Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LukE
veterán
1: valaki 1 honapot mondott, de elegge fugg a halak mennyisegetol is.
2: igen, varni kell. Bemelegedjen, meg hasonlok.
3: haat, sacc/kb sok
ja, mai fotok:
Bővebben: link
Bővebben: link''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Betterman
csendes tag
Csá !
3. elméletileg 1cm hal 1l víz
Ez mindig a felnőtt méretre értendő!
Tehát ha egy hal felnőtt korában átlag 5cm-re nő meg akkor egy 100l-es aksiba 20 db telepíthető!
Ez csak azért gáz,mert amikor még kicsik,tök üresnek néz ki az aksi és ilyenkor hajlamos az ember túlzásba esni!Azt telipakolja a vizet hallal ,mondván á még nem olyan sok!
Aztán megnőnek és csak csodálkozik a kis gazdi,hogy miért pusztúlt el néhány halacska,mikor semmi bajuk nem volt!És különben is én mindent úgy csináltam,mint ahogy kell!
1. amúgy ez is változó!Van aki havonta ,van aki 2hetente cserél!A lényeg hogy ne túl sok vizet kb.10-20% ot !Mert túlgondozod őket!Minél nagyobb az aksi annál ritkábban és annál kevesebbet kell vizet cserélni!Én teljes víz cserélést csak fél évente eszközölök!''....Fussatok bolondok!''
-
Betterman
csendes tag
Ilyen ''kis'' halakhoz mehet a nagyonsok növény!!!!
Pl. a sügerek nagyon nem komázzák a gazt!Mindet kiforgatják,ha nem elég erős a gyökere!
A lényeg,hogy legyen bent valami,kis üres cserépedény ami jó búvóhely,mert pl. az anci ha nem talál magának nappali menedéket,akkor hetente átrendezi a talajt és akkor jaj a növényeknek!''....Fussatok bolondok!''
-
Betterman
csendes tag
Tudod a sügér egy nagyon jó és érdekes hal,csak más halat nehéz tartani mellette!
Kizárólag nagy halakkal tartható együtt és főleg olyannal aki nem túl nyugis fajta mert ezek folyton buliznak!e ha az embernek van a lakásban egy kiis helye még egy aksira akkor érdemes berendezni nekik is egyet!Mert nagyon vagány az egész bőven lehet őket sasolni jó látványos az életük!Ráadásul a legtöbb a nagy testűek között szájköltő hal ami egy csoda!Ha az embernek olyan a munkája,hogy agymosás és stressz akkor ez a hal a legjobb relax!''....Fussatok bolondok!''
-
Betterman
csendes tag
Nekem is 250 literes amiben vannak!De jól érzik magukat!Asszem!
[Szerkesztve]''....Fussatok bolondok!''
-
Betterman
csendes tag
A 80 forint/liter az elég baráti!De azért érdemes egy-két üvegesnél is megkérdezni,hogy ők mennyiért csinálnak?
Amúgy áramoltatásban(#126) a best az ''eső szimulátor''
A szűrőre kapcsolható csőrendszer ami úgy engedi vissza a szűrt vizet mintha esne az eső ez tisztára,mint a dél-amerikai állandó esőzés!
Minden állatos boltban bírol vételezni magadnak!
Ja és boldog karcsit!''....Fussatok bolondok!''
-
Betterman
csendes tag
A legtöbb üveges foglalkozik akvárium készítéssel,nem csak ledarabolja,hanem rendesen elkészíti neked akár a saját spéci méreteid alapján is!Ja amúgy a szűrő szerintem teljesen jó!Az esőztető asszem 1-2 ezer forint!Egy akvárium mégépítéséhez képest nem egy nagy összeg!Bővebben: link
''....Fussatok bolondok!''
-
pubwart
aktív tag
Egy tipp és egy kérdés!
A kérdésem az lenne, hogy meg tudnád adni nekem a címem, ahonnan tudnék én is szivacsot rendelni? Mert sajna itt nincs ilyen lehetőség... Szóval előre is köszi a címet
A másik dolog meg az lenne, hogy nagyon állat tud lenni egy olyan 400l/órás gép, nekem is olyan van egy nagyobb akváriumban és ott is tud állatságokat művelni... Szerintem hamar összebaszná a szűrőt, vagy nem tudom. A fele akkora bőven elég lenne.
SzerintemWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
Aha. Sajóbábony Ez a mellettünk lévő falu. Múlt évben voltunk itt gyárlátogatom... Mert etémában tanulok.
Te ezek közül a Filtren-t választottad...
Amúgy súgom, hogy ezek az anyagokat a világ legtoxikusabb alapanyagából csinálják... Majd mesélekWhere you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
A cuccost itt gyártják a mellettünk lévő faluban. Ott van az oldalon is róla a kép Azért volt olyan ismerős nekem.
A habokat amúgy MDI és TDI ből gyártják. A rövidítésből csak az I betű lényeges. Izocianát...
Amúgy diszkoszos akvárium lesz. Olyan 350-500 literes Illetve van is, csak kinőtték már a halak.Where you go how is up to you
-
pubwart
aktív tag
oks. Válogatok, és utána ma küldöm is
Azt nem tudjátok, hogy aljatot hol lehet venni aksihoz. Valami reszelt dolog kellene, mint pl bazalt vagy nemtom. Csak olyan jó 20kg és nem akarom 100ft/kg-ért megvenni, szóval valamai építkezi boltban vagy hol vegyek ilyet?Where you go how is up to you
-
mityku
aktív tag
+ még itt:
Majd megnézem milyen képeket küldtél!Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
Motion_Blur
félisten
Nem lenne egyszerűbb 2 bio-cuccokkal agyon tömött belső motoros szűtőt rakni a két hátsó sarokba? 15K-ból megúsznád, az AquaEl pl. nagyon f@sza, annak ellenére, hogy olcsó
Amúgy milyen szivattyúra gondolsz?
szerk. Eheim, Project, Crystal, JBL a jó minőségű külső szűrők, de ezek méregdrágák
[Szerkesztve]Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
Itt nézhetsz körül, hogy ki, hogyan oldja meg a szűrést:Bővebben: link
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Motion_Blur
félisten
Mindenképpen olyan szivattyú kell, ami úgy 5-600L vizet képes megforgatni óránként, sajnos én csak talaj-, és belső motoros szűrőkben vagyok ''otthon'', azt viszont tudom, hogy a krukpliszsák, sima szivacs és az aktív szén alap.
Itt próbáltad?:Bővebben: link
Hazai weboldalakStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
sasa311
veterán
A Hamburger Mattenfilter tudtommal amúgy is egy nagy felületű szivacsből áll, még1 szivacsszűrő nem sokat dob rajta. De ez csak biológiai szűrés. A lebegő részecskék ellen valami fizikai szűrés lenne jó.
1., Vagy egy külső szűrő
2., Vagy egy belső forgató + szűrő.
Mivel ''csak'' 160L az aki és ráadásul a matten filter megadja a kellő biológiai tisztítást, így én a belső forgatóra szavazok.
A 600-700L/Ó szűrő elég durva lenne, ha 7,5K lenne az ára Annál jóval olcsóbbak.
Ajánlanám pl. ezeket a Boyu belső szűrőket (szivacs vagy perlonvatta betéttel) Egy új márka, elég jó és meglepően halk!
Bővebben: link ==>a lapon találsz kontaktot, hogy hol lehet őket kapni.
Ha valami garantáltan jót akarsz venni, akkor a személyes kedvencem a hydor crystal duo sorozat. Ebből a 600 vagy a 900L/Ó-sat venném a helyedben. Ezek nagyon jó, masszív darabok, csak kicsit drágább, mint a boyu, de beváltak. Meg rengeteg helyen lehet őket kapni.
Lehetőleg kerüld a plázákat, mert ott garantált a +20/30/40%-os ár!
A hydorhoz még annyit, hogy a konstrukciós hibája, (hogyha ilyet veszel), hogy van benne (a 600asban) egy kis rekesz az aktív szénnek. Na azt hagyd mindig üresen, mert úgy sokkal kevésbé tömődik el. Elég bele a kék szivacs heti-2heti kimosással és a lebegő trutyinak lőttekEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
Hátha meg tudod győzni vagy esetleg valamikor Győrben jár:
Erre koncentrálj: Aqua-medic PF (power filter) 1000 L/ó 6700 - huf
Amúgy ez korrekt cucc, tengeri akvarisztikában használjuk, KERÁMIA tengelyes, nem szar acél.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
nem az, csak a fémtengely a sósvízben szétrohad. Pl. egy ''kínai rozsdamentes acél'' tengely pumpám 3 nap alatt! mikor kivettem eltört a tengely, olyan rozsdás volt, mint a Titanic
mod inkább mélt küldj!
