Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vndlczndr

tag

válasz NEMO1968 #29103 üzenetére

Remek tipp volt, köszönöm! Kicsit továbbgondolva meg is van a probléma valószínű oka:
    A két új stickkel rossz volt. Egy új stickkel szintén rossz. A régivel jó. No de ekkor jutott eszembe, hogy a most vett RAM-jaim 1600 MHz-esek, míg a régi 1333-as. Így ha belerakok egy újat a régi mellé, akkor már remekül működik a dolog, tehát (valószínűleg) a baj az lesz, hogy ez a szerencsétlen ipari hulladék 1600-on akarja használni a RAM-jaimat, csak éppen nem boldogul vele rendesen, így a videovezérlő döglődik.
    A kérdés így eképp módosul: Hogy a fenébe tudom levenni 1333-ra az új RAM-jaim VAGY hogy tudom rávenni ezt a szilíciumkupacot, hogy menjen 1600-on is rendesen? A BIOS természetesen egy szőkenő-kompatibilisre butított ganyé, a boot sorrend meg pár apróság állítása ki is meríti a teljes kapacitását.
    Ja, közben ránéztem, dual channel így is van (kellett nekem dupla RAM-ot vennem) így akár vissza is küldhetem a másik sticket a boltba 8 napon belül (ami viszont elfogyóban van), de a preferált megoldás a két azonos RAM működésre bírása.
    Ja, azóta (még a cserélgetés előtt) volt egy BIOS frissítés, ami úgy elsz@rta a Windowsom, hogy rakhattam újra, de a hiba megmaradt utána is. (mármint még mindig a cserélgetés előtt)
    G.

Új hozzászólás Aktív témák