Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- ldave: New Game Blitz - 2026
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
axel_foley
tag
helo,
remelem tud valaki segiteni.
az a helyzet, hogy egy Formon valtoztatnom kellett egy par dolgot (mezok elrejtese, megjelenitese stb.) de ha ki akarom probalni a modositott formot, akkor mindig bezarodik az access (nem mondja mi a hiba, csak Debug vagy Close, de mindketto bezarja) ha viszont visszamasolom a regi forraskodot, elmentem, be az uj, akkor mukodik az uj is, egeszen addig, amig be nem csukom a programot, utana megint fagyas.
valakinek valami otlete?? -
lordring
aktív tag
Helló! A következőt szeretném megoldani Access-ben.
van egy táblám, a következő mezőkkel
cikkszám darabszám ár sorösszeg beszállítókód
A táblában van kb 10.000 sor, ez 8 beszállító között oszlik meg, akiket számok jelölnek 1-8.
Szeretnék kapni egy olyan listát, hogy melyik beszállítóhoz összesen mennyi a sorösszeg.
-
vcsabesz
tag
Sziasztok!
Van egy access-es kérdésem. Van egy listbox, amiben az érték egy combobox alapján frissül. Tehát miután kiválasztottam egy értéket a comboboxban, megjelenik az ehhez tartozó érték a listbox-ban.
A kérdés az lenne, hogy miként lehetne megoldani azt, hogy miután a listbox megkapta a focust, automatikusan kerüljön kiválasztásra az az egy érték, ami a listbox-ban van.
Köszi előre is!!! -
Fehér Mancs
tag
Sziasztok,
Az access-be meg lehet valahogy oldani, hogy két különböző tengelyre vetítse az értékeket (pl: havi megbontásban kell a darabszám és valamilyen Ft összeg is, ekkor a darabszám nem is látszódik, relatíve olyan kicsi a Ft értékhez képest). Az xls-ben van erre lehetőség; a Chart-oknál a Custom Types-ban a ''Line - Column on 2 Axis'' pont erre képes.
Köszi! -
stargazer
senior tag
na most rájöttem hogy itt access-ben van olyan hogy táblalétrehozó lekérdezés. ez mind szép és jó, létre is hozza, csakhogy ahányszor ezt lefuttatom, mindannyiszor felülírja a régit. ugyhogy ha rá is jönnék hogyan tudom ezt ugy összehozni hogy legyenek még ott mellette mezők ahova plusz infokat be tudok biggyeszteni, akkor se lennék előrébb. a hozzáfűző lekérdezéssel meg az a gond, hogy mindig mindent ujra beletosz, tehát ahányszor futtatom, annyiszor benne lesznek a lekérdezés előttiek is. a frissítő lekérdezés meg nem jön össze ugyhogy nem tudom akkor mi történne. ugye nem úgy kell hogy létrehozok, összehasonlítok a régivel, majd a különbözetet hozzáfűzöm...?
-
stargazer
senior tag
hi!
van egy tábla ahol az egyedi projektek vannak. meg van a tábla ahol a munkák fajtái vannak. de maga a munka (nevezzük almaszedésnek) lehet hogy egy márciusi projektnél ugyanaz mint egy májusinál. mivel a munkák táblában csak annyi van hogy almaszedés (meg mindenféle hozzá tartozó alkategória), ezért lekérdezés eredménye hogy melyik hónapban melyik munkák voltak. hogyan fogom letárolni hogy külön a márciusi, meg külön a májusi almaszedést kik csinálták? -
vcsabesz
tag
Sziasztok!
Azt hogy tudnám megoldani, hogy a legördülő menüben lévő rekordot automatikusan kiválassza az access, tehát ne kelljen rákattintanom.
combo20.dropdown
Eddig megvagyok.
Ebben a legördülő menüben mindíg csak egy rekord található.
Köszi! -
Josh
tag
Van egy hatalmas problémám...
Megcsináltam az adattáblákat, de semmiféle lekérdezést nem tudok csinálni, pedig jól adom meg a feltételeket, és léteznek olyan adatsorok, amik megfelelnek a feltételnek, de mégsem írja ki a találatokat.
Tudna valaki segíteni?
-
ssrobi
csendes tag
SZia!
''(én anno a dokumentum elérési útját tároltam el az adatbázisban, és modulból hívtam meg a doksit)''
Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy ezt hogyan is kell?
Illetve accest esetleg rá lehet valahogy venni hogy scanneljen?
Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, nagyon kezdő vagyok!
Köszi!
-
ssrobi
csendes tag
Sziasztok!
Egy lehet nagyon hülye kérdésem lenne. Van egy acces adatbázisom tele adatokkal, lekérdezésekkel ..úgy csinálták
. Van rá mód, hogy ezt az adatbázist mások is elérjék (esetleg módosíhassák bővíthessék) neten keresztül, felteszem táhelyre én hozok létre valamit hozzá nem tudom milyen megoldás létezhet!?
Persze ha van rá mód akkor kérdésem lenne az is hogy hogyan
)
Előre is köszi!
Üdv

-
>Borisz<
tag
Van egy érdekes dolog az egyik adatbázissal, mégpedig nem lehet Menteni, a kis lemez, vagy a Save opció nem aktív. A mentés csak úgy lehet megoldani, hogy egy backup-ot készítek az adatbázísról

Találkozott valaki ily furcsasággal?
-
[HUN]Zolee
őstag
ha az a hiba elhárítva, a jelentés macroba volt egy sor , mi hát elég amatőr hiba , de a hibakezelő rutin miatt nemírta ki hogy azzal van a baj.
Most meg kiderűlt hogy valami gány van a egész lekérdezéssel. örülök.
csütörtökön lekell adnom nagydogának
-
>Borisz<
tag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
mármint úgy érted, hogy a makróból veszed ki az űrlapra vonatkozó részt? mert én arra gondoltam
-
>Borisz<
tag
-
>Borisz<
tag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
Próbáltad már kivenni a makróból az űrlapra vonatkozó részt, és úgy megpróbálni, hogy müködik-e?
-
[HUN]Zolee
őstag
Miért lehet az hogy egy jelentés amikor bezárni akarom x-el akkor kiírja hogy :
''Ez a művelet nem hajtható végre, amíg egy űrlap- vagy jelentés esemény feldolgozása tart''
A kilépésra van íra annyi makro hogy zárja be a jelentést és egy űrlapot pedíg tegyen láthatóvá (elötte lerejtettem).
Akkor is kiírja hogyha csak a jelentés van nyitva, semmilyen űrlap.
A jelentés egy feltételes lekérdezést adatait használ forrásként.
Ötlet? -
>Borisz<
tag
megoldva

ha erdekel vkit mi a gond ilyenkor.
A táblák linkelve voltak egy hátsó,
más helyen lévő adatbázisból
csá -
>Borisz<
tag
Sziasztok,
tud valaki olyan progi, amely segitsegevel egy .mdb Access adatbazis tablaihoz hozza lehetne ferni, vagy kinyerni oket? Most inditaskor 1 kezdo urlappal indul, es minden funkcio letiltva, azaz meg sem jelenik.
Elore is
-
[HUN]Zolee
őstag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
megoldva
-
[HUN]Zolee
őstag
üdv.
Az lenne a gondom hogy szeretnék egy ilyen frissítő lekérdezést csinálni :
Update eladas Set sorszam=(Select Max(sorszam) As Max From eladas)+1, Where uj_eladas=True
De ha elindítom akkor azt köpi vissza hogy sorry ehez frissítő lekérezést hazsnálj :S
Miért nem tetszik neki így?
-
sonar
addikt
sziasztok
még nem foglalkoztam accessel sosem, ezért lehet,hogy láma a kérdés.
Itt a megtervezett adatbázisból + a hozzáirt kódból lehet exe-t forditani? -
kymco
veterán
Elakadtam én is

Régebben (kb 1 éve) írtam egy acces progit, melyben tipikusan egy főűrlap adatbázisán lépkedve a segéd űrlapon a csatolás miatt szintén változnak az adatok... Ez rendben is van. De anno meg tudtam csinálni, hogyha a főűrlapon új rekordot vittem be, akkor a csatolt főűrlapi mező kitöltése után a segédűrlap azonnal frissült. Most ez nem megy.... ha a főűrlap mezőit kitöltöm a segédűrlapon semmi sem változik, csak akkor, ha frissítek a rekordok menüben...
Ez ment korábban automatikusan...
Mit felejtettem el? -
[HUN]Zolee
őstag
Elakatdtam kicsit.
Van egy lekérdezésem amibe 3 táblából szűri az adatokat.
Csinálnom kéne egy olyat hogy egy űrlapona combobox-ban lévő elemet kiválasztva kilistázza a lekérdezésben lévő adatokat.
Eddíg azt próbáltam hogy felszórtam a űrlapra az adott lekérdezés összes elemét beviteli mezővel, és mellé egy combobox-ot, és a combobox kiviteli részét a lekérdezés egyik mezőjéhez csatoltam, de így mint várható volt azt írja hogy nem módosítható mező ( mivel egyik táblám elsődleges kulcsa)
Sehogy se tudom elérni hogy a combobox-al léptetni tudjam a rekordok közt, és ne felülírja az aktuálisat.
Valaki ötlet? -
Gh0sT
addikt
Kérdés: hogyan lehet egy grid elemeinek a számát megjeleníteni egy labelben?
-
Gh0sT
addikt
Pffff, letöltöttem, megnéztem:
Van van 5-6 adatbázis, tele táblákkal amik között nincs kapcsolat. Rohadtul nem értem, de szerintem a VB felület alól töltődnek bizonyos mezők, de hogy melyek, arra nem sikerült rájönnöm. Az általad írt táblákat meg sem találtam, ellenben van 2 beteg tábla, de nem tudom, hogy ezeket tölti-e a rendszer.
-
-
rzoli
senior tag
up?
-
rzoli
senior tag
sziasztok!
Megint Access problémám van.
A feladat a következő: adott egy betegnyilvántartó rendszer, ahol az esethez 5 dignózist lehet, (legalább 1-et kötelező) rögzíteni. Erre van 5 dignózis mező diag1, diag2, stb. (A diagnózisok egy másik táblában vannak.)
A kérdés: készítsen Ms Acces segítségével olyan jelentést, amely összesíti az alkalmazott diagnózis kódokat. (az alkalmazott kódok hányszor fordultak elő.)
Ilyennel még soha nem találkoztam, van-e valakinek ötlete?
üdv
Z -
lordring
aktív tag
-
lordring
aktív tag
Sziasztok!
Követlezőben kellene segítség: van egy táblám, benne a következő típusú rekordok:
Cikkszám Mennyiség
000011 5
000011 2
000011 1
000012 2
000014 8
000014 2
Össze szeretném számoltatni, hogy az egyes cikkszámokhoz hány db tartozik, pl. itt a 000011-hez ugye 5+2+1=8. Viszont előre nem tudható melyik cikkszám hányszor szerepel a táblában. Tudna vki segí
teni? -
-
old gray
addikt
hi! a segítségeteket szeretném kérni!
adott:
1 termékek tábla, induló készlet, aktuális készlettel
1 vásárlás tábla, termék és eladott mennyiség
A vásárlás táblában 1 adott termékből több eladás is van de frissítő lekérdezés használatával csak az adott termék utolsónak beírt mennyiségét vonja le az indulókészletből.
Úgy szeretném az aktuális készletet megkapni, hogy adott termékből összesítse az eladott mennyiséget és ezt levonva a induló készletből megkapjuk az aktuális készletet.
Próbáltam a szum fv.-t de a következő hibaüzenetet kaptam:
Egy olyan lekérdezést próbált végrehajtani, amely nem tartalmazza a megadott kifejezést [Termékek]![Induló készlet]-Sum([Vásárlás]![Mennyiség]) egy összesítő függvény részeként
kössz

