Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Zsoca1991102: Kábel kereső / ér pár kereső
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- droidic: Safe Mode az agyban
Új hozzászólás Aktív témák
-
vgergo
aktív tag
Sziasztok
Az access-ben problémám van a kerekítéssel. Mégpedig
round(17.5,0)-ból 18-t csinál
round(18.5,0)-ból 18-t csinál mikor 19-nek kéne lennie
round(19.5,0)-ból 20-t csinálHogy tudom beállítani, hogy normálisan kerekítsen?
Előre is köszi a segítséget.
üdv.:vgergo
-
rep3at
őstag
Nem tudna valaki egy olyan letölthető adatbázist amiben egy könyvtár rendszere van modellezve? Űrlaposan kellene..
Előre is köszi!
Holnapra kellene megcsinálnom de egy kicsit megcsúsztam.
-
glutamin
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!
Nekem olyan gondom van, hogy már az olvasás műveletének idejére is zárolja az egyik felhasználó az adatbázist a többiek elöl.
Most olyasmiket nézegetek, hogy lehetséges-e olvasásra megnyitni (így egyszerre többen is meg tudnák nyitni olvasásra) az adott adatbázis fájlt. Mivel csak olvasni kellene őket, ezért akár ez is lehetne egy megoldás.
Illetve a kapcsolódási fajtákat nézegetem még, melyik milyen tulajdonsággal bír. DSN/DSN nélküli.
-
-
glutamin
őstag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Webes felületen keresztül, ASP kóddal érek el egy szerveren lévő access adatbázist (egy konkrét mdb fájlt). Ha egyszerre többen futtatnak lekérést az adatábzison, akkor hibaüzenetet kaphat egyik felhasználó, olyan hibaüzenettel, hogy a fájl (mdb) zárolva van.Erre valakinek valami ötlete van, hogy a kölcsönös kizárást hogyan lehetne megvalósítani. Az nem baj, ha várni kell, de a hibára futás nemigazán jó. Felhasználók megijednek tőle

-
Realradical
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ühüm, tehát két lépésből kell megoldani akkor. Ez annyira nem jó megoldás, de ha jól értem létezik sima view access alatt is akkor a gondjaim el is múltak.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
Realradical
üzenetére
Hali!
Az eredménytábla zavart meg, tehát neked egy fizikailag létező eredménytáblád van, és az a problémád, hogy nem tudsz egy lekérdezéssel több SQL parancsot kiadni, ezért nem tudod megvalósítani, hogy először kitöröld az eredménytáblát. Nos a legegyszerűbb megoldás az , hogy készítesz 2 lekérdezést, az egyik semmi mást nem csinál, mint törli az eredménytáblát, míg a másik meg elvégzi a szükséges INSERT-et. Ezután pedig készítesz egy makrót hozzá(makróval(nem VBA makróról van szó) lehet egymás után futtatni lekérdezést)
Itt a példában 2 lekérdezést látsz, az egyik egy Hozzáfűző lekérdezés, Hozzáadás néven illetve egy Törlő lekérdezést, Eredmény Törlés névvel. Ezután pedig készítettem egy makrót, ahogy a képen láthatod: [link]
Remélem, érthető.
Fire.
UI: Valóban létezik ún. Virtuális Tábla is, a CREATE VIEW SQL parancsra keress rá, ha érdekel.
-
Realradical
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
dupla
-
Realradical
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Igazából az eredmény jó, abból már nem szűrök.
Annyi, hogy ha újrafuttatom a queryt akkor az insert select eredménye az lesz, hogy hozzáappendeli a táblához a rekordokat.A célom az, hogy ez a tábla, mindig csak az utolsó select resultjait jelenítse meg. Mint egy view, vagy egy stored procedure eredmény. Ezért is gondolkodtam memóriatáblában, vagy egy delete-ben a az insert select előtt, csak nem tudom megoldani.
Huhh, remélem jól leírtam a lényeget.

-
válasz
Realradical
üzenetére
Hali!
Nem feltétlenül "hüleséget" kérdezel, csak nem biztos, hogy jól értem. Nekem az jön le, hogy SELECT-el lesz egy eredménytáblád, amiből akarsz törölni ezután.
Ha jól értem, akkor az lenne a kérdésem, hogy miért nem a SELECT-ben "szűröd/zárod" ki azokat a rekordokat, amikre nincs szükséged, vagy fordítva, miért nem egyből törlöd a kritériumoknak megfelelő rekordokat?Fire.
-
válasz
toth_janika
üzenetére
Hali!
SELECT Tábla1.mezo1, Tábla1.mezo2, Tábla1.mezo3, Tábla1.mezo4
FROM Tábla1
WHERE (
((Tábla1.mezo1)="" Or (Tábla1.mezo1) Is Null) OR
((Tábla1.mezo2)="" Or (Tábla1.mezo2) Is Null) OR
((Tábla1.mezo3)="" Or (Tábla1.mezo3) Is Null) OR
((Tábla1.mezo4)="" Or (Tábla1.mezo4) Is Null)
);Fire.
-
toth_janika
őstag
hello!
help me pls! adott egy táblázat, amikben vannak oszlopok és sorok! kellene nekem egy lekérdezés, ami azokat a sorokat adja ki, amik üresek!
tehát van 4 oszlop, és 4 sor. kell egy lekérdezés, ami azokot a sorokat adja ki, ahol van üres rész!
remélem nem voltam túl bonyolult!

-
Realradical
őstag
Hmm, ennyire nagy hülyeséget kérdeztem?
up!
-
Realradical
őstag
Sziasztok!
Accessben létezik olyan , hogy memóriatábla? Van egy selectem aminek a kimenetét tárolom egy táblában, de mindig újra szeretém a tábla tartalmát kreálni és nem szeretném megtartani a resultot.
Delete from tabla után ha beírom a selectet jól meghal a query, mert több parancsot nem tud kezelni úgy mint a t-sql (vagy csak én csinálom rosszul). Ezért gondoltam hátha van valamilyen memóriatábla, de nem találtam hasonlót.
Van valakinek ötlete?
-
Hali!
Magával az Access-el nem lehet.
Ez egy hiba a program/adatbázis készítőjétől(főnököd egy vadegér
), hisz az eredeti kódot mentette így el. Normál esetben az embernek meg van a módosítható változat is, mert utólag lehet változtatni a dolgokon és persze le lehet gyártani az accde fájlt is akárhányszor belőle.Ha van is ilyen szoftver, annak valamilyen decompiler-nek kellene hogy legyen, mert egy "gépi kódot" kellene visszafejteni forráskóddá. Ilyenről nem tudok, pontosabban régebben volt MDE->MDB decompiler...(az MDE-t váltotta fel az accde) [link]
Fire.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És visszacsinálni lehetséges ezt valahogy?
Gondolom nem, mert akkor mondtad volna...

-
Hali!
Hát ha ezt a képet hamarabb beraktad volna, meg az egysoros hibaleírást, akkor nem kellett volna felesleges köröket futni...
Amiről tudok, és 100%-ban ezt a jelenséget okozza(mert hogy ez NEM hiba), az az, hogy a project ún. accde fájlként van mentve, ilyenkor felejtős történet a kód megtekintése/módosítása.
Beszéljen helyettem inkább az Access súgó ezzel kapcsolatban, elég egyértelmű azt hiszem.
"Ha a Microsoft Office Access-adatbázis Visual Basic for Applications- (VBA-) kódot tartalmaz, akkor az adatbázis .accde fájlformátumban való mentésével rejtetté teheti a kódot. Az adatbázis .accde fájlként történő mentésekor az Access lefordítja a VBA-kódmodulokat, eltávolít minden szerkeszthető forráskódot, majd tömöríti a végső adatbázist. A VBA-kód által nyújtott funkciók megmaradnak, de a kód nem látható és nem szerkeszthető. Az adatbázis továbbra is a megszokott módon működik, tehát az adatok frissíthetők, a jelentések pedig futtathatók."
Más "okról" sajnos nincs tudomásom...
Fire.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Hali!
Új rendszer okozhatja, de elméletileg elég egyszerűen megoldható. Ellenőrizd ezeket.
1. ITT a Lock project for viewing előtt NEM lehet pipa. Ha van, akkor jelszóval is védve van.
(ALT+F11/Tools/<ADATBÁZIS NEVE> Properties/Protection fül)2. ITT pedig ha van digitális tanúsítvány, akkor az ellenőrizhető. Ha van, akkor el kell távolítani. Ezután kilépni a VBA Editorbó és az Accessből is, majd újraindítani és újra megnyitni az adott adatbázist.
(ALT+F11/Tools/Digital Signature)Azért ha meg is oldódott a probléma ezzel, azért írj.
Fire.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A baj, hogy az ő gépén sem nyílik.
Asszem a készítés óta már új rendszer van a gépén...
-
Hali!
Még valami, ami okozhatja ezt a "jelenséget". Szóval ha különböző verziójú az Access.
Azaz a főnököd 2000-ben készítette és Te meg 2003/2007-ben néznéd meg, vagy konvertálva lett az adatbázis formátum, akkor a Digitális aláírás miatt jelentkezik ez a hiba , bár ilyenkor valóban nincs jelszóval védve a VBA project. Lehet, hogy a főnöködnél automatikusan digitális tanúsítvánnyal látja el a projectet.
Adatok védelme
Project Is UnviewableMás lehetőségről nem tudok sajnos, remélem ezek az infók segítenek...
Fire.
-
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A főnököm csinálta ezt az adatbázist, de azt mondta, hogy nincs jelszóval védve...
Ha van is, akkor hol lehet ezt kikapcsolni?
-
Hali!
Nyílván nem te készítetted azt a projectet, a készítője pedig letiltotta jelszóval, hogy belenézhess a VBA forráskódba.
[link]Ha ez meg esetleg egy tutorial, amit arra szántak hogy megnézhesd, akkor ahonnan leszedted, ott valahol a jelszónak is ott kellene lennie.
Fire.
-
Oly
őstag
Sziasztok!
Accessben a VisualBasic szerkesztőben azt a hibaüzenetet kapom, hogy "Project is unviewable".
Miért nem lehet megnyitni?
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Hogyan tudok Access-en keresztül elérni egy My/SQL adatbázist?
-
Bibby
addikt
Tudna valaki segíteni nekem? Access beadandó felaadat, 1-2-3 normálformára hozás meg ilyenek... a programot megtaláltam a gépen és el tudom indítani. Kb.

-
Kephamos
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az lenne a lényeg, hogy egy egy jól átlátható interfész legyen, amin keresztül gyorsan és egyszerűen lehet szűrni és adatot feltölteni. Tehát kb napi szinten. Milyen megoldást javasolsz?
-
válasz
Kephamos
üzenetére
Hali!
Az űrlap nem arra való, hogy "feltöltsd" nagy mennyiségű adatokkal a táblá(ka)t, gondolom ez nyilvánvaló.(persze lehet, csak roppant időigényes meló, ha több ezer vagy sokkal több rekordról van szó)
Nem írtad, milyen formátumban vannak az adataid.(példul azok a kódók, amiket korábban említettél)
Lehetőség van importálni adatokat a táblába, különböző formátumokból, pl excel, xml, paradox, szöveg, stb stb.
Ezeknek a KÜLSŐ ADATOK fülön nézhetsz utána.Fire.
-
Kephamos
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Oké, ez megvan. Ma megcsináltam az interfészt. És azt hogyan tudom megcsinálni, hogy ezen keresztül fel is tudjam tölteni az adatbázist?
-
Kephamos
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
válasz
Kephamos
üzenetére
Hali!
Leírni tovább tart, mint megcsinálni, de vágjunk bele...
létrehoztam az adatbázis, két táblát, egy kapcsolatot, ahogy alább látod

űrlapvarázsló segítségével létrehoztam az űrlapot

tervezőnézetben megváltoztattam az űrlapvezérlőelem típusát

ugyanezen űrlapelemen jobb egérgomb/tulajdonságok/adat fül/sorforrás

a kódók tábla mindkét mezőjét hozzáadom a lekérdezéshez

tulajdonságok/formátum fülön elvégzem ezeket a módosításokat

ezután már könnyen kezelheted a számokhoz rendelt kódjaidat, ezt kell hogy lásd

Elnézést hogy teleszórtam képpel a topicot, de így talán könnyebben megtalálod a dolgokat, nem beszélve, hogy ezt leírni lépésről-lépésre, hogy az egyértelmű legyen, hogy mit-hol keress stb, ez volt a legegyszerűbb megoldás.
Részletekbe, hogy miért oda írtam amit írtam, nem mentem bele(és nem is szeretnék), de szerintem jól látszik, hogy mit miért csináltam(pl 2 mezőt jelenítek meg, ezért egyértelmű hogy 2 mezőnek is kell megadnom a hosszát stb stb)
Az elv szerintem érthető, remélem nem fog gondot okozni az elsajátítása.Fire.
-
Kephamos
addikt
Azt hogyan tudom megoldani, hogy számokhoz szavakat rendeljek. Úgy értem, hogy rengeteg féle rövidítést kell feltölteni majd az adatbázisba és azt szeretném, hogy pl, ha 1-est írok akkor QQF-et helyettesítsen az adatbázisba, ha 2-est, akkor rqf-et, stb, stb.
-
Timcsy
csendes tag
Amugy minden sikerült, szerencsére

-
válasz
butcher eu
üzenetére
Ment PÜ!

-
butcher eu
senior tag
sziasztok
LÉGYSZI SEGÍTSETEK
van egy beadandó vizsgám, access feladat. nem nehéz csak én vagyok hülye hozzá. egy egytáblás dolog az egész. valaki nem tudná nekem megcsinálni? bocs hogy ilyennel fordulok hozzátok, de nem tudom már kihez forduljak. ha valaki hajlandó segíteni, priviben írjon legyen szíves.
-
Timcsy
csendes tag
Kedves Mindenki!
Aki keni vágja közületek a kereszttáblás lekérdezést, nem tudna nekem segíteni? 1 hét múlva le kell adnom a szakdogám, és annyira nem értem... úgy kétségbe vagyok esve
kutatást kellett csinálnom kérdőív alapján, a táblában már benne vannak az adatok, csupán néhány kérdést kellene összevetnem :S S ebben kéne a segítség,aki esetleg megcsinálná nekem. Persze kifizetném a munkát átutalással....

Köszönöm szépen előre is

-
domedee
senior tag
Sziasztok!
A következőkben kérném a segítségeteket, adott egy adatbázis export, csv formátumban.
Az adatok szerkezete a következő:
termékazonosító1;paraméternév1;paraméterérték
termékazonosító1;paraméternév2;paraméterérték
...
termékazonosító1;paraméternévX;paraméterérték
termékazonosító2;paraméternév1;paraméterérték
termékazonosító2;paraméternév2;paraméterérték
...
termékazonosító2;paraméternévX;paraméterérték
...
termékazonosítóY;paraméternévX;paraméterértékA paraméterek többek közt a gyártó, terméknév, méret, súly,... meg mások. Jellemzően min. 20 adat. Az a gond, hogy hiányosak az adatok, így a paraméterek száma az 5-25 között szabadon változik.->5-25 sor termékekként.
Szóval összesen majd két millió sor, és 3 oszlop. Sok tízezer termék.A gondom az lenne, hogy kellene nekem ebből egy excell-tábla a következő formátumban:
termékazonosító; paraméter1;paraméter2;...;paraméterX (kb. 7 db.)Hogyan lehet ezt megoldani access2003-ban?
Előre is köszi és ezer hála. Sajna az eredeti adatbázisból nem tudom kiszedni a teljes listát, mert a legfontosabb dolgokat, amikre szükségem lenne, nem fűzi bele ha sima listát készítek.
-
I_Am
veterán
Profi Access-es kell nekem azonnal!
Aki segít annak nagyon hálás leszek, egy beadandót kellene elkészíteni hétfő este - kedd reggelig!
Tényleg meghálálom!
-
attis71
tag
Sziasztok!
Készítettem egy adatbázist access2003 formátumút Vista alatt. Az adatbázisba PDF adatokat szúrtam be, de mikor leszeretném kérdezni őket ilyen üzenetet kapok: Az OLE kiszolgáló nincs regisztrálva. Az OLE kiszolgáló regisztrációjához telepítse újra, azt.
Mi hiányzik?
Üdv: attis
-
Atika113
csendes tag
Sziasztok!
SOS segítségre lenne szükségem. Előre bocsájtanám, hogy ha valaki érez magában annyi szuflát, hogy megoldást találjon a problémámra, és az megoldódik, akkor annak fel van dobva egy karton sör (a www.liquidgold.huweboldaláról bármelyik márka 1 kartonja).
A probléma a következő:
Adott egy PDA-s rendszer, adatgyűjtő adatbázissal. (Handbase keret). Szinkron után az adatbázis felkerül az üzletkötő kliensére, majd SSh-n keresztül a kp szerverre. Továbbá adott egy Access 2007 adatbázis, mely lekérdezéseket, riportokat tartalmaz. A gond az alaptáblák frissítésével van. (Az access fájl megnyitásakor nem frissül az alaptábla a forrásfájlból.)
Ha segédáblát alkalmazok, az frissül de nem lehet hivatkozást létrehozni.
ŰNa itt akadtam meg. Konkrét gyakorlati megvalósítást szeretnék kérni. Amennyiben valakinek lenne rá ideje és tudna velem személyesen találkozni, kérem jelezze.
Elérhetőségem:
Jaczina Attila
06-209-299-000
jaczina.attila@liquidgold.hu
Előre is köszönöm
-
kissdl
csendes tag
Hali!
Sajnos megvan a válasz...

"Ezen túlmenően a frissítő lekérdezést nem futtathatja néhány típusú táblamezőn:
...
Egyedi értékeket és egyedi rekordokat tartalmazó lekérdezések mezői – azok a lekérdezések, amelyek egyedi értékeket vagy rekordokat adnak vissza. Ez a szabály akkor lép érvénybe, amikor frissítő lekérdezést használ, és amikor manuálisan próbál adatokat frissíteni úgy, hogy értéket ad meg űrlapon vagy jelentésen."
(http://office.microsoft.com/hu-hu/access/HA100765271038.aspx)Akkor viszont kérek tippet arra, hogy az azonosito mező értéke csak akkor növekedjen eggyel, ha a megjelent mező igen értéket kap, a táblában nem lehet kettő azonos tartalmú azonosito mező...
Köszi
-
kissdl
csendes tag
Üdvözlet Néktek!
Adott egy Access tábla amiben van (többek között) két oszlop (ami itt fontos)...
Az egyik egy számláló (azonosito), a másik egy igen/nem (megjelent) tipusú oszlop.
A feladat az lenne, hogy a számláló tip. csak akkor kapjon értéket, ha a megjelent oszlopban IGEN érték lesz beállítva...Kérlek adjatok tippeket... köszi előre is...
Dobjatok meg levéllel priviben is
.
Üdv: KDL -
rTyler
csendes tag
lenne egy osszetett kerdesem.
adott 1. excel tabla szemelyekkel - neha valtozik (korubelul 30 kulonbozo lista osszesen)
titulus, vezeteknev, keresztnev, mailcimegy 2. excel tabla - naponta mas, korlevelenkent valtozik
vezeteknev, keresztnevegy 3. excel tabla - havonta mas
vezeteknev, keresztnevegy 4. excel tabla weblinkekkel - naponta mas, korlevelenkent valtozik
kor e-maileket kell kuldenem napi tobbszor a kovetkezo modon:
a cimzettek az 1. tablabol kerulnek ki
viszont nem szabad elkuldeni a levelet a 2. es 3. listan levo embereknek.
a levelnek tartalmaznia kell a 4. tabla weblinkjeit is.
a leveleket nem szabad ketszer ugyanarra a cimre kikuldenia kerdesem a kovetkezo:
hogy tudom ezt a leheto legegyszerubben es leghatekonyabban veghezvinni ha a tablak folyamatosan valtoznak, de az e-mail majdnem mindig ugyanolyan formatumu?
tudok ehhez felallitani pl egy access tablat, ami "behivja" a megfelelo rekordokat es azt hasznalni a korlevelhez?
rengeteg idot sporolnek meg, ha nem kene minden egyes korlevelhez egybamasolgatni a neveket, cimeket, linkeket, stb majd kitorolgetni azokat akiknek nem kell elkuldeni...
van valakinek valami otlete?koszonom elore is
-
Thunder78
őstag
Sziasztok!
Access 2003-ban szeretnék egy olyan műveletet megvalósítani, mint amit a csatolt kép mutat. Azaz egy tábla transzponáltját szeretném megkapni.

Mit tanácsoltok?
-
Lehdog
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy egyszerű VB makróra.
Van egy táblám melynek első oszlopa azonosítókat tartalmaz. A gond az, hogy ezek az azonosítók nem egyediek, tehát több ugyanolyan is van egymás után. A tábla 3. oszlopa viszont csak az első azonosítónál van kitöltve, a többinél üres.
A feladat az lenne, hogy a makró lemásolja az adott azonosítóhoz tartozó kódokat, és kitöltse az üres mezőket.
Pl: van 3 darab 1-es ID-jű sorom. De ebből a 3 sorból csak az elsőhöz tartozik kód.
Én azt szeretném, ha mindhárom 1-es ID-jű sorhoz tartozna ugyanaz a kód.
Ha valaki tud, legyen szives segítsen nekem
-
Stefano82
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok ebben a témakörben szóval pls segítsetek. A lényeg adott egy Access tábla, amelyben vannak duplikált sorok. A duplikált sorokat már meg tudom különböztetni, de mivel minden sorban olyan adat van, amelyre szükségem van, ezért itt a hiba. A dolog további problémája, hogy nem szám adatokat kellene összegeznem, hanem szöveges mezőket. A megoldás, amit kitaláltam, de sajnos programnyelven nem tudom megfogalmazni neki, hogy abban az esetben, ha egy sor duplikálva van, akkor hozzon létre annyi oszlopot, ahány fajta adat van és szépen egy sorban legyenek az adatok. lehet, hogy nem tudtam pontosan megfogalmazni, hogy mit szeretnék, ezért szemléltettem. Adott 3 sorban ugyanazzal az azonosítóval rendelkező zöldség, de mind a három sorban más más beszállító szerepel. A cél: 1 sorban legyen a zöldség, a kódja és mellette 3 külön oszlopban a beszállító. Valaki esetleg? Sajnos már minden reményem meghalt. Elsősorban Excelben és/vagy Accessben kellene megoldanom méghozzá sok adattal és úgy, hogy frissíthető legyen. (Gondolom valami kis VBA "progival" meg lehetne oldani, de sajnos azt nem tudtam még megtanulni
) -
Fehér Mancs
tag
Megtaláltam, már nem kérdés az előző.
-
Fehér Mancs
tag
Sziasztok,
Van ötlete valakinek, hogy hogy lehet saját fügvényeket létrehozni az Access-ben úgy, hogy akármelyik lekérdezésben vagy form-on fel tudjam használni?
Kösz
-
rákász
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi, MS Access problémával gyűlt meg a bajom.
Van egy formom, a neve Open, ezen létrehoztam egy unbound text boxot, a neve Text1.
Az Open formon található egy subform, Kitting plan névvel. A Kitting plan subformon egy többoszlopos adathalmaz található. Ebből a DNN nevű oszlop lesz nekem érdekes.Azt szeretném VB kóddal megfejteni, hogy
1. Szűrje le a Kitting plan subform adatait a DNN oszlopra, Text1-be beírt szövegnek megfelelően, gombnyomásra.
2. Egy RESET gombbal a szűrés után ismét a teljes adathalmazt lássam.Tudnátok nekem segíteni a kód megírásában?
Köszönöm szépen előre is! -
MIFtIli
aktív tag
egy light kérdés
mit kell beírni a frissítő lekérdezés módosító rublikájába, hogy kicserélje a 2004.10.1 -et 2005.10.7-re. -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Van egy űrlapon, több mezővel. Megtörénik az első adat felvitel. Jön a második és azt szeretném, hogy a második adat felvitelnél az első mező értéke legyen ugyanaz mint az első adat felvitelekor megadott első mező értéke.
Ezt hogyan tudom megtenni?Előre is köszönöm.
-
lordring
aktív tag
Űrlap esetén a csoportlábat nem lehet méretezni? Vagy egy 1,23 cm magas csoportláb területem, aminek elég lenne a fele magasság, de nem engedi átméretezni. A jelentés és oldallábat igen, de a csoportlábat nem.
Nincs vkinek ötlete mi lehet a baja?
-
Gh0sT
addikt
válasz
_Hunter_
üzenetére
Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hWnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long
Function PdfLetezik(Fajlnev As String) As Boolean
On Error GoTo Hibakezelo
PdfLetezik = (GetAttr(Fajlnev) And vbDirectory) = 0
Exit Function
Hibakezelo:
MsgBox ("A keresett pdf dokumentum nem található")
End Function
Private Sub Hivatkozas_Click()
PdfLetezik ("EleresiUt" & Hivatkozas.Value & ".pdf")
ShellExecute 0&, "open", Hivatkozas.Value & ".pdf", "", "EleresiUt", vbNormalFocus
End Sub -
Gh0sT
addikt
Három a magyar igazság.

Private Declare Function ShellExecute Lib "shell32.dll" Alias "ShellExecuteA" (ByVal hWnd As Long, ByVal lpOperation As String, ByVal lpFile As String, ByVal lpParameters As String, ByVal lpDirectory As String, ByVal nShowCmd As Long) As Long
ShellExecute 0&, "open", Hivatkozas.Caption & ".pdf", "", "EleresiUt", vbNormalFocus
End SubAhol Hivatkozas a link neve, EleresiUt meg a könyvtár, ahol tárolva vannak a pdf-ek.
-
Gh0sT
addikt
Kicsit finomítottam rajta, mert nagy hirtelen nem láttam a szintaxist.

Option Compare Database
ShellExecute 0&, "open", Hivatkozas.text & ".pdf", "", "EleresiUt", vbNormalFocus
End Sub -
Gh0sT
addikt
válasz
_Hunter_
üzenetére
Akkor egy példa. Egyelőre ez annyit tud, hogy egy labelre ha klikkelsz, akkor megnyit egy pdf dokumentumot:
Option Compare Database
ShellExecute 0&, "open", "Elérésiút\Filenév", "", "", vbNormalFocus
End SubInnen már csak egy lépés a Te verziód.
Remélem... 
-
_Hunter_
őstag
Újabb kérdés.

Az űrlapon történő rögzítés végeredményeképpen egy iktatás táblába kerül be az összes adat.
Azt szeretném, hogy az iktatás táblában legyen egy olyan oszlop ami egy hiperhivatkozás lenne a számla képére. A számlakép címe mindig ugyanaz csak a vége más ami mindig az iktatószám.pdf
Valahogy így:
1808-as iktatószámú számla helye:
x:\1808.pdfEzt hogyan lehetne megcsinálni?
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Űrlap menyitása esetén hol kell beállítani, hogy ne adatlap nézet hanem rögtön űrlap nézetként nyissa meg?
-
_Hunter_
őstag
Két dátum van.
Az első a beékrezés napja a másik meg a tényleges rögzítés (óra-perc)
A rögzítés végén a lenti két parancsikont kell lefuttatni. Az egyik egy hozzáfűző lekérdezés mely a nagy adatbázisba teszi át a felvitt sorokat a másik pedig egy törlő lekérdezés, mely kitörli a felvitt adatokat. Természetesen a két lekérdezést egymásba akarom illeszteni.
Napi rögzítés végén kitörlésre kerülnek az adatok, így nincs két azonos óra-perc a táblában.
Mindjárt nézem az előbbi hsz-ben vázolt megoldást.Király. Adatforrásnál megadtam neki egy lekérdezést, mely csökkenő sorrendben hozza a rögzítés dátumát és tökéletes.

-
Gh0sT
addikt
válasz
_Hunter_
üzenetére
Gondolom a segédűrlap meghív egy lekérdezést. Azt kellene átírni. Nézd meg, hogy a segédűrlapnak mi a rekordforrása (jobb klikk --> tulajdonságok --> adat --> rekordforrás)
Itt szerkesztheted a lekérdezést és a végére ha beleraksz egy "order by Rögzítés ideje desc" kifejezést, akkor a kívánt hatást fogod elérni.MOD: bár nem ismerem az adatbázist, de az első oszlopban eltárolod a teljes dátumot ugye (év.hónap.nap óra:perc:mp)? Nem tudom, hogy mi a cél, de ha csak óra:perc:mp formátummal dolgozol, akkor keveredés lehet a későbbi lekérdezéseknél. (pl. nem fogod tudni, hogy adott rekor melyik napon került rögzítésre, mert csak az óra:perc fog látszani)
-
Gh0sT
addikt
válasz
_Hunter_
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen a táblaszerkezet, de két lehetőség adott:
1. Ha a rögzítésnél használsz időbélyegzőt, akkor úgy írod meg a lekérdezést, hogy datum szerint csökkenőbe rendezed az adatokat (order by datum desc).
2. Ha nincs időbélyegző, akkor az ID lehet kiindulási pont, amennyiben számláló típusú. (order by ID desc) -
_Hunter_
őstag
Az iktatás űrlapon belül létrehoztam egy segédűrlapot, mely megjeleníti az összes bevitt adatot táblázatosan.
Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy fordított sorrendben mutassa, tehát az utoljára felvitt adatok szerepeljenek az első sorban?Előre is köszönöm.
-
_Hunter_
őstag
616-os HSZ-m már tárgytalan, megoldottam.
A következőben kérném a segítségeteket.
Űrlapot szerkesztettem, és azt szeretném, hogy az utolsó beviteli mező során mikor entert nyomunk akkor ugorjon egy új felviteli lapra. Ez megy is viszont az utolsó beviteli mező lesz aktív és én azt szeretném, hogy ilyenkor az első mező legyen az aktív.Előre is köszönöm.
-
domedee
senior tag
Hellóka!
Lenne 1-2 két apó kérdésem:
Szóval adott egy könyvtárszerkezet -termékadatbázis, amiben a könyvtárak nevei valamilyen szabály szerint vannak. "a b c xx yyyyy d e f", ahol a,b,c,d,e,f: adott karakterek, szavak; xx, yyyyy: pedig egész számok.
Lehetséges-e az, hogy egy access táblába egy űrlap, vagy bármilyen megoldás segítségével a user által megadva ezt a könyvtárat, akkor a tábla sorai ezekből az adatokból töltse fel? Magát az elérési utat pedig mint link ugyancsak mentse el a köetkező cellába.
Olyan űrlap készítése, ahol a fenti adatokhoz megadhatok egy fájlt, aminek a linkjét/abszolút elérési útját berakja az adott sorban szereplő adatokhoz a következő cellába.
Ugyancsak ezen az űrlapon tudjak képet csatolni (jellemzően a vágólapról) az adott sorhoz, akár a következő cellába a sorban.
A jelentésben/exportált fájlokban adott cellaértéktől (jellemzően igen/nem cellák) legyen függő az adott sor színe/formátuma.Előre is köszi.
nem ígérem, hogy nem lesz több kérdésem...
-
ohanxi
csendes tag
Sziasztok, légyszi segítsen valaki.
Beállítottam egy access adatbázisra a security beállítások között néhány fiókot, és hozzá jelszavakat is. A probléma az, hogy azok a fájlok, amik ezzel a beállítással létrejöttek eltűntek (és nem is jönnek vissza).
Az igazi probléma nem az hogy ezt az egyetlen fájlt nem tudom megnyitni, hanem egyetlen access adatbázist sem hajlandó megnyitni, mert kéri a jelszót, amit hiába írok be nem fogad el..
Ezzel most valami visszafordíthatatlant csináltam?
Ha újratelepíteném az Access-t akkor megjavulna?
Segítsetek légyszi! -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
A következő lenne a feladat:
Van egy szállítói tábla benne szállító név és kód.
Van egy iktatási tábla, melybe történik az iktatás. (dátum, iktatószám, szállító név, szla sorszám)Addig eljutottam, hogy az iktatás táblában a szállító nevet legördülő menüből választja.
A feladat az lenne, hogy a felhasználó tudjon olyan listát előállítani, hogy adott szállítónak milyen iktatószámú levelei vannak nyilvántartva. Pl. tábla első oszlopában kiválasztja a szállító táblából a kívánt szállítót majd a követekő oszlopokban megjelennek az iktatószámok. Ilyet lehet csinálni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
lordring
aktív tag
Helló!
Egy táblában vannak a következő mezők:
Név Bizonylatszám Bizonylatösszeg
Ezt szeretném úgy átalakítani, hogy az azonos névhez tartozókat csoportosítsa és a végén az összeget összesítse.

-
potic
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki valami lehetőséget a max. 2 GB-os adatbázis méret kikerülésére, áthidalására? Én Office 2000-et használok, talán az újjabb verziójú Access nincs lekorlátozva 2GB-nál?
Elég gagyi, 600 könyv után vége az adatbákzisnak
Előre is köszi. -
sziasztok!
az érdekelne, hogy hogyan tudom beállítani a számláló típusú mezőnél, hogy egy másik mező adataira vonatkozva változzon?
konkrétan az igen/nem helyett város/község kellene nekem, és ha a lakosság mező X érték felett van akkor automatkusan várost, ha alatta, akkor községet írjon. köszi előre is
-
shift+ő
senior tag
Még egy kérdés, van 3 táblám. Egy áramszolgáltató adatai:
1. fogyasztói törzs
2. mérő törzs
3. mérő olvasás adataia fogyasztó és a mérő 1:N -es kapcsolat
A mérő és az olvasás 1:1-es ideális esetben, de vannak mérők amikhez még nincs rekord az olvasás táblában.Ha létrehozok egy kimutatást mindhárom táblából akkor annak annyi sora lesz, amennyi az olvasásban van, ha csak 10 rekord, akkor 10 sor az egész. Az lenne a célom, hogy ahol nincs a méröhöz rekord az olvasásban, az a mérő is kerüljön bele a kimutatásba. Hogy csináljam?
-
shift+ő
senior tag
Üdv Access Mágusok!
Elkezdtem ACCESS-ezni, a 2007-est ahsználom. Egy régi clipperben és dBase-ben készített feladatomat vettem elő. Olyan gondom, van, hogy két tábla között úgy szeretnék, kapcsolatot létrehozni, hogy a tábla egy mezőjének a közepéből kivágott karakter sorozat lenne a kapcsolódó mező.
MID(FOGYASZT
OGYSZ,4,4) --------------------- UTNYILV
TKODBogarásztam a helpet, de nem találtam rá utalást. Meg lehet-e ezt oldani segéd tábla nélkül.
-
Menhir
csendes tag
Szevasztok!
Az volna a kérdésem, hogy Access2003 alatt megoldható e valahogy az adattáblák oszlopainak színezése? Ha a formátum menüben próbálkozom, akkor átszínez mindent, de nekem csak egy-egy oszlopra lenne szükségem. Nagyban segítené az áttekinthetőséget. Technikai akadályát mondjuk nem látom. Űrlap módban működnek rendesen a színek, de ha átkapcsolok adattáblára, ott már minden fehér alapon fekete betűvel látszik.
Ugyan ez lenne a kérdésem a sorok színezésére is. Olyat szeretnék, hogy amikor egy jelölőnégyzetbe pipát rakok, akkor a vele egy sorban lévő adatok betű, vagy háttérszíne megváltozzon.
Köszi! -
lordring
aktív tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megoldani. Van egy ilyen típusú táblám:
VTSZ Érték1 Érték2
A
A
B
A
C
C
D
Az Érték1 és kettőnél vmilyen értékek (szám) vannak. Szeretnék egy összesítést, hogy VTSz különböző előfordulásira mennyi az összértéke Érték1 és 2-nek, tehát vmi ilyesmi:
VTSZ Érték1 Érték2
A Σ Σ
B Σ Σ
C Σ Σ
D Σ Σ
[Szerkesztve] -
Sytex
tag
Sziasztok!
Nem tudom megoldani a következő próblémát, segítsetek lécci:
Adott egy tábla: beteg_id torzsszam nev szul_ido (van több mező is de most ez a lényeg)
Adott egy ''Új beteg felvétele'' ürlap, ami kezdéskor egyből új rekord hozzáadására ugrik.
Probléma1: Hogy tudom megoldani hogy a törzsszám mező automatikusan kitöltésre kerüljön, mégpedig úgy hogy megnézi mi a legnagyobb törzsszám (előző törzsszám) a táblában, ehhez hozzáad 1et.
Probléma2: Egy adott személynek nem lehet 2 törzsszáma, tehát a felvétel gomb megnyomása után, megnézi van-e már ilyen nével (ha van akkor melléhasonlítja a születési dátumot) ember, és ha van akkor hibaüzi, ha nincs akkor saverec.
THX -
Fehér Mancs
tag
válasz
Fehér Mancs
üzenetére
Megtaláltam.
-
Fehér Mancs
tag
Sziasztok,
Access-ben lehetséges az excel-hez hasonló feltételes formázás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux Mint
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Dell XPS 13 9380 FHD, 16GB RAM, 256-512GB SSD, szép állapot, számla, garancia . Utolsó db.
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Mini 2023 M2 16GB 256GB + billentyűzet/egér garanciával, hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), hisz az eredeti kódot mentette így el. Normál esetben az embernek meg van a módosítható változat is, mert utólag lehet változtatni a dolgokon és persze le lehet gyártani az accde fájlt is akárhányszor belőle.

)

Így jobban megmarad.