[Szerkesztve]Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
Nem nekem fontos, ha segítség kell Széptől akkor kérek
Most múlt 7 7végén találkoztunk, voltam kinn csináltam egy pöpec kis hátteret
Na be is linkelem legyetek rám büszkék, első perlit-beton hátterem
Bővebben: linkEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
ja ezen megy a meló. Bár én ''csak'' ezzel az egy háttérrel szálltam be a munkába, de ebbe is van vagy 5-6 munkaóra, szóval legalább tettem valamit.
Hát ez nem vastag annyira. A fatörzs rész az 2 lap hungarocel a legvastagabb részen és ugye 3D-sre van faragva. Persze erre rájön úgy 1 ujjnyi betonréteg. Ahol nincs fa, csak a háttér ott nincs hungarocel, csak az ujjnyi beton az üvegen.
Meghát a ''kiálló'' rész az is hungarocell ami kiáll kb. 30 centit, de alatta el tud úszni a hal. Szerintem jó lettEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-
sasa311
veterán
bocs nem voltam itthon
Már nincsenek sajnos, kiugrottak mikor nem voltam itthon kb 2 hete
De addig a benn lévő algán kívül is kaptak kaját, szinte mindent megesznek, csak figyelni kell, hogy mennyit esznek (ha van hal akkor ugye ez nem gond)Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
Fedd le az akit, akkor nem lesz velük gond
Az AM pedig sztem jó választás, csak ha bedöglik ne engem szidj Nojóvan csak vicc nem fog az olyan könnyen bedögleni, csak kb 2-3 havonta tisztítsd ki belülről is!Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
Nem, félreértettél. A ''belseje'' nem a szűrőközeg, hanem a rotor, mágnes. Szétszeded, kiveszed a mágnest, azt alaposan letisztítod és a belső mágnest is kitisztítod (barna, nyálkás dzsuva van rajta). Ha ezt nem csinálod meg, akkor 3-4 hónap után akár 20-30%-ot is csökken a teljesítmény.
Csá ApiEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-
sasa311
veterán
attól függ milyen növényeid vannak. szvsz az aquarell elég jó a legtöbb növénynek. A kényesebbeknek valami oylat tehetsz mellé esetleg, amiben több a piros spektrum (ilyen pl. az előbb írt aqua-glo is). Csak ilyenkor megvan az esélye, hogy ezen jobban nőnek az algák, azokat le kell küzdeni .
Ha optimális mennyiségű növényed van, és azoknak megvan minden tápanyag (ásványi -pl. vas, CO -, nitrát, foszfát) akkor azok ''eleszik'' az alga elől a tápanyagot. Ha nem akkor jön a harcEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
Ha ilyen jól lelakkoztad, akkor nem hinném
Azért, hogyha beleaplikálsz egy kis ventit, akkor garantáltan adsz neki +2-3 évet, és a ventinek sem kell mennie csak naponta pár órát (ja és nyáron is baromi jól jöhet a melegben)Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-
sasa311
veterán
Hát egy ilyen boltba 10K körül van, csak nagyon ritka, főleg az ilyen szép lila, leginkább csúnya barnák maradnak, mert a szépeket elkapkodják Szerencsére ezt egy kedvs ismerősömtől kaptam, akváriumi tenyésztés
Mennyit költöttem eddig rá? Az nem publikus - amire a legszörnyűbb rémálmodban gondolsz, azt szorozd meg kettővel...[Szerkesztve]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-
sasa311
veterán
Ha nagyon zavar a szegélyléc vastagsága, szerezz rá egy ilyen díszszart
Szóval tudod, ami ilyen derékszögű háromszög keresztmetszetű, és ráragasztod a díszléc aljára, és egyre jobban elvékonyodik... Remélem teccikérteni, kéremkapcsojjakiEs mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest