Ráadásul a legalján tudnak lenni. Onnan még a harcsák sem forgatnak ki semmit.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9978 üzenetére
Az, de nem szedi ki a talajból a csigákat.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9964 üzenetére
Ha ikrás, akkor pláne nem.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9963 üzenetére
Merodanemmegyek.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9959 üzenetére
Kizárt. Van már két kék, ez elég. Ezek sem csinálnak egész nap semmit, csak vannak maguknak, bujdokolnak fent az úszónövények alatt. Alig látszanak, úgyhogy ezek is csak azért vannak, hogy etessem őket.
Ha gyöngy lenne, akkor kettőt bevállalnék, de az arany nem hoz lázba.
Azta.... soha nem gondoltam volna, hogy leírom ezt a mondatot.
Az arany csak akkor érdekel, ha Anci.Tekit szeretnék most kettőt, pézsmát. Már kinéztem két picit, úgyhogy lehetséges, hogy hétvégén gyünnek. Persze külön terráriumba, nem a halakhoz.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9941 üzenetére
Gratula.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9918 üzenetére
Oksa, próbálok még én is helyet csinálni.
-
Blabcsi
senior tag
válasz Aszfaltbetya #9906 üzenetére
https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9852 üzenetére
Ja, hát te írod folyton, hogy sürgős, azt hittem, annyira...
Én is írhatom, hogy "adott volt a lehetőség", a párom a gyerekkel menni akart időre, ahogy megbeszéltük, elhozta volna a két halat, kaktuszt, meg növényt is, te nem vetted fel a telót. Szóval most gyere te ha meg akarsz ezektől szabadulni. Rád bízom a viti választást, megbízom az ízlésedben.
U.i.: Hozd az anubias-t meg kaktuszt is, adok nagymilkát! Csak szólj előre, ha jössz. Köszi !
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9842 üzenetére
Bocs, hogy nem jelentkeztem, teljesen el is felejtettem, annyira el voltam havazva. Ha el tudod hozni hozzánk, akkor érdekelhet két szép viti (egy pár), meg az anubias.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9833 üzenetére
A Hungexpon a luxusautó showra sem kerülnek sokkal többe a jegyek és azok min. három nagy pavilont bérelnek... Jó, tényleg tökmindegy, kár is ezzel ennyit foglalkozni, csak megjegyeztem és ennyi kb.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9804 üzenetére
Az akim berendezésekor hetekig vödörben, csapvízben tartott növényeket kaptam és mindegyik gyönyörű volt, simán túlélték, köztük egy batár nagy vizikehely és egy kisebb anubias tő is. Szerintem a tiédnek sem lesz szombatig semmi baja, ha esetleg nem viszik el.
Szerintem maradjunk annyiban, hogy ha elviszik szombatig ezeket, akkor elviszik, ha nem, akkor meg úgyis megmaradnak és visszatérünk rá majd péntek magassága körül, ha neked is jó így.
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #9804 üzenetére
vitorlas halak a nagy akvariumbol ugy 5 cm + uszto -tol
fekete
csikos
ezust arany homlokkalKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9801 üzenetére
Anubias, vizikehely, morgóharcsa érdekelhet szombatra... A vizikehely csak akkor, ha viszonylag kisebb még.
[ Szerkesztve ]
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #9800 üzenetére
van meg novenybol
-anubias anya to
-vizikehely
-valizeriaKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Grillo
őstag
válasz Aszfaltbetya #9796 üzenetére
Hát, nem szép zöldek a levelei, hanem kicsit foltos, mintha barnulna. Nem tűnik egészségesnek.
Januárban indult az első akvárium, abba vettem egy adag anubiast. Egy kis jávai moha került mellé 1-2hónap után a garnélákkal együtt. Ott van két páncélos és egy szívó harcsa, 4 neon.
Az elején erősen barna algásodott a levelein, de mióta hosszabban van megvilágítva, ez eltűnt, nagyon szépen terjed.Mikor kb. 1 hónapja beindítottam a második akváriumot, akkor raktam át belőle egy 4-5 levelű tövet, van mellette jávai moha, meg egy kicsi gömbmoha. Ebben nincsenek halak, csak kb. 20 RC, meg almacsigák.
Ja, meg sellerbuyertől a békalencse, de ez előtt is ilyen volt.
