Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Én, hogyismondjam , bármennyire is másképp tűnik semleges vagyok a témában. A nőnek kell eldöntetenie , mit is akar, mit tart helyesnek. Ezt a sablont nem lehet midenkire ráhúzni, hogy de persze más be merte vállalni, vagy más nem merte bevállalni. Az egyén felelőssége, az egyén döntése. Én nem voltam még érett a dologhoz, de más meg igen.
Egyetlen esetben mondom azt, hogy ne tartsa meg: ha már egyáltalán felmerült benne, hogy megtartsa vagy sem. ez esetben mind a gyereknek, mind neki az a jobb, ha nem. (kivételek persze vannak).
Csak pl. kicsit fura, hogy februárban vagyok depressziós, és mélyen magam alatt , esetleg bekészülve . Hm, hm , mikor is születtem, és mi lehetett februárban? -
ladybug
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Uhh, ez nagyon szörnyű. És ezt a saját lányára? Szegény lány.
Nem akarták őt? Véletlenül fogant meg?
Istenem, hogy mondhat ilyet egy anya.
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
Menyasszonyom édesanyja is folyton ezt vágja a fejéhez!finom leszek:
''minek szültelek meg? pedig már az orvosok is azt mondták,hogy 40év felett veszélyes a szülés és én mégis vállaltam..ezért?? menj a ....-ba..'' és még sorolhatnám,pedig ennél nagyszerűbb lányt nem ismerek!! -
Ganger
aktív tag
Igen, egyetertek veled. en nem az abortusz ellen vagyok, en csak Bernardo helyzetere irtam le a velemenyem.
Sajnalom az olyan embereket akik ilyen helyzetbe vannak. hogy az anyja egy vegsokig onzo szemely.
Sajnos. De ez az ember vaj mit ad a gyerekenek ha lesz, ugyanezt a gyuloletet amit o is atelt? vagy vegsokig imadni fogja, ki tudja?
Ez csak az ember termeszeten mulik.
nem tudom ez egy nagyon kenyes kerdes, a neveles es a szulo-gyerek viszony. -
ladybug
őstag
Olvasom a hozzászólásokat, és örülök, hogy van, aki tudja, miről beszél. Van, aki meg csak idejön, beleszól, és közben sem korban, sem érzelmileg nincs olyan szinten, hogy értse, mi is történik egy abortusz során, mi megy végbe a nőben, a férfiben. Kiemelném itt a Nőt, mert ''benne'' zajlanak az események. Már az első hetekben óriási hormonrobbanás kezdődik el a testében, ami nagyon sok mindenre kihat. Az érzelmekre talán a legjobban. A nő ösztönösen kivirágzik, boldog lesz, ha megtudja, hogy gyermeket vár. És ez így van rendjén. Ezért is nagyon nehéz az abortusz mellett dönteni, ha mégis kénytelen ezt választani. Örlődik és töpreng. Hiába mondja el párjának a gondolatai nagy részét, sosem fogja tudni átadni azokat az érzelmeket, amelyek a lelkét marcangolják. És emiatt történik meg az is, hogy sosem fogja tudni elfelejteni, ha egyszer átesett rajta.
-
boszizsu
tag
''Nem kell felelőtlenül orrba szájba kefélni és akkor nem lesz nem kivánt eredménye...''
Ezt hívják ítélkezésnek, szégyelld magad!
Én úgy kerültem bele ilyen helyzetben, hogy ''tisztességes, férjezett'' nő voltam. A volt férjem mégis azt mondta, hogy vetessem el. Nem akarok rád hasonló szavakat használni, mint akkor ott őrá, mert kitiltanak a modik a PHról, de nincs jogod így nyilatkozni senkiről!
Még valami: Az én szememben az a gyilkos, aki belehajszol egy nőt a gyerek megszülésébe, amikor az sem érzelmileg sem anyagilag sem sehogy nem képes helyt állni, és tönkreteszi ezzel nemcsak a nő, hanem a gyereke életét is. -
tildy
nagyúr
''es kerdezz meg barkit akinek gyereke van hogy elvetette-e volna''
Megkerdezhetsz sok emebrt, lehet utólag már azt mondja nem, sőt biztos, de képzeld bele magad egy oylan ember életébe, akit el akart vetetni az anyja, csak még sem jött össze neki. Képzeld mit élhet az a gyerek, aki tudja, hogy őt az anyja nem akarta. Képzeld el , milyen lehet neki, amikor rádöbben élethelyzetekben, hogy túlképpen mi is a fő oka annak, hogy álladóan ment az ellenségeskedés, hogy sosem volt olyan a családi légkör, amiylennek kellett volna lennie, hogy miért nem emlékszel arra, hogy az anyád megölelt volna, egyáltalán az, hogy nem érezted anyád szeretetét.
Gondolj bele abba, hogy rúgsz, kapálozól, de anyád ''megcsonkít'', és csak utólag döbensz rá, miért is olyan a kapcsolatod anyáddal amiylen.
Ha elgondolkodtál, rájössz, hogy jobb egy oylan gyereknek meg sem születni, akinek az anyjában felmerül eg yiylen gondolat, emrt eetleg a gyerek később megkísrelhet öngyilkos lenni, avgy csak egyszerűen bekészül. -
behappy
aktív tag
Kicsit belepofázok én is :
A szememben egy gyilkos az, aki az abortusz mellett dönt.
Te is Tildy, ne haragudj.
Nem kell felelőtlenül orrba szájba kefélni és akkor nem lesz nem kivánt eredménye...
Olyan pedig nincs, hogy nem veszi észre az ember, hogy baj van.
Ipgirl-lel lassan 6 éve vagyunk együtt, voltunk sokszor, sok helyen , sok helyzetben együtt. Gyorsan, lassan, hosszan, röviden.
És mégsincs gyerekünk. Abortusz sem volt. Nem vagyunk felelőtlenek. Gondolkodunk.
Ha pedig már megtörtént a baj:
Olyan nincs, hogy nem lehet eltartani a gyereket. Aki ezt mondja, az nem is akarja eltartani, kényelmesebb ''kidobni''.
Ha minimálbéren lennék, 1 szobás lakást bérelnénk és a párom terhes lenne, akkor is megtartanánk a gyereket. Mindig van valahogy, olyan nincs, hogy nem boldogul az ember.
Én tudom. majdnem fél évig éltem meg ugymond ''seftelésből'', nem az illegális értelemben. Otthon ''dolgozva'' napi 3-4 órát. Fizettem az albérletet, rezsit, internetet, kocsit 15 literes fogyasztással, buliztunk, ettünk-ittunk jókat.
És nem kell feltétlen életmüvész tipusnak lenni ehhez.
Kb ennyi, gondolom a lényeg lejött.
Végszónak:
Az első 1-2 hónap volt utána rossz.
Hát Tildy, ez nagyon szomorú, nem szeretném kommentálni. -
parandroid
félisten
válasz
Hunterevil
üzenetére
6 hónapos magzatnál csak akkor végeznek abortuszt, ha egészségügyileg nincs más megoldás. Tudtommal 8, vagy 12 hét a limit, utána nincs már abortusz, éppen etikai megfontolásból. Az általad látott film vagy kamu volt (értsd megrendezett, és számítógépes grafikával rásegített cucc), vagy egy tényleges életmentő operáció, akármilyen sajnálatos is. A film egyébként elérte célját - létrehozott benned egy amúgy teljesen egészséges undort, amit összekapcsolt valamivel, amit valójában nem is igen értesz.
Ja, és az ilyesmi nem ismeretterjesztés, hanem kampány.
p -
Ganger
aktív tag
Sokan irtak mar ide, de azert enis beirom a velemenyem, igaz mar elhangzottak szavaim, de valahogy kikivankozik belolem:
Nézz magadba, felejtsd el az anyagi dolgokat, szulok baratok hozzaallasat, es gondolkozz el.
sokszor paraztam rajta enis hogy kesik nem jottmeg most mi lesz, de aztan...
Egy kisember akire oda kell figyelni akirol gondoskodni kell, aki sok örömmel ajandekozna meg teged es kedvesed. Az elso szavak, az elso erintes, amikor melyen a szemedbe nez, aki véred es kedvesed vére. Ami abszolut felelosseg, de a te fiad/lanyod, nem tudok szavakat talalni ra igazabol,hogy mily oromokkel jar, es kerdezz meg barkit akinek gyereke van hogy elvetette-e volna.
Ő az aki akiert hogy napi 8-12 orat lehuzol mert megeri.
ez egy hatalmas feleloseg, es a kerdes kepes leszel mindig ugy nezni arra az aprosagra hogy igen eleted ertelme, eletem legjobb dontese volt.
Az elso szavak, az elso lepese, amikor eloszor kimondja hogy apa anya, amikor radmosolyog, amikor az evek multaval a szemebe nezel es azt latod hogy szeret es buszke rad. Aki felnez rad, akinek te leszel a mindene, az ember osszeomlik ha meghal szuloje, mert ez egy olyan mely kapcsolat, amit nem lehet kiirtani az emberbol ez az emberi lelek legszebb oldala, a szeretet olyan melysegei melyre nincsen szo, ezt csak aterezni lehet.
Illetve fel kell noni, nincs mese, gyereket nem tud egy gyerek felnevelni, aldozatokat kell hozni, nem keveset, ami azzal jar hogy felnott leszel vegervenyesen.
De ott van a ti gyereketek a merleg masik oldalan, szamtalan orom es boldogsag forrasa.
Akiert meg kell tenned mindent tuzon vizen keresztul. Persze ne felejtsuk el a parod, mindemellett ra is kell figyelni, es mivel gyengebbik nemrol van szo, nagyon figyelni kell ra, nem csak a gyerekre, mert hiaba a gyerek ha vegul egy csonka csaladban kell felnonie.
Ezt elfogadtam, ha igy kell lennie igy lesz, nem parazom mar, ugyanugy megy otthon az osztas nehogy gyerek legyen mert akkor igy meg ugy...
Az elso lepes a felnotte vallas fele vezeto uton, elszakadni a csaladi kotottsegektol nem egyszeru, de ez a ti dontesetek. Csakis a tietek.
ha becsuszik a gyerek akkor en nem forszirozom az elvetelet, en megbekeltem a tudattal, es orommel vagnek bele. szerintem ez az elet nagy probaja, kepes vagy arra hogy felnevelj egy gyereket. Ez a kihivas, nem vegigvinni egy szamitogepes jatekot, vagy megmaszni az everestet. Az hogy tuzon-vizen, joban-rosszban kepes vagy-e felnevelni egy gyereket es embert faragni belole. ez a kihivas, es ez az elet ertelme.
mod: igen tudom ott vannak az anyagiak, DE!!
bemutatom az idei ev kozgazdasagi nobeldijasat: Kovancsne Kiss Erzsiket, aki egy havi minimalberbol tartja el ket gyereket es munkanelkuli ferjet, plusz a lakast, Gratulalunk!
volt vmi olyesmi karikatura
Soha de soha nem leszel olyan anyagi helyzetben hogy bevallalj egy gyereket ha mindig csak az anyagi oldalat nézed!!
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nem arról van szó, hogy nincs elég, hanem semmennyi sincs. Egy sosem dolgozott nő még lehet gyesre gyedre sem jogosult, vagy ha igen , az még egymagának is kevés(~15-20E ft.). A férfi meg mehet szalag mellé , 60 ezer forintért, szakképzettség nélkül.
Ebből te hol nevelsz albérletben gyereket?Úgy, hogy a 45 ezres albit+rezsit is kifizted, meg kaja meg ilyesmi? Azt kapsz 60at?
boszizsu: az csak az egyik dolog hogy piszokdrágák, de még szét is cseszika nő szervezetét... Tisztelet a kivételnek..
[Szerkesztve] -
boszizsu
tag
válasz
Hunterevil
üzenetére
Ne haragudj, általában nem vagyok elfogult, de ez ügyben abszolút nőpárti vagyok és férfiellenes. Az én tapasztalatom szerint többnyire a férfi az, akit nem érdekel az egész fogamzásgátlás, a nőre bízza, és ha probléma támad, akkor helyből kihátrál a felelősség alól. (akinek nem inge...)
Ne az abortuszt támadd, hanem azt a rendszert, amikor a jó minőségű(alacsony hormontartalmú) fogamzásgátló tablettákon nincs támogatás. Így a gyógyszerek minimum 3000 forintnál kezdődnek. Az esemény utáni tabletta pedig 4000 forintban van, és nem is szedhető gyakran. Az abortuszra pedig kérhető méltányosságból a támogatás. Nem nonszensz? -
Hunterevil
tag
Én ellenzem az abortuszt.
Pár ehte mikor biológiábólé a szaporodást vettük (biosz fakt.) megnézetett velünk a tanár két abortuszos filemt a 90es évek amerikájából.
1. Néma sikoly: aza bortusz folyamata elsőzör leírólag majd emgfigyelve ultrahangon keresztül legdurvább rész: amikor a magzatot eléri a szivőcső kibnyilik a szájaés kapálózik ez a ''néma sikoly''
2. az ész kificamodása: ez 1.re ugyanaz volt de ittt petoszkóppal (belülről optikával) mutattak egy 6 hónapos magzat abortuszát aztán részeket még későbbiekből elképesztően gyomorforgató és felháborító volt ehhez képest egy auswici haláltábor dokumentumfilm semmi.
véleményem szerint első hónap utáni abortusz gyilkosság (bár akkor még nem gyakori hogy tudnak a terhességről) -
boszizsu
tag
Szerintem a nagyszüleinknek nem volt más választási lehetőségük. Vagy megszülték a babát, vagy mentek angyalcsinálóhoz. Abba pedig ők is belehalhattak árván hagyva a többi gyereket. Ez nem tűnik választási alternatívának. Aztán meg az 50-es években a Ratkó korszakban, mikor asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség volt, sem volt választási lehetőség.
Nem gondolom, hogy joga lenne bárkinek mérlegelni a másik ember helyett, hogy jó döntést hoz vagy sem. Én a magam részéről nem vagyok híve az abortusznak. (mint a hogy a válásnak sem, mégis elváltam)
Ha viszont a gyerek igényeiből indulok ki, igenis szüksége van a megszületendő gyereknek, hogy szeressék, hogy a szülők lehetőségeik szerint biztosítsák az anyagi és érzelmi fejlődéséhez szükséges feltételeket. És hogy ezek a feltételek adottak-e, ezt csak a leendő szülők dönthetik el. -
Calibos
addikt
húúú, nagyon elnőiesedett a topik

-
ipgirl
tag
lehet, hogy nekem van beszűkült, esetleg ''konzervatív'' gondolkodásom, de valahogy számomra elképzelhetetlen, hogy valaki azért nem vállalja a méhében lévő gyereket, mert anyagilag esetleg nem tudná megadni neki, amit megérdemelne.
Láttam elget, beszélgettem hajléktalan anyákkal, tudom, hogy min mennek keresztül a hajléktalan anyák gyerekei...megszakad a szívem, ha őket látom /mert mostanában naponta vagyok kapcsolatban egy hajléktalan anya gyerekével/. De még náluk is van esély! vannak szerencsésebb helyzetek /ha az anya párt talál, és magához veheti gyermekét/. Tudom, hogy ott vannak a szerencsétlenebb helyzetek is...sajnos, de úgy vélem, egy állami gondozott gyermekből is lehet sikeres felnőtt.
Ha jól értem itt szó sincs hajláktalanságról....az én őseim /dédszülők, nagyszülők/ szegénységben nevelkedtek, és nevelték föl a gyerekeiket...mégis felnevelték őket!!! szerintem a legfontosabb a szeretet. Ha ez nincs meg egy születendő gyermek iránt, akkor el tudom fogadni az abortuszt /pl. erőszak áldozata lett az anya..stb/. De ha szereti egymást a két fél /vagy ha csak az anyajelölt szeretné a gyermekét/ akkor mi akadálya lehet? az hogy esetleg egy egyszobás albérletben kellene fölnevelni?? ismerek olyan embert, aki 5 gyereket nevelt fel egy egyszobás lakásban, ahol fürdőszoba sem volt...ma boldogan élnek egy nagyobb lakásban, amit a saját erejükből hoztak létre...
úgy gondolom, hogy nem kellene az anyagi dolgokon, ha egy születendő gyermek sorsáról van szó. Persze...fontos, és kell a pénz, de ha nincs elég, attól még lehet boldog az élet...persze ez csak az én véleményem. -
boszizsu
tag
Van egy nagyon kedves barátnőm, akinek a családja nem nyújt támogatást (érzelmire gondolok). Ő azt mondta, hogy a nehézségekben leginkább a barátokra számíthat. És én örülök neki, hogy a barátja lehetek.
Vigasztaljon, hogy amikor majd valamikor te is édesanya leszel, kétszeresen fogod szeretni a manót, és leteheted a bűntudatot.
-
boszizsu
tag
Miért estek szét a családok? Szerintem azért mert sokkal fontosabbnak tartjuk a saját jólétünket és igényeinket, mint a másokéit. Mert elfelejtjük, hogy szülőnek lenni szolgálat, hogy gyereknek lenni szolgálat, hogy unokának, dédunokának, nagynéninek és keresztszülőnek lenni folyamatos szolgálat. Akik ezt az érzést/gondolkodásmódot meg tudják őrizni egész életükben, nos ők azok, akik leélnek egy egész életet egymás mellett. Ők azok, akik háború és halálok és egyéni és nemzeti tragédiák ellenére boldogan élik meg egymás mellett az aranylakodalmukat.
És ilyent szeretnék én is magamnak. -
Sátánné
tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Most nem szeretnék a helyetekben lenni, mivel nagyon nagy döntés előtt álltok!
Ami a legnagyobb baj az az, hogy egyik döntés se jó!
1.Ha nem tartjátok meg a babát akkor a büntudat és a kérdés, hogy mi lett volna, HA.....?
2.Ha megtartjátok akkor pedig nem biztos, hogy megkapja a gyerek azt amit megérdemelne, mert nem telik ki minden az erőtökből! Főleg szakma nélkül! -
tildy
nagyúr
Azt példázza, hogy egy jó család mennyire fontos. ÉS azt, hogy ők az ember mögött álljanak. De ha még ez sincs meg?

Sátánné: A bűntudat enyhül. Nem fog naponta ezen rágódni, évente egyszer-kétszer eszébe jut, de eljut arra a szintre, hogy úgy gondolja, nem tehetett mást, ezt tette, ez van.
[Szerkesztve] -
Algieba
őstag
válasz
boszizsu
üzenetére
Tiszteletem a tied. Jól döntöttél, és a te eseted is azt példázza, hogy a család, a rokonság mennyire fontos!
Ilyenkor nem értem, hogy miért estek szét a családok. Én is itt gubbasztok egy albiban, mindenem megvan, mégis pocsék a hangulatom. Akármennyire is bosszantott fel eddig a családom, de nélküle az élet semmit sem ér. Úgy hogy nem élek tovább egyedül, csak azért, mert így olyan kényelmes. Az, közben meg a jólétben tropa lettem lelkileg is és testileg is.
Megyek vissza a családi házba és megmvelem a kertet, és segítek nagyanyámnak is.Legutóbb, amikor felköszöntettem szülinapján, annyira boldog volt. Rádöbbentem, hogy az élet esélyt adott, hogy utolsó nagyszülômmel még szép napokat tölthessek el. Ez igazi ajándék.
A család fontos, és az élet értelmét veszti, ha nem gondozzuk. -
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Ííííhij. Sajnálom hogy ilyen helyzetbe vagytok!
mert igazad van de barátnődet is megfolytanád az örömtől. de ha elmondod neki az érvedet, sztem megértene! 
-
boszizsu
tag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Nagyon nehéz döntés vár rátok, de tartsd szem előtt az aláírásodat. Kitartást kívánok nektek és nagyon sok szeretetet, türelmet egymáshoz.

-
Bernardo20
őstag
válasz
boszizsu
üzenetére
Köszönöm szépen ezt a hozzászólást!!
Gratulálok a bátorságodhoz és hogy sikerült helytállnod!
Csak az a legnagyobb problémám,hogy 270km választ el a kedvesemtől és a babától! Egyszerűen nem birnám ki,hogy alig látom őket és ráhárul szinte minden feladat.
Lakáskérdés is nehézügy,mert nincs olyan nagy házunk,hogy kellemesen el tudnánk magunkat szeparálni! Édesanyám angoltanár igy este 10ig tanit..itthon! Ha a kisbaba sir, akkor nem tud tanitani,tehát nem tud pénzt keresni igy eltartani a babát és minket!
Sajnos én diploma nélkül nem tudok a szakmámban elhelyezkedni,maximum a kis üzleteimből van pénz...kiábránditó ez a világ!
És két derékbatört karrier lenne a vége!
Most dirket nem tértem ki,hogy micsoda öröm lenne és micsoda kincs,csoda egy gyermek! Hisz ha nem lenne az akkor nem lennénk ilyen nagy gondba. -
boszizsu
tag
Bernardo20: Valóban lehetnek olyan élethelyzetek, amikor nincs más megoldás, mert életkor, életlehetőségek nem tesznek lehetővé döntéseket.
Amikor én a kisfiammal várandós lettem, akkor már látszott, hogy egy halódó házasságban fogant. Ott volt már a nővére, és biztosan tudtam, hogy előbb vagy utóbb egyedül kell eltartanom a gyereket. A kérdés csak az volt, hogy egyet vagy kettőt. Egy egész hétig bőgtem, mert minden észérv ellene szólt. És ennek ellenére megszültem. Ma már iszonyatos kigondolni is, hogy a megszületése ellen gondolkoztam, hiszen az életem egyik legnagyobb adománya.
Így hat éve tapasztalom, hogy milyen is helyt állni a gyerekekkel nap mint nap. De bármilyen nehéz is, bármin mentem is keresztül az elmúlt évek alatt az az egy biztos, hogy az életem legcsodálatosabb dolgai. És hogy nélkülük sokkal kevesebb lenne a világ.
A történet viszont nem lehetne teljes, ha nem mondanám el, hogy a döntésben sokat segített, hogy ott állt mögöttem az egész családom teljes mellszélességgel és mindenben támogattak, támogatnak mai napig. Azt hiszem, igazán ez segített hozzá, hogy a szívemnek és lelkiismeretemnek megfelelő döntést hozzak.
tildy: Sajnálom. -
tildy
nagyúr
-
Algieba
őstag
De akarsz egyáltalán gyereket? Van esélyed a babára?
Úgy látom, hogy te is a korosztályom gondjait nyögöd.
Elátkozott a generációm a gyermekvállalásban.
Ui.: A rokonságomban volt abortusz, és nem vetettem meg érte a rokonomat, csak sajnálom, mert a lelke elsötétedett tôle. Túl hamar kellett egy ilyen kemény élményen átesnie. Túl nagy ára volt az édes éjszakának. -
Algieba
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Tudom, hogy ôrült kockázatvállalásnak tnhet a gyerek.
Az én szüleim is fiatalon jöttek össze, mert az édes éjszakának a bátyám lett a folytatása és a házasság, majd még 4 gyerek.
Ha mind a ketten egészségesek vagytok, vagyis a génekben nem lapul valami bibi, és a barátnôd is maximálisan képes egy egészséges baba világra hozatalára, akkor, vállalni kell a kockázatot, mert mi értelme a létünknek, ha nem biztosítjuk az élet folyamatosságát?
Nektek esélyt adott az Élet. Vakmerônek kell lenni.
Hisz lám, a szüleim ugyan mindig is szegények voltak, de mindegyik gyermekük felcseperedett!
De a ti döntésetek a közösen teremtett új élet sorsa. -
Calibos
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
kitartás...
-
tildy
nagyúr
Vagy csak teszem azt 20 évesen szülői támogatás nélkül nem tudnának egy gyereket felnevelni , (kollégiumban)?
T1: gratulálok. Kezdhetsz is feakasztani engem
Mitn írtam már, annak idején döntöttem. És visszagondolva, abba az életszakaszomba ma is ugyanígy döntenék ott és akkor. Viszont most (26 éves koromban) már nem tennék ilyet.
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
Bernardo20
üzenetére
szerintem senkinek se szorulsz magyarázattal csak is magadnak vagy is a lelkiismeretednek...
-
Bernardo20
őstag
Igen,én is igy gondoltam,hogy nem helyes,sőt egyenesen gyilkosság.De amikor Te kerülsz ilyen helyzetbe akkor átgondolod a dolgokat! Szeretnénk biztositani neki a jövőjét az életét,ha most jönne a baba az a kapcsolatunkat is tönkretehetné hiszen én vidéken tanulok és nem tudnék velük lenni..
Tudom,hogy általánositottál,de látod,hogy vannak okok.És biztos lehetsz benne, hogy az érző emberek nem szórakozásból választják ezt a megoldást!!Mint mi sem.
Ebbe nem akarok belemenni,de ha jól tudom akkor ez még(a mi esetünkről beszélek) még nem is etikátlan hiszen 8sejtet még nem lehet embernek nevezni!
-
Bernardo20
őstag
Nagyon jól leirtad a mai társadalom legnagyobb problémáját!!
Pedig nálunk adva lenne 2 szerető szülő,akik nemcsak a gyerekért,hanem egymásért is megőrülnek!!!
De nem lehet, egyszerűen nem szabad megtartani,mert minden észérv ellene szól!!!!
És akkor persze,hogy fogy a népesség! Megoldatlan a nyugdijasok és a nyugdijrendszer helyzete,hamarosan teljesen felborul az arány!! Most nem akarok belemenni a nyugdijrendszerbe,mert nem az a topic.
És most lenne az ideje,hisz most lenne erőnk foglalkozni vele és rohangálni utánna egész nap, ejjj..de szép is!!! Pedig vágyunk rá...
Ma este jön ki a menyasszonyom és megbeszéljük a dolgokat,hogy mi legyen,hiszen minél gyorsabban döntünk annál jobb.
-
Algieba
őstag
válasz
Bernardo20
üzenetére
Ilyen helyzeteknél mondom azt, hogy ''Oh, anyám, ez a k.b.ott élet!''
Bele kellene törôdni, hogy a mai világban a 20-30 korosztálynak alig van esélye a gyermekvállalásra. A 30-on túli ismerôseimnek meg csak 1 gyereke van, és nem is mernek újabbat világra hozni.
Nekem 2 felnôtt húgom van, de egyik sem fog még legalább 3 évig a baba akcióba belekezdeni.
Nálam meg testi-lelki akadályai vannak a gyermekvállalásnak. (Helyes döntés részemrôl, hogy a beteg génjeimet nem adom tovább.)
A barátnôm, szintén 28 éves, ô már szeretne gyereket, de a társa, mivel fiatalabb, még korainak tartja a nagy felelôséget. Közben a 78-as év lányai nem lesznek ifjabbak, és a korosztályom kifut a termékeny életszakaszból.
Fura, hogy ennyire életellenes a jóléti életmód.
Szomorú vagyok, hogy nem lesz nagyszülô a szüleimbôl, és egyetlen nagymamám nem élheti meg a dédnagymamaság örömét.
Anyám 18 évesen hozta világra a bátyámat, engemet meg 20 évesen, és még 3 húgomat is a termékeny életszakaszában.
Ez a legnagyobb jutalma az Élettôl, 5 gyermek. De a gyermekei már tesze-toszák, jól megfontolják a gyermekvállalást.
Ez nem természetes és egészséges.
30-on túl a biztosabb pénzügyi helyzetben a nôk rádöbbennek, hogy k.b.ott nehéz teherbe esniük! És én ezeket a nôket nem sajnálom, és egy fityinget sem adnék a lombik bébi programnak! Akkor kell szülni, amikor a nôi test fiatal és termékeny. Ha a nô a karriert választja, akkor azt élvezze, és ne ríjon 35 éven túl a gyerek után.
Na, nekem nyolc, hogy a baba legyen vagy ne legyen. Jobb is, ha nem jön világra új emberke, mert így sosem kell szembesülnie ilyen stupid gondokkal: ''Oh, anyám, 17 évesen teherbe estem'', vagy ''teherbe ejtettem az aktuális barátnômet.''
Minden rosszban van valami jó. -
t1
veterán
sztem ha vkinek volt abortusza az olyan mint ha gyilkolt volna gyilkos az aki iet csinál csak ezt nem büntetik...
-
tildy
nagyúr
válasz
Thulcandra
üzenetére
Manapság már nem kaparással csinálják

Ipgirl: ''Pont ezért is találták ki azt, hogy aki abortuszra akar menni, annak előtte egy beszélgetésen kell résztvennie, aminek következtében néhányan mégis meggondolják magukat, és mégis vállalják a gyereket''
Én nem tartom jó ötletnek azt, ha valaki, akiben felmerült az, hogy nem tartja meg a babát , mégis meggondolja magát . Tudom milyenek egy ilyen gyereknek az érzései .
(Egyszerűen nem tudja mit csinál, ha egyik pillanatban még nem akarja megtartani, majd a következő pillanatban pont erről beszélődik le.)
Szóval ha már felmerült, akkor inkább tényleg ne tartsa meg, vagy aztán nézze végig, hogy kerül huszonévesen esetleg pszichiátriára az a gyermek....
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
Bernardo20
üzenetére
Bármit is dönt, fogadd el döntését.
(És ha gondolod keressetek meg mailen ) -
Bernardo20
őstag
Fel szeretném hozni a topicot,mert én ill. mi is hasonló hajóban evezünk.
Hagy vázoljam fel a helyzetet!
A menyaszonyommal lassan 3éve vagyunk együtt és nagyon szeretjük és tiszteljük egymást!
21évesek leszünk lassan, Ő a zeneakadémián zongorista én a pécsi fősulin tanulok klarinétművésznek tehát nagyon messze vagyunk egymástól,bár én Budapest mellett lakok igy legalább hétvégén együtt tudunk lenni.
Sajnos az Ő családja nem hajlandó elfogadni,sőt mindent megtesz,hogy elválasszon minket,a részletekbe most nem mennék bele, de szörnyű!!!
Anyukámmal élek Pilisszántón teljesen hétköznapi életszinvonalon(talán egy nagyon picit jobban),aki mindent megtesz értünk és nagyon szereti a menyasszonyomat!
És megtörtént! Tegnap vált biztossá,hogy Terhes!!! Még nagyon frissek az érzések,igy nem tudok fogalmazni és csapongnak a gondolataim.
Eleinte könnyelműen vettem:''nyugi,mogoldjuk''.
Ez az a helyzet amikor minden észérv és minden érzelmiérv egymás ellen szól!! Egyszerűen nem zúdithatunk édesanyám nyakába ekkora anyagi terhet,annak ellenére, hogy most kezdtem el dolgozni az egyetem és a gyakorlás mellett.
Ő szeretné a babát,hiszen mindig is erre vágyott,csak sajnos nem jó az időzités. Én racionálisabban nézem a helyzetet és bennem felmerült az abortusz gondolata.Sőt egyre erőteljesebben van bennem,annak ellenére, hogy iszonyú lelkiismeretfurdalást is érzek!
Ez a legnagyobb ajándék és nem hiszem el,hogy a Szerelmem egy új élet hordoz a szive alatt.Az ultrahang is csak egy nagyon pici kis foltocskát lát.
Szóval egyben óriási nagy dolog ez és nagyon boldog tudnék lenni..ha mondjuk 3év mulva következett volna be...de nem..és most nem tudok neki örülni,igaz még a helyzet súlyát sem fogom fel.Azt tudom,hogy leginkább egyoldalra támaszkodhatunk csak..illetve egymásra.
Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer majd én is-mi is- ilyen helyzetbe kerülünk,de megtörtént..
Nem tudom értük vállalni a felelősséget, hogy el tudom őket tartani.
nem is beszélve arról,hogy a menyasszonyom zongoraművész akar lenni,tehát ez veszélyezteti az egész karrierjét,hiszen most kell gyakorolni és tanulni! De viszont nagyon erősek benne az anyai ösztönök amik elnyomják a kötelességtudát és nem foglalkozik vele,hogy igy minden elveszhet amiért 14éve keményen dolgozik!!
Tanácstalan vagyok teljesen,de minél hamarabb kell döntenünk,hiszen annál kisebb a meddőség lehetősége.Most kb 1-2hetes lehet!
-
Integra
titán
válasz
Thulcandra
üzenetére
ehh, ezek a szánalmas szararcok....
azt pedig absz nem értem, hogy ebben a kérdésben milyen jogon avatkoznak bele más életébe?!
hazarugdosnám mindet, szarháziak. -
pussy_cat
tag
válasz
Thulcandra
üzenetére
A kaparásos aborutszra van egy kifejezetten jó torna, Intim torna a neve, ez a medence izmokat mozgatja meg belülről, a hüvej és környéki izmokat is beleértve. Nagyon hatásos nem csak erre a célra, hanem a női test karbantartására is. A menopauza okozta gyötrelmekre, az vizelet csöppenésre, stbstb. Ezen kívül még kiegyensúlyozottabban kell élni, odafigyelni az étkezésre,a vitaminok természetes úton való bevitelére, gondolok itt a normális étkezésre!
Bár a legjobb védekezés a megelőzés!!!
[Szerkesztve] -
Thulcandra
senior tag
Minden kaparásos abortusz előtt elmondják, hogy csökkenti a sikeres terhesség esélyét, ez orvosilag bizonyított tény.
Igen ebben igazad van, hogy hormonális készítmény, de szerencsére mivel már nagyon szigorú szabályok alapján készülnek ezek a termékek, ezért már csak nagyon kevés esetben okozhatnak problémát. (Nemtudom láttad-e az első hormonális fogamzásgátlók teszteléséről készült dokumentumfilmeket, na az eléggé durván sikerült, és már csak ez a botrány is rákényszerít minden gyártót arra hogy körültekintő legyen.)
ipgirl: csak receptre lehet majd kapni ha minden igaz, éshát remélem kötik máshos is. Remélem megfelelően tájékoztatnak mindenkit. Ha nem, akkor tüntetünk![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ipgirl
tag
Ha valaki meg akar szabadulni a nemkívánt magzattól, akkor mindenképpen orosi felügyelet mellett kell/ene ezt tennie. Pont ezért is találták ki azt, hogy aki abortuszra akar menni, annak előtte egy beszélgetésen kell résztvennie, aminek következtében néhányan mégis meggondolják magukat, és mégis vállalják a gyereket.
Ha jól tudodm, akkor Magyarországon sem lehet majd úgy a tablettához jutni, úgy hogy valaki nem vesz részt előtte orvosi konzultáción. -
ladybug
őstag
válasz
Thulcandra
üzenetére
Megértem a felháborodásodat. Sajnos sok ember egy jó heccnek tartja a tüntetést, aztán meg fogalma sincs, hogy mi ellen tüntet, csak beáll a sorba, és rázza az öklét.
Az, hogy ki, mikor és miért veteti el a magzatát, teljesen magánügy. Mégis én jobbnak tartom azt, ha orvosi felügyelet mellett történik ez meg, mert bármilyen komplikáció felléphet. Ezt előre nem lehet tudni.
Persze, hogy egyszerűbb és anonimebb lenne így a dolog, de a szervezetbe bejuttatni egy ekkora adag hormont egyszerre, az járhat mindenféle mellékhatással is. Tehát a tabletta sem egy kíméletes módszer. Sőt.
A kaparás egy természetesebb módja az egész abortusz megszűntetésének.
És nem csökkenti kevésbé a teherbe esés lehetőségét. Hidd el, tapasztalatból mondom.
Ha v.ki már eljutott oda, hogy saját hibájából vagy hibáján kívül teherbe esett, és nem szeretné a babát megtartani mindenképpen forduljon orvoshoz. Mégha nagyon ''ciki'' is. Mert ez nem játék. Lehet, hogy éppen az orvossal való beszélgetés során döbben rá az illető, hogy megtartja a gyermeket. -
Thulcandra
senior tag
Bocs hogy felhozom a topikot, de az index cikkét olvasva pár ember idiótaságán megint agyfaszt kaptam. Igen tudom index fele hülyeség, de ez nem az, kivéve a big brothert.
Szóval: Abortusztabletta.
Mivel sok külföldi adót nézek, tudtam jól ilyen szerek létezéséről, tudtam jól, hogy előbb - utóbb magyarországon is engedélyezik, azt is tudtam külföldön is lázadtak ellene, de most, hogy az eljött az idő magyarországon is, mégis feldühít az emberek gyarlósága.
Bővebben: link
Miért kell ezellen tünteni? Ugyan már abba gondoljon bele a tüntető, hogyha a kedves kislánya terhes lesz, és nem szeretné, vagy nem tudja vállalni azt a gyereket, akkor inkább kaparják ki, ezzel csökentve a későbbi sikeres terhesség esélyét, vagy inkább vegyen be egy tablettát, ami sokkal kíméletesebb módszer.
Szerintem igen is szükség van erre a szerre, és akinek nem tetszik az egyszerűen ne használja. És azzal sem foglalkozzon, hogy ki használja, mert egyszerűen semmi köze hozzá.
Nézze meg a kedves tüntető az olyan országokat ahol nincs fogamzásgátlás. Elég nagy szegénységben vagyunk így is, nemhogy minden véletlen terhességet kihordjanak még az asszonyok.
Egyszerűen nem tudom megérteni az ilyen emberek hozzáállását. Csak enyit szerettem volna mondani... -
RIV
tag
Amíg nem találnak megfelelőbb megoldást találni addig marad a tabletta, óvszer, stb...! Ha ezek mégsem működnek az abortusz. De megszűntetni nem hinném, hogy kellene. Hisz akkor elindúlna a fekete piac, ami sokkal rosszabb volna a mostani helyzet.
-
Bencom
senior tag
erre volt válasz:Bővebben: link

-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
TheVeryGuest
üzenetére
...? Szerinted miért?

-
TheVeryGuest
senior tag
-
TheVeryGuest
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Hát ez csak megszokás kérdése, ott a tojás, vagy ha perverzebb dolog kell: hurka, kolbász, disznósajt. Szerencsétlen állatot ledarálják aztán beletöltik a sakát beleibe, gyomrába. Esetleg velő tojással, vagy rántva.
-
zsoltee10
addikt
nah végigolvastam a topicot.
tildy: nem tudom. jobban bíztunk a dokiban, mint egy tesztben, mivel mindehol azt hallja az ember, hogy az nem 100% stb. így úgy gondoltuk, hogy pont odaérünk a dokihoz suli után, az a biztos.
név nélkül néhány embernek: könnyű vagdalkozni, hogy gyilkosság, nem szabad, ő biztos nem tenné, stb. nagyon kíváncsi lennék, hogy ha a barátnője 17 éves gimis, ő pedig épphogy végzett a gimivel, és megtörténik a baj, akkor mit tenne? mindenféle háttér, munka, lakás, pénz stb. nélkül.
gumi vs tabi, vs egyéb: egy ideig gumival védekeztünk, de márkától függetlenül néhány alkalommal elszakadt, ekkor idegeskedés, rohangálás esemény utáni tabi után, stb. nem kellemes, ráadásul a 72 órás tabletta a nők szerevezetére olyan hatású mint egy lórúgás, szal nem egészséges. jelentősen csökkenti az élvezetet, macerásabb az egész, nem lehet összebújni rögtön utána, hanem félre kell vonulni, levenni, elcsomagolni a cuccot, szal kényelmetlen, és nem biztonságos. így a tabletta mellett döntöttünk, szerencsére nem allergiás rá, vagy ilyesmi. -
tildy
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Lehet egy kérdésem:miért nem a teszttel kezdtétek?
Ha valakinek nem jön meg ez az egyik legbiztosabb módja , hogy megtudja mi van.
Meg amúgyis általában ha bemegy valakia nőgyógyászhoz az mindig, hangsúlyozom mindig elküldi előbb gyógyszertárba tesztért, még mielőtt bármilyen vizsgálat lenne.
Furcsállom hogy nem így történt, és azt is, hogy nem ez jutott először a doki eszébe/eszetekbe.Bár gondolom jól megvoltatok ijedve..
Egyébként a dokin mégjobban ki vagyok akadva, manapság , meg 5 éve is nem szoktak pusztán ''tapintásra hivatkozva '' abrtuszt kjavasolni, mindig van teszt.
[Szerkesztve] -
zsoltee10
addikt
nem olvastam még végig a topicot, de a te hsz-dnél úgy gondoltam válaszolok a feltett kérdésre.
történet röviden:
kedvesemmel 2 hónap mosolyszünet után kibékültünk. ez volt 2,5 éve augusztusban. kedvesem tablettát szed, mert anno így döntöttünk, hogy biztonságosabb, és kényelmesebb megoldás, mint a többi. a lényeg, hogy szeptemberben nem jött meg neki. gondolkodtunk, hogy most akkor mi van? semmi gond, megyünk orvoshoz együtt. bement, majd 5 perc múlva adoki kijön, hogy menjek be én is. akkor már nagyon paráztam, hogy mi lehet. kedvesem sírt. mondom mi a baj? orvos lazán közölte, hogy terhes. huh, hát levegőt sem kaptam, le kellett ülnöm. azt mondja a doki, hogy a gyerek kb két hónapos. na ez még jobban megütött, mivel ugye mi csak 1 hónapja békültünk ki, ergo villámgyorsan végigfutott az agyamon, hogy akkor a bnőm megcsalt, és nem az én gyerekemet hordja a szíve alatt. ez a gondolat a másodperc törtrésze alatt futott végig bennem. kedvesem rögtön reagált, és tiltakozott, mert nem volt együtt senkivel rajtam kívül, és velem is max 1 hónapja. ''akkor ikrek'' - szól az orvos. úgy éreztem ez életem legrosszabb napja. mondom mi lesz? orvos: ''nem kell aggódni, holnap bejön, kiszedjük 5 perc alatt''
padlón voltunk. én 19, kedvesem 17 éves volt ekkor. hogyan vállaltuk volna a gyereket? én akkor érettségiztem, neki még 1 év vissza volt a gimiből. nagyon le voltunk törve, és úgy döntöttünk, hogy most semmiképp nem tudunk gyereket vállalni. megbeszéltük a dokival, hogy másnap reggel bemegyünk a kórházba, beszélünk a családvédelmis védőnővel, majd néhány vizsgálat, és még délelőtt megtörténik a dolog, néhány óra pihenés után pedig hazamehet, és az anyja sem tudja meg. a legrosszabb ilyenkor, ha a baj mellett senkire sem számíthat az ember, és az anyjára nem is számíthattunk, nem akarok rosszat mondani róla, de a lényeg, hogy nem az a fajta, akivel bármit meg tudtunk volna beszélni vele. anyuék mellettünk álltak, rájuk mindig lehetett számítani.
szóval hazafelé mentünk, és hirtelen ötlettől vezérelve bementem a gyógyszertárba, és vettem 3 különböző terhesség tesztet. hazaérve megcsináltuk az elsőt. tudtuk, hogy mi lesz az eredmény, de azért a biztonság kedvéért megcsináltuk. _negatív_! nem hittem a szememnek. megcsináltuk a másik kettőt, és az is negatív!
teljesen össze voltunk zavarodva. azonnal visszamentünk, de akkor már nem a dokihoz, hanem a kórházba. mondtuk, hogy mi a gond, de nem volt ott senki, d emegnyugtattak, hogy menjünk be ugyanúgy másnap, és úgyis meg lesz vizsgálva a műtét előtt. másnap bementünk, 1 órát beszélgettünk a védőnővel, aki tök megértő volt, és tudomásul vette a döntésünket. ezután következett az ultrahang viszgálat. nagyon ciki volt, mert a nővér ismerős volt, és szerettük volna titokban tartani a dolgot. nem sikerült. a lényeg, hogy az ultrahangos doki kérdezi, hogy miért vagyunk itt? mondjuk, hogy terhesség megszakítás miatt. azt mondja a doki, hogy _nem_terhes_! nem tudtuk felfogni. kiderült, hogy az a patkány nőgyógyász egy cisztát nézett magzatnak! 

hát nem is tudom elmondani mekkora megkönnyebülés volt. meg azt sem, hogy mekkora düh öntött el, legszívesebben visszamentem volna ahhoz a patkányhoz, és bevertem volna neki egyet.
azóta szerencsére nem volt ilyen gondunk. remélem nem is lesz, és csak akkor lesz terhes, amikor mi szeretnénk... -
Sianis
addikt
Nos, szerintem a legtöbb ember mikor vendégségben van akkor nem tudja, hogy valójában mit is eszik. Velem is előfordult már, hogy ettem jóízűen, aztán mondta valaki, hogy de finom ez a pacalpörkölt, én ettem tovább jóízűen, aztán közölték velem, hogy marhagyomor, na onnantól kezdve majdnem kifelejött a cuccos. Addig pedig minden probléma nélkül ettem, és ízlett is. Tehát étkezéssel így van ez, addig jó, amíg nem tudod mi van benne.
-
Bencom
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
jó étvágyat!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vannak ilyen guszta szokások
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen légkondit a lakásba?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Mazda topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- Nothing Phone 1 (8GB/128GB, dual sim, független) + Nothing tok + Nothing bontatlan fólia
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- 2 monitor + dual kar csomagban (LG 25UM58-P ultrawide + BenQ XL2411T 144Hz) hibátlan
- Eladó újszerű iphone 11 Pro Max 64Gb
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szóval egyben óriási nagy dolog ez és nagyon boldog tudnék lenni..ha mondjuk 3év mulva következett volna be...de nem..és most nem tudok neki örülni,igaz még a helyzet súlyát sem fogom fel.Azt tudom,hogy leginkább egyoldalra támaszkodhatunk csak..illetve egymásra.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)