Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz stewe780 #32561 üzenetére

gondoltam jobb a BIO golyó. Van valami ismeret, hogy milyen gyorsan bomlik le?

Az van, hogy pont semmit nem számít. Sajnos. Elhitetik veled, hogy lebomlik, mint a környezetbarát Auchanos zacskó (először én is megörültem ennek), a valóság meg az, hogy mindkettő max. szétesik kisebb darabokra, azt is csak x év után, mert csak ipari körülmények közt komposztálhatóak. Volt egy másfél éves kísérletem az ablakban, a bb-ket érte erős napsugárzás, víz, mindenféle körülmények és hát semmi nem történt velük.

Cserébe vigyázni kell, hogy ugyanez ne történjen meg, amíg használni is szeretnéd, mert ha nedves körülmények hatására kicsit megdagad, akkor beszorul a csőbe. Legjobb, ha mindig szobahőmérsékleten van tárolva és a zacsiból érdemes kinyomni a levegőt lezárás előtt. Én egy csomaggal megjártam, valószínűleg bepárásodott a hideg-meleg váltakozások miatt tavaly télen és bár már nem volt túl sok benne, az már csak gránátba jó. Van 6.02-es csövem, abba már megszorult némelyik darab.

Úgyhogy lényeg a lényeg, akár bio, akár nem, az ottmarad a kertben is szanaszét. Akkor már inkább az olcsóbbat vedd, ígyis-úgyis össze kell szedni egy idő után. Egy rugós pisztolyba valószínűleg tökmindegy a márka is.

Bocs mindenkitől, ha már sok vagyok, de mostanában sokat olvasom a fórumot. :D

Új hozzászólás Aktív témák