-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Volna 1 bajom.
1. Hogyan lehet megoldani, hogy ha egy mezőben több név szerepel, (pl: filmben színészek) akkor ki tudjam szűrni azokat a rekordokat, amelyiknek adott mezőjében az adott név benne van. Most csak akkor gyűjti ki, ha az adott név az első.
Köszi a segítséget! -
rebel56
tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy programot csinálni, ami különféle határidőket tárol. Az elindításnál jelzi (mindegy hogy, villogás, hang) ha egy határidő X napon belül van.
Ez Access-ben megoldható? (A jelzés lenne a lényeg, a többi simán.) -
djtopa
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül hogy hogyan lehet adatbázis jelszót feltörni?Amikor lépek be akkor kéri a jelszót.
Fontos lenne.
Köszönöm -
gepesz13
tag
Köszi!
Megoldódott. Tudom, hogy azz access meg tudja nyitni az excel táblát, de
nekem ''DLL loading error'' hibaüzenettel folyton leállt.
A windows újratelepítése óta megnyitja. -
Frenky89
addikt
Csoportszinteket hogy lehet rendezés nélkül létrehozni?
-
Frenky89
addikt
Hali!
Szeretném megkérdezni, hogyha olyan kombi panelt hozok létre amibe nem csak egy mező elemeit teszem be hanem monjuk háromét, akkor hogy tudom megoldani azt, hogy ne csak az első mező értékét tárolja el a kiválasztott mezőben, hanem a többi éretéket is más-más mezőkben?
Kombipanel létrehozásánál két lehetőségem van:
1: mezőben tárolom az értékeket
2: a ''program'' megyjegyzi nekem későbbi használatra.
Szóval ez a második verzió, hogy is működik?
Thx! -
gepesz13
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy be lehet-e importálni az access-be egy excel táblát (4 oszlop; 300 sor). Nem szeretném begépelni.
Köszi: gepesz13 -
lordring
aktív tag
No, az lehet, hogy annyi mezőt hoz létre, ahány értéket a típus felvehet, pl. 40-t. A 40 mezőből minden kód mellett 37 üres. 3 pedig tartalmazza a kódra jellemző típusokat.
Már csak az üres mezőket kell eltüntetni.
Mondjuk úgy,hogy feltétel: nem is null.
Csak így nem fogadja el.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Köszönöm! Lefuttattam, most vizsgálom, hogy mit is csinált tulajdonképpen. Első ránézésre a rekordokban a kód mellett a 3 tulajdonsággal együtt kb. 18 mező van, és a 3 rájuk jellemző tulajdonság (típus) be van írva, a többi üres. Most nincs rá időm, de este próbálok rájönni mi a gond. Ha nem zavar elküldöm a táblát, kb. 1,5 mega.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Sziasztok!
Van egy egyszerű táblám, amiben csak 2 mező van: KÓD és Típus.
Minden cikknek le van tárolva a kódja és a típusa. A gond az,hogy egy elemhez 3 fajta csoportosítási szempont tartozik, így minden elem háromszor szerepel a táblában, így:
Kód Típus
Zoli okos
Zoli ügyes
Zoli magas
Olyan táblát szeretnék belőle készíteni, ahol az egyes elemek csak egyszer szerepelnek, mellette a három típus.
Kód Típus
Zoli okos ügyes magas
Ez autószűrővel excelben elvileg megoldható, csak az a gond,hogy 6000 tétel van, az meg így kicsit időigényes lenne.
-
MUŁĐER
addikt
helló, lenne egy kis gondom az adatbázis házival:
Keressen egy minimum 3 szintű hierarchikus szerkezetet a saját szorgalmiként választott vagy kötelezően kijelölt alkalmazásában, és jelenítse meg a felhasználó számára egymásba ágyazott altáblák rendszerével!
ez lenne a feladat, de nem tudom hogy kell altáblákat csinálni, tudom hogy egyszerű, de nem ugrik be.... -
jeges
senior tag
ez esetben javallanék egy beviteli mezőt a termékkódnak, ami szabadon kitölthető, plusz egy legördülő vagy lista elemet, ami az előző beviteli mező alapján mutatja (source tulajdonságon keresztül valamilyen sql alapján) a termék nevét. utóbbi frissíthető az előző módosítására vagy külön gombra vagy akármilyen eseményre. letárolni a termékkódon kívül nem javallott semmit a termelés táblába.
pl rögzítés közben a termékkód kitöltésekor akár bármilyen módosításra (on modify - ez jelenthet egy lenyomott billentyűt, egy backspace-t, stb.) vagy enterre (on enter) vagy a mező elhagyására (on leave) vagy külön gomb megnyomására a terméknév elem frissül és mutatja, mi a kiválasztott termék. a megfelelő esemény a felhasználói igényektől és az adatbázis méreteitől függ.
halkan jegyzem meg, hogy én pl. nem így csinálnám, hanem egy külön termék-kereső űrlappal, ami meghívható a termelés űrlapról (pl. egy külön gombbal). ezen egyetlen listaelem lene, esetleg egy beviteli mező a termékkódnak. az ezen űrlapon kiválasztott kódot megkaphatja a termelés űrlap kész kódként, és mutathatja a termék nevét, vagy akármit. -
lordring
aktív tag
-
jeges
senior tag
válasz
lordring
üzenetére
''Egy 256 rekordot tartalmazó táblából hogy adhat vissza 333.-t ez a lekérdezés?''
nem lehet, hogy a számla tábla egy rekordjához a cikkszám tábla több rekordja is tartozik? ezzel megmagyarázhatók lennének a ''többlet-sorok''. (tipikus ''hiba'' pl, ha egy számlához üres azonosítójú cikkszám van rögzítve (esetleg csak mentve), és a cikkszám táblában is léteznek defaultolt cikkszámok - üres ID-vel.) -
jeges
senior tag
Te most egy kereső űrlapot akarsz csinálni? esetleg rögzítés közben informálás gyanánt szeretnéd mutatni a felhasználónak a termék nevét? vagy a termék nevét fogod elmenteni az űrlap ''alatt'' lévő táblába? légyszi, kicsit bővebben a koncepcióról, mer' így b@romi hosszadalmas lesz a dolog.
-
lordring
aktív tag
Nem bírok ezzel az sql-lel zöld ágra vergődni. Egy 256 rekordot tartalmazó táblából hogy adhat vissza 333.-t ez a lekérdezés?

A számla minden rekordjára van szüksége mellétéve a Cikkszámok2 illeszkedő rekordjait.
SELECT Cikkszámok2.Cikkszám, számla.design, számla.grade, számla.price, számla.amount, számla.quantity FROM számla LEFT JOIN Cikkszámok2 ON ((számla.design = Cikkszámok2.Design) AND (számla.grade = Cikkszámok2.Grade)) -
jeges
senior tag
-
PazsitZ
addikt
Mitől van a következő jelenség: [link]
Ez egy most kreált Access file, bezárom, megnyitnám, de nem tudja?
se régit se olyat amit most csinálok. Márledurtam és ujraraktam az office-t de ugyanez. Wint nem akarok ujat tenni.
Az office-ban amúgy minden más tökéletesen müködik csak az Access nem
.
Találkozott valaki hasonlóval? -
donw3ga
őstag
Sziasztok,
Van egy ''termék'' táblám amiben tárolom a termékkódokat és termékneveket.
Van egy másik táblám ''termelés'' nevezetű, amit naponta töltök fel adatokkal, hogy tudom azt megoldani ebben a táblában, ha a termékszám mezőbe beírok egy termékszámot, egy másik mezőben - a ''terméknév'' nevűben - automatikusan megjelenjen a neve.
előre is köszi
-
jeges
senior tag
válasz
lordring
üzenetére
az általános szintaktika szerint nem csak tábla, hanem mező, és általában objektumok (űrlap, vezérlőelem, stb.) neveit lehet [] közé rakni, de nem mindig kötelező. ha jól emlékszem, bizonyos esetekben csak így lehet használni (pl. űrlap vagy vezérlőelem source tulajdonságában mintha csak így lehetne). bizonyos karaktereket tartalmazó objektumokra is célszerű így hivatkozni.
-
lordring
aktív tag
Valaki találjon már ebben egy szintaktikai hibát, mert nekem nem megy (Syntax error in string in query expression):
SELECT Promotion.[order no#], cikkszám.Field1, Promotion.[designation], Promotion.Grade, Cikkszám.Field2, Cikkszám.F3, Promotion.q'ty,Promotion.[total]
FROM Promotion LEFT JOIN cikkszám ON ((Promotion.[designation]=cikkszám.Field2) AND ((Promotion.Grade=cikkszám.Field3) Or (isnull(promotion.Grade) And isnull(cikkszám.Field3))));
-
Sunzi
aktív tag
válasz
lordring
üzenetére
Nem probaltam ki, de, a JOIN ON reszebe nem szoktunk elagazast rakni. Az Or utani reszt WHERE feltetelkent kene megadni, de, az inner join miatt csak a 2006... tabla grade=null rekordjai lesznek láthatóak.
Illetve, ha mindket tabla null sorai is erdekelnek, akkor JOIN helyett az osszes feltetel mehet WHERE-be:
SELECT ... FROM a,b WHERE a.x=b.y and... or (a.e is null and b.f is null)
Mod: ja, az isnull() fv pedig true/false erteket ad vissza, tehat mar az eredeti sql string-be is isnull(a.e)=true and isnull(a.f)=true lehetne csak jo, de, javallottabb, ha lehet az IS NULL-t hasznalni.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
No, ebben vajon mi a missing expression?

SELECT [20060908006].carton, Cikkszám.Field1, [20060908006].név, [20060908006].grade, [20060908006].menny, [20060908006].ár, [20060908006].összár
FROM 20060908006 LEFT JOIN Cikkszám ON (([20060908006].grade = Cikkszám.Field3) AND ([20060908006].név = Cikkszám.Field2) Or isnull(20060908006.grade) And isnull(cikkszám.Field3));
-
-
lordring
aktív tag
Jó estét! Most a következővel akadtam el:
egy adott oszlopban különböző értékek vannak. A mező neve cikk_itj. van vagy 1500 rekord, amiben a mező értéke 5-10 különböző érték, különböző számú előfordulással. Szeretném kigyűjteni, hogy milyen értékeket vesz fel a mező és melyiket hányszor. 
-
lordring
aktív tag
Hogyan lehet egy tábla rekordjaiból kiszűrni azokat, amelyekben egy adott mező értéke egyezik? Ez elég alap dolog, de nem bírok rájönni autodidakta Access tudásommal.

-
Hogyan tudok olyan gombot tenni egy formra, ami mondjuk az adott formon megjelenített adatokat sorba rendezi? Lényeg, hogy nem használható a toolbar sorbarendezője.
-
jeges
senior tag
1. ha tudod, melyik táblára épül az adott űrlap, úgy a tábla megfelelő mezőjének hosszát köllene fejlebb venni 10 karakterre, és ha kötelező format van akár az eredeti mezőn, akár a beviteli mezőn, azt is lehet, h módosítani köll.
2. igen lehet. mivel ilyennel nem dolgoztam, nem tudom, hogyan (én anno a dokumentum elérési útját tároltam el az adatbázisban, és modulból hívtam meg a doksit), de az bizonyos, hogy különböző access verziókban más lehet a módja, ill. a funkció elérhetősége. -
Vérboci
addikt
Szép napot!
Volna két kérdésem.
Van nekem egy szép kis datbázisom, Ghost fórumtársnak hála. Hogyan tudom megoldani benne, hogy egy adott beviteli mezőe ne csak 7 karaktert, hanem 10-et is be lehessen írni? Ezt hol állíthatom be?
A másik dolog: lehet-e egy beviteli mezőbe hiperhivatkozást megadni. Magyarul lehet-e olyat, hogy egy termék datainak megadása mellett megadom a bizonylat beszkennelt példányának elérési útját, melyre kattintva az megnyílik. (mint pl. az excelben a hiperhivatkozások).
Előre is köszi a segedelmet. -
lordring
aktív tag

Megvan! Amikor az SQL-ben a a lekérdezést próbáltam , az is null kifejezés végén ott maradt az ='''' .
Kivettem és így már működik.
Köszi!
[Szerkesztve] -
jeges
senior tag
válasz
lordring
üzenetére
az a helyzet, hogy magam sem értem, miért, de a két <null> mező esetében különböző feltételt köll megadni. sajna hiába küldöm át az én verziómat, mer' én már importáltam a táblákat excelből, nálad emiatt más jöhet ki.
én azt csináltam, hogy a két eredeti táblára külön-külön kipróbáltam, melyik a jó feltétel: isnull(), isempty() függvények vagy a mező='''' feltétel. neked is csak ezt tudom tanácsolni, főleg a cikkszám tábla esetében fontos, mer' a három feltétel, ill. függvény más-más eredményt ad. lehet, hogy az egyikkel kihozza az <üres> értékeket, a másikkal meg nem. ha megtalálod, melyik adja ki az üreseket, azt köll használni az eredeti lekérdezésben is.
nálam a fenti lekérdezés hozott jó eredményt (az OR után -> (trim(Promotion.Grade)='''' And isnull(cikkszám.F3)) ).
(szerk: ezt már a mai 2. mééledre írt válasznak szántam)
[Szerkesztve] -
jeges
senior tag
válasz
lordring
üzenetére
no akkor ezt próbáld:
SELECT Promotion.[Order No], cikkszám.F1, Promotion.[Designation-C/B], Promotion.Grade, Cikkszám.F2, Cikkszám.F3, Promotion.Quantity, Promotion.[Order Date], Promotion.[Handling No], Promotion.State
FROM Promotion LEFT JOIN cikkszám ON ((Promotion.[Designation-C/B]=cikkszám.F2) AND ((Promotion.Grade=cikkszám.F3) Or (trim(Promotion.Grade)='''' And isnull(cikkszám.F3))));
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

ne máááár 

)