Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Nagyobbra? Nem nagyon. Mindenképpen romlik, nem annyira, mintha a FB méretezné, de akkor is. Vannak FB cover template-ok a neten, abban tessék szerkeszteni. A kicsi képet át kell majd méretezni, mert a faßúk egy retek.

Dluinet: ejj, de gyorsak vagyunk ma!

-
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
újra megcsinálod nagyobb méretben
-
Mr. Erikszon
senior tag
Készítettem egy képet photoshop-ba csak az a gond hogy facebook csoport borítóképnek szeretném feltölteni és az a gond hogy a fb csopi kép 800 x 250 méretű az én képem viszont kisebb,ezért mikor feltöltöm homályos lesz...nem tudom valahogyan átméretezni, hogy ne veszítsen a minőségéből?
-
Hajdu.1
tag
-
Buster17
addikt
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen-e járok de lenne egy képem és tudna valaki a képemre egy ördögi szemet szerkeszteni?
Itt a kép és ehhez kellene valami hozzá illő vörös szem ami illene hozzá.
Köszi
-
Hajdu.1
tag
válasz
INTELligent
üzenetére
Szerintem túl nagy a betűméret, és a sortávolság, valamint túl sok a szöveg...
Állítsd kisebbre a betűméretet, és igazítsd hozzá a sortávolságot, ha még mindig gáz, akkor csökkenteni kell a szöveg terjedelmét is.. -
INTELligent
senior tag
Hali!
Lenne egy problémám: a Type Toolt-t használva, ha egy egész dokumentumot lefedő szövegdobozt szeretnék kitölteni szöveggel, akkor egy idő után - kb. a szöveg harmadánál - eltűnik az egész. Ilyenkor mit lehet csinálni?
előre is köszönöm
-
Met
nagyúr
Ha valaki normális hangnemben leírja, megmutatja mit szeretne és nem bonyolult akkor általában legalább egy valaki megcsinálja.
Kéne már ide is a topic összefoglaló felülre.
Első sor: Ez nem a mutasdmegmitpseltemelsőre topic és nem is a rajzoldmegmertjófejvagyok topic. -
jhos910
senior tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem azzal van a baj, hogy valaki köszönömért szeretné ha megcsinálnánk valamit. Ez ne legyen beidegződés, hogy nem segítünk.
-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem tudom, ez megfelel-e. Jézusosat nem találtam, de ezt a kezet dobta ki a link. Talán jó lesz.

-
trisztan94
őstag
Tudom, hogy nem veszitek jó néven, ha sok-sok köszönömért cserébe kérnek valamit, DE. Ez a közt szolgálná!

Ezt a képet
nagyon jó lenne ha valaki rárakná egy olyan képre ahol Jézus vagy egy tetszőleges szent "odanyújtja" egy másik embernek, vagy a képernyőnek, vagy akárminek

Párszor jól jött volna már.
Itt vannak olyan képek amire gondoltam: [link]
Bocsi a let me google that for you miatt, valamiért safariban a google keresés úgy eltűnteti az URL-t, hogy sehogy sem lehet visszahozni.
Képeknél vannak, első pár.Ja és természetesen elég csak "odabszni", nem kell fullhd felbontásban, sőt.

Előre is köszi!
-
BonFire
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
„Nagyon bonyolult az egész?”
NAGYON! A dolgokat nem kapjuk meg könnyen. Erőfeszítéseket kell tennünk, hogy célokat elérhessünk. A Photoshop kezelése nem bonyolult annak, aki megtanulta. Nekem az autóvezetés az, mert én nem tudok autót vezetni. Kérdés, hogy hajlandó vagy-e erőfeszítéseket tenni.
Ahhoz, hogy egy kép színeit feljavítsd és egypár alap effektet készíts, nem szükséges doktorátus.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Első hsz-ben találod linkeken az alapokat. Elolvasod és eldöntöd. Innen egyikünk sem fogja megmondani, mi Neked a sok... Rá kell érezni a logikájára, utána már gyakorlás kérdése. Persze látásmód is kicsit, de alap dolgokhoz nem kell művészléleknek lenni.
-
enginev3.0
félisten
Érdekes kérdés
Én -akinek nem sok köze van a képszerkesztéshez- elindítom a PS-t, és megnyitok mondjuk magamról egy képet, mennyire nem tudnék semmit kezdeni vele?

Effektet stb... Persze nem "RAJ VAGYOK" feliratot akarok elhelyezni rajta, hanem szinesíteni vagy mit is tudom én
Nagyon bonyolult az egész? -
duni84
aktív tag
ha a felhővel van a gondjuk, akkor egyrészt ezt az oldalt lehet megmutatni: Share your work on Behance (leírja, hogy hogyan oszthatod meg a mesés felhőjükben az adatot (és értelemszerűen azt, hogy mit nem szabad csinálni, hogy a szupertitkos céges adat felmenjen.
másik dolog, amire rá lehet még mutatni: akkor egyetlen apple terméket se használjanak, ami biztonsági mentést "képes" készíteni a "felhasználó érdekében" a felhőbe, ha engedélyezve van a funkció. ha ez a kettő sem győzi meg az illetékes elvtársat, akkor nincs mit tenni
vagy mondd azt, hogy a cc az nem "creative cloud", hanem "creative concept" 
-
BonFire
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Akkor kénytelen vagy elkészíteni magadnak a telepítőkészlet alapján a saját portable változatodat. Szerencsére rengeteg ingyenes eszköz áll rendelkezésedre.
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Csak egy Setup.exe töltődik le, tehát nem portable. De minek is ez a nagy portable mánia, nem érem fel ésszel... Csinálni kell egy rendszervisszaállítási pontot telepítés előttre, feltelepíteni, kipróbálni, azt' ha nem tetszik, szimplán visszaállítani a rendszert. Nem kell uninstall, nem lesz a registry-ben bejegyzés, sem szemét.
-
Attól, hogy a neve Cloud, még nem cloudban szerkesztesz... Marketing duma, kapsz tárhelyet az előfizuhoz, amit vagy használsz, vagy nem. Be is baszcsizna, ha a több száz megás fájlokat online szerkesztenéd... nem?
Balinov: letöltő oldalon nincs portable? Nem néztem, most meg vége a kajaidőmnek lassan

-
jhos910
senior tag
-
Peace
nagyúr
Kitalálták, hogy a Cloud nem jó, mert feltöltődnek az adatok, és nem szeretnék, ha kikerülne a cégtől. Akkor milyen megoldási javaslatotok lenne? Melyik lenne az a verzió, ami lokális offline módban működik? Ha jól látom, akkor ez lenne az: Adobe® Photoshop® CS6 Extended 353 859 Ft, üzleti teljes licensz. Az upgrade azért nem jó, mert CS5-ről lehet csak, nekünk pedig 6.0 CE van.

-
BonFire
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
13.10-es Ubi ment fel, arra a 2.8-as Gimp. Lehet, hogy csak a Ps-előítélet beszél belőlem, de nem bírom megkedvelni. Jó-jó, megnyitottam vele egy képet, és elbohóckodtam; nagyjából mindennel elboldogultam, de nekem még mindig hiányoznak a non-destruktív eszközök, és borzasztóan zavar, hogy bizonyos eszközök csakis azért működnek eltérő módon, hogy ezzel is hangsúlyozzák a Ps-től való függetlenségüket, még akkor is, ha az a működési mód egyáltalán nem áll kézre, vagy nem praktikus. Tetszik érteni… Pávatollat dugunk a se99ünkbe, hogy ne olvadjunk bele a szürke átlagba.

-
válasz
BonFire
üzenetére
Nah, Ubuntu tárolókban nem a legfrissebb van, lehet, h kézzel kell telepíteni. Nem tudom, h alapértelmezett-e a PS kinézet, de már be lehet kapcsolni az biztos. fordítást lelkes amatőrök -nem grafikusok- végzik. Volt, amiben segítettem anno, ha fent van, akkor ránézek a Gimp fordításra, csak időőőő.... idő kellene

Van már GimpShop is, pont PS usereknek, enyhén másolva a felületet...

-
BonFire
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
A napokban telepítettem Ubuntut és hozzá Gimpet. Jelentem, még mindig ugyanolyan használhatatlan, mint évekkel ezelőtt. A lebegő ablakoktól sikítófrászt kapok, főleg a jobb oldali paneltől, ami konkrétan úgy lóg ki a képernyőmről, hogy arrébb se lehet tenni, nincs ablakkeret, amit megfoghatnék. Pedig azon vannak a rétegek, a csatornák, a maszkok stb.
A keverési módok hasra ütéses magyar elnevezéseitől sírva fakadok. Tippem sincs, melyik-melyik akar lenni. 
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Közben találtam egy ilyet, beírnám, hátha másnak is hasznos lesz egyszer.
2.4 Portable or Home Computer Use. The primary user of the Computer on which the Software is installed may install a second copy of the Software for his or her exclusive use on either a portable Computer or a Computer located at his or her home, provided the Software on the portable or home Computer is not used at the same time as the Software on the primary Computer.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
-
Balinov
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
LR-bol mar asszem nincs dobozos. EULA remlik, hogy 1 licensz/gep-et ir
-
Balinov
titán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Szia, Licenszelest nem tudom, nekem csak egy dobozos LR4-em van. Sztem havidijas, tehat fizetesnel megadod, milyen kartyarol vonja le a havi ojroadagot es amig nem mondod vissza a CC elofizut, addig hasznalod.
En ajanlanam neki, hogy toltson le egy 30 napos probaverzat az LR5.3-bol, probalgassal, nezzen meg par tutorial-t a YT-n es ha tetszik, akkor egyszeri osszegert meg is lehet venni. Most volt valami 80€-ert akciozva januar 9-ig, de olyan 100€-ba faj nem akciosan is. Nemcsak elohivni, katalogizalni tud, hanem van benne slideshow keszito es fotokonyv keszito resz is. Nameg szamtalan export plugin (FB,Flicker, Google +,stb).
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Balinov
üzenetére
Akkor a CC egy fullos photoshop, csak éppen időlimites, ha jól értem. Licencelés hogyan működik egy PS-nél, vagy LR5-nél? Gépenként számolja, telepítésenként, vagy csak annyi a megkötés, hogy egyszerre egy példányban futhat?
Gimp eddig nem túlzottan jött be, ahogy hallom, kicsit "furcsának", kényelmetlennek találja. Alapból nem tetszett neki, hogy külön progi/plugin kellett a raw feldolgozáshoz. Így most gondolkozik a LR-ben is, funkcionalitásban az is elég lenne. A havidíjas dolog még nyitott kérdés, jobban örülne egy fix szoftvernek, egyelőre még úgyis csak tanulás, gyakorlás céljából használná.
LR5 szokott akcióban lenni? Ha igen, akkor merrefelé érdemes nézegetni? -
Balinov
titán
-
BonFire
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ötezer forintnak megfelelő havi összegért licencelheti, és bele van integrálva a CR, ami LR helyett teljesen megteszi.
-
törölt tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
En is gondolkodom Gimp-en, foleg, hogy total Linux desktopra atallason is. Egyelore dual boot-ban probalgatom..
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
BigBlackDog
üzenetére
LR + PS kombót 47.000 Ft-nak megfelelő Euróért meg tudja venni az Adobe akciójában: szerintem lesz még majd tavasszal / nyáron, most csak CS3+ felhasználóknak él.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Ha egyszerű is megteszi, akkor Photoscape. Mondjuk raw-al nem tud mit kezdeni azt hiszem

-
trisztan94
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Gimp talan a legjobb ps klon, raadasul open source.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Remélem nem dobtok ki a kérdés miatt, félve reménykedek, hogy itt szakértői választ kapok.
Szóval milyen program lenne, amivel kiváltható lenne a Photoshop (bizonyos része)? A jelenleg használt funkciók nagyjából; camera raw, többlépcsős élesítés életlen maszkkal, klónozó bélyegző. Létezik valami ingyenes alternatíva (ha nincs, akkor 20-30e Hufig mi létezik)? Ami még fontos, hogy kezdő fotós ismerősnek kéne, így szóba jöhet a kereskedelmi célú használat is. Amit nézegetett az a Photoshop Elements és a Lightroom, csak nem nagyon tudta átlátni, hogy ezek pontosan milyen funkcionalitás hiánnyal bírnak egy alap PS-hez képest. -
Picturemaker
őstag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Megvilágosodtam. A nyitóképernyőn lehet/kell nyelvet választani.

-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Ki szeretném próbálni a CS6-ot (CS3-at használok). Az Adobe-nál már csak a CC-t találtam próbaverzióban (lehet bénán kerestem). Azután egy "alternatív" oldalról megnéztem (volna) egyet, de valamiért magyarul települ, azt meg nem szeretem (egyszer próbáltam talán az első CS-t magyarul, de csak 10 percig bírtam).
Ez a "nemszeretem" próbaverzió biztosan nem magyar, miért települ magyarul? Régen ez nem így volt (kicsit lemaradtam PS verziók terén).Köszönöm.
-
pikszel
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Áldozata lennék az össznépi kötelező hőbörgési hangulatnak mert leírtam a véleményem egy számomra amatőrnek tűnő technikai megvalósításról? Hol van itt a negatív látásmód? Csak a rosszat látom? Na nehogy már! Tényleg ennyire kiverte nálad a biztosítékot az, hogy én nem látom remeknek az utómunkát? Nem lehet esetleg szakmai ártalom az, hogy vannak dolgok, amik szúrják a szemem?
Ha például néznék tévét és barátokköztöt, vagy valóvilágot, azokban mégis miféle jót kellene felfedeznem?
Hidd el, igencsak pozitív a látásmódom és eléggé a szépre/jóra vagyok érzékeny, bár a világ olyan, amilyennek látjuk...
Na béke.
ui.: a fekália igenis büdös!

-
válasz
üzenetére
Ha már off...

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, h ez a negatívitás, a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" dolgok és a közöny csak magyar sajátosság... sajnos ez ma a normális, a trendi. Fikázni könnyebb, mert tökéleteset azemberiség történetében még soha senki nem alkotott (leszámítva talán Uwe Boll-t és az Asylum stúdiót
). -
törölt tag
válasz
BonFire
üzenetére
+1 .. Ez nem pikszelnek szól, hanem Neked: én is így gondolom. Végre valaki.. Mostanában akármerre nézek a neten, a negatív fröcsögés mindenhol, amolyan "tipikusan magyarosan" .. Ez a klipp meg olyan.. "aranyos fricska" jellegű kb. amellett, hogy tök jó az ötlet, klassz a dal, a dalszöveg is.
Amúgy meg:

-
BonFire
veterán
válasz
pikszel
üzenetére
Mi is csak a véleményünket írjuk. Nem azzal van baj, hogy leírod a sajátodat, hanem azzal, hogy te is áldozatául esel az össznépi kötelező hőbörgési hangulatnak. És csak a rosszat látod, és annak hangot is adsz. Ne bombázz negatív hullámokkal! Gondold azt, hogy ez a klip jó!
Én például egyre inkább úgy vagyok vele, ha nem tetszik valami, egyáltalán nem kommentálom, mert arra is sajnálom az időt, hogy leírjam: nem tetszik. Vannak ennek a videónak pozitív pillanatai, például maga a zene és a dalszöveg. A kvázi-photoshopos retusálós ötlet is jó. Természetesen nem Photoshoppal csinálják a javításokat. Minden zoom után másik sminkkel tér vissza a csajszi. Remek videó utómunka és profi sminkes stáb. Persze van, akinek a sz@r is büdös, azon nem lehet segíteni. Én ellenben törekszem arra, hogy mindenben meglássam a jót, még abban is, amiben nem sok van.
-
-
pikszel
addikt
Látom már, hogy kár volt leírnom a véleményem, mert kapom az oltást rendesen.
Miből gondoljátok, hogy azt hiszem ez így megy valójában? Nem látok mögé? Azt írtam volna, hogy sablonos? Ohhh.
Teljes mértékben átjött az üzenet és rendben is van, de én a megvalósításról írtam, amit írtam. Kritika. Nem ér?
És volt is már hasonló. Még.
-
-
pikszel
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem soványka. Amit nem is értek:
- anyajegyet nem retusálunk ki
- a szem tükrözése illetve annak kivitelezése katasztrofális, meg eleve minek?
- a fogsort is fehéríti, aztán marad minden a régiben
- a szőke hajnál nagyon látszik a matte
- néha indokolatlanul húzogatja a lebegő eszköztárakat
- a klip és a szöveg közt nem sok kapcsolatot vélek felfedezniMeg eleve nem sok köze van a photoshophoz, annál inkább videó utómunka.
-
törölt tag
Gondolom már láttátok.. .. de ha nem, kb. "hoppá"

-
-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Ne mondjátok már neki, hogy nem lehet, a Google Föld is tudja!
-
trisztan94
őstag
válasz
Hajdu.1
üzenetére
nincs az a nagyítási eljárás, amely kitalálja, hogy milyennek szeretnéd látni a képet, és kipótolja a kívánalmaiddal.
Hát én CSI-on és NCIS-en nőttem fel, ott bezzeg lehet egy sötét, rossz minőségű képen ránagyítani az 50 méterre lévő gyanúsított fejére, kitisztítani a képet és rögtön felismerni az embert. Ezek szerint hazudtak?

-
kmagor
csendes tag
válasz
Norbi46
üzenetére
Hmm akkor a probléma tulajdon képpen az hogy kapj jobb "raszterelési eredményt" mint amit a progi alkot a vektoros képből?
Mert ugye ebben az esetben csak megnyitod a képet valahol raszerizálod jobb minőségben és beilleszed a progiddal a képbe ujra, immár a jobb felbontással a rosszab helyére, szerintem sanszos h a photosopon belül: leraszterizálod, aztán esetleg finomítasz rajta úgy hogy a dpi-t babrálod a már fentebb említett módon (fentebbi hsz-ek vmelyike).Kíváncsi vagyok h menni fog-e így. Nem tartom kizártnak hogy raszerizálást még esetleg tudod finomítgatni is, de tény hogy a pixelpixel marad és ezt akkor látod a legjoban ugye amikor rázoomolsz...
(tehát ha ugyan akkora méretben akarod a képet akkor valóban nem nagyon vezet útra ez a megközelítés, esetleg még azt tudom ajánlani hogy ne az adott objektummal foglalkozz hanem a háttér dpi-jét növelve érd el hogy nagyobb méretben jelen lehessen a vektoros leraszt. cumód... ez esetleg részletgazdagabbá tehet, sőt.. a kérdés cska az hogy megengedheted-e a dpi változtatást.)
-
Hajdu.1
tag
válasz
Norbi46
üzenetére
Akkor nyisd meg ezzel, ez ingyenes profi vektoros program
-
Hajdu.1
tag
válasz
Norbi46
üzenetére
Hogy ne legyen pixeles, ha egyszer pikszelekből (pikszelnyi részletekből) áll össze a kép. Vagyis nagyításkor nem képet, hanem a részletek összességét nagyítod. Minél nagyobb mértékű a nagyítás, annál inkább előtűnnek a részletek, illetve az azokat elválasztó élek. Nincs több részlet a képen mint amennyi van, és nincs az a nagyítási eljárás, amely kitalálja, hogy milyennek szeretnéd látni a képet, és kipótolja a kívánalmaiddal.
Olyan csak a helyszínelőkben van

Ha zoomoláskor pikszeles, akkor nem vektorkép...
-
Norbi46
aktív tag
válasz
trisztan94
üzenetére
Tulajdonképpen egy vektorkép, és ezt raknám egy bitképre egy új rétegként átméretezve. De amikor bele zoom-ok akkor nagyon pixeles. Ezt szeretném valamennyire javítani hogy 200%-os nagyítás mellett ne legyen olyan pixeles.
-
válasz
Norbi46
üzenetére
Sehogy. Adott egy kép, ami adott számú pixelekből áll. Ezt ha növeled, akkor a program megsaccolja, hogy mi lehetett ott. De pl. egy képen a távoli alak szemöldöke látszik csak, akkor felnagyítva nem rak oda szemet meg íriszt meg mittomén... honnan venné hozzá az adatokat?
Ha a dpi felbontást kérdezed, akkor az image/size menüpont, és a resampla image elől pipát ki. De ez nem csak a réteget, hanem az egész képet változtatja.
LaciCRM: fodrásznál voltál? Király. Huncutságban benne vagyunk... ha nem sürgős...

-
Norbi46
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy ha egy új rétegre teszek egy képet akkor hogy tudom a felbontását megnövelni úgy hogy a kép mérete ne változzon. Az lenne a cél hogy ha bele zoom-ol az ember mondjuk 200%-ra akkor ne legyen olyan pixeles.
-
törölt tag
Sziasztok!
Remélem nem nagy baj de feltennék egy kérést:Egy fényképen 3 ember arca helyére kéne ugyan azt az arcot tenni, mint ezeken az internetes poénos képeken

ha valaki megcsinálná nekem , privátban elküldeném a képet.Előre is nagy köszi

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Arra ott a trial. Másrészt CC-ből nincs már dobozos.