Amire tippelni tudok, az a tápanyaghiány, a másik meg, hogy 2. esetében egy szettet vettem, és ez jóval kevesebb fényt ad, mint az ikeás bútorvilágításból eszkábált másik. Bár tudtommal az anubias kifejezetten jól elvan kevés fénnyel.
-
kymco
veterán
válasz Aszfaltbetya #9789 üzenetére
A sera nitrivec tudtommal baktérium kultúra valójában, és beépül a szűrőbe, aljzatba, és a nitrit, ammónia nitráttá való alakításban van szerepe. A nitrátot és a foszfátot nem bántja egyáltalán. (ha erre vonatkozott a hozzászólásod)
www.refujvaros.hu
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9784 üzenetére
Privi ment.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9780 üzenetére
Örülök, egészségére! Enyimé asszony meg nagyon örült a kaktusznak, dédelgeti és újfent köszöni szépen.
A halacs fizikailag jól érzi magát, viszont az azonnal látszott, hogy keresi a társait, teljesen bejött, amit mdk01 megjósolt. Totálisan magányos, keresi a helyét. Már szegény megpróbált összeállni a mollykkal is kínjában, meg bármilyen hallal, ami kicsit is hasonlít rá, de hát persze azok menekülnek előle egyelőre.
Eszik rendesen, bár az anno általam már vázolt algáknak egyelőre még nem esett neki, de a tápot elfogadja. Szokja még az áramlást, ami nem nagy ugyan és a többi halnak már kb. semmi, de neki még szoknia kell. Az ilyenkor szokásos egy-két hét és szerintem teljesen rendben lesz ő.
Vitorlástól én továbbra is tartok az én akimba. Viszont tényleg annyira szépek, hogy ilyeneket még nem is láttam sehol eddig, csak nálad!
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #9780 üzenetére
rehaboltam a nagy "fekete tuz " vitit.
mara felkelt az ajzatrol es mozog eroteljesen
a masik paros is mozog , cikazik
kaptak egy cserepet kup gyanant mert kb 8ad annyiba kerul es ugyanaz
az eredmeny erolteljes tisztogatasKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9778 üzenetére
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #9777 üzenetére
elvittek a sziami ormanyos marnakat
keresunk meg nagyon szep vitorlasoknak helyet
ivarerett halakrol van szo amik ikraznak is
sellerbuyer Kollega latta , eleteros, egeseges szep halakKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9774 üzenetére
A vízminőség gondolom első osztályú és persze vízelőkészítőt is adagolnak.
Amúgy 6:30-7:00-nál lehet látni a 2. aksinál, mintha egy meg is pusztult volna ebbe a nagy minőségbe.
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9771 üzenetére
Nekem jó lenne mégegy a kettő mellé de sztem messze vagy.
sellerbuyer kollégának meg üzenem hogy legalább 3-at vigyen mert csapatban szeretnek lenni és ahhoz túl jámborak hogy egy sokáig éljen.
Nekem kettő van és általában együtt vannak csak kajánál van egy kis rivalizálás, ezért is kellene még egy, hogy ezt megszüntessem.[ Szerkesztve ]
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #9757 üzenetére
van egy szatyor cucc ami mar nem kell
kisseb aksiba szurok ,
legpumpak 1-2 kivezetessel
futoszal
kis aksik ugy 60litertol
akit erdekel telefonon erdeklodhet es johet megnezni
nekem utban van mar
209654268Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9737 üzenetére
Hát mondjuk pont akkor mikor beletoltam a vasat abba a két napba kaptak fagy .sórákot a halak. Ha ennyit számít és nem feltétlen csak a vas miatt volt akkor mindennap kapnak.
Fényt mennyit kapnak nálad?Köszi
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9732 üzenetére
Köszi
Mint írtam próbálgatok az aksin minden félét és volt itthon vas tápanyagom külön.
Gondolván igaz hogy nem sárgák a levelek és nő minden,de mivel régen raktam már bele és tudván a vas általában hiányzik a növényekből, csak burítok bele egy 2-3ml a 250l-be aztán lesz ami lesz.
Mára szebb az anubias is, meg a törpe bacopa is mintha többet nőt volna mint eddig egy nap alatt ráadásul úgy néz ki ez a barna xarság is eltűnőbe van a növényekről.
Ez most jól esett.Egyszer csak ráérzek mi fán terem ez az akvarizálás.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9727 üzenetére
Átszoktam forgatni mert vízcserénél egy házi porszívóval(villanycső) szívom a vizet és egyben a maradékot a kavicsréteg felső 2cm-éből. Bár lehet hogy mélyebb rétegben képződik a gáz és és csak fent látom ahol összegyűlik.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9720 üzenetére
Ja most nézem, hogy te természetes fényre gondoltál... így már érthető.
-
sellerbuyer
őstag
Barna alga a kevés fénytől van és nem csak a ragasztáson keletkezik.
-
mdk01
addikt
Barna alga sok fény hatására?
Ez nekem új.
.....vagy a melegvíz ennyire kompenzálja? -
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9708 üzenetére
Igen olcsóbb arra hajlok én is csak panelba nem annyira egyszerű egy ilyen kütyüt felszerelni pláne még egy hordót is alárakni, meg tárolni vhol hogy a vízcseréknél készen legyen. Még gondolkodom, de sztem nem lesz. Inkább más kompromisszum.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9683 üzenetére
Igen, hasonlóra gondoltam én is, mivel ezek eltűnésekor nem volt semmilyen hal az akiban, ami megehette volna őket. Meg hát amúgy is meg van nekik a megfelelő védelmük ugye az ilyenek ellen.
Bírom őket, kár, hogy eltűntek.
[ Szerkesztve ]
-
Grillo
őstag
válasz Aszfaltbetya #9665 üzenetére
Ancim nincs, és nem is akarok, túlságosan nagyra nő. Viszont van törpe szívóharcsám, gondolom az is megfelel a célnak.
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9641 üzenetére
Köszi, de 1nap alatt történt és szinte az összes tőnél úgy hogy előző nap zöldek voltak.
Egyetlen egy kósza fórum hozzászólásba találtam tegnap egy kis segítséget, egy teljesen más növényre írva, hogy magas nitrát szintnél szokott ilyen lenni ha erős a megvilágítás.
Na ez nálam simán lehetett mert MAKRO-t adagoltam 1ml-t és a valiznériát is megritkítottam így a fényből is többet kaptak mint eddig.A rohadás is lehet amit írsz, mert ugye rothadásból lehet nitrát, de nálam ez ki volt zárva mert nem csak az öregebb valiznériák rózsszínesedtek be hanem a fiatalok is.
Köszi
ui.: Ma már amúgy egész szépek.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9618 üzenetére
Engem már elfelejtettél FB-on?
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9612 üzenetére
Volt 6db-om anno, ismerem őket. Az 5-6 centi még kiváló, mehetnek kisebb akiba is valóban. Gondolkodom még rajtuk, mert valóban nagyon kedves, vegyes akiban jól tartható és minden frankó vele, csak hát már így is van két nagy harcsám, két ancim... Volna még hely nekik szerintem, de fene tudja.. Egy nagyon kicsit még gondolkodom. Mit kérnél egy fiúért és egy lányért (már ha van)?
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9608 üzenetére
hány centisek kb.?
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9601 üzenetére
Hát sajnos ha állat etetését másra bízod, legyen az akár rokon is, tutira azt fogja csinálni, hogy kib...sz nekik egy csomó kaját egyszerre, hogy ne kelljen minden nap mennie. Tapasztalat sajnos...
Valahol mondjuk érthető, hiszen ha neki nincs állata, akkor nyilván nem az a típus, aki ilyesmivel szeret bíbelődni. Viszont akkor meg miért vállalja el?! Nagy eséllyel nem akart megsérteni... így udvariasságból ráállt a dologra...
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9599 üzenetére
Botia-val annyi gondom volt, hogy 1200,-/db és min. 2db kellett volna, de inkább 3db csak hogy jól érezzék magukat. A csiga 100,-/db volt.
Ezen kívül ha elfogy a csiga az etetésükről is gondoskodni kellett volna, a csiga viszont mindig talál magának vmit. A kemény vizem is inkább a csigáknak kedvezett mint a halaknak.Sajnálom ami a halaiddal történt egy újabb példa, hogy nem szabad senkire rábízni a halakat mert egyszerűen, nem értik meg hogy elég egy csipet /nap a túlélésre bőven a halaknak.
Hány napra mentél el, nem bírták volna ki? -
AndrewTdi
addikt
válasz Aszfaltbetya #9563 üzenetére
Na holnap szétszedem (költöztetés miatt) az akváriumot és remélem találok valamit a szűrőn, amiről megtudom milyen gyártmány és milyen típus. mert még csak azt sem tudom.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9555 üzenetére
Hát igen, de ez nehezen magyarázza azt, hogy már másodszor(!) egyeztetek le valakivel találkozót tutira. Már én írom neki, hogy adjon időpontot és alkalmazkodom, ad is.... Erre most, hogy itt az idő, eltűnik, immáron másodszor(!), mint Petőfi a ködben... Kétszer, pont ugyan úgy... Érthetetlen számomra ez a viselkedés...
A másik okoskával, aki pár lépcsőházzal lakik mellettem, fixen leegyeztettem, hogy másnap megyek a cuccért, lebeszéljük szépen, erre ő odaadja másnak (állítása szerint!). Aztán mikor számon kérem, akkor nagy jótékonyan (és fellengzősen!) kijelenti, hogy na csak mert én is Újpalotai vagyok (mondom, vagy két-három lépcsőházzal lakik arrébb a házunkban!), ő lesz olyan rendes és megfelez nekem Jávai mohát... nem is tudom, miből... Úgy hangzott, mintha azt felezné meg, amit odaígért másnak az én cuccomból. Tehát még el sem vitték tőle, amit nekem ígért, de mégis másnak adta, de nekem akkor sem adja oda, mert másnak ígérte, holott nekem ígérte, így inkább azt hazudja, hogy elvitték.... Érthetetlen... Iszonyat káosz uralkodik némely ember fejében, az biztos.
-
_ATi_1
senior tag
válasz Aszfaltbetya #9552 üzenetére
Pedig ez jó volt.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9550 üzenetére
Az meg, ami az akvárium falán van, ha pár hétig nem takarítod, a díszkosz. Innen ered a díszkoszos akvárium kifejezés.
Ezt van, ahol kifejezetten termelik, majd lekaparják az üvegről, így lesz a díszkoszos táp.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9547 üzenetére
Azok úgy lesznek, hogy el kell szórni diszkoszmagokat és azok idővel kinőnek? Ezt hívják diszkoszvetésnek nem?
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9545 üzenetére
Lehet, hogy vevő leszek egy-két szép példányra, ha akad majd eladó.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9540 üzenetére
Hát sejtettem én, hogy nem tudod hová tenni azt a rengeteg sok ikrát. (irígység)
-
kymco
veterán
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Aszfaltbetya #9540 üzenetére
nekem a nagyin 70 centis a vizoszlop es atvilagitom
-
kymco
veterán
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9532 üzenetére
Értem. Majd szétnézek.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9530 üzenetére
XVI. kerből lett volna pont mára egy 10 centi feletti 800-ért. Úgy volt, hogy lesz fontos dolgom arra és el tudom hozni, de kiderült, hogy rossz címet kaptam, mégsem kellett mennem a XVI.-ba, így meg csupán a hal miatt nem mentem ki.
Jani29 ajánlotta fel az akvarista.hu-n.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9528 üzenetére
Ráadásul az ismerősöd sem tud adni nekem ara.... L144-et, meg gyakorlatice semmilyen halat, amit felsoroltam neki, mert azt írta, hogy nincs neki ilyesmi, felszámolja az egészet.
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9523 üzenetére
Gondolom ez Bp..
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9511 üzenetére
Oksa, írtam fészen ez ügyben is.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9509 üzenetére
Az nekem arany anci és kész. Az L-es méret jó lesz, de nem kell 144, csak egy, kettő.
Ha jó áron nyomja, akkor egy pár kellene (fiú+jánygyerek). De tudok adni cserét is! Ha esetleg még más izgalmas halat is tudna adni, akkor van egy remek bujkálóm pl. cserébe neki, nem tudom, ezt említettem-e már?
Ha van esetleg neki a fátyolos fajta, az jó lenne...
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9507 üzenetére
Ááááá! Neked is van arany ancid! Az kell nekeeem! Add el lécci-lécci, vagy cseréljük el, vagy nemtom....! Plííííz!
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9505 üzenetére
Á, akkor nem nyert sajna, mert abból van egy szép pár nekem is. Gyöngyöket keresek még egy pártot... Esetleg törpéket...
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9503 üzenetére
Ha gyöngygurámi, akkor érdekelne.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9500 üzenetére
Cserébe értük tudok ajánlani remek bujkálót!
-
Motion_Blur
félisten
válasz Aszfaltbetya #9494 üzenetére
Pontosan mire gondolsz?
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9494 üzenetére
Aszfaltbetya vedd már meg az eladó bujkálómat, vagy cseréljük el halakra, a 800-as akidba pont jó lenne:
Ritka akinek ilyen nagyméretű kell.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9448 üzenetére
Hát gondolom, a telefon azért műxik...
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9446 üzenetére
Nemtom, nem regeltem be, hogy lássam az árakat.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9444 üzenetére
-
hossszú
őstag
válasz Aszfaltbetya #9440 üzenetére
Nincsenek agresszív halaim, a vitorlás szülők most a legagresszívabbak kisajátították maguknak az akvárium egyik végét, na oda most más hal nem is úszik be rajtuk kívűl.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
hossszú
őstag
válasz Aszfaltbetya #9438 üzenetére
El kell őket választani a nagyobb halaktól vagy maradhatnak a nagy akváriumban?
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9428 üzenetére
Ezt már egy ideje tudom, csak nem akartam megírni, hátha nálad másképp viselkedett és én tévedek. Ez olyan jámbor, hogy még a neonoktól is f...sik. Egész nap ki sem mer merészkedni a többi hal közé, csak enni jön elő és hát tápon él jobbára, még a tubifex sem mozgatja meg a fantáziáját. Mondjuk mire előjön enni, egy szem tubi nem marad, a többi hal felzabálja.
-
kymco
veterán
válasz Aszfaltbetya #9427 üzenetére
Nálam egy hal sem pusztult el a 3 akváriumból, igaz szinte csak, elevenszülő halaim vannak.
www.refujvaros.hu
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #9383 üzenetére
Lényeg ami a lényeg hogy a moderátorok is szoktak szólni a nagy kép linkelésért.
Engem nem zavarOphiopogon Kyoto
Van egy ilyen típusú növényem ha érdekel vkit ingyenbe.
Terra-n vettem csak nem közölték hogy nem vízi növény hanem mocsári így fél évig bírják a víz alatt max.
Még nagyon jól néz mert 1 hónapos, tán még növekszik is, ezért mostanság kellene elvinni.[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
válasz Aszfaltbetya #9381 üzenetére
Nem szabad igy linkelni mert baromira széthúzza az oldalt és semmi sem látszik a képekből.
Használd a link gombot.Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
válasz Aszfaltbetya #9379 üzenetére
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9375 üzenetére
Hát... egyelőre nagyon be van tojva sajnos. Egyfolytában hol a kókuszban van, hol a szűrőnél bujkál. Nem a fénnyel van gondja, mert sajnos "lámpaoltás" után is pont ez a helyzet egész éjszaka... szóval még nem barátkozott meg az új környezettel. Viszont eszik, úgyhogy ez mindenképpen jó. Neonok még meg vannak.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9371 üzenetére
Privi ment.
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9369 üzenetére
Hja bocs, félre értettelek, úgy értettem, hogy keresel...
Tök jó lenne elcserélni a kék csigákra, csak hát... Megenné a fél akit. A második akiba meg garnik mellé még durvább lenne.
[ Szerkesztve ]
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9367 üzenetére
Neki van egy gyönyörű példánya össz-vissz egy ezresért (csak akkor látod a linket, ha tag vagy az akvarista.hu-n): [link]
Itt a képe: [link]
Majdnem megvettem, mert gyönyörű példány és bagóért adja, csak aztán láttam a leírásánál, hogy pl. a neonokat kinyírja, mert hát ugye ragadozó is, meg bazinagy is. Szóval csak sügérekkel ajánlott a tartása.
Na jó, csak neked (ha nem lennél tag esetleg), csak most:
-
sellerbuyer
őstag
válasz Aszfaltbetya #9353 üzenetére
A Deponál engem a parkolás képtelensége zavar. Olyan kis nyamvadt utcában van... ráadásul most építkezések is vannak a szomszédos utcában, ahol egyébként lehetne talán parkolni...
Természetesen van kedvezmény, ha érdekel, írj privátot, mennyit vinnél és megbeszéljük!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 4
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Politika
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robotporszívók
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest