- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
-
BonFire
veterán
válasz
jhos910 #22120 üzenetére
Hát, az elég durva lenne, ilyen nyakkal!
Szerintem meg nagyon jó (bár én tudnék így festeni!) – viszont tényleg jobban el kéne túlozni a jellegzetességeket, és néhány lényegtelen dolgot (például a törzset vagy a hajat) csak nagyjából kidolgozni. Amúgy vázlatosan. És akkor jobban átjönne, hogy karikatúra.
-
jhos910
senior tag
válasz
jhos910 #21809 üzenetére
Heyho, ismét én.
Beállítottam a dedikált kártyát hogy használja a ps-t, egy ideig jó is volt. Majd mára odáig fajult a dolog, hogy folyamatosan "nem válaszol" feliratot kap a windows intézőben és eszméletlenül le van lassulva.
Cache/registry clear már volt, a ps settings-et is reseteltem még a cache-t is áttettem az SSD-re de nem segített túlságosan. 1,5 giga ramot eszik meg és néhány % cpu-t, 150mb a fájl. A win nem lassult be.
Semmi extra nincs mondhatni a fájlban amit szerkesztek (minden fájlnál lassú a ps). Egy webdesign.
A vasnak bírnia kellene. I7-4702MQ+16giga ram+gtx850M vga.Van valami ötletetek?
Köszi -
ViZion
félisten
válasz
jhos910 #21188 üzenetére
lenovoval még nem kellett veszekedni, h elvigyen egy gépet, Toshibával igen. Azon az oldalon hirtelen azt találtam, nem túrtam bele túlságosan.
Amúgy Acer-t vennék, nyáron asszony is azt kapott, SSD-vel. Szép, hangtalan, jó akkuidő és kellő kraft a kis 4. gen i3-ban is. PS-el nem tudnék laptopon dolgozni, régen is cipeltem a gépet+monitort, amikor máshol volt meló. Első alkalommal néztek nagyon, mondták, h mások laptoppal jöttek... Mikor látták hogy nyitja a nagy állományokat, és főleg a monitort (betekintés szögek FTW), akkor megnyugodtak.
Még most is van szakadék az asztali és a laposok között ha munkáról van szó (ha másban nem, akkor árban biztosan). Normális kijelzős laptop egy vagyon, szal. nem is tudom... inkább valami jó monitor+akármi i3/i5 laptop, amit később le tud cserélni ha kevés. De kapott annyi tippet, h már csak tud dönteni...
-
w.miki
veterán
válasz
jhos910 #21174 üzenetére
viszont, ahogy többekkel beszéltem, és teszteket olvastam, úgy tűnik, a PS-t, és a gépet tényleg nem a proci fogja (i3 felett) meg, hanem a winyó..
vagyis SSD-t kéne beletenni, de egyelőre azzal nem tervezünk, a kis méret, és a magas ár miatt.
Viszont lehet, hogy érdemes kijelző alapján akár egy gyengébb, de fullHD gépet választani, és utóbb SSDvel bővíteni, ha kell.
Toshiba L50
Sony VAIO
HP Pavilon
de nem tudom, a kijelzők közt mi a különbség... :x -
w.miki
veterán
válasz
jhos910 #21163 üzenetére
1-1 képet szerkesztenénk, nem több százat egyszerre.
Win nem szükséges, bár, jó ha van, recovery-vel, de ha van is, inkább W7 legyen, mint W8.
Azért tartós gép legyen, ami 2 évnél többet kibír.
De ezek szerint te is inkább a több mag pártján vagy, nem osztod a véleményt, hogy egy core2duo erős magokkal, is elég lehet a PS-hez?
Azért jó, ha 200e alatt lenne a gép, mert akkor maradna pénz, a bővíthetőségre.
Gondolom IPS, fullHD monitorra gondolsz, esetleg későbbi SSD bővítésre. -
Barett 50cal
senior tag
válasz
jhos910 #19627 üzenetére
Nem én nyomtatom a pólót, honnan tudnám. Természetesen az egyszerű módot választottam és bemutatásra a color overlayt használtam, de direkt nem azt szeretném. Szerintem érthető volt, de akkor megmutaom képpel.
Tegyük fel, hogy ez a kocka az ami rajta lesz a pólón. Benne lesz egy logó, amit kiakarok vágni belőle (ez a logó most az esőcsepp). A lényeg, hogy az a rész ahol van az esőcsepp, ott is átlátszó legyen a kép.
-
balintkagan1
tag
válasz
jhos910 #19560 üzenetére
Köszi! Sajnos már késő, egy finoman szólva is bonyolult formájú fröccsenést+poharat+tükröződést jelöltem ki, ráadásul nem kellet mindenből minden, tehát Quick Selection nem játszott. Kb. 1,5 óra volt csak a kijelölés
De megint eggyel több dolgo amit észben kell tartanom következőre, legalább -
HollyBoni
veterán
válasz
jhos910 #19344 üzenetére
Ennyi erővel nem is kéne fórum, mert mindent meg lehet találni googleben (ami igaz is nagyjából). De én most tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, hogy valaki ezt és ezt cserélte, és tényleg érezhető a gyorsulás, vagy ezt cserélte és semmi értelme nem volt. Ki tudja mi igaz és mi nem a google találatokból (bár fórumokon is látok néha ökörségekete mikor valaki 0 tapasztalattal javasol valamit).
-
-
GergőBp
tag
válasz
jhos910 #19096 üzenetére
Múltkori válaszod nem volt valami kedves hozzám, de ez hatalmasra sikerült
*Hát attól függ mennyire ÉLETLEN a kép. Szűrő, egyéb, élkiemelés. Esetleg a CC-nek van egy új funkciója, ami apró bemozdulásokat tud korrigálni, de ha "homályos" az arcod, akkor oda az kevés lesz. Szerintem felejtsed el. Esetleg küld át a lányt hozzá és megcsinálom előlről és hátulról is megcsinálom, mert ez szükséges egy képhez.
-
trisztan94
őstag
válasz
jhos910 #18726 üzenetére
+1
Egy papírom nincs, semmi. Egyik megrendelőm sem kérdezett rá, hogy "na milyen képesítésed van?". Papíron semmi sincs, de nem is az a mérvadó, hanem a tudás. Pedig voltak/vannak elég komoly céges és
államiezthivatalosannemirhatomlemegrendelők is.Tehát a srác hiába fizet kva keveset egy OKJ-ért vagy akármiért, kitörölheti vele a seggét, ha nem érdeklni annyira a téma, hogy a papíron kívül is fejlessze magát.
-
spiky03
veterán
válasz
jhos910 #18726 üzenetére
Köszi az infót.
Hát igen az első hozzászólás.
Ha nem lennék egy lusta dög, akkor már azért haladó szinten is lehetnék, mert annyi anyagom van PS-ből, mint a szemét.Könyvek, tutoriálok, DVD.
Nah meg jó lenne még egy monitor, hogy pl az egyiken megy épp a tutorial a másikon meg nyomom a Ps-t.Nah de majd egyszer csak belevetem magam.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
válasz
jhos910 #18300 üzenetére
Rengeteg munkaórát beleölt, tudja mit csinál. Ezt szerintem rátetováltatja a fenekére, hogy a kis homi barátai olvassanak pár kedves szót, mielőtt beledöngölik a bránert. Hajrá és jó farpofa-tágítást kedves újonc admIn.
ejj, törölve lett. kár érte. Biztosan viszontlátjuk, mert tudjuk ki volt
-
-
BonFire
veterán
válasz
jhos910 #18045 üzenetére
Emlékszik még valaki a MÜSZI reklámra? A világ egyik leghatásosabb reklámja volt, ami megelőzte a korát. Bejött a faszi, csettintett, és azt mondta: „MÜSZI”. Egy egész ország törte rajta a fejét, mi a fészkes fene lehet ez, és mire megtudták, már annyira beivódott a köztudatba, hogy gyakorlatilag kiirthatatlan mém lett.
Pedig nem volt benne kifejtve semmi, a plusz infó is csak annyi volt, hogy „szoftver, kötvény”, de akkoriban a 80-as években senkinek fingja sem volt arról (a szakembereken kívül), hogy mi az a szoftver, a kötvényről meg csak annyit tudta, hogy valami imperialista métely, a reklám mégis tette a dolgát.
Ez pontosan megfelel annak, amikor egy hirdetésre csak a kulcsszót tesszük, meg néhány kiegészítő infót olyan piciben, hogy ne terelje el a figyelmet a fókuszpontról.
Azt nem értik sokan, hogy a Photoshop kezelése egy szakma. De emellett a grafikai tervezés egy másik szakma, ami magában foglalja a tipográfiát, ami egy harmadik szakma, meg a reklámot, ami egy negyedik szakma. Tudhat valaki vérprofin retusálni, meg absztrakt cuccokat, sosem volt dolgokat létrehozni, ahogyan tudhat valaki helyesen írni és szövegszerkesztőt kezelni. Ebből még nem következik, hogy egy reklámot meg tud szerkeszteni, amin minden egyes esetben súlyos pénzek sorsa múlik! Legyen szó akár egy rendezvényről (koncert, party, kulturális közhasznú szirszar), vagy egy üzlet hirdetéséről (árucikkeket kívánunk értékesíteni). Ez a tudás nem a szent Grál, nincs eltitkolva a szabadkőművesek által, meg lehet találni a tananyagot, és meg lehet tanulni. Csak sokan ezt már nem hajlandók meglépni. „Tudom én kezelni a Photoshopot, 10 éve Photoshopolok!” – és azt hiszi, ez a dolgok teteje. Aztán elkezd weboldalt csinálni, és mindenféle koncepció híján van, még odáig sem jut el, hogy az elképzeléseit egy papírra felvázolja, sakkozzon a layouttal, rendszerezze a logikailag egybetartozó információkat stb.
Nem! Tanul egy új dropshadow tutorialt, aztán rögtön rá akarja erőltetni mindenre. Az egyik doboz ezért dudorodik, a másik be van horpadva, ha harmadiknak a csücske kunkorodik, a negyedik meg tanszparens. És csodálkozik, hogy szar.
És minél tovább faragja, annál rosszabb lesz, mert nem ismeri a tervezési szempontokat, amiknek meg kéne felelni, csak találomra nyomkodja a gombokat, hátha kijön valami jó belőle. Persze elméletileg lehetséges, ahogy az is, hogy ha egy majmot leültetünk az írógép elé, és végtelen időt bocsátunk a rendelkezésére, akkor meglehet, hogy véletlenül lepötyögi Sexpir összes műveit, csak a dolognak elképesztően kicsi a valószínűsége.
És direkt a téma iránt érdeklődőknek létrehozunk egy topikot, ahol ezeket a dolgokat meg lehet beszélni, és még csak meg sem találják.
A másik meg tényleg a sörért és perecért dolgozó ifjúság üzletromboló hozzáállása, ami kiakasztó. Gondolom, ha a szakmában marad, és ő is fog 10 éven át száraz szakmai elméleteket magolni, hogy még jobbá válhasson, akkor ő is elvárja majd, hogy az erre fordított idő kamatostól megtérüljön. Aztán majd akkor ő lesz az öreg róka, és az ő árait fogják leverni az ifjú titánok, akik e mellett még a szakma megítélését is rombolják a kontár munkájukkal. Mert ha a megrendelő ránéz egy összevissza hányt „dizájnra”, azt mondja: minek fizessek ezért? Ezt én is meg tudom csinálni. – és valamilyen szempontból igaza lesz.
Igazság szerint sokkal jobban járna a megrendelő is, ha kész template-eket használna, ha már nem akar fizetni a hirdetésért vagy a webdizájnért, mert azok legalább meg vannak tervezve normálisan. Csak át kell írni a szöveget, meg megváltoztatni a színeket, a képeket kicserélni saját fotóra és kész. Össze van rakva. A gyerek meg hadd szórakozzon a torrentoldal GUI-jával – azoktól lehet még rosszul lenni fizikailag!
-
trisztan94
őstag
válasz
jhos910 #17858 üzenetére
"Nem te csináltad..."
Úgy értve, hogy én raktam össze a komponenseket a mostani állapotra, ikonokat odabaszarintottam, stb.. érted
"üres menüpontok"
A kódrészleteken kívül melyik üres?
(+ referenciáknál néhánynál nincs szöveg, meg hát jó rég volt frissítve, most már nem férne ki egy oldalra
)
"előre gyártott design"
Definiálnád ezt?
""Hívj meg egy sörre" gomb sajnos idiótaság (ha te baromságokat töltesz fel az oldaladra akkor ne csodálkozz ha nem vesznek komolyan)"
Ennek később lesz értelme
"Szval te most azt mondod, hogy ország világ előtt kijelented, hogy ha hibákat ejtesz munkád közben, azt le is szarod és nem javítod ki?"
Nem. Annyi melóm volt, hogy nagyon nem tudtam foglalkozni az oldalllal, így pl nem volt időm befejezni a díjkalkulátoros szöveg generálót, illetve, ha bárhol hibát ejtettem, amit még szintén nem volt időm kijavítani,a kkor az is ki van írva, hogy ne legyen meglepetés a felhasználónak.
"Kódrészletek menüpont minek ha nem is töltötted fel tartalommal? Meg amúgy is ... minek? Úgy gondolod, hogy web programozóként az referencia, hogy kódrészletet raksz fel? Én is programozónak tanulok és még sosem éreztem azt, hogy kódrészletet kellene feltennem mint referencia..."
Ez nem a referenciákhoz tartozik. Mint láthatod az oldal felépítésében, a referenciák csak egyetlen menüpont (+ a díjkalkulátor is mehet oda). A többi egy blog. Ha írok egy bejegyzést amiben kódrészletek vannak (mint pl a disqus-os) akkor szerintem hasznos lehet, (nekem is) ha az ilyen kis hasznos snippeteket kiválogatom és feltöltögetem.
"Miből gondolod, hogy mindenkit letegezhetsz? 60 éves befutott, megbecsült és köztiszteletben álló jogász megkeresi a weblapod akkor ez biztos, hogy jó ötlet letegezni csípőből?"
Alapvetően nem az általad specifikált réteg a célcsoport. Fiatalos hangvételben beszélek mindenkivel, nagyon fontos a bizalom így szabadúszóként, (hiába a szerződés, akkor is van ugyanúgy előleg, stb..) a rögtöni tegezés véleményem szerint már abban a pillanatban amikor felmegy a potenciális megrendelő az oldalra kialakít egy bizalmasabb, barátibb viszont. Amúgy is a 21. században élünk, ha valaki azért nem akar velem dolgozni mert letegeztem, akkor az valószínűleg olyan ember, akivel én sem dolgoznék.
"tk tárhely sajnos ismét kicsinyes...ha azt nézzük, hogy ez egy referencia oldal. Gondolom nem kell neked magyaráznom, hogy mennyibe kerül egy web tárhely és domain a legolcsóbb helyeken..."
Igen-igen, tudom. Folyamatban van a tárhely és a normális domain, a legfontosabb előbb viszont az, hogy kész legyen teljesen. Mint azt az oldal is írja, béta verziójú az oldal. A végleges normális helyen lesz
"Akkor ez most blog vagy referencia oldal? Én nem keverném a kettőt"
Mindkettő. Ez megint egy olyan dolog, mint amit a tegezéssel kapcsolatban írtam. Legalábbis az én véleményem szerint.
Reklám:
Csak teszt miatt van benne, mennyire rugalmas az adsense, illetve egy minimális statisztika, hogy mennyi pénzt hoz mennyi látogatóval, stb. Ha már marketinget is vállalok, akkor legyen fogalmam arról, hogy mi-mennyi. -
Frenky89
addikt
válasz
jhos910 #17725 üzenetére
SmartObject esetében nem tudtam megcsinálni, hogy az átmenet "ragaszkodjon" az alakzat formájához.
Baltás módszer: egyszer eltöltök fele x sok időt és se nem lesz szép, se nem lesz könnyen módosítható.
Skin-eket csinálok .dds-ekben és kellene egy sáv (esetleg több párhuzamos sáv), ami körbefut egy autón pl. mondjuk egy magyar zászló. Csak mivel a textúra nem egyenletesen van felhúzva a 3D modellre, ezért semmi sem egyenes, tehát játszani kell vele, hogy a modellen jól nézzen ki.
-
whitehand
senior tag
válasz
jhos910 #17665 üzenetére
a betűk körvonalasak
mint pl az army condensed
és azt szeretném hogy a betű korvonalán belül a magyar zászló színei húzódjanak végig -
BonFire
veterán
válasz
jhos910 #17536 üzenetére
jhos910: Tudják persze akik ismernek, hogy nem tivornya készül, és a hely sem túl nagy. 30 ember már pont elég, mert ugye ott vagyunk még mi is, meg a stábnak is el kell férnie, tehát azért viszonylag szolidan megússzuk. Meg egy ital van odaírva különben is.
GergőBp: Csinálnánk mi akárhol, csak nem túl nagy a büdzsé. Olyan mákunk van, hogy a klub mostani gazdája egyben profi operatőr is, profi cuccal, így ő is fogja forgatni, mi pedig visszük a fogyasztó vendégeket, csináljuk a reklámot a helynek, neki lesz referenciája, plusz még egy koncertet is lenyomunk fizetség gyanánt. Így kéz kezet mos alapon mindenki jól jár. De ez még csak egy helyszín, még zenekari zenélős felvételek is lesznek, meg kinti felvételek, tehát nemcsak mi, de a tulaj is meg fog dolgozni az eredményért. Remélem, jó lesz.
Pestre is hívnak állandóan, de annyi gázsit nem fizetnek, hogy megérné elindulni, 600 km oda-vissza, a benzin egy harmincas, ennyiből pedig kifizetnek két helyi bandát. De azért, ha Pesten játszunk, tudni fogsz róla, ígérem.
-
törölt tag
válasz
jhos910 #17348 üzenetére
Valóban nem rossz, a láb hiánya elsőre fel sem tűnt, viszont amit egyből kiszúrtam, az a fa árnyékának ismétlődése a kép jobb oldalán. De nekem ez a mániám, más hibát sokszor észre sem veszek, az ismétlődések viszont nagyon zavarnak és egyből feltűnnek.
Itt amúgy lehet hogy csak engem zavart ennyire és másnak föl sem tűnt, ettől azért sokkal durvábbakat lehet látni néha profi(nak mondott) képeken.
Na de nem koptatom a billenytűzetet tovább, megyek és befejezem a képet, már csak apró simítások vannak hátra.
-
pufancska
tag
válasz
jhos910 #17231 üzenetére
Patternre BonFire készített már magyar segítséget is. itt van ni
-
GergőBp
tag
-
Jinxb1rd
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 5 Wifi - i5-7GEN I 4GB I 128GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest