- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qamu74
őstag
sziasztok!
A fényképen a telefon kijelzőjét kitudná nekem valaki vágni,és png-ben elmenteni.
Nagyon szépen megköszönném!
-
ViZion
félisten
válasz
PumpkinSeed #17289 üzenetére
Hát azt megcsinálod a képből, nem? paralelogrammát tudsz rajzolni és duplikálni, beállítasz egyet középre, és köréraksz 4-et, hogy félig lelóg a canvasról. Mentés, flatten, kijelöl, edit/define pattern.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
PumpkinSeed #17289 üzenetére
Lemented ezt a képet,majd megnyitod PS-ben. Aztán Edit/Define pattern és innentől kezdve használható patternként
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
PumpkinSeed #17288 üzenetére
Csak akkor kérnék egyet.
-
ViZion
félisten
válasz
PumpkinSeed #17286 üzenetére
pattern nem jó?
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #17280 üzenetére
Az nem jó neked, ha csinálsz egy eksünt? Az álló és fekvő képek leválogatását nem úszod meg, viszont két lépésben megcsinálhatod. A Bridge szíjjel is válogatja neked a képeket, és onnan küldöd Ps-be.
Tools-►Photoshop-►Batch…
Az eksün meg így nézzen ki kábé:
• Megnyitás
• Réteggé alakítás
• Átméretezés: 640×480*
• Rajzvászon nagyítása: 640×640
• Új réteg
• Kitöltés: #FFFFFF
• Rétegek cseréje
• Összeolvasztás
• Mentés másként (kiterjesztés, minőség beállítása)*A számok csak példák. Bármilyen méret szerepelhet természetesen
-
-
Fandango
veterán
válasz
pufancska #17278 üzenetére
Crop nelkul akarod megoldani, ugy hogy 640*640 legyen a kep merete es a fenmarado lesz legyen kitoltve valami szinnel? Pl a kep magassaga 640 de a szelessege csak 320 akkor a 320 pixel fenmarado ures resz legyen feketevel kitolve?
Mert egyebkent amit kersz kivetelezhetetlen anelkul hogy a kep ne legyen "elbarmolva".
Remelem ertheto amit leirtam -
pufancska
tag
válasz
BonFire #17276 üzenetére
Köszönöm segítségedet és fáradozásodat. Viszont nekem nem ez kell, hanem, hogy mindegyik oldala egy méret legyen pl. 640x640 és ne barmolja össze a képeket.
ViZion: ezeket próbáltam, de megoldást nem találtam.
Köszönöm mindenkinek, belefáradtam, majd hajnalba folytatom.
-
ViZion
félisten
válasz
pufancska #17274 üzenetére
Jah, hogy Crop-olni kell? Azt is lehet, egész bonyolultakat lehet Photoscape-ben is csinálni. Olvass bele
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska #17274 üzenetére
Na, megvan már a megoldás? Mert ha szabad a gazda… Photoshop - Álló és fekvő képek csoportos átméretezése
Kivágás: Crop Tool, nyomod a Shiftet+Altot, a sarkát fogod a keretnek, és úgy méretezed. Marquee-nál ugyanaz. Ctrl+A; Ctrl+Shift+T; Shit+Alt nyomva a sarkánál fogva zsugorítod a kijelölést. És akkor pontosan a közepe lesz kijelölve. Nem csak a sarkát, egy-egy oldalát is át lehet így méretezni szabályosan, csak mindig nyomni kell a Shit+Altot hozzá.
-
pufancska
tag
Egy újabb kérdés. Hogyan tudom megoldani PS-ben azt, hogy egy kivágás pontosan a kép közepére kerüljön?
-
BonFire
veterán
válasz
ViZion #17269 üzenetére
Túrni kell egy kicsit a Góglit, mert én emlékszem rá, hogy a Photoshopban eksönnel ezt meg lehet oldani, csak már a fene se tudja, hogy hogyan. Valahol be lehet állítani hogy a hosszabb oldal mekkora legyen. Ez már a CS3-ban is megoldott volt, most nem tudom, miért haladnánk visszafele...
-
pufancska
tag
Valaki tudna segíteni. Irfanview-ban kéne olyat csinálnom, hogy képeket átméretezni pl. 250x250 pixelre. Viszont a képek különböző nagyságúak, arányúak. Nem szeretném, hogy az összenyomja esetleg őket, hanem fehér színnel töltse ki inkább a széleit, de az arány megmaradjon. Ja és egyszerre sok képet kéne megoldanom. Valakinek valamilyen ötlete?
Remélem érthető? A PS-ben az action nem jó, mivel hol álló, hol fekvő képek. -
delta9
senior tag
Tipográfia segédletek a Fontshop oldalán.
-
privacy99
senior tag
Érdemes belekezdeni web-designer/grafikus 3 éves képzésbe úgy, hogy nagyon tetszik és érdekel, de rajzolásban nem vagyok egy nagy tehetség?
Mert ez lenne a "célom" mostantól, suli után meg munka. De ha őstehetség rajzolónak kell lenni hozzá, akkor az gond lehet.
Köszi mindenkinek.
-
dl380
csendes tag
Sziasztok!
PSD templateben lévő szövegeket szeretném módosítani
Örömmel venném, ha jelentkezne valaki, aki ért Photoshophoz, vagy GIMPhez és megtenné.Persze nem ingyen kérem.
-
xenom0rph
őstag
Eléggé kiestem mostanában a ps témából, mert megint problémába ütköztem, ami valószínűleg két kattintással megoldható.
Szóval: Van egy kép aminek a felső felét levágom, a törlést content-aware-ra teszem, azaz amikor kivágom nincs ott semmi, csak az alap kockás háttér, de amikor lementem a képet png-be, akkor a kivágott rész fehér lesz . Hogy kell megcsinálni, hogy ott 'semmi' ne legyen? :/ -
tokimoric
csendes tag
válasz
ViZion #17245 üzenetére
Igen, beszéltek a nyomdával akik közöltek, hogy ők egyáltalán nem nyomnak neon színeket, de már láttak ilyen plakátokat (köszi, én is
), viszont nem tudnak segíteni, hogy melyik másik nyomda vállalná.
És ez egy Német nyomda válasza.
Kíváncsiságból rákerestem a google-ban hazai nyomdákra, de csak egy póló nyomó céget találtam.
Tényleg ekkora kihívás neon színt nyomtatni?
Eddig még nem dolgoztam neon színnel, ez egy jó lecke lesz ahogy látom. -
tokimoric
csendes tag
válasz
Dluinet #17241 üzenetére
OK, akkor már csak az a kérdésem, hogy ez hogyan tudom egy TIFF képhez csatolni, mert nem PDF lesz a formátum. Ráadásul Németországban lesz ki nyomtatva, és fogalmam sincs az ottani nyomdai igényekről, illetve a konkrét nyomda gép típusáról. Annyit mondtak, hogy digitálisan lesz kinyomva, és ennyi, többet nem tudtam meg sajnos. Ezért gondoltam a TIFF-re, mert azzal, elvileg nem lehet gond, egy sima képet mindenhol és mindennel ki tudnak nyomtatni, míg a PDF-nek vannak buktatói.
-
tokimoric
csendes tag
Szevasztok fiatalok!
Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Photoshopban csinálok egy plakátot, na most nekem neon színek kellenek a feliratokhoz (pl. ff01ad, 00aaff), de ezt csak RGB módban tudom megcsinálni. Amint átkonvertálom CMYK-ba, vagy ha már eleve abban csinálom, nem adja ki ezeket a színeke, hanem fakóbb lesz.
Tudom persze, hogy CMYK-ba más lesz a szín, A kérdés, hogy nyomtatás után vajon visszakapom e az eredeti színeket (pl. ff01ad, 00aaff), attól függetlenül, hogy CMYK-ba mentem, mert ugye a nyomdának az kell.
A CMYK tartalmazza az eredeti színeket, amit színkód alapján megadok neki, és csak a monitoron fakóbb, mert az meg RGB?Köszönöm a válaszokat!
-
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
A Photoshopban (cs6), ha nagyon ráközelítek az adott képre fehér rácsháló jelenik meg, ami nagyon zavaró!
Milyen billentyűkombinációval vagy milyen beállítással (inkább hol) lehet ezt orvosolni?Választ és a segítséget előre is köszönöm!
-
pufancska
tag
válasz
jhos910 #17231 üzenetére
Patternre BonFire készített már magyar segítséget is. itt van ni
-
jhos910
senior tag
válasz
OhAi27 #17229 üzenetére
Megcsinálod 1 ponttal a mintázatot és átalakítod patternné. Google keresés innen a dolgod.
pl define pattern photoshop, pattern photoshop stb stb.
Utána létrehozol egy új réteget, betöltöd az elmentett patternt, kitöltessz vele majd csinálsz maszkot a rétegeden a kellő mintázattal.
Ez egy módja a probléma megoldásának, nem túl részletesen leírva, nagy vonalakban.
Jó munkát
-
OhAi27
tag
ugyanezt szeretnem megcsinalni, (illetve kicsit kissebb pontokkal), mi a legegyszerubb modja?
koszi!
-
xenom0rph
őstag
Lehet, hogy egy picit off leszek, de egy ps munkához keresek egy fontot. a nemzeti dohányboltét, valaki kitudna segíteni a font nevével?
-
GergőBp
tag
-
BonFire
veterán
válasz
GergőBp #17212 üzenetére
A koponyának még egyszer neki kéne futni, mivel ezt csak auto trészelted, és nagyon csúnyák a szürke mezőben a sötétszürke vonalak! A kézi munka aprólékos, de mégis megéri a végeredményt.
A karcsú betű nagyon elegáns és divatos most, talán egy fokkal lehetne vastagabb, de a normáltól vékonyabb változatban. És ha ebből a típusból nincs olyan, akkor választani egy hasonlót, aminél a nagy I-n nincsenek serifek egyáltalán, mert szvsz megtöri az egész felirat harmóniáját. Ez nem a te hibád, a betűtervezőé. Az az I kilóg a többi közül. Majd túrok itt fontokat, amik jól néznek ki ebben a formában.
-
GergőBp
tag
Vélemény?
Első vectoros képem. Snus Design felirat jobb lenne egy picit vastagabban, de a bold-os változata már túl duci. Maradt inkább a vékony. Nem finomhangoltam, mert éjszaka csinálgattam és szinte leragadtak már a szemem. Ma valami másikba fogok belekezdeni. Egyébként az egész kép vektoros (háttér is).
-
törölt tag
válasz
stranger28 #17201 üzenetére
Istenem, itt az asztalom a Logitech G15 gamer bill 18 extra gombbal a baloldalon, lehet el kéne kezdenem használni őket PS-ben..
-
ViZion
félisten
válasz
enginev3.0 #17203 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Valaki tud nekem ilyet csinálni?
[link]
Nem kell, hogy rajta legyen a sétáló ember -
Digital
addikt
válasz
stranger28 #17200 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom!
-
stranger28
addikt
válasz
stranger28 #17200 üzenetére
Találtam egy videót az utolsó kettőhöz, kb. olyasminek tűnt, mint ahogy én szoktam. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Battlefield 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple MacBook
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen TV-t vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes