Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ipgirl

tag

lehet, hogy nekem van beszűkült, esetleg ''konzervatív'' gondolkodásom, de valahogy számomra elképzelhetetlen, hogy valaki azért nem vállalja a méhében lévő gyereket, mert anyagilag esetleg nem tudná megadni neki, amit megérdemelne.
    Láttam elget, beszélgettem hajléktalan anyákkal, tudom, hogy min mennek keresztül a hajléktalan anyák gyerekei...megszakad a szívem, ha őket látom /mert mostanában naponta vagyok kapcsolatban egy hajléktalan anya gyerekével/. De még náluk is van esély! vannak szerencsésebb helyzetek /ha az anya párt talál, és magához veheti gyermekét/. Tudom, hogy ott vannak a szerencsétlenebb helyzetek is...sajnos, de úgy vélem, egy állami gondozott gyermekből is lehet sikeres felnőtt.
    Ha jól értem itt szó sincs hajláktalanságról....az én őseim /dédszülők, nagyszülők/ szegénységben nevelkedtek, és nevelték föl a gyerekeiket...mégis felnevelték őket!!! szerintem a legfontosabb a szeretet. Ha ez nincs meg egy születendő gyermek iránt, akkor el tudom fogadni az abortuszt /pl. erőszak áldozata lett az anya..stb/. De ha szereti egymást a két fél /vagy ha csak az anyajelölt szeretné a gyermekét/ akkor mi akadálya lehet? az hogy esetleg egy egyszobás albérletben kellene fölnevelni?? ismerek olyan embert, aki 5 gyereket nevelt fel egy egyszobás lakásban, ahol fürdőszoba sem volt...ma boldogan élnek egy nagyobb lakásban, amit a saját erejükből hoztak létre...
    úgy gondolom, hogy nem kellene az anyagi dolgokon, ha egy születendő gyermek sorsáról van szó. Persze...fontos, és kell a pénz, de ha nincs elég, attól még lehet boldog az élet...persze ez csak az én véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák