Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT

TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!

Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
Ezen a fórumon NEM!
„»Warez«: a szerzői és szomszédos vagy egyéb vagyoni jogok (vagy általában jogszabályok) által védett bárminemű szoftver / adat / képanyag / hanganyag / filmanyag / stb. jogosulatlan használatának elősegítése (információ megadásával, linkeléssel, bárhogyan); segítségkérés, használatra buzdítás (például: szoftver illegális regisztrációjához, működéséhez szükséges kód vagy azt kijátszó eljárás; elektronikus készülék szoftverének jogellenes megváltoztatása, kijátszása, megváltoztatása a szolgáltatótól való függetlenítéshez, fájlcserélő oldalak meghívói).”
-
Pikaa
aktív tag
Illustrator-t honnan tudnám letölteni? Persze olyant,ami nem 30 napos.
-
Pikaa
aktív tag
Többet szeretnék tervezni,szóval hosszú távra kellene..
Köszönöm a gyors válaszaitokat

-
-
BonFire
veterán
Lehet Ps-sel is (ő tudna róla mesélni…), viszont szerintem is kényelmesebb Illustratorban. Persze csak ennyiért nem biztos, hogy megéri megtanulni az Illustratort, viszont ha a jövőben tervben van, hogy sok ilyen munkád lesz, akkor meg kellene vele ismerkedni. Régebben az ilyen dolgokat én is Photoshoppal csináltam, ma már nem szívesen nyitom meg ilyen munkára. Persze képek előkészítésére továbbra is ez az etalon, de az egész összerakását már Illustratorban csinálom.
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Boros címkéket szeretnék szerkeszteni,szerintetek ps ideális erre,vagy más programot ajánlotok?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
BonFire
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nálunk teljesen hétköznapi jelenség, hogy két embernek négy szeme van.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Photoshopban a Red Eye eszközzel lehet megszüntetni (elvileg) a szemek világítását, a gyakorlatban azonban ennél sokszor többre van szükség. Esetenként a teljes szembogár újraalkotására.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Van egy kép, rajta 2 ember, és 4 szem, gondolom ez nem hétköznapi
Viszont mind a négy szem világít. Hogyan lehetne megszüntetni a dolgot?
-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Akkor csak jó helyen kapiskáltam, a rétegszedőket pont erre találták ki, ha van ezer réteg, mindnek más-más opacity és on/off beállításai, akkor egy kattintással ezt meg lehessen változtatni, ne egyesével kelljen kézzel berhelni.

D4ni: „Hú micsoda menő arcok
Elnézést, hogy segíteni akartam
Szégyenlem magam!”Teljesen rendben van, amit írtál. Még meg is tapsoltalak érte, én nem értettem világosan a kérdést. Te igen. Egyáltalán nem ironizáltam.
Majd én szólok, ha meg kell sértődni! Most nem kell.

-
trisztan94
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Egy kis kavarodást okoztam úgy látom, valóban elég értelmezhetetlen volt a kérdésem.
Ez lett volna a kérdés, normálisan megfogalmazva:
A lényeg annyi, hogy van körülbelül 100 layer egy PSD fájlban. A srác aki készítette több lehetőséget is belerakott design terén, például a háttérkép lehet 1 fajta, vagy másik fajta. Ezeket külön layer-ekre rakta, de levette a láthatóságot a második lehetőségről, nyilván azért, hogy az első lehetőség látszódjon csak és ha érdekel a második akkor majd megjelenítem én

Én ebből a PSD-ből különböző grafikákat szedegetek ki, (pl. logót) úgy, hogy az összes látható layerről leveszem a láthatóságot, kivéve arról az egyről amin az a grafika van. (vagy fogalmazhatok úgy is, hogy csak azon az egy layer-en hagyok láthatóságot amin a grafika van) Ezt alt+click-el valósítottam meg, így eltűnt az összes felesleges réteg láthatósága. Ha megint alt+click-elek, akkor viszont visszajön az összes layer láthatósága, nem csak azoknak, amik alapból voltak, amikor megnyitottam a fájlt. (tehát a PSD-ben az összes design lehetőség egyszerre látszik, nem kis káoszt okozva)
Na, és erre irányult a kérdésem, hogy cmd-z-re hogyan tudom beállítani azt, hogy a layer láthatósági "történetet" is figyelje, tehát ha visszavonok valamit akkor a láthatóság is álljon vissza.
És erre meg is lett a megoldás a layer comps-al, köszönöm a segítséget!

-
-
-
-
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Nem teljesen érthető, mit szeretnél. A Layer Comps használatával Snapshotokat lehet készíteni a layerek elrendezésének aktuális állapotáról, majd ezekre egy kattintással átváltani. Magyarul asszem rétegszedőknek hívják.
-
trisztan94
őstag
Hogyan tudok layer történetet visszahozni? van 100 layerem, amiből alapból 65 van kijelölve, nekem abból 1 kell amin egy grafika van. Kiválasztom a grafikát, kimentem a fájlból, és nyomnék egy cmd-z-t, hogy visszaálljon a layer megjelenítés az eredetire, de nem áll vissza

Most úgy csinálom, hogy miután kiszedtem a grafikát bezárom a psd-t és megynitom újra, de ez így nem a legjobb..
-
Santiagain
őstag
válasz
BonFire
üzenetére
Köszi!
Tudom, hogy más a tervezés és a nyomás. A kettő között még ott van az előkészítés.
Tulajdonképen nem is grafikusra van szükségem, hanem egy olyan emberre, aki ért az előkészítéshez is.
Van nyomdász barátom, akin keresztül tudnám intézni, de elég elfoglalt. Gondoltam, itt gyorsabban találok olyat, aki tudja hová kell tenni a vágójelet, stb.
Grafikai elem nem is kéne, csak a logó, de az már kész. Az egész koncepció az, hogy minél egyszerűbb legyen. Már-már csupasz.
10 szót még én is le tudok írni helyesen.
Már meg is van a konkrét szöveg. -
BonFire
veterán
válasz
Santiagain
üzenetére
A nyomdát kérdezd, akivel csináltatni akarod. Ugyanis a tervezés és a nyomás egymástól függetlenül is megvalósulhatnak. A plakátot te magad is megtervezheted, és akkor ennek nincsenek költségei, csak a nyomtatásnak. Másfelől megcsináltathatod a terveket egy grafikussal X összegért, majd a kész anyagot viszed a nyomdába Y összegért.
Vagy az első vonástól az utolsó betűig a nyomdára bízod, de akkor őtőlük kell árajánlatot és referenciát kérni.
A grafikus nem karakterszám szerint dolgozik, mint a fordítók, és nem is a színek száma határozza meg az árat, hanem hogy mennyire bonyolult a feladat, mennyi időt foglal el.
Drágító tényezők:
• Szöveg korrektúrázása, gatyába rázása, stilisztikai, fogalmazásbeli, helyesírási hibák kijavítása.
• Komplett szöveg kitalálása (a megrendelőnek fogalma sincs, mit szeretne írni – ilyen is sok van)
• Kell-e grafikai elem, vagy csak elég a tipó?
• Ha kell grafika, van-e készen, vagy a grafikusnak kell vadászni a netről, stockról fizetőset?
• Ha nem felel meg a stock kínálata, egyedi grafikai elemek tervezése összetettebb időt rabló feladat.
• SzínvariációkEgy egyszínű flyer negatívját elkészíteni általában nem feláras. Azonban ha tervezni kell egy színeset, meg egy egyszínűt, az már igen, mert a kettő teljesen más.
Grafikai stúdiók munkatársainak óradíja 5–6k ft+ÁFA és minden megkezdett félórát ki kell fizetni. Az árban általában 1 változtatás benne van, minden további változtatás kialkudott fix összeg függvénye.
-
Santiagain
őstag
Sziasztok!
Mennyibe kerülhet egy szórólap megtervezése nyomdakészre, ha az:
- egyszínes, kétoldalas
- egyik oldalán kb 10 szó lenne, valami alap betűtípussal, semmi flanc
- másik oldalán a logónk (ez megvan PSD-ben)Illetve mennyi többletmunka, hogy ne csak fehér alapon fekete, hanem fekete alapon fehér is legyen? Gondolok itt arra, ha több a festék, jobban nyúlik a papír.
-
*Ropi*
félisten
Másik topicból loptam:

-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Bár nem speciálisan PS kérdés, de hátha valaki tudja.
Az a problémám, hogy a gépem nem mindig ugyanúgy jeleníti meg a szürkét. Tehát ugye bekapcsolom, PS-el művelek valamit, tökéletes szürkék a szürkék. Másnap bekapcsolom, és a szürkék erősen barnásak lesznek. De ez csak PS-ben és a Windows alapértelmezett fényképnézegetőjében van. Biztos vagyok benne, hogy nem hardveres a hiba, mert a thumbnail-ek helyes szürkével vannak megjelenítve, és ha feltöltöm a képet Google Drive-ba, ott is helyesek a szürke árnyalatok.
Fogalmam sincs mitől lehet, esetleg Windows hiba?
Windows 8-ról beszélünk (még megpróbálom a frissítést 8.1-re hátha megjavul).
Köszönöm a segítséget!
-
pikszel
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
A betűtípus Adobe Devanagri (a mellékelt képen a kövér stílust alkalmaztam (kerning: optical, tracking: -18)) és nem okozott problémát, hogy ráillesszem. Akadtak már ennél bonyolultabb feladataim is. Ha jobban megnézed akkor az összes képi elemen van egy globális glow. Legalábbis úgy néz ki. Ha nem az, akkor radírozgatott valaki. És ez az ami miatt bonyolultabb lenne kiszedni, mivel körülötte van némi áttetszőség a fehérben.
@trisztan94:
Azért említettem a kitakarós technikát, mert azt gondoltam a sajátod az állomány és a betűtípus is megvan. -
BonFire
veterán
válasz
trisztan94
üzenetére
Mivel nem tudod a betű típusát, méretét, trackingjét, ezért nem valószínű, hogy simán el tudod takarni. Annál is inkább, mivel a bold betű több helyet foglal, mint a normál. Épp ezért az eredetit először ki kell retusáld a képről. Mondjuk lefested fehérrel (ha jól látom, nem nagy munka) ecsettel.
Aztán a Text eszközzel ráírod az új feliratot a kívánt betűtípussal. Ha ez megvan, a glow hozzáadása rétegstílussal két kattintás (de inkább hagyd a p.csába a ragyogást, így is épp elég gagyi az a felirat, nemköllaz!)
Szerk:
Most nézem, semmiféle glow nincs rajta, csak egy marha ronda kő textúra, amit szintén nem kell leutánozni.
-
pikszel
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
Miért radíroznád ki? Illeszd a szöveget a "régi" felirathoz, majd átkapcsolod félkövérre, így kitakarva azt..
-
válasz
TheProb
üzenetére
Dettó, mint a többiek. Eleve a képválasztás necces volt, a képgyárosok egy pillantásra megmondják melyik a jó alapanyag. Próbáltam (mást, durva lett volna, sok részlettel), utána kerestem képet és megoldották egy este.
Kötetlen munkaidő: 24/7... nekem ez jut eszembe. Ennél jobb, csábítóbb még a rugalmas munkaidő (24/7 szintén), a mozgóbér (korlátlan levonás, vagy max. 5k bónusz), sikerorientált (jutalékos, elérhetetlen limitekkel). stb. Ilyen "fogalomtár" van a neten, érdemes elolvasni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
trisztan94: ....vótmá, nem?
-
delta9
senior tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Teljesen jó, én már dolgoztam ilyen rendszerben, nem náluk. Megadták a brief-et, az anyagokat, meg a határidőt, és akkor dolgoztam otthon, amikor akartam. Ha hozzáértővel dolgozol együtt, akkor nincsenek irracionális határidők. Ha szűk a határidő felsrófolható a pénz. Ha nem keresnek meg jó feltételekkel alkalmazottnak, még most is így csinálnám inkább.
-
pikszel
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
Biztos, hogy nem. De a betűtípus birtokában nem látok benne 1 percnél több munkát. Anélkül talán 5.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Van egy PSD-m, amiben korábban voltak text layer-ek, de merge-elve lettek egy másik layer-el. Vissza tudom valahogy fejteni azokat a korábbi layer-eket, hogy félkövérré tegyem az egyik korábbi text-et?
Így néz ki:
A "Timotej Paholik" szöveget kellene félkövérré tennem valahogy, de semmiképp sem akarom ezt az ótvart újracsinálni

-
BonFire
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Nekem is Wyll mester csinálta meg. Hiába tudok nagyon Photoshopolni, a miniatűr grafikának vannak olyan alapvető elvárásai, amit meg kell tanulni. Ami nagyban jól mutat, az kicsiben nem biztos. Azért van az arcképgyártó topik, hogy ha oda belinkeled a képet, akkor megcsinálják neked.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Szeretnék magamnak egy egyedi avatart csinálni, meg is csináltam minden lényegeset ps-ben, de mikor le akarom kicsinyíteni 65x65-re akkor teljesen szétesik a kép, atom pixeles lesz és kb alig kivehető. Az alap kép 450x334-es. Mit tanácsoltok?
-
pufancska
tag
Kötetlen munkaidő

-
delta9
senior tag
Munkalehetőség:
"Bedolgozó grafikust keresünk, kötetlen munkaidővel és nagyon sok munkával
Elvárások: InDesign, Illustrator, Photoshop ismerete és kifinomult modern látásmód. Ha érdekel a divat az nagy előny
Az önéletrajzokat, portfólióval és motivációs levéllel a következő e-mail címre várjuk: totha@use.co.hu" -
-
BonFire
veterán
válasz
OhAi27
üzenetére
Én a NexusFontot használom menedzselésre, eléggé barátságos program és sok mindent tud. Egyedüli negatívuma, hogy nem tudtam még rájönni, hogy lehet vele biztonsági mentést csinálni. Így amikor szétszortíroztam a betűtípusokat külön készetekbe és újra kellett telepíteni a rendszert, akkor ezek el lettek felejtve sajnos.
De még mindig mérföldekkel jobb, mint a Ps fontkezelője, vagy urambocsá' a Windowsé.
-
válasz
OhAi27
üzenetére
Nincs. Ezen is sírdogálunk már kb. a 7.0 PS óta. Akkor még volt Adobe Type Manager mellékelve, de már nem működik. Third party megoldások vannak, de inkább hagytam a viharba, mert annyira nem praktikus, mivel a PS induláskor hozza létre a fontlistát, tehát váltáshoz restart kellene PS-nek.
-
OhAi27
tag
valami tipp a betutipusok kezelesere? szeretnem azokat a betutipusokat amiket en telepitettem (tehat nem standard ps betutipusok) valahogy elkuloniteni a szoftveren belul. Van ra mod?
-
harcikoca
senior tag
Valaki megtudná mondani, hogy adobe photoshoppal hogy tudnám egységessé tenni a színeket ezen a képen? itt arra gondolok, hogy a fehér 1 színű fehér a zöld 1 színű stb..
-
válasz
stranger28
üzenetére
Én másik képről raknék eget, a régiből hagyni kicsit és összemosni. Persze képtől függ.
-
stranger28
addikt
-
válasz
stranger28
üzenetére
Ez alatt mit értesz? Csináljam meg újra képet
vagy van ilyen funkció? -
Sziasztok!
Egy képet nyújtottam, és az eget szeretném rajta "reprodukálni" a képen lévő anyagból. A klónozás önmagában nem jó, mert az eredeti forrás kis felületű és nagyon lászanak az illesztési helyek is (halvány felhőfoszlányok vannak rajta). Van valamilyen egyszerű trükk a manipulálásra?
A nyújtás + homogén háttér alkalmazásával sikerült megcsinálni tűrhetőre a képet, de sejtem, hogy van más megoldás is.
-
BonFire
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Azért folyamodom az automatikához csak a legvégső esetben, mert szeretem magam uralni az alkotást. A videóban is látható, hogy saját ecsetvonást szoktam készíteni, mert nem felelnek meg az Illustrator gyári vonásai. Ezt a vonást minden rajzomnál elkészítem, és mivel mindig újra elkészítem, kétszer nem sikerül egyformára. Így elvileg minden rajznak egyedi ecsetvonása van.
Ezen kívül még bele szoktam nyúlni a vonalrajzba. Vannak ugyanis vonalak, amelyeknek vastagabbnak, némelyeknek vékonyabbnak kell lenniük. No és vannak, amelyeknek nem szabad elvékonyodni – ezeket hagyományos vonalra kell cserélni –, míg más vonások más helyen kell, hogy vastagodjanak. Ilyenkor még a Width Toollal is belenyúlok, ha kell.
Sok munkához jó a trace. Most csinálok egy brandlogós képet, amihez sok logót pixeles képből kellett trace-elni, és 12-ből 11 megfelelő a minőséghez. A 12-ikről viszont nem sikerült normális trace-et készíteni, így azt ki kellett szerkesszem, nem volt mese, mert sem nem találtam meg vektorosban, de még nagy felbontású pixelesben sem. A JPEG tömörítés rendesen odavág a színeknek, néha a trace eredménye olyan rücskös, hogy sírni tudnék.
Ha viszont csinálok egy koncertplakátot, a gitárost letrace-elem, kiszínezem és oké. Dekorációnak pont jó. Tehát mindent a maga helyén próbálok kezelni.
-
stranger28
addikt
válasz
trisztan94
üzenetére
Ami a PSD-ben van, azt ki tudod úgy menteni, ahogy egy layeren van. Inaktiváld a többit, aztán mentés.
Ha esetleg nagyon jófej volt és Smart Object-ként vannak benne, akkor se sokkal másabb, csak előbb nyisd meg dupla klikkel.
-
trisztan94
őstag
Sziasztok!
Egyik megrendelésemhez kaptam pár design PSD-t, (kb 100-150 layer van egy fájlban) amit még 2011-ben csinált egy srác, akit nem lehet elérni. Sajnos a felhasznált grafikák nincsenek külön mappában, csak PSD van.
Ki lehet valahogy "szedni" ezeket a grafikákat a fájlból? -
Hi!
Arra van-e valakinek ötlete, hogy hogy lehetne guide-okat layerhez kötni? Az van, hogy beméreteznék egy képet guide-okkal, aztán azt a layert kikapcsolnám és méretezném a következőt... mindezt egyetlen psd fájlban. Viszont a baj, hogy a guide-ok mindig ugyanazok maradnak
-
hibavissza
veterán
-
BonFire
veterán
válasz
hibavissza
üzenetére
Ahogy figyelted, az elején azzal kezdtem, hogy trace-eltem. Már csak azért is, mert eredetileg nem állt szándékomban a pacákat és a betűket körbepenezni. A betűk trace-elését a végén fel is használtam.
Viszont!
Sajnos a fényképen is nagyon látszott, hogy az eredeti minta le van helyenként pattogva, repedezett. Ezáltal a pacákon csúnya lukak és csíkok keletkeztek a trace-elésnél, a végén kénytelen voltam mégis körbepenezni őket. Megjegyzem, hogy a paca volt a legnehezebb. Viszont az csak a végén jutott eszembe, hogy hülye vagyok, mert a pacát nyugodtan megfesthettem volna pacaecsettel is, ahelyett, hogy penezem. No, erre nem gondoltam, majd legközelebb. Az ilyen figurák alkotóvonalainak nagy részét könnyű megrajzolni. Sok-sok egyszerű, két pontból álló ívből állnak. A necces a patája volt, azzal kicsit szórakozni kellett.
Másfelől ha valaki nagyon tud, akkor nem pennel rajzolja át, hanem ecsettel. Nekem is van táblám, azt használom, de ilyen szabályos íveket nem bízok szabadkézre. Jobb a pen, úgy tökéletes az ív. Tehát számomra ez a járható út.
Persze mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, én félmunkát nem adok ki a kezemből. Ha megcsinálok valamit, akkor abba 200%-ot beleteszek. Én ilyen vagyok. Auto-trace-elni a hülye is tud – már bocsánat! Olyan is lesz a végeredmény.
-
Met
nagyúr
válasz
hibavissza
üzenetére
Kérdés mennyi ideig tart a szöszölés.
Kérdés Te milyen minőségben adnád oda az ügyfélnek a kész grafikát.
Az a legtisztább amit BonFire csinált, mindent be lehet traceelni de a végeredmény kérdéses. -
BonFire
veterán
válasz
Dluinet
üzenetére
Dluinet: az egyik része négyszeres, a penezős része meg nyolcszoros. Az kicsit hosszú lett, ezért megdupláztam a videoszerkesztőkben általában plafonként jelentkező 400%-ot egy dupla rendereléssel. Az egész procedúra összesen 44 perc volt, ez lett 7 és fél percbe sűrítve.
Freddy76: Nem veszem le, továbbra is megtekinthető marad.
Jinxb1rd: Köszönöm az elismerést! Az még jobb, ha kedvet csináltam az Illustratorhoz. Igen, valamivel jobb abban rajzolni, kicsit másképp működnek az eszközök (fejlettebbek), de az alapozás Photoshopból jól jön.
ViZion: Gyerekfejjel Coreleztem (ha jól emléxem a 4-esig jutottam), viszont mivel sem internet nem volt, sem tutorial, sem angolul nem tudtam egy kukkot sem, csak ösztönösen nyomkodtam, és nem sokat tanultam meg belőle. Persze logót vektorozni már akkor megtanultam, az első művem egy Metallica logó volt, amit az Extrude eszközzel jól meg is lehetett 3D-síteni. Nagy dolog volt ez akkoriban egy 486-os gépen (floppyról telepítettem a Corelt, 12 lemezen volt).
Most persze már mindenhez van tananyag, csak győzzük mindet begyűjteni. -
-
Jinxb1rd
addikt
válasz
BonFire
üzenetére
Na most kaptam kedvet ahhoz, hogy megtanuljak Illustratorozni. Eddig Photoshoppal csináltam a vektorizálást is, de itt mintha jobb eszközök lennének erre.

Hát igen, ezt a szakértelmet már rendesen meg kellene fizetni. Ha esetleg jelentkezel valahova, referenciaként belinkelném ezt a videót a helyedben.
-
BonFire
veterán
válasz
pufancska
üzenetére
Mi az, hogy véletlenül nem vektoros???

Egy db AI, egy db EPS, és egy db PDF/X-1a:2001 fájl nyomdakészen.
Freddy76: Ezek az állományok mind vektorosak, azaz veszteségmentesen tetszés szerinti méretre nagyíthatók, Adobe Illustratorral készültek. Azért szoktam háromféle fájlt is küldeni, mert egyik nyomda az AI-t szereti, a másik PDF-et kér, ha harmadik EPS-t. Ezek elébe megyek, és egyből küldöm a választékot.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
pufancska
üzenetére
Mi az, hogy vektorosan
Bocsi... Ha elküldöt, megnézem, persze, de ha kellene dolgozni vele, akkor hagyjad, már tényleg megoldva a probléma.Nekem amúgy tetszik BonFire képe, mivel egyszerű viszonylag a rajz maga, nem is tudom, lehetne-e jobban megrajzolni (teljesen megfelel az eredetinek)... Sőt, úgy döntöttem, hogy az a boci lesz az avatarom...
És köszönet, mindenképpen, neked is.
-
Freddy76
addikt
Nos, ímhol a kép, kattintásra megnyílik. Kicsit túlexpós, bocs... Ez kellene nekem, a családi béke megóvása jegyében. Egyelőre a rajz, aztán a nyomás - amint írtam, pizsire, tehát valami finom "megoldás" érdekelne, nem baj, ha picit drága (jhos910, ha jól értem, ti foglalkoztok ilyennel, lehet, hogy megkeresnélek privátban).
![[link] [link]](http://farm4.staticflickr.com/3792/10286064663_314cf3a2f3.jpg)
-
válasz
Freddy76
üzenetére
Ha sok szín és átmenet, akkor a vasalós egy fóliát jelent a pólóra: nem jó abban aludni. Ha kevés szín és vonal, akkor a flock is megoldás lehet, de sztem az is zavarná. Szitanyomás meg drága (legalábbis ilyen kis tételben).
Tente bocit vegyél plüssből...
nálunk tentenyuszi és macmac a mackó segíti az alvást. 
-
Freddy76
addikt
válasz
Balinov
üzenetére
Nyílvánvaló
. Csak most éppen nem tudom lefotózni, merthogy a gyereken van a pizsi, az meg hirtelen ötlet volt (Ropitól), hogy ide jöjjek kérdezni. Holnap fotózok, és feltöltök...Szerk: ha lekopik, de van tartalék az nem baj.
Ja, és kösz előre a segítséget, a pozitív hozzáállás biztató

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- alza vélemények - tapasztalatok
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Házimozi haladó szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 10
- Összement a Redmi Pad 2 és jól áll neki
- World of Warships
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMW16GX4M2Z3200C16
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- AKCIÓ! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Elnézést, hogy segíteni akartam 

Most mi van? Nem értettem én sem igazán a kérdést, nem válaszoltam. Felvetetted, h mi lehet a megoldás, és az volt. Gratulálok (komolyan, nem irónia). Ezen miért kell megsértődni?

. Ezt ne vedd le, meg akarom mutatni az Asszonynak... Már csak a nyomást kell kitalálni. Azt mondjátok, a szita lenne a legjobb?

Bocsi... Ha elküldöt, megnézem, persze, de ha kellene dolgozni vele, akkor hagyjad, már tényleg megoldva a probléma.

. Csak most éppen nem tudom lefotózni, merthogy a gyereken van a pizsi, az meg hirtelen ötlet volt (Ropitól), hogy ide jöjjek kérdezni. Holnap fotózok, és feltöltök...