- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jinxb1rd
addikt
-
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #17997 üzenetére
Magamról tudom, hogy néha nehéz egy csupa-csupa írott szöveget megemészteni, főleg, ha nem is ugyanazon a nyelven kommunikál a program. Ezért jó a screenshot, de az egyrészt állókép, másrészt alá is oda kell írni az instrukciókat. Akkor már inkább egy ilyen villámvideó, ez gyorsan lerenderelődik, feltöltődik, és egyértelmű.
-
BonFire
veterán
-
Pityu.
nagyúr
Miért van az hogy a photoshopban az actions ban csinálok egy aláírást az mindig el tűnik és újra kell csinálni?
-
pufancska
tag
válasz
Dluinet #17991 üzenetére
Köszi a gyors választ. Tehát oda jutottam, hogy
1. Létrehoztam egy új mappát, mert addig inaktív a Behelyezés
2. Behelyezés - behelyeztem a pdf-et
3. Most jönne a laten transparensy (átlátszóság simitás) én ezt találtam szerkesztés - átlátszóságsimitási készlet - itt megadod az - összetett grafikához. És megint tallózni kell a pdf-et? Mert addig nem csinál semmit. Ha betallózom akkor Nem sikerül a file importálása. a File nem tartalmaz érvényes készletet. Jól csináltam, vagy valamit elrontottam? -
pufancska
tag
válasz
Dluinet #17693 üzenetére
illustrator> uj dokumentum> place (behelyezés) a pdf doksit > flaten transparensy (átlátszóság simitás) max > ungroup
Szia, nem nagyon értek hozzá és már az elején elakadok.
Addig jutok el, hogy illustrator(bocs)
1. új dokumentum ez a ctrl+n ?
2. place (behelyezés) - nem találom és ugye a következő lépésekig már el sem jutok. Tudom, hogy béna vagyok, de hol is rontom el, hogy nem látom ezeket.
Illustrator CS6 magyar verzió -
martin66
senior tag
válasz
BonFire #17977 üzenetére
Köszi a válaszokat!
(#17977) BonFire
:-) Ez nyilván ment. A kép illusztráció. Helyesbítettek: a tallózás után nem állította be a PS-t.
(#17979) ViZion
Ez sem nyert
. Nem hozza ki lehetséges választásnak.
(#17981) G.F.
Ez sem nyert
(#17982) G.F.
Ez sem nyert
Akkoo' Ps-t újrarakni
-
ViZion
félisten
válasz
Cola111 #17984 üzenetére
Azzal van a baj, h elég sokan itt elvárják, hogy megoldjuk helyettük az ilyen-olyan grafikai feladatokat. Erre még szintidőt is szabsz, úgy, hogy a programot sem ismered. DE a lényeg nem is ez. A topik célja a nevében szereplő programmal kapcsolatos problémák, trükkök, kezelés és hasonlóak megoldása, segítése és NEM az a topic címe, hogy "Photoshoppold meg nekem". Sajna az elején ez nem lett világosan leírva, talán majd beleírjuk az első hsz-be is, és nyitunk egy "képmanipuláció, retusálás kérések" topikot - bár továbbra is azt mondom, h erre ott a melós topik, ahol lehet akár 0 Ft-vel is feladni melót. Érdekes, hogy az arcképgyártóba nem raknak képkivágós kéréseket... jah, ott sok a modi. És az ilyen off dolgokat illene off-ba tenni, mert ez nem PS kérés, hanem munka, akkor is, ha Neked nem az, akkor is, ha valaki elvégzi jófejségből.
BonFire mindig kicsit indulatosan ír, majd megnyugszik -
Cola111
aktív tag
válasz
BonFire #17951 üzenetére
Először is nem a kutyáddal beszélsz, nem tudom kinek képzeled magad, otthon talán elfogadott, hogy így beszélsz, itt nem. Uralkodj magadon kissrác.
Aki ért hozzá, annak egy kép átméretezés meg levágás nem okoz akkora melót, amit be is bizonyított egy fórumtárs, aki pár perc alatt megcsinálta. Bocsánatodért esedezem, hogy ilyet ki mertem jelenteni!! -
G.F.
aktív tag
Azt elfelejtettem írni, ha jogosultság gond van, a következőt próbáld:
1. Windows intézőt rendszergazdaként futtasd. (Intéző ikonján jobb gomb, kis felugró ablakon "Futtatás rendszergazdaként.")
2. Utánna az intézőben jobb gomb egy képfájlon, és ugyan azt kéne látnod, mint az előzőleg küldött képen.
Bocsi, ha túl szájbarágós voltam.
-
ViZion
félisten
válasz
martin66 #17976 üzenetére
browse-ra kattintva nem engedi megkeresni a PS-t?
Akkor keresd meg a default programs-t, ott állítsd be. Sokáig tölt, mert winDOS, de utána kikeresed a fájltípust, hozzá a progit, kész.
qamu74: ha a kinézetét ránk bízod, akkor minek a kép?
Tényleg ideje lenne offolás helyett (mert ez az, hiszen nem PS témában kérdezel) nekiülni megtanulni az alapokat, vagy keresni olyan progit, amivel meg tudod csinálni. Az első tíz-húsz kérést mindig teljesítjük homlokráncolás nélkül, ne várd meg amíg újra kioszt valaki. Vagy nyiss egy topikot, vagy fizetősen munkák között add fel hirdetésként, mert ez nem ide való.
-
qamu74
őstag
Sziasztok!
Kérésem a köv. lenne.
Egy logot kéne kreálni,felturbózni UCCW SKIN felirattal,és a kép színét pirosra megváltoztatni!
A logo kinézetét rátok bízom,küldöm a képet ,ez egy png és png-be kellene elmenteni is! -
martin66
senior tag
-
INTELligent
senior tag
Hali!Hogyan tudom feloldani egy gif kiterjesztésű réteg lockolását? ( jobb klikkre minden menüpont szürke...)Megoldva! -
ViZion
félisten
válasz
stranger28 #17973 üzenetére
Elírtad! Helyesen a program neve: M$ Pain...
-
törölt tag
Még csak photoshop sem kell... Ebben nincs Pen tool tudtommal, de van Polygonal lasoo amivel ugyanúgy 5 kattintás...
-
BonFire
veterán
válasz
qamu74 #17967 üzenetére
Te már egy hektoliter sörrel jössz a fórumnak, de mi van azzal, aki nem sört akar? Te mit potyautazol itt; azt hiszed, nem elmélkszünk, hogy van egy csóka, aki állandóan telefon kijelzőket vadgostat ki mással? Met jól össze is szedte ezeket.
Tényleg ennyire szerencsétlen vagy, hogy a Pennel nem tudsz 5-öt (azaz ötöt) kattintani?
Tényleg nem szégyelled magad, hogy a fizetős munkádat másokkal, virtuális sörért végezteted el?
Tényleg küldtél sört annak, aki eddig segített, vagy csak szájaskodsz?Jobb lenne, ha nicket váltanál, mert kezdesz nagyon elfajzott lenni! Kár, hogy mindig van egy-egy új fórumtárs, aki még nem ismeri az „előéletedet”, és hajlandó segíteni. És most nem arról van szó, hogy ez rutinmunka, meg olyan egyszerű, hogy nem illik érte fizetni. Persze, Photoshoppal egyszerű, Gimppel már kicsit macerásabb, Pant-ben meg nem is tudom, hogy lehetne kivitelezni. Tehát igenis fizesd meg a másik munkáját, ne potyázz!
-
qamu74
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #17966 üzenetére
JÖVÖK egy sörrel!!!
-
-
qamu74
őstag
Sziasztok kép mesterek!
Ennek a telefonnak a kijelzőjét kellene kivágni,hogy csak a "keret" maradjon.Png formátumban
Köszönöm szépen előre is!!! -
Met
nagyúr
válasz
trisztan94 #17961 üzenetére
nm
-
ViZion
félisten
válasz
Megoldottuk ezt is, jöhet a SÖR!
Ahogy munkatársam mondaná: interkontinentális PRO-k vagyunk!
-
válasz
már átlátszó amit belinkeltél, nézd csak meg a hozzászólásodat
-
trisztan94
őstag
Szervusztok uraim!Még mindig nem vagyok PS közelben sajnos. (rokonoknál dekkolok a világ végén)
Egy nagyon egyszerű kis feladatot szeretnék tőletek kérni, persze csak akkor, ha ráértek és nem túl nagy meló.Lőn ez a kép:Ezen kellene a fehér hátteret átlátszóvá varázsolni.Köszönöm!Nos szerintem tökön szúrom magam, hát nem alapból átlásztó ez a kép?!
-
*Ropi*
félisten
-
Met
nagyúr
válasz
Cola111 #17950 üzenetére
1. Nem ph hanem ps.
2. Ahogy BonFire is írta ne te döntsd el hogy mennyi idő megszerkeszteni valamit ha egyszer nem értesz hozzá.
3. Ha egyből leírnád hogy ez a kép és ezt kellene vele csinálni hamarabb kapnál segítséget, ráadásul hasznos is lehetne a többieknek ha esetleg valaki nem tudja hogy lehet olyat csinálni akkor a kép készítője elmagyarázza neki, igen itt ebben a topicban, nem priviben... -
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
EZ vajon tényleg ennyi? A visszajelzések pozitívak az eddigi vevőktől, talán egy próbát megérne.
-
BonFire
veterán
válasz
Cola111 #17950 üzenetére
egyaltalon nem ertek a ph-hoz…
…egy hozzaertonok max 10 perc szerintem.Hagyjuk már ezt a kurva szar szöveget, mert már sugárban hányom tőle az epét!!!
Mégis mi alapján jutottál arra a következtetésre, hogy pikk-pakk, össze lehet rakni 10 perc alatt, ha fingod sincs a témáról?!
-
Cola111
aktív tag
Sziasztok,
Segitsegre lenne szuksegem, egyaltalon nem ertek a ph-hoz, de szuksegem lenne egy kepre, amit gondolom ezzel a programmal lehetne megoldani. Nem nagy cucc, egy hozzaertonok max 10 perc szerintem. Ha valaki tudna segiteni megszerkezteni egy kepet, azt megkoszonnem. Üzenetben leirnam mirol lenne szo.
-
ToBeY
nagyúr
Rectangle shape-el vagy rectangle tool-al hogyan tudnék egy szabályos egyenlő oldalú négyszöget rajzolni?
-
Goldmen75
őstag
Srácok, ezt keresem de sehol sem lelem "használható" verzióban:
greater than gatsby photoshop actions
Köszi
-
ViZion
félisten
válasz
trisztan94 #17939 üzenetére
Kis csokiért, sörért vagy Hubertusért bármit
-
ViZion
félisten
válasz
trisztan94 #17936 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz
Goldmen75 #17935 üzenetére
Nagyon egyszerű: ha pénzt keres vele, akkor i5/FX-6300 + SSD + 16 GB ram ajánlott. 24 GB-vel nem tud mit kezdeni a CS4, CS6-ot nem tudom, sztem ha nem molinót tervez, akkor felesleges. i7 szintén felesleges, a HT-t nem tudja kihasználni igazán. SSD jó, mindenhez kell.
-
Goldmen75
őstag
válasz
ViZion #17934 üzenetére
Köszi!
Akkor ezek szerint szinte csak CPU függő?!....Néztem teszteket, az i5-i7 között pár % difit találtam...
Ismerős gépébe i3, 4 gb ram, hagyományos hdd s Gf 640 van, nyilván ezt lehet turbózni, ha megéri?!
vagy esetleg vannak olyan spéci beállítások amivel lehet sebességet profitálni?!Direkt ezért próbáltuk most ki az én gépemen, de itt is elcsodálkoztam hogy full megy a cpu
köszi!
-
ViZion
félisten
válasz
shaggy #17931 üzenetére
Úgy, hogy valahonnan kivágod és patternt készítesz belőle. Utána a házon kijelölöd amire raknád, ctrl+j és pattern overlay FX. Illetve jah, ha szín, akkor color overlay.
trisztan94: RGB kell? Még dolgozom, ha nem dob fel más, akkor utána megoldom.
Goldmen75: nem minden használja a GPU-t, bővebben Adobe oldalon a lista (ilyesmi), hogy mi igen és mi nem.
-
Goldmen75
őstag
Sziaszok!
Kérdésem a következő:
Adott egy i5-3570k CPU
8GB 1866 Ram
SSD
AMD 7950 VGAphotoshop számolásnál pl : por és karc effekt, a cput 100%-ra terheli de a vga meg se nyekken, holott a szoft. felismeri s be van pipálva hogy használja.
Ötleteket szívesen fogadok!
-
shaggy
aktív tag
hogy tudok PS-ben egy háznak a lábazatát átfesteni hogy ilyen kő hatású legyen vagy tégla hatás legyen?
Illetve az ablakok köré szeretnék valami mintát azt úgy gondoltam hogy egy új layer kijelölőm mit szeretnék festeni és átfestem
maga a ház átfestése már megy itt ahogy leírtátok köszönm is ezt a segítséget.
-
BonFire
veterán
válasz
rztecn #17928 üzenetére
Akkor fordítok magyarról magyarra. Tehát:
„Töltse le az Adobe támogatási tanácsadót a probléma megoldására.”
Ez azt jelenti, hogy
„Töltse le az Adobe támogatási tanácsadót a probléma megoldására.”
Letöltöd, és követed, amire utasít. Utána, ha még mindig nem megy, visszajössz, és beszámolsz nekünk, lehetőleg részletesen. Mert mi az, hogy felraktad, de újra akartad telepíteni? Minek? Most felraktad, vagy nem raktad fel? Ha fenn van, minek újratelepíteni?
-
rztecn
csendes tag
Felraktam Ps-t, de újra akartam telepíteni, de ezt írja ki:
A telepítő nem tudott elindulni. Töltse le az Adobe támogatási tanácsadót a probléma megoldására.Tudtok ebben segíteni, mi a megoldás a problémára.?
-
jhos910
senior tag
Akinek tervezéssel és nem programmal kapcsolatos kérdése van az kérem ide tegye fel a kérdését. Kérem a fórumozókat, hogy irányítsák ide az eltévedt kollégákat is.
Tervező és alkalmazott grafikai beszélgetős topicnak neveztem el, ez lefog mindent ami ide tartozik.
#1 hsz-hez ha szeretnétek hozzátenni akkor írjatok, ezt most raktam össze gyors, hogy induljon a topik.
-
jhos910
senior tag
válasz
shaggy #17923 üzenetére
Had üssem be helyetted a google-be, hogy neked csak kattintani kelljen egy számodra szimpatikusat a temérdek találat közül.
-
stranger28
addikt
válasz
shaggy #17923 üzenetére
Először is "beszédes" képeket csinálj szvsz, amin a lehető legtöbb látszik a házból (pl.: saroknál fotózni) és a környezetből is, hogy majd összeillik-e az egész. Jó minőség sem árt. Utána már egyszerű a dolog, van ezerféle mód kijelölni, amit át akarsz színezni, aztán egy adjustment layerrel átpingálod. Erre pedig szintén van ezerféle mód, tutorial meg még több. Pl.: Quick mask + ecset, aztán egy Hue/Saturation. Többet is hozzáadhatsz és akkor a rétegek előtti szemmel meg tudod nézni gyorsan egymás után őket.
-
shaggy
aktív tag
sziasztok!
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok.
Tehát a következőről lenne szó eljött az ideje, hogy a ház át legyen festve, de a szín kiválasztása igencsak nehézkes.
Már próbáltam 3d-s tervező progikat is de nem az igazi.Arra gondoltam a photoshoppal meg lehetne csinálni lefényképezem a házat elejét oldalát és a lábazatot arra színre csinálom meg a házat amilyenre akarom meg az ablak környékét ilyen kiugró részeket lehet vele?
Meg mondjuk a lábazat részt olyan tégla hatás valami ilyen kiegészítők léteznek rá?
Szóval a kérdésem hogy is kell átfesteni valami ps-al?
-
rii
nagyúr
azt nem tudja valaki véletlenül hogy én mit b.szhattam el a CS3 esetében, hogy nem látja a RAW fileokat a PS?
bár a 8bi file-t megfogja, de a CR2 file-okat nem hozta be továbbra sem.
-
törölt tag
válasz
fartfun #17917 üzenetére
Kezdem fentről lefelé, balról jobbra.
- A logó "tükröződés-effekt" amit szerettél volna, nem sikerült, nem így szokták.
- A fenti menüben gondolom (remélem) el van csúszva az összes kis "pont" vagy nem is tudom mik azok.
- A kék termékek blokkban nem értem mi történik. Össze van keveredve minden, el van csúszva szinte minden betű, elem... ennek a doboznak a jobb oldalán van egy csík, akkor a másiknak miért nincs?
- Alatta ugyanaz.
- Hónap ajánlata: Ezt véletlenül hagyod így mindig? Mondták már hogy eleve nem jó az elhelyezkedése, mert az akcióknak kéne szem előtt lenni, nem pedig az oldal legalján. Ezenkívül, borzalmas az az árnyék...
- A lenti két blokkra ugyanezek elmondhatóak, de a színük sem nagyon illik sehová...
- Az a random kép ott lent semmire nem jó, de legalább "szétesik" az oldal tőle.Ez amit most ide beraktál, úgy néz ki hogy; Dolgoztál rajta x órát/percet, meguntad gyorsan nyomtál egy CTRL+S-t és beraktad ide hogy márpedig ezt nézzük meg. A kis grafikai hibákat (kilóg egy-egy vonal, hiányzik egy effekt, stb) meg sem említettem a felsorolásban...
-
BonFire
veterán
válasz
fartfun #17917 üzenetére
Nyissatok már új topicot a Bemutatom a dizájnomat/munkámat/terveimet stb címmel, és oda posztoljátok be! Ez Photoshop topic, hagyjuk már az állandó offolást! Az ember fel van iratkozva a témára, és egyből idesiet, amikor jön az értesítő, hogy biztos fontos, oszt közbe' meg nem is.
A te témádhoz: Szerinted jó? Akkor biztosan úgy van. Ha meg úgy érzed, hogy valami nem oké, vagy szar lett, akkor biztos lehetsz benne, hogy úgy is van. Kérdés, hogy meddig akarod még tákolgatni a semmit. Mert hibát találni majdnem mindenben lehet, viszont ha egy dizájn a célnak megfelel, akkor nem érdemes tovább variálni.
-
fartfun
tag
Sziasztok,
egy kis újabb segítséget/kritikákat kérnék erről a desgnről[link] .
Tudom, a fontokat még egységesíteni kell, és a fejlcécben a színt erősebbre kell venni , mert egy kicsit fakó lett. Előre is köszönöm! -
ViZion
félisten
Lazítsatok csajok!
Web designers @ work: -
rii
nagyúr
cs5-ben nincs nyelvválasztás, igaz?
-
rii
nagyúr
sziasztok
van egy "Camera Raw.8bi" file-om, innen
4.5-ös camera raw CR2 file-okhoz, PS CS3 alá
bemásoltam már az
C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Plug-Ins\File Formatsés a
C:\Program Files (x86)\Adobe\Adobe Photoshop CS3\Plug-Ins\CameraRaw mappákba
ez utóbbit én hoztam létre
de egyikkel se működik
hova kell bemásolni?
-
BonFire
veterán
Az alapkoncepció és a stílus szerintem jó. Tehát az irányvonal jó, csak a kivitelezés volt kissé gyatra, de ez idővel fejlődni fog.
Érdekes, de amit most linkeltél, az sokkal jobb. Mármint információs szempontból. Pont akkora rajta a grafika, amekkora kell, nem megy a szöveg rovására öncélúan, a szöveg se nem zsúfolt, se nem ritka. Szépen meg van tervezve, mérlegelve, minek mekkorának kell lennie, és nincs rajta felesleges zavaró, vagy figyelemelvonó elem.
A plakát/flyer tervezésekor mindig azt kell szem előtt tartani, hogy legyen valami, ami megragadja a figyelmet (ez néha egy-egy jó szín- vagy betűválasztással kivitelezhető), viszont ne legyenek fölösleges, apró díszítőelemek, amelyek a nagy összképet elrontják, vagy elterelik a figyelmet. A jó módszer az, ha készítés közben mindig jól kizoomolsz belőle, és megnézed olyan kicsiben, amikor a feliratok már nem olvashatók, csak egy homogén masszát alkot az egész. Ha elég figyelemfelhívó, valamint a legfontosabb főcím még kicsiben is olvasható, akkor jó, mert akkor a néző oda fog menni, és közelről el fogja olvasni a részleteket, amelyeket már lehet szerényebb és kevésbé feltűnő módon elhelyezni a plakáton.
Én grafikai elemnek is jobb szeretem a monokróm dolgokat, vagy a sziluetteket. Ezeket lehet találni ingyenesen felhasználhatókat is jó sokat.
-
válasz
BonFire #17906 üzenetére
Akkor csak annyit mondj még meg, hogy az alapkoncepció és a stílus szerinted megfelelő volt-e?
Egyébként köszönöm a szájbarágós magyarázatot. Mivel 2 napom van nagyjából elkészülni a munkával, valószínű egy kész PSD-t le fogok tölteni és azt szerkesztem át nekem tetszőre. Majd a jövő évi Föld napos munkaakcióra készítek sajátot, vagy ha addig lesz valami melóDe nem gondoltam, hogy ennyi apró részletre kell figyelni. Szívesen elmennék egy ilyen PS tanfolyamra, ahol ezek megtanítják nekünk. Na de:
kicsit szorít az idő és kell a reklám a bulinak. Úgy gondolom, hogy ETTŐL a jelenlegi eseményképtől bármi jobb tudna lenni, bármi többet tudna adni. Tehát majd választok valami kész anyagot.Köszi a magyarázatot és tök jó az általad készített plakát
-
BonFire
veterán
Először arra kéne ügyelni, hogy az alapanyag a lehető legjobb legyen. Ilyen kis felbontású kép elrontja az egészet. A tipó nem jó. Legalább hatféle betűtípus látható, és egyik sem megfelelő. Legyen maximum kétféle, abból az egyik vastag, afféle plakátra való betű, például Pilsen Plakat, Impact, Alright Sans, Poster stb. Ezekkel lehet a főcímeket jól kiemelten írni, jó kontrasztos színekkel. A mellékes infó mehet kurrenssel, vékonnyal, más színekkel. A színkkel is takarékoskodj. Inkább legyen kettő, maximum három. Így nagyon nem lőhetsz mellé. A szövegek töltsék ki a rendelkezésre álló helyet, de mindig legyenek szépen eltagolva, elkülönítve egymástól. Egy ilyen, egy olyan, hogy meglegyen a kontraszt.
Legyen az elrendezés egyformára szabva. Ne lógjon ki egy-egy felirat az összképből.
Példának itt a legutóbbi plakátom FB-ra.
Margókra ügyelj! Mindig legyenek, szöveg csak akkor lehet kifutós, ha grafikai elem, viszont néhány kifutós elemmel meg lehet törni a csupa szabályos egyhangúságot.
-
Sziasztok!
Nagyon amatőr szinten értek csak Photoshophoz, viszont szeretek vele ügyködni. Eddig amikor plakátot készítettem, mindig ötletet kellett lopnom, ugyanis nem tudtam a fejben kialakult képet vászonra vetni. Ezen szeretnék most változtatni, de nem tudom hogyan induljak el. Egy ifjúsági klubnak akarnék bulira plakátot készíteni, tehát csak Facen lesz publikálva és nem kell semmi bonyolult. Egyelőre nem tudom hogyan fogjak neki, mert konkrét plakát tutorialt nem találtam, ami kicsit ízlésesebb lenne.
A tavalyi bulira EZT sikerült összedobnom, sajnos sok meló volt vele és még így sem az igazi, de végül is tetszett a szervezőknek. Nekem csak az számít, hogy segíthetek és most is valami egyedit szeretnék alkotni, de profibban. Ebben kérném a segítségeteket, esetleg ötletet, bármit, ami által jobb dolgot tudnék készíteni -
fartfun
tag
válasz
fartfun #17903 üzenetére
trisztan94,
lehet hogy demagóg leszek, de leírom a véleményem hátha segít. Kb 1 hónapja én is ugyanilyen kéréssel fordultam ide...úgy látom mindketten k***-vra lebecsültük a design tervezést, mint feladatot. Ez is egy "szakma", amit tanulni kell, tapasztalni, kézségnek kell kialakulnia. Vannak szabályok, amiket meg kell tanulni, hogyan és hol kell/lehet használni, és emellett még kreatívnak is kell lenni
Jó példa erre az esetem, de szerintem veled is biztosan megtörtént. Egy megbízáshoz elővettem egy szép design tervet, és elkezdtem feltölteni a megrendelő által kért tartalommal, ilyen olyan boxokkal, elérhetőséggel, menükkel stb...és minél előrébb jártam a munkával, az összhatás egyre csak romlott és romlott, és nem értettem, hogy lehet ez, hiszen egy ütős designből indultam ki, a végeredmény pedig irritáló....kérem szépen, rengeteget kell tanulni, mire eljutsz oda, hogy eltudsz készíteni egy designt! Kontraszt, hangulat, eye flow, font harmony, tervezés stb stb stb. Ezek egyenként! olyan témák, aminek a tanulmányozásában el kell merülni. Ha ez nincs meg, nincs értelme itt kérdezni sem, mert a fenti dolgokat /elveketnem lehet egy-egy hozzászólásban leírni...
Én is egy kicsit úgy éreztem, hogy támadnak a válaszokkal, de ez engem ösztönzött, és elkezdtem magam "képezni". Szerencsére minden le van írva az interneten, ha ügyes vagy és tudsz szelektálni (mi kell és mi nem) pár hónap alatt eltudsz jutni egy olyan szintre, hogy le tudsz valami tenni az asztalra... -
fartfun
tag
válasz
trisztan94 #17878 üzenetére
Földim
Új hozzászólás Aktív témák
- Túra és kirándulás topic
- EAFC 25
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart