Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
>ID alap szinten egy kemény hétvége alatt meg van
Hááát, ha az ember tisztában van a nyomdai fogalmakkal, szabványokkal, gyakorlattal, akkor esetleg.
Sajnos én azt tapasztalom, hogy akik beleugranak ("majd én megcsinálom!"), hírből sem ismerik pl. a soregyen, alapvonal, kifutó/margó, fattyúsor, kerning stb. fogalmakat.
Sőt, olyan emberek akik évek óta fotóznak (vagy legalábbis fotósnak tartják magukat
), nincsenek tisztában a felbontás fogalmával. Alapvető általános iskolai dolgok hiányoznak az emberekből: felbontás, méret megadásakor az első szám mindig a vízszintet (szélességet) jelöli.
Hányszor, de hányszor fordult már elő velem:
- Képet kérek, 1:1 arányút, kb 3000x3000 pixelt. Nem centiben/inchben kérem, mert az nekik felfoghatatlan
- Erre küldenek egy 16:10 fotót amin persze a téma is ilyen "széles"
És nem értik min akadtam ki, merthogy ő elég "nagy képet" adott...
szerk.
Bő tíz éve dolgozom Indesign-ban, mint fő kenyérkereső szerszámmal, és amikor nézegetem az "Indesign secrets" videókat, csak pislogok. -
ottó47
csendes tag
Nagyon köszönöm a gyors válaszodat! A változtatásokat megcsináltam a linkben megadottakkal együtt, de gyorsulás nem történt. Sőt, pluszként jelentkezett a lefagyás is művelet közben. Az szükséges fájlok, anyagok egyébként egy SSD vinyón vannak. Viszont a wördös fájlban wördös táblázatok (oldalról is lelogó) is átjöttek, ha ezeket szöveggé konvertáltam, jelentős gyorsulást értem el, de ez inkább a vak tyúk is talál szemet effektus...
-
-
-
Mondjuk az InDesign teljesen használhatatlan passzereket rak ki. Ha régi, kétverkes gépen nyomnak cmyk-t, akkor van ám anyázás. Ilyenkor pakolok fel mindent kézzel.
Úgy tűnik ez a "majd ott leszek én is és majd mondom, hogy csináld" vírus nem csak szegeden fertőz? A hátamon a szőr feláll már a gondolattól is, hogy az ügyfél ott lébecoljon körülöttem, amíg dolgozom!
Volt olyan, hogy teamview-en akarta kukkolni, ahogy az anyagát csinálom, és majd ő beleszól, meg majd mutatja. Na mutattam én is neki, az utat kifele. Az ott az ajtó, magad mögött szépen csukd be!
-
-
Dexter68
addikt
Hát, újabban a kilövést a nyomda szokta csinálni, sőt kifejezetten kérik, mert maguknak jobb szeretik csinálni, mert kevesebb a hibalehetőség.
16 oldalt még fel lehet pakolni gyalog is, egymás mellé húzogatva a megfelelő oldalakat, de talán egyszerűbb az oldalhelyes sorrendben létrehozott pdf-et Acrobatból újra pdf-be nyomtatni úgy, hogy a Page Handling résznél a Page Scalingot beállítod Booklet Printingre. Akkor az acrobat szépen kilövi neked. -
Nah, volt egy korábbi kérdésem:
A Z hajtás nem gond, egy oldal, kész.
De ha beállítom, hogy 16 oldalas lenne a doksi, akkor ugye rak 1-et jobbra, majd alatta oldalpárokat, és a végén egyet balra, ami a hátlap.Na a kérdésem az, hogy ebben az esetben hogy vannak az oldalak?
-1
2-3
4-5 etc...
Mert az ugye nekem nem jó, mert az ívre oldalpárok kellenek. Vagy ezt nekem kell "szabályozni", mint Photoshopban, hogy akkor
-1
2-15
14-3 etc...
Ez sem lenne gond, csak a látvány miatt jobb lenne, ha a fentebbi módon raknám össze, majd a lenti szerint mentené... -
Dexter68
addikt
Szia itt is.
1. Ajánlott irodalom: Hal blogja.
2. Kötelező irodalom: Indesign help + letölthető pdf.Indesign kezel bekezdés- és karakterstílust is (sőt, táblázat- és ojjektumstílus is van), és igen, fixen hozzárendelődik (különben megette volna a fene az egészet)
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

), nincsenek tisztában a felbontás fogalmával. Alapvető általános iskolai dolgok hiányoznak az emberekből: felbontás, méret megadásakor az első szám mindig a vízszintet (szélességet) jelöli.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)