Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2865 üzenetére
Hasonlóképp vagyok én is. Arra gondolok, hogy épp ez az, amit el kell nekik mondani, ha nincs elképzelésük. A változtatások ennyibe és ennyibe kerülnek, stb. Legyen hivatalos PDF az árajánlat, akkor komolyabb az egész dolog.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2867 üzenetére
Komoly.
Csak azért próbálnak sokan MS termékekkel szerkeszteni, mert csak ezeket ismerik. Ennyi. Ezt nagyjából mindenki tanulta, a drága grafikus programok pedig még csak telepítve sincsenek az irodai gépeken.Az jutott még eszembe, mikor (10-12 éve) az emberek előhívásra hoztak be a boltunkba fotókat floppy-n! 1.44 kemény MB. Megnyitáskor pedig egy Word dokumentumban 1, 2, 3 fotó.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
-
Norbi46
aktív tag
válasz BonFire #2878 üzenetére
Szia!
Az éjszaka folyamán próbálkoztam sokféle képpen a rács beállításával, és sehogy sem passzolt habár 2 osztható maradék nélkül a ferde segédek szögei. A 3 segéd soha nem metszik egymást egy pontban. Szerintem azért nem passzol mert eredetileg simán "állóba" rajzolták meg és a kész logót döntötték úgy hogy nem volt snap bekapcsolva.(persze nem biztos, csak én erre gondolok)Köszönöm mindenkinek a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Norbi46
aktív tag
válasz BonFire #2880 üzenetére
Igen tudom, ezért is írtam hogy nem biztos csak szerintem.
Úgy oldottam meg hogy a rácsot úgy állítottam be hogy minél több ponton illeszkedjen a rácshoz (ferde vonalakat leszámítva) a képhez viszonyítva de a rácshoz snap-pelve, törekedve az arányok megtartására rajzoltam meg. Igaz nem méret helyes, de legalább nem torz és a haver is kiegyezett a végeredménnyel. -
matyi012345
őstag
válasz BonFire #2884 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom!
Most előjött egy újabb hiba. Tegnap készítettem borosüvegekről rajzokat, elmentettem EPS-be, exportáltam egy JPG nézőképet, majd mára megnyitva az EPS-eket az összes átmenetem el van csúszva. Mellékelek képeket, hogy érthető legyen.
A jobb oldali a tegnap kiexportált JPG, úgy néztek ki az EPS fájlok is. A bal oldali a ma megnyitott egyik EPS fájlom.
Rájöttem, hogy az összes átmenetnél elállította az egyik oldal opacitását 0-ról 100-ra. Itt az ideje újratelepíteni? Nem értem ezeket a bugokat. Több száz alkalommal csináltam már EPS fájl-t és tudta kezelni az átmenetet (eddig).
-
matyi012345
őstag
válasz BonFire #2887 üzenetére
Már nagyon régi, nem is tudom megmondani mióta használom. CS5 amúgy. Víruskeresőt szoktam futtatni és nem talált még soha semmit. Nekem igazából semmi nem hiányzik ebből a verzióból, azért nem is gondoltam a váltásra, de talán itt az idő. Illustrator CS6 vagy CC? Melyikre lenne érdemes? Nekem az a lényeg, hogy konzisztensen működjön és legalább ugyanazt tudja amit ez. Photoshoppal anno ráfáztam a váltásra mert a CS6 dodge/burn eszközébe belenyúltak és a CS5-hez képest használhatatlanná tették, így vissza kellett raknom a régit. Ilyesmit szeretnék elkerülni. Bár a rasztergrafikára kiélezett programot nem érdemes hasonlítani hozzá, de ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2890 üzenetére
Micsodácsocskácska'?
A Kasypersky-nek van egy RescueDisk 18 nevű programja, amit pendriveról le lehet futtatni rendszerbetöltés előtt. Betöltést követően először az adatbázist kell frissíteni, utána mehet a víruskeresés.
[ Szerkesztve ]
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #2893 üzenetére
Szerintem sejted a válaszomat.
Nem hittem, hanem gondoltam. Nem kijelentettem, hanem véleményeztem és szándékosan óvatosan fogalmaztam, hogy bele ne köss. Ez abból is látszik, hogy a még én magam adtam az ötleteket vírusellenőrzés témakörben. Nem is egyszer. Sőt, az általad idézett gondolatom után megjegyeztem, hogy persze lehet vírus is. Szerintem viszont nagyobb az esély, hogy máshol van a probléma. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
-
törölt tag
válasz BonFire #2902 üzenetére
Még mindig nem értem, hogy ez miért probléma, igaz soha nem dolgoztam nyomdában.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: nem tudom, hogyan lehet automatizálni illustratorban, de rajzolsz egy akkora objektumot, mint az artboard, kijelölsz mindent és a hosszúság szélesség adatokkal felnagyítod, lekicsinyíted, majd hozzáigazítod az artboardot. Tudom, ezt akartad elkerülni, de hátha...
Vagy egy kívánt méretű indesign fájlba illeszted az ai fájlt és azt exportálod
[ Szerkesztve ]
-
Rayyy
senior tag
válasz BonFire #2902 üzenetére
Ezt nem lehet automatizálni Illustratorban, kézimunka, mint a soron...
Viszont az lehet, hogy csak nekem fura, hogy ugyanaz kerül A/5-re, mint A/1-re... azért ilyen különbségeknél már tök más arányokkal/elrendezéssel szoktunk dolgozni.
A nyomda helyében én sem szívesen csinálnék semmit a kapott fájlokkal, mert plusz hibalehetőség és faktor, amibe bárki beleköthet... miért olyan lett, nem azt kellett volna, nem akkora méretre, nem fizetem ki... satöbbi.Minden a legnagyobb render!
-
-
-
rum-cajsz
őstag
válasz BonFire #2926 üzenetére
Az Expandra egy másik példa, ha húzol egy széles vonalat és azt shape objektummá alakítod az expand paranccsal, akkor az így létrejövő objektumnak ettől kezdve lesz kitöltés és kontúrvonal tulajdonsága is, hiszen már nem vonalként, hanem zárt sokszögként viselkedik. Tehát, ahogy Bonfire is írta, ezentúl például a csomópontjait is szerkesztheted.
A Compound Path felhasználására pedig a már említett "lyukas" felületen kívül akkor is szükséged lehet, ha egy sokszögvonalnak olyan tulajdonságot akarsz adni, ami az elejétől a végéig változó. Például ilyen az egyik végponttól a másik végpontig szélesedő vastagság, vagy mondjuk egy görbe, amire szöveget akarsz illeszteni.=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
mézi123
tag
válasz BonFire #3030 üzenetére
Ez sajnos kivitelezhetetlen. Nem lehet úgy a programot tanulni, hogy közben egy másik honlapon szörfözgessen a felhasználó.Ide-oda ugrálni lapozgatni, az így abban a formában számomra képtelenség. De azért köszi az infót. Könyvre lenne szükségem amit a kezembe fogva a monitor előtt lapozni tudok . Végső megoldás PDF , majd kinyomtatom.
-
Amur
addikt
válasz BonFire #3083 üzenetére
A munkáit PS-ben csinálja inkább, amiket linkeltem DA-n.Amit illustratorban csinálna, (már csinál,meg tudta a tanácsok,tippek alapján oldani) az egyszerűbb meló, de direkt kérték hogy vektorgrafikával csinálja hogy nagyítható legyen.
[ Szerkesztve ]
Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
vond
MODERÁTOR
válasz BonFire #3085 üzenetére
Pontosan így csinálom én is. Négyzetrácsos, vagy ponthálós füzetbe kézzel rajzolni, majd minimális torzítással lefényképezni, és ezt átdolgozni Illustratorban (vagy sablonként, vagy teljesen nulláról indulva, a rajzot csak vázlatnak használva). Én még ilyen kis régimódi vagyok.
Mondjuk pénzem sincs Wacom táblát venni, pedig régóta szeretnék már.
Ez a logó is így készült. De itt a füzetben lévő rajz csak terv volt, mivel tisztán geometriai alakzatokból raktam össze Illu-ban is.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #3113 üzenetére
Köszi Bonfire!
Így csinálom én is jelenleg, csak az Outline Pathfinder-t használom, mert a Divide egymást fedő, dupla vonalakat eredményez, ami nem kívánatos.Az a bajom ezzel a módszerrel, hogy sok idő, mire a grafikáimban ezt megcsinálom. Az eredetiek, sokkal-sokkal bonyolultabbak és több vonalréteg' is van, illetve szöveg és egyéb grafika, amelyekkel szintén ki kell vágni a vonalakat, stb. Ezeket már be sem rajzoltam a példámban, mert nem változtatnak a lényegen.
Szóval rövidíteni szeretném a folyamatot mindenképp, mert ez a meló mindig egyedi és folyamatos.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
válasz BonFire #3133 üzenetére
Na, én meg tudom csinálni. Feltéve, hogy a darabokra vágás a cél, de a 3 objektum színének megtartása nem cél. Bár, utólag újra színezheted a darabokat.
De lehet a színek magtartása is sikerül mindjárt. Próbálkozok még...(Annyira nem ismerem ezt a programot. Csak most tettem fel...)
-
Soma01
veterán
válasz BonFire #3143 üzenetére
Leírom. Mert nem bonyolult.
Amúgy jó úton jártál, de van pár fontos lépés, amik nélkül nem megy.
1. Kiinduló helyzet, hogy ott van a 3 négyzet egymáson, elforgatva,
2. kijelölöd mind a hármat,
3. Útvonal menü, összevonás parancs, (itt elmegy a négyzetek eredeti színe)
4. rajzolsz egy "segéd" négyzetet (vagy kört, stb) akkorát, ami teljesen lefedi ezt a 3 összevont négyzetet (ami most már ugye egynek számít) fedd is le vele,
5. az összevont objektumot kijelölöd és felülre helyezed (szint szerint fentre) (objektum menü, felülre helyezés parancs) vagy a legutóbb rajzolt "segéd" négyzetet alulra, a lényeg, hogy a nagy "segéd" négyzet legyen alul és felette (látszódjon) a 3 összevont négyzet,
6. na ekkor jön az, hogy mindet kijelölöd és, hogy
7. Útvonal menü, Felosztás parancs. Ekkor megint más színű lesz a 3 összevont négyzet, olyan lesz mint a nagy "segéd" négyzet kitöltési színe,
8. (már csak le "kell" törölni a nagy "segéd" négyzetet és) már lehet mozgatni a 3 összevont négyzetet minden darabját, különálló, zárt idom lesz minden darabja.
Lehet, hogy van egyszerűbb megoldás is erre, de így biztosan megy és az lesz a végeredmény, amit eredetileg te szerettél volna. -
Soma01
veterán
válasz BonFire #3147 üzenetére
Akkor rendben. Arra gondoltam, hogy leírom billentyűkombinációkkal, ha kell. De szerintem a leírásból is kihámozható maga a logika.
Itt vannak a menüpontok angolul. Átállítottam a nyelvet.
...
3. Útvonal menü, összevonás parancs = Path menü, Combine parancs
...
5. az összevont objektumot kijelölöd és felülre helyezed (szint szerint fentre) (objektum menü, felülre helyezés parancs = Object menü, Raise to top parancs
....
7. Útvonal menü, Felosztás parancs = Path menü, Division parancsÚgy néz ki, hogy úgy működik a dolog, (a division parancs) hogy az alsó objektum az "alapanyag", a felső a "kés". A vágás után a "kés" eltűnik. És csak egy "alapanyag" és egy "kés" lehet. A legalsó az "alapanyag", a közvetlen felette lévő a "kés". Ami ezek felett van, az mind csak úgy eltűnik. Csak úgy lehet bonyolultabb, komplexebb "késed" ha egy objektummá alakítasz több objektumot. (combine, Ctrl+k)
-
martin66
senior tag
válasz BonFire #3164 üzenetére
Hát én most vagyok a 10 év PS után és rá kényszerültem, hogy használjam az AI-t rendszeresen. Akkor kíváncsi leszek, hogy mi lesz 10 év múlva a véleményem .
Engem csak ez a layer kezelés b*szfel de nagyon amúgy nagyon jó kis cuccok vannak benne, sok elemben jobb, mint a PS. Eddig.
-
kuyarashi
őstag
válasz BonFire #3212 üzenetére
Én egy 100%-ban szakmai kérdéssel indítottam, amire te "ráspam-eltél". Ez a 2. hozzászólásod pedig a 2. spamed volt, közben választ még mindig nem adtál. Ez a fórum is arra készült, hogy egymásnak segítsünk. Különben meg eleve halott itt az élet, nem hinném, hogy bárkinek a szemét szúrja, az egyébként teljesen ide illő, összesen 2 sorom.
Azért tettem fel itt is a kérdést, mert szoftverenként változik a helyzet. Nyugodtan köss bele, de képzeld, én, a "fórumgyilkos" még a Corel topikba is beírtam, ahol legalább felpezsdült egy pillanatra az élet. Ráadásul annyira kevesen járnak mindhárom topikba, hogy így próbáltam több emberhez eljutni. Leírom helyetted, hogy neked ne kelljen: micsoda egy önkényes csalást követtem el ezzel, atyaég'. Érdekes, hogy ismét csak a te szemedet szúrja ez. Az ilyen reakciókra általában frappáns, kedélycsillapító válasszal szoktam jönni, de most még (nálad) ez sem vált be. Te ezt élvezed esküszöm.
Az a spam, hogy te nem válaszolsz a kérdésre, csak mindenkibe belekötsz, de én általában nem szoktam neked ezért szólni, mert tudom, hogy mérges vagy a világra. Ha ilyen nagyot hibáztam és már teleszemeteltem az oldalt, akkor te miért nem privátban írtad meg nekem, ahelyett, hogy spam-elsz?
Arra a válasz, hogy akkor én ezt miért a közösbe írom, az az, hogy kb. 3 éve kijelentetted, hogy te a privátot nem olvasod... Ezzel arra kényszerítettél, hogy feleslegesen növeljem nem témába vágó tartalommal az üzenőfalat.Ezt a reakciódat is figyelmen kívül hagyhattam volna, de ha már nem hagytál távolodni és muszáj volt válaszolnom, legalább duplán off-ba tettem az egészet, hogy minél kisebb legyen a lábnyomom. Remélem azért el tudod olvasni! (Max. PRT SCR > PS-ban Ctrl + V, stb. )
Számomra ez már vicces, de téged biztosan bosszant.
Remélem azért nem mérgesen indítod emiatt az évedet. Ne vegyél túl komolyan.Még valami, csak hogy érdemlegeset is írjak ide.
Akinek Ctrl + C > Ctrl + V problémája adódik, mint nekem, az újratelepítés megoldoja a problémát.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz BonFire #3243 üzenetére
Már újratelepítettem
Egy dologban még hátha tudsz segíteni.
Amikor valami filekezelőből nyitok meg egy ai-t, összeugrik az Illu teljes képernyőről.
Friss telepítés, nem állítottam benne semmit.
Ha már el van van indítva teljes képernyőn és akkor kattintok a filekezelőban ai file-ra akkor is összeugrik.
EZz bug vagy feature?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Filmvilág
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Háztartási gépek
- Kupon kunyeráló
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest