Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Alsó-Középkategóriás Gamer konfig, 2024 őszén
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Garasoskodás
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cybertruck Taipeiben
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
Üdv! Az én problémám szintén az, mint az előző kollégáé. Hp laptop kapott egy ütést pont a hddnél, akkor még ment, de csipogott, majd újraindítás után már nem találta az oprendszert. Mikor megkaptam, már hiába kötöm rá gépre, csak csipog az elején, aztán elhalkul, illetve nem talál oprendszert. Szintén Samsung HDD.
Valahogy meglehet menteni? Vagy valahogy le lehet menteni róla az adatokat, még, ha körülményes is? Vagy halott teljesen?
[ Szerkesztve ]
Üdv.:M.
-
liksoft
nagyúr
válasz Panthera #8797 üzenetére
Szia!
Az letapadt ha fel sem pörög. A Samu felülete erre érzékeny, így még a legóvatosabb tiszta teres munka mellett is kérdéses, mennyire menthető. A tapadás helyén a fej az éleknél "megdolgozza" a felületet, így a nyúzása nem ajánlott. A rázása, forgatása sem, mert a lemezek egy helyben akarnak maradni, így a fejeket tartó rugók gyűrődnek. Akkor tuti a durva felületsérülés. Sajnos a tapadási nyomok is a sérülés miatt okozhatják a felület halálát.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Panthera
őstag
Üdv!
Samsung 2.5" ST1000LM024, leejtették, először "nyikog" pár másodpercig (ha odateszem a fülemhez, csak akkor hallatszik), nem ismeri fel semmi.
Csak felületi mentés jöhet szóba?Köszönöm!
-
rioter
csendes tag
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Attól tartok, a "lemezellenőrzés" a file elérési helyét törölte, vagy tönkre tette.Ennek tiltása pont ezért került be a HD Sentinelbe. Valószínűleg csak adatmentéses programmal tudsz előrébb lépni.
Lenne azért pár kérdésem.
- Csak ez az 1 file volt rajta?
- Ha igen, akkor töröltél-e mellőle másik file-t? (töredezettség miatt)
- Milyen file ez? Fénykép, videó, stb...Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
rioter
csendes tag
Helló!
Sajnos belefutottam egy adatvesztésbe. Külső rackben volt egy meghajtóm, ezt rendesen olvasta is a gép. Mivel a Win10 nem engedi eltávolítani (sajnos ez nagyon sűrűn előfordul, azt írja, a hangerő használja a meghajtót, még ha ez teljesen őrültség is), ezért a gépet újraindítottam normális módon. Amikor az újraindulás a bios indulás résznél járt, leállítottam a racket és kicseréltem a meghajtót. Win alatt viszont olyan volt, mintha az előbb leállított meghajtót látnám (lemezcimke, a rajta lévő fájl). Lemezellenőrzés hibát észlelt, kijavította, ekkor a lemezcimke helyreállt, viszont a fájl nem. 1 nagy fájl volt ezen a meghajtón, ez még mindig az előző meghajtóról lévő fájl nevet mutat, 0 byte mérettel, és elvileg üres a meghajtó. Többszöri lemezellenőrzés és újraindítás utáni javítás (jó párszor újraindítva mindig hibásnak találta, amit ki is javított) eljutottam oda, hogy mostanra már teljesen jónak találja a meghajtót, viszont mégis az előző meghajtóról lévő fájl név látható 0byte méretben.
Tudnátok javasolni programot, amivel megpróbálhatnám vagy kijavítani a partíciós táblát, vagy menthetően megtalálni a rajta lévő fájlt? -
Atilla001
senior tag
válasz liksoft #8791 üzenetére
Köszönöm!
Leteszteltem, másik gépen is és a törlés kerül utolsó bejegyzésnek. Ezt a funkciót szándékosan lehet állítani. A gép gazdája alig ismeri a számítástechnikát. Itt konkrétan a kimaxolt tudatlanságról lehet szó. Annyira, hogy tényekkel is nehéz lesz megértetni mi történt.
thx!Védd a természetet!
-
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Az történt, hogy behoztak hozzám egy gépet. 2 partíció. Mindkettőről lementettem minden hasznos adatot. Körültekintően. CSAK a C meghajtót törölte a win telepítő. A D érintetlen maradt. Több mint 30 nap után visszajött a gazdája, hogy nem találja a több ezer fotóját és rengeteg videót ami természetesen pótolhatatlan.
Megvizsgáltam első körben a HDD-t GetDataBack-el és azt látom, hogy 2 nappal mielőtt behozta hozzám a gépet, az összes képeket tartalmazó mappát letörölte.(?) (tízezernél is több file) Valószínűleg nem is tud róla. Vagyis meg lehet róla győződve hogy rajta volt.
A lényeg, amit a GDB ír utolsó hozzáférésnek akkor az a törlés dátuma? Mert ez azt jelenti, hogy akkor már nem is volt a gépen amikor hozzám került. Ez "perdöntő" lehet ez esetben..
[kép]Törölt adat visszaállítása? ebben a topikban az 54 es hozzászólásban pont ezt olvastam.
Köszönöm a türelmet!
Védd a természetet!
-
King Unique
titán
Ha helyi okosok alatt valami önjelölt szakiként ténykedő havert, vagy IT-s végzettségű, de egyébként nem hivatásos adatmentőt értesz, akkor azt ez esetben tényleg nem kellene erőltetni... Ellenben pl. az előbbi 2 választ adó fórumtaghoz nyugodtan fordulhatsz ez ügyben, illetve az aláírások is beszédesek.
[ Szerkesztve ]
-
forten
aktív tag
Oké,köszi a válaszaitokat.Még agyalok mi legyen,a helyi okosokhoz,nem merem elvinni,mert vagy le akarnák a bőrt is húzni, emellett ki tudja mennyire értenek hozzá.Sajnos nincs sok bizalmam.
Te liksoft foglalkozol ilyennel?[ Szerkesztve ]
"Hol volt,hol nem volt..."
-
Saltwater
aktív tag
Szia!
7200.12-nél nem elég az elektronikát cserélni, ott mással is kell még mókolni ami nem otthon elvégezhető munka, speciális eszközök és célhardver szükséges hozzá. Sajnálom.
Egyébként lehet hogy még nem lesz horror drága az adatmentés, persze korrekt bevizsgálás szükséges hozzá. Ezt a legtöbb helyen ingyen elvégzik, max pár ezer forintért. Szerintem érdemes a tisztán látás érdekében.https://hdd-adatmentes.hu
-
forten
aktív tag
Hello.
A nagynéném winchestere tönkrement,túlfeszt kapott, állítólag.Ez egy asztali gépben van.Seagate Barracuda 250Gb ST 3250318AS a típusa.
Azt mondta egy ismerős,ha mázlim van csak egy panelt kell cserélni,és ki tudom menteni az adatokat róla(fénykép ék).
Szereztem egy tök ugyan olyan típust,átszereltem a panelt,betettem az asztali gépembe.Először elég fura hangot adott ki,kicsit mintha néha kattant,vagy szorult volna,a gépem is megfogta.Bebootolt , aztán annyi,ezt 2x csinálta.Gondoltam ,adok neki mégegy esélyt,újra indítottam 3x is,és akkor elindult, bejött asztalig.És a hangja is jó lett, bedarálta ,amit kellett.😁(nem is olyan vicces)
Megörültem,mikor kiírta,hogy új eszközt talált,majd sikeresen telepítette.Sajnos,se a torták commanderben,sem a saját gépben nem látta.Getdataback,sem érzékelte.Ötletek,javaslatok,megoldás?Szükségem lenne a rajta lévő fényképekre.
[ Szerkesztve ]
"Hol volt,hol nem volt..."
-
föccer
nagyúr
válasz King Unique #8781 üzenetére
Win7 home az os.
Hdd allapotarol nincs infom, ezert is szeretnek barmi elott fizikai masolatot kesziteni. Nem eletbevafoan fontosak az adatok, de "jo volna". Fizikai serules nyoma nincs sem a hdd-n sem a hazon.
Koszi az infokat.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
King Unique
titán
Üdv!
Az adatlapja alapján ez egy SATA1-es notebook merevlemez, ami az elmondottak szerint bele van téve egy USB 2.0-s külső házba.
A klónozásnál egyrészt az a lényeg, hogy pl. (teljesen telemásolt lemez esetén) a célmeghajtó legalább akkora tárolókapacitású legyen, mint a forrásmeghajtó. Meg persze a szoftver sem mellékes, milyen fájlrendszereket támogat stb. Az, hogy SATA / USB interfészen csatlakozik a forrás- és célmeghajtó, az a mostani esetnél nem számít. Az OS nem volt említve, de otthoni környezetben Windowsnál pl. a HDD Raw Copy Tool használható fizikai másolat, illetve klón készítéséhez. Vagy akár a népszerű Clonezilla, vagy a Macrium Reflect is, amely utóbbival már klónoztam a windowsos fájlrendszerek mellett Ext köteteket is. Illetve lemezképet is tud készíteni, de ahhoz pl. a GDB szintén használható. Sőt, utóbbi praktikusabb, ha az adatmentés is majd azzal fog történni. A fájlrendszerre egyébként Windowsnál lehet következtetni a korábban említett módon.
Arról egyébként nem mondtál semmit, hogy milyen a HDD állapota. Mert, ha problémás és tele van szektorhibával, akkor nem feltétlen fog menni a klónozás, legalábbis házilagos módszerekkel és szoftverekkel nem (példa)...
[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Van 1 External HDD, amit le kellene klónoznom. Van olyan ingyenesen használható szoftver, amivel nem pont ugyan olyan HDD-re lehet másolni?
A mostani HDD egy fujitsu model: MHV2080BH. Elvileg 80 GB-os. Egy USB2.0 házban van.
A nehézség az, hogy nem tudom, hogy milyen fájlrendszer van rajta, de nem szeretnék addig machinálni vele, amíg nincs egy másolat róla.
Köszi,
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
liksoft
nagyúr
válasz New Hewkas #8778 üzenetére
Sajnos én sajátot használok munkámból kifolyólag. Ez viszont nem elérhető. Szervizes kollégák biztosan tudnak ajánlani valóban működőt.
-
liksoft
nagyúr
válasz New Hewkas #8776 üzenetére
Szia!
Úgy tudom, hogy méretet is átalakító klónozó programok elakadnak a hibákon. Ami 1-1-ben viszi át az adatokat, ott lehet találni hibára toleránsat. Utána viszont gond lehet MBR GPT vonalon. (1TB -> 3TB)
Viszont az van biztonságban, ami fizikailag is 3 különböző eszközön van! Az SSD ugyanúgy esendő lehet mint egy HDD!
-
New Hewkas
csendes tag
Sziasztok!
Mint a "Milyen merevlemezt vegyek?" topikban említettem haldoklik a merevlemezem (WD10EARS-00Y5B1 Green Caviar, 1TB 3-5+ éves) és a fórumozók javaslatára az én választásom is egy Toshiba P300-ra esett a választásom, mely remélhetőleg már az igényeknek megfelelő HDD lesz.
Viszont felmerült részemről egy olyan igény, hogy a több száz gigányi adatot, játékot (amiből még így is szelektálni fogok, hogy csökkentsem az összméretet) nem feltétlen szeretném újra telepíteni. Erre egy informatikában jártasabb ismerősöm ajánlotta az Acronis klónozó programot, ám mivel jelenlegi winchesterem hibás szektorokkal tarkított, így attól tartok a másolás ideje alatt ezek megszakítják a műveletet, rosszabb esetben hozzáférhetetlenné teszik a merevlemezt. Ennek a veszélye mennyire áll fent, esetleg milyen más megoldások léteznek?
Az adatvesztés egyébként annyira nem lenne érzékeny, mivel a fontosabb adataimat az SSD-n tárolom, OP rendszer (Win7 x64) sem ezen van, így lényegében a HDD-n javarészt minden pótolható, de azért... tudjuk.[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
válasz King Unique #8774 üzenetére
Szia!
Nem rendszerlemez csak adattároló.
Megpróbálom a linkelt progikkal lementeni.Köszi
-
King Unique
titán
Üdv!
Az nem derült ki, hogy ez rendszermeghajtó, vagy csak másodlagos adattár lemez, milyen OS alatt jelentkezik a probléma, pontosan milyen folyamat pörgeti a lemez, milyen a meghajtó állapota (Windowsnál ott a HDS) stb. Ahogyan az sem, hogy hozzá lehet-e férni közvetlenül a partíció tartalmához, vagy nem, mert pl. RAW kötet van rajta.
Otthoni módszereknél pl. Windows alatt ezekkel az adatmentő programokkal akkor szokás próbálkozni, ha nem lehet közvetlenül elérni a fájlkezelőben a meghajtó tartalmát. Ha igen, akkor nyilván elég onnan intézve átmásolni a szükséges fájlokat és mappákat. Ha a rendszer alól nem akar menni, akkor meg esetleg egy pendrive-ról indított Live Linux, vagy WinPE környezetben lehetne megpróbálni.
Ha házilagos módszerekkel nem akar menni az adatok lementése, akkor meg el kell dönteni, hogy mennyire fontosak. Ha nagyon és hajlandó a tulaj megfizetni a profi mentést, akkor nyilván adja magát az adatmentéses cég.
[ Szerkesztve ]
-
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Van egy vinyó ami 100%-on pörög ez miatt az egész gépet leterheli, lassítja a gépet. Néha megjeleníti mi van a vinyón de a pörgetés miatt nem lehet másolni róla annyira lassú.
Kérdésem az lenne van-e valami megoldás, hogy letudjak menteni róla dolgokat valamilyen progival vagy módszerrel?
Egyet próbáltam de rengeteg időt(napokat) ír az átvizsgálásra.
Nekem elég lenne pár fontos könyvtárat lementeni(családi fotók, videók) a többi mehet a kukába.Köszönöm.
-
liksoft
nagyúr
BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT, ÉS SIKEREKBEN, EGÉSZSÉGBEN GAZDAG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDEN FÓRUMTÁRSNAK ÉS CSALÁDJÁNAK!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Ha Windowst használsz, akkor a szokásos adatmentő programokkal (példák) rá lehetne nézni. Ha ezek nem boldogulnak vele és komolyabb a gond, akkor hivatásos adatmentőhöz lehetne elvinni. Már, ha pótolhatatlan adatokról van szó és megérnek annyit. De ugye azt szokták mondani, hogy az az adat, amiről nem volt biztonsági másolat, az valójában nem is volt olyan fontos...
[ Szerkesztve ]
-
Kemy
csendes tag
Sziasztok!
Lehet, volt már ilyen kérdés, de sajnos időhiány miatt nem tudom visszaolvasni az előző kommenteket, így nézzétek el nekem, ha olyat kérdezek amiről már volt szó. Nos adott egy pendrive, ami egyszer csak leRAWosodott, viszont szükségem lenne a tartalmára (és írásvédett is lett). Van olyan progi amivel lehet orvosolni a problémát ? Előre is köszi a segítséget!
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Elképzelhető, hogy tápellátási gond (tápegység vagy tápcsatlakozó) vagy gyár hiba miatt a WD sok nehezen olvasható illetve hibás területet gyűjtött össze. Ilyenkor a drive magával van elfoglalva, hogy "kibogozza a hibákat", és ezt fontosabbnak tartja mint kiszolgálni a külső kéréseket. Ez egyre rosszabb lesz, míg a végén egyáltalán nem szolgál majd ki. Az új rendszer is szeretné automatikusan kezelésbe venni a WD-t, és mivel ezt horror idő alatt tudja csak, ezért kifagy, vagy annak tűnik.
Ha szerencséd van, akkor még válaszol, ekkor a legfontosabb lementése is akár napok lehet, ha nincs szerencséd, akkor átbillen, és "befagy". Ekkor eldöntheted mennyit érnek az adatok, és garancia, vagy adatmentéses szakember, aki megpróbálja lementeni.
Nagyon ritka az elmondásod alapján, de "benne van a pakliban", hogy felülethibás, akkor a szakember is tehetetlen lehet.
-
kntibi
csendes tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok már, és nem vagyok ebben valami jártas, ezért kérek segítséget tőletek.
Az egész úgy kezdődött, hogy winrarral tömöríteni kezdtem egy 32 gb-s mappát, majd a tömörítés legvégén kidobta, hogy vmi szektorhiba (!?). Ezt megismételte még kétszer, és hirtelen nagyon lelassult a gép. Nagy nehezen, sokadik újraindításra sikerült bejutnom a feladatkezelőbe, proci 10%, RAM 15%, lemez 100%. Aztán teljesen kifagyott. Még pár újraindítás után a kb. 10 mp-s boot helyett 7-8 perc alatt jött fel a rendszer. További türelemjátékkal a HD Sentinelt elindítva láttam, hogy 100/89 lett, pedig pár nappal előtte 100/100 volt.
2 órával később pedig már csak 100/85 volt.
Nos, azóta be sem bootol.
A vinyót 2 hónapja vettem (WD Caviar Blue 1TB 7200rpm), gyártási ideje pedig 2017 március.
Ha bootolni próbálok, automatikus javítást hozza fel, ami kifagy.
Egy tartalék vinyóra (Samsung 80 GB) felraktam egy rendszert, az tökéletesen, hiba nélkül működik.
A Samsung mellé bekötöttem a hibás vinyót is, de ekkor is az automatikus javítást hozta fel, holott a Samsung van beállítva elsődleges bootnak.
Egyik újraindításnál kiírta, hogy ha át akarom lépni az automatikus vizsgálatot, nyomjak le egy billentyűt. Lenyomtam, majd kifagyott.Tudnátok segíteni nekem? Elsődleges cél az adatok lementése. Cserélik garival a vinyót? Miért nem bootol be a samsunggal a WD?
Előre is köszönöm a segítséget
-
liksoft
nagyúr
válasz bossvico #8766 üzenetére
Szervusz!
Sajnos nincs jó hírem. Ilyenkor a felület kezd el kopni, és 1-2% az esélye, hogy magas ár mellett bármi is kihozható még belőle.
Nem csak ilyen meghibásodás, hanem vírus, gyári hiba, véletlen törlés, stb... miatt is a fontos adatok archiválása elengedhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
bossvico
senior tag
Hello!
Kislányom ledobta a laptopot az ülőgarn. ról.Noha alvóállapotban volt a laptop a winyo megsérült.
Bios még látta, demár nem töltött be a windows 10.
Vettem egy usb-sata kábelt, rádugtam a kiszerelt winyót az asztalira, a hs sentinel 2576 rossz szektort talált és adatvesztésre figyelmeztetett. Még látszottak a könyvtárak, át akartam másolni,de nem ment.
Pár próbálkozás utánmár semmi se látja. Felpörög. kattan azt leáll.
Itt milyen lehetőségem maradt még?
A winyo wd500gb-os, wd5000lpcx-24c6ht0Köszi
R5 5600X AIO 240mm Cooler, MSI B550-A Pro, 32 GB Crucial DDR4, EVGA 750W, Sapphire Pulse RX 7700 XT 12GB
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #8763 üzenetére
Ha az USB 3-as porton játszadozok vele,pörög a külső HDD,nem ismeri fel a Windows,lehúzom pörgés közben az szerintem játszani jó,de az adathordozó nem biztos,hogy örül neki.
liksoft
Köszönöm,ismerem a topicot.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #8763 üzenetére
A számítógép nem megfelelő működése, már nem e topik témája. Kérlek másikban keress a problémára megoldást. Például.
A topikgazda le is írta, ekkor mi történt. Kattogott. Vagyis ha az Y esetében nem tapasztalsz változást, akkor annak használata nagy valószínűséggel javít a helyzeten.
A Kolléga megjegyzését megismétlem! Minden fontos le lett írva. Kiegészítem annyival, hogy olvasásuk után érdemes átgondolni, és az adott helyzetre adaptálni. Vagyis konstruktív gondolkodás és analizálás nélkül valóban nem megy. Viszont ezek hiányában távsegítséget sem lehet adni, mert téves lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz King Unique #8759 üzenetére
De pl. az sem tiszta, hogy esetedben ez a nem ismeri fel állapot pontosan miben is nyilvánul meg.
Rádugom az adathordozót,a külső HDD pörög,a Windows pedig nem látja,a merevlemez meghajtók között semmi sem jelenik meg.
Egyébként a W7 eredeti.Egyébként az eddigi válaszokban már bőven le volt írva a lényeg, hogy mit kellene csinálni.
Igazad van,csak ellentmondásosan:kell-e Y-kábel?Igen kell.
A topicgazda esete pedig pont ellentmondott ennek.
Ne csináljunk már az eddigieknél nagyobb hülyeséget,míg nem tisztázódnak a dolgok.(Szerintem mint próbálgatni ezt meg azt.)
Ha ennyire bizonytalan az USB 3,hogy egyszer működik,egyszer nem,szerintem Te sem volnál róla meggyőződve,hogy rendesen rákerül minden adat a külső adathordozóra.
Sajnos ilyen operációs rendszer telepítéshez,amit leírtál,én kevés vagyok.[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Na most már látom miért lassult le easeus. Csak most azon agyalok, hogy nem lenne elég 2-es szinten futtatni? Mivel nem törölve lettek hanem nem tudja win beolvasni a vinyót.
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #8758 üzenetére
Egyébként az eddigi válaszokban már bőven le volt írva a lényeg, hogy mit kellene csinálni. Tehát nem újfent kb. ugyanazokat kellene kérdezni, hanem nekiállni és megcsinálni! Ennyi idő alatt akár már rég kész is lett volna. Ha pedig ennyire nem opció számodra az USB 3.0 és egy penrive-ról bootolni is kínai, hát akkor használd 2.0-val, a te dolgod. De akkor legalább hátlapi port legyen és a gyári rövid kábellel, mert úgy biztosabb a tápellátás. De, ha most az jön, hogy az utóbbi sem opció, illetve még a mentés idejére sem, akkor arra inkább már nem mondok semmit...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #8758 üzenetére
Akkor addig nem indítod újra a rendszert, mint az az előző válaszban is említve volt egy lehetséges opcióként. Vagy bebootolsz pendrive-ról egy Linuxot, esetleg WinPE-alapú rendszert (példa) és az alól csinálod meg a másolást. Utóbbiak használata abból a szempontból is praktikus, mert akkor kapásból kiderülne, hogy működnek-e normálisan azok az USB 3.0 portok. Ha igen, akkor újabb megerősítést nyer, hogy a nálad lévő W7-nél van a gond. Viszont ezen probléma fejtegetése már nem ennek a topiknak a témája.
Egyébként amúgy is abnormális ez az egész driveres probléma, mert ha telepítve van a megfelelő USB 3.0 driver, akkor annak normál esetben nyilván restart után is működnie kellene és felismerni a rendszernek a portokhoz csatlakoztatott USB-s eszközöket. De pl. az sem tiszta, hogy esetedben ez a nem ismeri fel állapot pontosan miben is nyilvánul meg.Tehát eszközkezelőben, lemezkezelőben látszik-e külső meghajtó, ha a WD, akkor a SES driver OK-e stb. Az meg a másik, hogy az alaplap gyártójának oldalán a 2.0.30.0 verziójú USB 3.0 driver van fent, ami eleve nem a legújabb. Tehát lehet nem ártana egy újabb driverrel is kipróbálni. Persze előtte az előzőt megfelelően eltávolítani stb.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #8755 üzenetére
Végre! Kezdenek összeállni az adatok, így a helyzet képe is.
1. Vagy rendbe teszed az USB3driver gondot, vagy live rendszert indítasz (King Unique javaslata alapján).
2. A drive-hoz adott rövid USB kábellel használva elkészíted a mentést USB3 porton.
Ezzel 2 dolgot nyersz. Először lesz egy mentésed (ez a legfontosabb), és az USB 3 használatával korrekt tápellátás mellett gyorsan tudod megoldani.
Még ha a driver telepítése után használod is az USB3 csatlakozót, az adatok mentése gyorsabb, biztosabb, célszerű kivárni, megcsinálni, míg lehet otthoni módszerekkel! Kényelmetlen? És? Nem adatmentéses árban van! Ami fontos, azt tedd fizikailag is 3 különböző adathordozóra. Ezekből egyszerre a gépben maximum 2 lehet. Ebben az esetben óvod az adatokat, különben "orosz rulett".
Valahogy éreztem az elején, hogy több hiba lesz itt láncban.
-
King Unique
titán
válasz Kezdő vagyok #8754 üzenetére
Nem véletlenül mellékelnek a 2,5"-os külső merevlemezekhez gyárilag is rövid USB-kábeleket. Ugyanis egy hosszabb kábel elektromos ellenállása eleve nagyobb és ezért egy bizonyos ponton túl az áramértékek is drasztikusan eshetnek, ami felpörgési problémákhoz vezet. Aztán az más dolog, hogy pl. egy régi PC hátlapi USB 2.0 portjához 1,8 méteres hosszabbító kábellel csatlakoztatva korábban évekig használtam 2,5"-os külső HDD-ket.
Egyébként, ha vannak a gépen USB 3.0 portok, akkor vétek csak azért nem használni őket, mert éppen a W7-nél van valami driveres, vagy egyéb gubanc. Illetve azt hittem azóta már rég megoldottad, újratelepítetted a rendszert stb. De ennyi erővel be lehetne bootolni pl. pendrive-ról egy Live Linuxot is, amivel szintén megoldható lenne a másolás. NTFS fájlrendszert, USB 3.0-t stb. natívan támogatja, szóval azok sem okoznának neki gondot.
[ Szerkesztve ]
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #8754 üzenetére
Az USB 2-es csatlakozáson gondoltam ezért hosszabbítani.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz liksoft #8752 üzenetére
Alaplap GIGABYTE GA-790XTA-UD4
Processzor AMD Phenom II 965 3.40Ghz AM3 SÍMA PROCESSZOR HŰTŐVEL
Memória KINGSTON HyperX 4096Mb DDR3 1600Mhz CL9 KIT
Videókártya SAPPHIRE HD5750 1GB DDR5 HDMI PCIE
Merevlemez WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS
Optikai egység NEC AD-7243S Fekete
Billentyűzet + Egér LOGITECH Cordless Desktop EX 100
Ház GIGABYTE GZ-X3 Fekete
Táp GIGABYTE Superb 550W
Monitor: BENQ G2420HDBL
HANGSZÓRÓ:LABTEC PULSE 386Ez a gép van.
Ha meg hosszabítom egy hosszabbító kábellel a hátsó USB csatlakozást(mert a hátsó része elég rossz helyen van,és a külső HDD-hez kapott kábel meg rövid),az jó lesz-e?A gép hátulján van USB 3 csatlakozó is,de ez vele a gond:
[link]Köszönöm mindenki kedvességét és segítségét!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz liksoft #8750 üzenetére
Attól, hogy előfordulhatnak ilyen esetek is, hivatalosan még az Y-kábeles megoldás javasolt, ha csak USB 2.0 portok vannak a gazda hardveren. Nála úgy tudom az aktuális külső merevlemez egy Transcend, aminek a felhasználói útmutatójában (6-7. old.) szükség esetén maga a gyártó is ezt a megoldást javasolja.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #8751 üzenetére
A gép hátulján van USB port? Ott, ahol a billentyűzet, hálózati kábel is csatlakozik. Ha igen, akkor onnan használd az USB HDD-t! Az előlapra a legtöbb gép esetében plusz kábel megy, azon esik a feszültség, és hibás írás történhet! Az Y kábel nem feltétlenül szükséges, de ha igen, leírtam a módját.
-
liksoft
nagyúr
válasz King Unique #8749 üzenetére
Nyert. A feltételezésem az volt, hogy USB2 portról hajtja. Ebben az esetben a külső tápos USB3 HUB tápellátásban meg tudja támogatni a külső winyót. Az Y kábelt csak végszükség esetére ajánlom. Nálam volt olyan, hogy egymás feletti, hátlapi USB-be tettem őket, és egy Toshiba drive volt a végén. Kattogott, mert elment, visszajött a táp. Utána kipróbáltam egy USB használatával, és tökéletes volt. Ezután szintén Y, de egymás melletti, nem a "kocka" két csatlakozóját használva. Szintén semmi gond. Na, ez egy "hátas" volt rögtön. Kiderült, hogy azon az alaplapon az Intel chipset egy USB csatorna két portja volt a "kockába", vagyis egymás fölé kötve. Így mivel mindkét port "meghúzta" a tápot egyszerre, az áramvédelem bekapcsolt. Szimpla port vagy két USB csatorna esetén ez nem jelentkezett! Azóta utálom az Y kábelt, mert honnan tudom, hogy az áramkorlát mikor lép be?
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz liksoft #8748 üzenetére
Nála mondjuk a gépben lévő HDD állapota sem tökéletes és problémás szektorok vannak a felületén. Amiatt pedig tipikusan belassulhat a másolás, de akár a programok és a rendszer is. Az, hogy USB 2.0 porton használja a 2,5"-os külső merevlemezt, az meg már csak hab a tortán... De azért itt az is számít, hogy előlapi / hátlapi port, csak a névleges, vagy akár annál nagyobb értékeket is képes leadni stb. Ahogyan a külső meghajtóban lévő merevlemez típusa és annak energiaigénye, valamint az USB-kábel hossza szintén. Ha elégtelen a tápellátás, akkor egy aktív USB-hub, Y-kábel stb. valóban megoldás lehet erre. De ezekkel USB 3.0/3.1 portoknál szerencsére már nem kell szórakozni.
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Doky586 #8747 üzenetére
Igen, nyereménye egy hangszóró.
Én inkább attól tartok, ha a 2TB csak USB-ről kap tápot, az lesz a kevés. Vagyis a helyzet több sebből vérzik. Ilyenkor lehet egy USB HUB-al "megtámogatni" a tápellátást. Például, ahol van külső tápegység. Régi gép USB2 port még a hátlapon is igencsak kérdéses 2TB HDD-hez.
-
Doky586
nagyúr
válasz liksoft #8745 üzenetére
Ez jó kérdés. Lehet hogy rosszul tudom ezért javíts ki, tudtommal így van:
Lemezről (mind HDD mind SSD) való olvasáskor van egy hibajavító kód is az adat szektorok mellett (de nem tudom mennyi hibás bitet tud javítani) és ha ezek nem stimmelnek, nem tudja az adatot hibátlanná javítani akkor csak olvas próbálkozik újra és újra amit a OS hibának olvashatatlannak minősít.Ezzel szemben az íráskor kiíródik az adat és kiíródik a kiszámolt ellenörző kód is, de semmi visszaellenörzés nincs hogy fizikailag (a mágneses tányér bitjei vagy a flash bebillent-e) a bitek jól íródtak-e ki, ha végzett a fej az OS egyszerűen megkapja az értesítést hogy az írás kész.
Ezen kívül ott van az átviteli út is (amit például sata kábelnek neveznek).
Azaz az egyetlen hely ahol nincs ellenörzés az az adatok kiírása. Ezt lehet pótolni MD5 ellenörző összeg visszaolvasásával. Egyébként meg csak bizakodni lehet hogy a mai eszközök sokkal ritkábban hibáznak íráskor mint a FDD-k..
Persze ha már a másolandó file is olvashatatlan (az OS szerint) akkor már felesleges átmásolni.
-
Kezdő vagyok
őstag
-
liksoft
nagyúr
válasz Doky586 #8744 üzenetére
A kérdezőnek nem az a gondja, hogy bizonytalanul olvas és így kerülhet hibásan ki az adat? Számomra nem a külső drive jelenti a gondot, hanem a forrás WD5000AAKS. Ha az hibázik, a TC a külsőn ugyanazt olvashatja vissza amit írt, de az hibás.
Hibázó külső drive-ra másolni meg egyszerűen számomra értelmetlen, mert akkor inkább egy jó kis orosz rulett.
Esetleg USB tápos HDD előlapi USB portból használva?
Valahogy nekem ez nem kerek. Több információ kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #8739 üzenetére
-
Geripapa
aktív tag
Futtatsz az eredeti és a másolt fileon egy md5 ellenörzést. Ha a kiadott értékek egyenlök akkor a másolás sikeres.
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
liksoft
nagyúr
válasz Kezdő vagyok #8741 üzenetére
Nem értem. Ha film, akkor bele-bele nézel, a képek megnyitás után nézhetőek vagy szétestek, a DOC, XLS az Office számára megnyithat és értelmes tartalmú?
Ez a tételes ellenőrzés, nem a darabra megvan.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Tételesen leellenőrzöd.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Van egy 7 éves számítógépem,a benne levő HDD-re ezt írja ki a Hard Disk Sentinel egy régebbi portable változata:
Ha külső adathordozóra másolok,eléggé le van lassulva a rámásolás.
Annyi lenne a kérdésem,hogy honnan tudom,hogy amit lementek,az teljesen egészségesen,normálisan került a külső HDD-re?
Már kétszer volt olyan,hogy a "forrásfájlt nem lehet menteni".
De általában rendesen megcsinálja.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz cyber86 #8737 üzenetére
A régi verziónak van külön FAT és NTFS változata, de az új Simple már eleve több fájlrendszert kezel. Viszont, ha az EaseUS ennyire nem boldogul vele, akkor a GDB-től sem feltétlen kell csodát várni. Ennyi idő alatt normál esetben már rég le kellett volna futnia a szkennelésnek. Viszont egy problémás állapotú, szektorhibákkal teli merevlemeznél nem meglepő, ha jóval tovább tart. Illetve az sem, ha pl. a lemez klónozása sem eredményes házilagos módszerekkel (példa). De mondjuk az előző válaszokban már felhívták többek között erre is a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Átraktam a servergépembe a vinyót, hogy had zörögjön abba de 4 nap alatt nem sokat haladt az olvasás [kép] Most azon agyalok, hogy a getdataback-el kéne próbálkoznom de melyik verzióval azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Hát eléggé lassan megy ez a beolvasás Reménykedtem benne, hogy ilyenkor már végez [kép]
-
-
liksoft
nagyúr
válasz cyber86 #8731 üzenetére
Nem tudok mondani közkézen forgót, mert az adatmentéses céleszközök leginkább azok amik tudják ezt. Jogos is, hiszen ami mechanikailag sérült, az nem otthoni feladat, és egy software cég sem szívesen vállalna fel pert adatvesztés miatt.
Így vagy megcsinálod otthon felvállalva hibátlan eszközre tervezett logikai sérülésre kifejlesztett program használatával, vagy leadod adatmentéses cégnek. Más esélyek, más árazások. Minden esetben az adat értéke, és a pénztárca határozza meg mi lesz.
Ami viszont fontos, hogy a kezdés előtt kell felmérni az adatok értékét! Olyan nincs, hogy nekiugrok mert "jó ha megvan", de ha nem sikerült odaadom havernak mert "fontos a cucc", és miután ő sem boldogult, elviszem adatmentéses céghez, mert "minden pénzt megér"! Akkor ez az elején is annyit ért! És akkor irány a profi, mert ha kopik, a sok próbálkozás tutira nem javít rajta, így hiába ér meg bármit, már nincs sokszor miről menteni.
Nem lebeszélni akarlak, csak szeretném ha végiggondolva jó döntést tudnál hozni! Ár/érték függő az egész.
-
liksoft
nagyúr
válasz cyber86 #8729 üzenetére
Szia!
Két oka lehet a hibának. Vagy érintkezési gond, vagy (inkább) a felület kezd elfogyni. Ez parkoló pályás típus, így a fejek álláskor a lemezen vannak. Ebben az esetben versenyfutás lesz az idővel! Gyors scan kell, lehetőleg logikai (amikor az adminisztrációt használja a program, nem a teljes felületet - rövidebb iső), és a legfontosabbtól indulva a nélkülözhető felé kell haladni a mentéssel.
Ezért nem véletlen, hogy adatmentéses laborban ilyenkor a lehető legkisebb olvasási idővel (ne szüttyögjön 1-1- szektorral, mert közben kopik) készítenek fizikai másolatot (minden mentésnél jó, ha van 2-3 ugyanolyan vagy nagyobb kapacitású üres drive), és utána erről készül a logikai mentés. Ilyenkor is a jól olvasható terület elsőséget élvez a rosszal szemben. Vagyis, mielőtt meghal, a legtöbbet sikerüljön a felületből átmásolni. Így lesz esély a legtöbb adatra. Ilyenkor már az égieken múlik csak, hogy az átmásolt a fontosat, vagy a kukát tartalmazza.
Nincs lehetőséged újraindítgatásokra, a lehető leggyorsabban kell eredményt elérned.
-
cyber86
őstag
válasz King Unique #8728 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz cyber86 #8727 üzenetére
Ki lehet választani a programban, hogy mely fájlokat, mappákat stb. akarod lementeni. A célmeghajtónak pedig nem kell üresnek lennie, mert nem formázza újra, hanem csak a meghajtó gyökerébe egy külön mappába pakolja be a mentésnél kiválasztott tartalmat. De az nyilván fontos, hogy legyen rajta elegendő tárhely a mentéshez.
Az pedig nem meglepő, ha egy szektorhibás lemeznél akadozik egyes programok megnyitása, vagy akár az OS működése. Sőt, akár még ki is fagyhatnak tőle. A meghajtó állapotáról pontos képet nem mutattál, de az 50%-os kondíció nem túl kecsegtető. Szóval jó, ha egyáltalán végigmegy hiba nélkül a szkennelés és a mentés...
[ Szerkesztve ]
-
cyber86
őstag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy van egy maxell külső tápos 2 TB-os külső hdd amit nem akar betölteni a gép. Szétszedtem és rákötöttem a benne levő samsung hdd-t a gépre de kb 5 perc kellett mire betöltött a gép. hds szerint 50%-os a kondíciója és most elkezdtem easeus-el scannelni a hdd-t és az volna a kérdésem, hogy az adatokat csak ami nagyon fontos azt le tudom menteni az 1 tb-os hddmre vagy üresnek kéne lennie ahhoz? Jelenleg itt tart a program.
szerk:Mi okozza amúgy azt, hogy ilyen lassan reagálnak a programok amik használatba akarják venni a 2 tb-os hddt, hogy még a win is ilyen lassan tölt be?
[ Szerkesztve ]
-
Biriboyka
senior tag
Sziasztok!
Segítsetek, mert ilyennel még nem találkoztam.
Adva van egy könyvtár amiben van egy alkönyvtár. Amikor megnyitom, teljesen üres, de amikor rámegyek egy UNERASER programmal, ott vannak a fájlok.
Ez abból indult ki, hogy ez a könyvtár egy külső vinyón van. Laptopon néztem a könyvtárban lévő filmeket, amikor lecsatlakoztattam, de nem úgy ahogyan kell. Érdekes, hogy most csak a könyvtár szállt el, a partíció megmaradt.
A vicc az, hogy ha a könyvtárra rákattintok, hogy játsza le a médialejátszó, elkezdi sorban lejátszani a fájlokat.
Mivel és hogyan lehetne orvosolni?Ha a rendőrt ellenségednek, nem kívánatos személynek tekinted gondolj arra, hogy ő az egyetlen olyan személy aki ismeretlenül is az életét áldozzná érted! by pass
-
Doky586
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #8722 üzenetére
Titkosítva volt (Bitlocker, TrueCrypt?). Elfelejtetted a jelszót. Ennyi, ezzel már elvesztetted az adataidat.
-
liksoft
nagyúr
válasz Ra's al Ghul #8722 üzenetére
Szia!
A leírtakat ha szó szerint veszem, akkor nincs esélye a mentésnek.
A - Majd a HDD meg lett "formázva" egy data eraser programmal - arra utal, hogy az egész felület felül lett írva. Innen viszont nincs visszaút. Onnan is lehet rá következtetni, hogy a "sima" format egy perc alatt kész, míg a törléses a drive méretétől függően 15 perc és több óra (160GB - 2-4TB). Így ennek az időnek ismeretében Te is el tudod dönteni, van-e egyáltalán felület szinten elvi esélye.
A másik gond, hogy felül lett írva egy rendszerrel, és annak adminisztrációjával, ami a titkosított előző adminisztrációt felülírta. Ilyenkor még titkosítás nélküli drive esetében is csak töredékek menthetőek.
A titkosítás feloldásához pontosan tudni kell a titkosítást (program és verzió), és a visszaállítási jelszót! Ez legtöbbször nem egyezik meg a normál jelszóval!
A fentiek alapján esélytelennek érzem. Persze remény mindig van.
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Egy korábban titkosított (jelszóval védve) HDD -ről adatok vissza mentésére van lehetőség?
A lényeg annyi, hogy az adott HDD korábban használatban volt majd backup drive -nak félre lett rakva... az idő elteltével feledésbe merült. Majd a HDD meg lett "formázva" egy data eraser programmal (ezt gondolom valami CCleaner, DBAN, stb.) - nem tudom ezt nem én csináltam. Azóta a HDD használatban rendszer meghajtóként immár titkosítás nélkül.A helyzet az, hogy ilyen szinten nem értek az adatok vissza állításához. Arra lennék kíváncsi, hogy ilyen esetben van-e lehetőség az adatokat vissza menteni vagy azok az adatok már elvesztek? Természetesen backup nem volt az adatokról hiszen ez volt a backup. Azt megjegyzem, hogy a HDD fizikailag sértetlen?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
Satrafuckar
tag
válasz Saltwater #8720 üzenetére
szia!
köszi a gyors választ!
ha viszont mindez jó, akkor miért nem ismeri fel semmi? (próbáltam másik gépben is közben)
mi az ami mégis rossz?bad sectorok lévén nem a kritikus dolgok voltak rajta, de nyilván jobb lenne ha meglenne. (ujratermeléshez szükséges effort vs adatmentésbe teendő effort)
üdv
-
Saltwater
aktív tag
válasz Satrafuckar #8719 üzenetére
Szia!
Megnyugodhatsz, az elektronika szerintem jó. A fejek is jók, maximum gyenge valamelyik.
A hibás szektorok miatt további hibás szektorokat keresve nem tudja kiszolgálni az olvasási kérelmeket, majd amikor úgy érzi hogy újra kell kalibrálnia, dob egy "reset"-et (ekkor kattan egyet) és kezdi elölről.
Adatot még jó esélyekkel lehet menteni ról, de sajnos nem házi körülmények között. Ha nincs rajta semmi fontos, irány a hardverapró, 2-3 ezer forintért lesz rá vevőd.https://hdd-adatmentes.hu
-
Satrafuckar
tag
hali!
2,5" 500GB WD Blue (WD5000LPVX-22V0TT0) ma egyik pillanatról a másikra meghalt, értsd: win nem látja, bios sem ismeri fel, usd-s házban sem ismerődik fel, de bekapcsolásnál felpörög, első hallásra normálisan zúg, néha viszont kattan egy nagyobbat.
előélete: régóta van a lemezen pár hibás sector (vsz mechanikai behatás következtében), de ezt figyelemmel kísértem (hd sentinel), a számuk nem nőtt. reggel még minden ok volt, du arra jövök vissza h win kiirja: "a meghajtóban lévő lemez nincs formázva .. ". és a helyzet a fenti.
+info: ha mégis ugy próbálok bootolni, h bent a lemez a rendszerben, akkor mind a boot, mind a kikapcsolás nagyon sokáig tart (normál + fél-1 perc), annak ellenére hogy semmi nem ismeri fel.Lehetséges hogy csak elektronika hiba? mi okozhatja hogy egyáltalán nem látja semmi? a bad sectorok, ill a lemez hibája tönkre tudja tenni az elektronikát?
Köszönöm!
-
liksoft
nagyúr
válasz Panthera #8716 üzenetére
Szervusz!
Adatmentéses módszerekkel elképzelhető, de 99%, hogy otthoniakkal nem. Ilyenkor már csak a flash tároló direkt olvasása szokott segíteni, ha egyáltalán olvasható, és nem az halt meg. Persze utána még meg kell küzdeni az eszköz belső titkosításával is a legtöbb esetben.
Használni? Azt ami már egyszer "csuklott" életében? Jobb az orosz rulettnél!
-
Panthera
őstag
Üdv!
Ha egy eszköz (pendrive-ról van szó), Windows és Linux (+grafikus felületű Gparted) alatt sem látszik (még "unallocated" formában sem), lehet valamit kezdeni vele? Adatot akarnak menteni róla, de szerintem az újra használhatóvá tétel is kérdéses.
Köszönöm előre is.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Fontossági sorrendben KELL menteni, ugyanis ahogy érzed, meg fog halni. Míg él, a legfontosabbal kezdve kell a mentést végezni, és ha megakad, GYORSAN ugrani a következőre. Vagyis olyan másolóprogram kell, amelyik nem tököl, és a hibát is elviseli. (Adatmentőknek van, de free változatban nem ismerek. Hátha másnak lesz ötlete.)
-
n@p@lm
őstag
Sziasztok!
Átirányítást kaptam hogy próbálkozzak itt, szóval tudnátok véleményt mondani?
Köszönöm!
[link] -
emre
veterán
válasz King Unique #8711 üzenetére
Eddig galád módon ellenáll, de majd holnap kifaggatom a gazdáját.
Mondjuk én már azt sem értem hogyan és miért került rá GPT rendszer, és kizártnak tartom, hogy egy ekkora mikro sd ne fat32-re legyen formázva. A titkosításra még rákérdezek, de meglepne ha használnának bármi ilyesmit.
Köszönöm a segítséget![ Szerkesztve ]
"Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
King Unique
titán
Ha olyan fájlrendszer van rajta, amit nem támogat az adatmentő program, akkor persze hogy nem talál semmit. A másik topikban ajánlottak rendszerint windowsos fájlrendszereket (FAT16/32, exFAT, NTFS) támogatnak, de pl. a MiniTool kezeli a HFS+, illetve a GDB Simple a linuxos Ext2/3/4 fájlrendszereket is.
Egyébként a MiniTool particionáló program a windowsos és a linuxos fájlrendszereket felismeri és odaírja azoknak pontos típusát is. Ahogyan RAW kötet esetén = unformatted, nem lefoglalt területnél pedig = unallocated lesz a megnevezés. Az "Other" rendszerint a nem támogatott fájlrendszereknél (pl. JFS, XFS, HFS+), illetve pl. a BitLocker és VeraCrypt által titkosított és nem feloldott partícióknál van. Legalábbis normál esetben így van.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Üdv!
Kaptam egyik kollégámtól egy SD kártyát amiről vissza kellene hozni az adatokat (egy csomó családi fotó). Én sem nagyon értek hozzá, de a tulaj totál nincs képben ezekkel. Windows nem látja, hogyan fussak neki?
Az SD tartalmát Partition wizard-al átmásoltam egy pendrive-ra. De eddig az Easus, Recuva és a GDTB fat és ntfs sem verzió is elhasalt mert nem talált fájlrendszert rajta.
Nem tudom hogy telefonban vagy fényképezőgépben volt-e, s azt sem milyen fájlrendszer volt rajta eretetileg."Ha minden csődöt mond csak a tényeket tudomásul venni képtelen fafejűség menthet meg bennünket."
-
whited
addikt
üdv mindenki !
van egy dell laptopom, amiről töröltem pár fájlt és azt a lomtárból is kidobtam, de szerettem volna visszahozni őket, ami sajna nem sikerült és elszállt a rendszerem is.
a hdd-t kiszedtem és mint külső hdd már látom, de nem tudom a fájlt hogyan hozzam vissza.
milyen, akár fizetős program van amivel vissza tudnám hozni ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Cyberberci2
újonc
Sziasztok!
Keresek HGST HTS541010A9E680-hoz donort (5K1000-1000)[TS5SAF100]
Sajna sürgős a dolog.
Üdv
Cyberberci -
liksoft
nagyúr
válasz King Unique #8701 üzenetére
Soha nem tudtam megjegyezni ezeket a "fantázianeveket". Sajnos irgalmatlanul pocsék a memóriám, így ami folyamattal van összefüggésben azonnal bennem marad, de a lexikális adatok..... Köszi!
-
Saltwater
aktív tag
-
ArthurShelby
addikt
válasz liksoft #8675 üzenetére
Elkezdtem megcsinálni a mentést.
A jó (tehát nem a mentendő) merevlemezzel kezdtem, hogy az adatokat ne vágjam haza (ha bénázok, amire viszonylag nagy az esély).
Summa summarum hazavágtam egy jó vinyót. Egyszerűen a mágnest kivenni/visszatenni szépen lehetetlen célszerszám nélkül (olyan erős a mágnes, itt az erőlködésben véletlen hozzá is értem a tányérhoz, és rajtahagytam az ujjlenyomatom), illetve a fejet le/fel tenni a lemezre sem egyszerű célszerszám (kis műanyag) nélkül.
Most a vinyó kattog (ütögeti a fejet), majd leáll az egész (nyilván a fw fölismeri, hogy gáz van, és inkább nem pörgeti a lemezeket tovább).Mivel már ennél rosszabb nem lehet, legalább további tapasztalatokat szereznék. Lehet még ezen valamit javítani, működés képessé tenni?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
King Unique
titán
válasz liksoft #8700 üzenetére
A Samsung márkanévvel futó 1 TB-os modellben az integrált USB-s Spinpoint M8U sorozat merevlemeze van / volt. Az újak viszont már Maxtor márkanév alatt futnak és pl. az 1-2 TB-os modellekben a Mobile HDD sorozat merevlemezei vannak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- SEAGATE Game Drive M.2 SSD for PS5 1TB, M.2
- 256GB mSATA SSD-ingyen posta másnapra
- WD Black SN770 2TB M.2 Gen4 NVMe SSD - 5150MB/s olvasási sebesség, magyar garanciával! -
- Kingston NV2 250Gb PCIe 4.0 NVMe SSD (100/100)
- Seagate 500GB notebook 2.5" merevlemezek, keveset futottak 1-43nap, 14db ST500LM021, 1db ST500LT012
- Seagate 4tb 100/100 266nap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest