Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Asszociációs játék. :)
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
Aki regisztrált tag az akvakertészen az kérem segítsen ki egy adminisztrátori email címmel mert fél év alatt sem sikerült aktiválniuk a regemet.
Köszönöm -
Anulu79
addikt
Azt honnan lehet tudni, hogy mennyi idősek a halak? Betta-ról van szó. Nőstény és hím is van.
-
buci30
addikt
Találtam egy külső szűrőt mert még mindig nem mertem megvenni azt a belsőt, félek hogy kevés lenne.
Igaz sok növény nem lesz mert Sügeres aksi lesz az már tutiSzóval?
EHEIM Biopower 240 belső szűrő
[link]
vagy:
SERAFIL 900 Külső szűrő és ebbe még kell ha jól tudom sera siporax.
[link]Az árba még bele fér mert 20ig szeretnék max elmenni. De ha nem jobb annyira akkor nem kérdéses ,hogy az EHEIM lenne.
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
V.Stryker
nagyúr
Valakinek egy nagy fekete guppi nem kell ingyen? Nem ilyen nagy úszója van hátul...kisebb. Egyedül van szegény és cseszteti a garnikat. Mennie kell. XIX ker BP
-
-
Anulu79
addikt
válasz Aszfaltbetya #8987 üzenetére
Érteni nem igazán értek hozzá de méretre pont akkora mint a hím csak másak, kicsik az "úszói" (nem jutbeszembe a rendes neve). A boltban egy kékkel volt egy akváriumban. Mi egy pirosat (hím) vettünk a lánnyal együtt. A boltban a kék nem bántotta. A hímek színeinek nincs köze a viselkedésükhöz? Mert pl. az embereknél van ilyen ugyebár.
-
mdk01
addikt
Nincs vkinek felesleges almacsigája székesfehérvár környékén?
-
_seth_
veterán
válasz aldebaran #8977 üzenetére
Szép! pont ilyen arany gurámiaim voltak nekem is, már több mint 10 centisek voltak mire túladtam rajtuk
Ui.: Elkészült a digitális termosztátos hűtés is, profi cucc nagyon és 2 fokot jelent, további 2 fokot jelentett az elektronikus előtétre való átállás is így ha pontos akarok lenni akkor olyan 3-4 fokot nyertem nyáron ami nem elhanyagolható. A tető belsejét hűti az akvárium nem a vízfelszínt, nem akarok naponta utántöltögetni sem és mégis van értelme, csak akkor üzemel a hűtés ha a világítás is, amint lekapcsol az utolsó 2 cső kikapcsol a hűtés is automatán. Nálam itt ért véget az akvárium "építés"
Képek: [link] [link] [link] [link]
(Alkatrészek: 12V akvárium termosztát az ebayről, 12V bármilyen trafó (tuti van otthon valami régi mobil vagy más töltőketyere, az enyém egy 12V 500mA alcatel telefontöltő), venti tetszés szerint (én coolink swif801-eseket használtam, ezek hangtalanul működnek és 39 CFM a légszállításuk), némi vezeték és kész is)[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Aszfaltbetya
tag
válasz Anulu79 #8986 üzenetére
nem biztos hogy leanyzo hanem fiatal him?
amikor meg elegge fiatal akkor elofordula beta a marvanyrakkal sehogy nem tarthato a valasz arra ment hogy 5 literes akvariumba mien igenytelen eloleny tarthato
Kerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Anulu79
addikt
Az létezik, hogy a Betta fiú nekimegy, csipkedi a lányt? Mert a boltban azt mondták, hogy nem bántják egymást és ott is egy akváriumban voltak. Amikor meg haza vittük őket késő DU-ra már a leányzó farkából hiányoztak darabok és már elég szarul volt. Ráadásul akkor megint elkezdte hajkurászni, csipkedni.
-
Anulu79
addikt
válasz Aszfaltbetya #8982 üzenetére
A kettőt együtt lehet egyben tartani?
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #8975 üzenetére
Nincs ebbe semmi csak kavics(aljzat), kő, meg a tőke és a víz. 6hete van benne víz és azóta megy a szűrés folyamatosan.
Világításra várok hogy apám bekösse meg tesztelem a szűrőmet és az aksit.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Anulu79 #8974 üzenetére
Érdemes megvenni, mert sokkal olcsóbban adják mintha az üveget leszabatnád és ha nem jó akkor szévágod és egy 1500,--os akváriumrag.-val összeragasztod újra és ha ügyes vagy sokáig bírja.
Bár én így, hogy egy akváriumragasztáson túl vagyok nem kísérleteznék hanem kapásból szétvágnám és újból összeragasztanám.[ Szerkesztve ]
-
Anulu79
addikt
Használt akváriumot érdemes venni? Van a felújításra és a rá költött árából már lehet venni egy újat? Vagy a használtra nem kell annyit költeni?
-
_seth_
veterán
200 liter, 200W valóban, nagyobb lehet de alacsonyabb teljesítményű ne legyen.
Sera 200W jó áron van az oldalon, azt vedd meg!Sügér: akvarista.hu fórumán keress!
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
buci30
addikt
"Sziasztok.
Pécs környékén honnan tudok szerezni Sügéreket?
Akár házhoz szállítással is. Kérdeztem pár állatboltba de pont sügér nincs sehol
Valaki esetleg valami ötlet?"Valaki Help?
Másik:
200L es aksiba mekkora fűtő kell?
Olvastam ,hogy akkor legyen a wat mint az aksi?
Innen valaki tudna linkelni nekem melyik lenne jó? Természetesen automata!
[link][ Szerkesztve ]
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
_seth_
veterán
Ez penész nem alga És ha ennyi áztatás után sem múlik el akkor az a fa nem alkalmas vízbe, dobd ki és keress másikat! Sós vízben még megpróbálhatod egyszer kifőzni alaposan de ha utána is megjelenik rajta akkor kukába vele.
Ui.:
Ilyenre sikerült a világítás:
[link]Nem is 1 hanem inkább 1,5-2 fokkal csökkent az akvárium vízének a hőmérséklete a világítás fejlesztéssel. A két venti is már a helyén van, megérkezett a digitális termosztát is, holnap össze is rakom Ha az is csökkent 1-2 fokot akkor már nagyon elégedett lennék de még 1 foknak is örülnék A tető felnélél még egy kis alufólia elválasztó lesz, hogy U alakban mozogjon a levegő, majd kiderül, hogy mennyire hatásos, a ventiket nem nehéz variálni
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Aszfaltbetya #8967 üzenetére
Főzés, hámozás, sikamika minden volt. 4hétig volt az üres aksiba mire lesüllyedt. Eleinte is nyálkásodott de akkor nem volt rajta ez a fehér izé. Most, hogy teljesen lesüllyedt a nyálka maradt meg a fehér izé jött még elő. Összességébe olyan 6-7hete lehet a vízben.
A vízzel nem csinál semmit ugyanolyan tiszta, a szaga is jó, meg nem is terjed a fehérság csak a tőkén van, ezért nem izgulóm túl a dolgot meg amit linkeltem ott is írták hogy természetes majd megszűnik, úgy hogy megnyugodtam...egyelőre.
Neten az alga címszó alatt nem találtam ilyen kinézetű algát.[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
-
mdk01
addikt
Elkezdett vmi fehér izé lenni a szőlőtőkémen. Szőrös, fátyolos, lobogó vmi.
Nem tudja vki mi az?Lemostam pár napja aztán megint elkezdett előjönni. Nincs semmi az aksiba csak kavics víz meg a tőke.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Valakinek BP-en nincsenek felesleges, eladó cherry garnélái? Esetleg tudtok valakit, akitől lehetne szerezni emberi áron_?
-
-
mdk01
addikt
2-6000,- között van egy fénycső hossztól,márkától, milyenségtől függően.
Elképzelhető hogy ezek is jók nektek, de nem tudom.
Valószínűsítem, hogy a napfényt csak több típusú csővel lehet jól utánozni, mert mindegyik cső más hullámhosszt tud.
Kezdésnek itt van ez. -
buci30
addikt
Sziasztok.
Pécs környékén honnan tudok szerezni Sügéreket?
Akár házhoz szállítással is. Kérdeztem pár állatboltba de pont sügér nincs sehol
Valaki esetleg valami ötlet?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
atesss
addikt
Egy "room escape" játékot csinált egy ismerősöm; 60 perce van a 2-től 5-ig terjedő számú játékosból álló csoportnak, hogy egy zárt szobából kijusson, fejtörők, számzárak, ördöglakatok, stb.-n keresztül a végső megfejtésig eljutva (ami nyitja az ajtót).
És ide kellhetnének a növények (ha megélnének).
Egy régi belvárosi bérház pincéjében van berendezve, szóval nem a legideálisabb környezet növények számára...Igen, tényleg valami ilyesmi kellene; lehetőleg fórummal, igen.
Az akváriumhoz / akváriumi növényekhez való megvilágítás fénycsöve / izzója kb. mennyibe kerül ?
Persze mérettől (fényerőtől) függ; de valami jellemző, bevált típust tudtok mondani ?[ Szerkesztve ]
-
-
mdk01
addikt
válasz Anulu79 #8957 üzenetére
5liter az nagyon kicsi konkrétan nano aksi.
A Betta-k nem tudom meddig bírják úgy ahogy a kereskedésekbe lehet őket kapni, de nem hinném hogy túl sokáig. Kell nekik a tér és gondolom úszni is szeretnének ha tehetnék.
Bettánál 75 litert írnak 3-4 darabra, de ha csak egy lenne akkor is kell neki sztem 30-40literes aksi.
Én a helyedbe körbenéznék a nano halak körül azokat szokták nano aksiba tartani. Igaz hogy uo. drága mint egy normál méretű hal(vagy még drágább), de 5literbe más nem való, sztem.[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
Üdv !
Növénymegvilágító lámpákról kérdeznék, az eredeti kérdésem másik topicból: [link]Azóta már rákerestem, és rögtön meg is találtam ami kellhet, létezik ilyen: [link]
Van ilyenekkel valakinek hosszú távú tapasztalata ?Lehet hogy esetleg lenne akvárium is bent, akkor ahhoz is kellhet ilyen lámpa.
De lehetne fénycső változatban is akár, Tungsram katalógusban láttam hogy van olyan is.
Tungsram márkaboltok hol vannak jelenleg Bp.-n ?
Én a nyugatinál tudok, illetve a XII. Kékgolyó utcában. De egy jó pár éves hsz.-ben írtatok Király utcát is, az meg van még ? -
Anulu79
addikt
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani valami "igénytelen" halat amihez nem kell levegőztető meg ilyesmik?
-
-
hoby36
senior tag
Kaptam 1 hete 1 vitorlás párt.Ma le is ikráztak.
A logikában semmi sem véletlen!
-
_seth_
veterán
-
hoby36
senior tag
Megleptem magamat még 2 fekete szellemkéshallal.Egy ill. kettő van akváriumonként egyenlőre.
A logikában semmi sem véletlen!
-
_seth_
veterán
Világítás kész:
2x18w elektronikus előtét
4x15w t8 fénycső
Páronként van bekötve és úgy kapcsolja fel a két digitális időkapcsoló is.
Coolink 8cm nagyon halk 39cfm ventik felrakva de még nincsenek bekötve. 12V termosztát még nem érkezett meg. Az elektronikus előtét kézzel megfogható hőmérsékletű, a sima van vagy 80-90 fokos. Villogás valóban nincs mivel gyújtó sincs. A fényerő nem tűnt fel, hogy több lenne az elektronikus előtéttől, sőt a 3-ról 4-re történő fénycsőnöveléssel sem nőtt jelentősen a fényerő mindenesetre az akváriumom tetejébe több már nem fér de 135 literre 60W annyira már nem is rossz sügérek és anubiasok mellé.Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
zolek1983
újonc
Sziasztok!
Most 3 napja van egy 450 literes aksim!
Elmondanám milyen halaim vannak és várnék tanácsot hogy tehetnék-e bele olyan halat ami még tetszik!Amik vannak most: M.auratus 1 hím 1 nőstény de még akarok tehát 3-al nézzük
1 Lombardoi pár
1 Zebra pár
2 hím saulosi
1 Kaméleon sügér
1 Yellow
1 Rot rot
1 Kék nyílsügér
1 Levendula
1 Meggyhasú pár
1 Demasoni
1 Torpedó
1 Bíbor
Plusz 2db Labeo Frenatus
2 Thorocatum pár
1 plekó és egy gibbiceps.
Szeretnék bele vagy egy frontosa párt, vagy egy vadászsügeret,vagy leopárdot,vagy márványt!
Valamelyiket ajánlanátok vagy a meglévőkből tegyek inkább többet!????
Válaszokat várnék az email-címemre!
Ha valaki tud segítséget nyújtani kérem írjon! zolek13@postafiok.hu
köszi szépen. -
mdk01
addikt
Nem tudjátok, hogy van e egy olyan érték amikor telítődik a víz és megáll mondjuk 35fok keménységnél?
-
mdk01
addikt
Na ezt fogom én is a következő pár hétben hónapban kitalálni hogy mivel lehet macera nélkül és hatékonyan vizet lágyítani.
Mint fentebb írtam trisó,mosószóda,zeolit,műgyanta,deszt.víz, eső, hólé,ozmózisos csapra köthető szerkezet, egyéb bolti löttyök.
Kb. ennyi a lista.
Nekem 24-es vízből kellene 10-est csinálni, majd meglátom melyik válik be. Ipari zeolitot elvileg tudok szerezni amit gyárban vízlágyításra használnak, de addig is utána járok a műgyantának itt a városba.
Elvileg 1kg műgyantával és 2 vízcserével a 200l 24-es vízből sztem tudnék 15 alatti vizet csinálni. Ha neked kisebb az aksid lehet műgyantáznék a helyedbe, pláne hogy csak 15-ös a vized.Sőt még a bolti desztvizen is elgondolkodnék. -
mdk01
addikt
Mivel kicsit furcsának tartottam a 0-ás vizedet utána olvastam kicsit.
Nigro oldalán több blogban is lehet olvasni vízkeménységről és az egyikben konkrétan írják is hogy a növényeknek minimum 3keménységi fokú víz kell.
Nem teljesen tudom az okát, az elmúlt napok olvasgatása alapján talán azért mert már ilyen lágyságnál eléggé eltolódik a víz a savas irányba. Pláne a műgyanta használatánál olyan folyamatok lépnek állítólag fel amik még inkább savanyítják a vizet.
Ma megkérdeztem a halas boltban az eladót és ő azt mondta hogy 10-15-ös víznél már vígan elvannak a halak és növények nagy része. Szaporításnál kell levinni 5-10 környékére.
A végletek sosem jók bármit veszünk alapul ezért is kételkedtem...bocsJah és rémlik még vmi táblázat hogy a PH és KH összefüggéséből lehet tudni a a víz CO2 tartalmát és az sem jó ha ez túl magas.
-
_seth_
veterán
És milyen akvarisztikai folyadék, kapszula van amit erre használhatnék? Mosócuccokat nem szívesen raknék az akváriumba.
-
mdk01
addikt
Anubias heterophylla
Szinonimák: Anubias congensis N. E. Brown, Anubias congensis var. crassispadix Engler, Anubias affinis De Wildeman, Anubias engleri De Wildeman, Anubias bequertii De Wildeman, Anubias undulata
Nagyon magas növekedésű fajta,nagy akváriumokba
Levélnyelei hazájában több mint 60 cm-re is megnő ,akváriumban jellemzően 25-60cm,ezért
Az akváriumba hátra helyezzük.Optimális növekedési feltételek: (ettől jóval szélsőségesebb körülményeket is gond nélkül elviselnek.Az alábbi adatok középértékek!)
Hőmérséklet: 24-27 °C
pH: 5.5-8
Vízkeménység :5-12 Nk
Átlagos növekedése: 2-4 levél évente.Próbálj esetleg csökkenteni a vízkeménységen, de mivel igénytelen nem biztos hogy ez lesz a gond.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
Sikerrel megcsináltam a KH és gH tesztet is:
KH: 10 °dKH (3,57NK)
gH: 15 °dGHAz néhány anubias levél közepe viszont lyukad ki, ötlete van esetleg valakinek, hogy mi okozhatja mért értékek ismeretében?
[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
-
mdk01
addikt
Aztán közben okosodtam már mert vízlágyításra szokták használni a trisót, de mivel ezt betiltották illetve csak engedéllyel lehet kapni, így a mosószódát lehet helyette használni.
A másik még, hogy állítólag a mosóporokba is van zeolit a vízlágyítás miatt. Ipari szinten is használják vízlágyításhoz.
-
-
mdk01
addikt
Tetra tesztem van.
Én is elkezdtem csepegtetni és rázni. Először úgy ráztam hogy cseppentés, kupak visszatesz, megráz, levesz, cseppent és így tovább.
A második tesztemnél már nem tettem vissza a kupakot csak meglöty-költem kupak nélkül. Nem kell várni a cseppek között csak míg megrázod.
Én elmentem 20 cseppig és nem változott semmi csak egyre vörösebb lett a folyadék. Azt hittem vmit rosszul csinálok, de gondoltam elmegyek 30-ig és ha nincs változás utánaolvasok a neten. Aztán a 24. cseppnél azonnal megváltozott a szín zöldre rázás nélkül.
Szóval ha 10-nél nincs változás akkor folytasd megfog változni a színe.[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
Itt csak JBL tesztek vannak. Csepegtetős GH és PH, valamint egy 6in1 csíktesz. A GH esetén 2-3 másodpercig keverem, ahogy a PH-nál is, de utóbbinál hagyom állni legalább 1 percet. A csíkteszt is kb. 1 perc után mutatja meg a "valós" értékeket.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
_seth_
veterán
Milyen kh, gh teszet használtok? Jól értem, hogy adott az 5 ml akváriumi víz majd 1 csepp valamelyik tesztből, gh esetén addig kell rázni amíg zöld nem lesz, khnál pedig sárga. Mégis meddig kell rázni? (sera tesztjeim vannak). Minden más tesztet megcsináltam sikeresen de ezt hiába ráztam 5-6-10 csepp után sem volt egyikből sem semmi értékelhető.
Mért értékek:
Cl rendben van
Ca 100 mg/l (igen, mint rájöttm én is ez tengeri akváriumba való teszt de ha már megvan lemértem)
Fe 0,0 mg/l (Happy Ferro adagolását elkezdtem, kezdetnek a 135 literbe az ajánlott mennyiséget öntöttem bele azaz 6,75 ml-t)
Ph 8, sügéresbe ez megfelel
Cu 0 mg
PO4 0,5-1 mg/l ez is még a megfelelő tudtommal
NO2 0mg/l
NO3 0-10 mg/l (0-hoz közelített a színe inkább de annál kicsit már sötétebb)
NH4/NH3 0 mg/l
CO2 alacsony a szintje (Happy Carbot adagoltam)
Növényeknek általánosságban még Happy Plantot is öntöttem. 1 hét múlva megismétlem a méréseket.
(Belső Eheim Biopower 240 eheim substrat pro-val valamint aquanova ncf600 sera siporaxal és matrixal töltve, anubiasok főleg valamint gömbmohák, fodros vízikehely és valisneria a növények, és növendék sügérek alkotják a rendszert jelenleg.)Az anubiasok levele ellenben lyukad néhol a belsejében, ez nem a kemény víz miatt fordulhat elő?
-
engusz
veterán
-
engusz
veterán
A 24-es keménység szerintem is sok. Én mondjuk gyantázok, néhány hét után már akváriumban is nullás a víz. Egyedül a PH-t kell felhúzzam, mert az nagyon alacsony lesz a lágyítás után.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
mdk01
addikt
Ti mennyire mértek GH-t?
Feltöltöttem a nagy aksit és benne ázik már a tőke meg benne van a talaj is. Gondoltam mérek egy keménységet, mert felénk elég kemény a víz. 24dH keménységűt mértem az aksi vízéből. Azt hittem a kavics között van mészkő vagy vmi hogy ilyen kemény ezért megmértem a csapvizet és az is 24dH keménységű.
Nézegettem a halakat, de nem sok olyan van ami 20dH feletti keménységet bírja.
Black molly, aranyhal, és egy csomó sügér ami szóba jöhet, mert azok a kemény vizet szeretik, de mind 20dH környéki és még ez is necces. Eléggé leszűkül az ideális halak halmaza és a fent említettek ráadásul növényevők is így nem annyira ideálisak.
Szóval ti figyelitek a vízkeménységet, vagy ahogy esik úgy puffan?Vízlágyítással nem szórakoznék, mert vagy macerásak, vagy költségesek.
Köszönöm
ui.: Összeállt a hordós szűrő is majd tolok fel képet.
[ Szerkesztve ]
-
Aszfaltbetya
tag
elvaltak a novenytol, kovetkezik a parnapos bujocska a kovek kozott mire elokerulnek ,
a szulok ujra keresik a teruletet, ( ismet agyonvertek egy sziami harcos halat)
es a masik par is tisztogatKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
Dzsolo
senior tag
válasz Aszfaltbetya #8925 üzenetére
Gratula a porontyokhoz
-
Aszfaltbetya
tag
kikeltek a vitorlas ifjoncok 70 % a
ikrazashoz keszulodik a masik par isKerek mindenkit a Privat uzentben torteno erdeklodesre, valamint az uzletrontas elkerulesere
-
_seth_
veterán
Rendeltem ca, cl tesztet a testboxomhoz, aránylag jó áron sikerült biszont 2012 08 a lejárata... ez persze nem volt feltüntetve. Mi lesz ha lejárnak? Ki lehet dobni vagy azért lehet használni még?
-
engusz
veterán
válasz Aszfaltbetya #8921 üzenetére
Jó, rendben. Most hétvégén néhánytól megfosztanak minket, de biztosan marad belőlük elég.
-
engusz
veterán
válasz Aszfaltbetya #8919 üzenetére
Jaja, pesti. Van most 4 db 2 honapos es 30 db 1 honapos is.
-
_seth_
veterán
Külön garnélás akvárium beüzemelésén gondolkozom csak a helyhiánnyal vannak gondjaim, nem tudja valaki, hogy az Aquael Shrim Set 10, 20, 30-as akváriumok milyen magasak? legjobb a 30-as lenne hosszú távon árban sincs szinte különbség csak az a kérdés, hogy el tudnám-e helyezni.
Lenne is bele pár cuccom, megvan a jbl aquabasius, a jbl manado valamint jbl kugeln így a növények már jól éreznék magukat, egy nagyobbacska sokágú faág menne a közepére moháva futtatva... fejben már kész és csak úgy masíroznak benne az rc-k valamint valami apróbb lazac féle
-
engusz
veterán
válasz Aszfaltbetya #8916 üzenetére
Oké, de szerintem az nem most lesz. Viszont van Black Molly, százával.
-
engusz
veterán
Kis akváriumban sokkal nehezebb tartani az egyensúlyt. Ebből a szempontból szerencsésebb lett volna nagyobbal kezdeni. A helyedben mindenféleképpen használnék rendes vízelőkészítőt (klór és egyéb káros dolgok ellen), illetve külön hasznos baktérium kultúrát (nitrit, nitrát és ammónia szint normál szinten tartása maitt). Ezen kívül legalább heti 10 liter vizet cserélnék, majd ha azt látom, hogy ez így oké, akkor szép lassan lehet csökkenteni a literek számát, de 5 alá semmiképpen se mennék.
-
Racze
tag
Hát lássuk: 30L-es az akvárium, algakontrollt és metilénkéket használok (bár mint ahogy írtam is tényleg kezdő vagyok még), szóval mióta megvan még csak 1x raktam bele. 2-3 hetente 2dl vízben feloldott sót (1 kávéskanálnyi) is kapnak, vízcsere előtt egy nappal meg felforralom a friss vizet a bacik meg klór miatt. Lehet, h valamit nagyon rosszul csinálok, de ezeket az instrukciókat kaptam, és a többi hallal egyelőre semmi baj sincs (sőt, már az első 6 nap óta kis guppik is vannak, azok is bírják).
[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
Én a helyedben ellenőrizném a vízparamétereket. Akár egyszerű csíkteszttel, mert lehetséges, hogy valamelyik érték túl magas, amitől szenvednek a halak.
Hány literes az akvárium és mennyi időközönként, mekkora mennyiségű vizet cserélsz? Használsz-e baktérium-adalékot és vízkezelőt?
-
-
Racze
tag
Hali!
Segítségre lenne szükségem: pár halam úgy határozott, h megöngyilkolja magát, és kiugrottak az akváriumból. 1 hónap alatt 2 is. Ez csak véletlen lehet, vagy esetleg valami bajuk van? Még igencsak az elején járok a dolgoknak, és kicsit lelombozó az összefonnyadt hal a szőnyegen****
-
kymco
veterán
Tegnap beüzemeltem a 144 l-es aksimat. A halak élvezik, nekem sok örömöt jelent. Vettem az aljzathoz agyaggolyókat a bauhausban. De ezek a víz tetején uszkálnának, ha nem fedem be aqua soil-lal. Ugye, ha megszívják magukat, akkor nem fognak lebegni?
www.refujvaros.hu
-
engusz
veterán
Szerintem is gyenge a fej, de nálam jól működik. Elvileg csak annyi a titka, hogy finoman és érzéssel, na meg némi ellenérő alkalmazásávál kell billenteni egyik irányból a másikba. Akkor nem lesz gond.
Gyári töltettel üzemel, eddig csak egyszer volt tisztítva, de nem mondanám, hogy a másfél hónapnyi üzem túlságosan bekoszolta volna. Szinte csak a talajból felszálló finom port kellett eltávolítani.
-
engusz
veterán
válasz Aszfaltbetya #8905 üzenetére
Ha előbb szólsz.. A következő vágásnál szivesen odaadom.
-
-
prandris
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem újra belevágok az akvarisztikába, de most csak 1 sziámi harcoshalat szeretnék tartani. Régebben volt egy szép akváriumom sok hallal, szaporítottam is őket, de végül eladtam. A mostani akváriumom jóval kisebb lesz úgy döntöttem. Terveztem, és berendeztem de viszont műnövényeim nincsenek, és a kérdésem az lenne, hogy ha műnövényt szeretnék belerakni nem lehetne e helyettesíteni bolti művirágok zöldjeivel? Olcsón szeretnék kihozni egy viszonylag "növényzetben" dús akváriumot, ha kifejezetten akváriumba való növényeket vennék már jócskán drágább lenne a dolog.
Vagyis a kérdésem újra: nagy a különbség "virágbolti művirág" és akváriumi műnövény között?
Köszönöm!
ui.: esetleg valakinek van eladó aquarel mikro plus szűrő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest