Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1851) -NOKIA- válasza lúzer (#1850) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Cseszegeted még a másik 100 szakmát is ahol van kedvezmény, vagy csak minket :F

Egyébként marha ideges vagyok most, és már előre is elnézést kérek...
nézem a kék fényt...
A rendőrt, aki lelőtt egy drogdíler gyereket - aki el akarta ütni őket - még mindig emberöléssel vádolja a nagyon kedves Ügyészség. Irodista m*jmok.
Bezzeg ha egyszer nekik kéne egy éles helyzetben a fegyverhasználatról dönteni, maguk alá h*gyoznának minimum. :W

(#1852) -NOKIA- válasza Gyuri27 (#1845) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

"Azért srác ott le kell húzni 20 évet egy helyben. Mostanság a fiatalság zömének 20 perc is feladja a leckét."

Hát igen, szoktam mosolyogni mikor jönnek a fizikai alkalmasságira a sulinkba(RTF).
A 2km-ert még legyalogolni sem bírják, nemhogy lefutni 7:30 alatt. ;]
(jah,és hozzá kell tennem, hogy ezek egyátalán nem eget verő követelmények, kb minden egészséges fiatalnak teljesítenie kéne.)

A kigyúrt lidércekkel így hogy vennék fel a küzdelmet? :D

[ Szerkesztve ]

(#1853) lúzer válasza -NOKIA- (#1851) üzenetére


lúzer
veterán

pech, a sajtóból nem értesül az átlagember más szakmáról ahol valósággal menekülnek a nyugdíjba, hátha szigorodnak a feltételek

nem a Ti hibátok, én is menekülnék 13×130k nyugdíjba

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1854) -NOKIA- válasza lúzer (#1853) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Ha rám hallgatsz, ne a sajtóból szerezd az infókat hanem hitelesebb forrásból.
Agymosás az egész. :(((

(#1855) Gyuri27 válasza lúzer (#1853) üzenetére


Gyuri27
félisten

Ok az mindig van barátom. Hidd el. De tudod mit mondok. Én nem csináltam a szakmádat (nem is tudom mi az) nem mondok véleményt róla. De látom neked kialakult képzeteid vannak. Azt mondom neked is lehet felvételizni (meglátjuk sikerül e) és lehet ott dolgozni ha szerinted annyira faja.
Amúgy meg ha az ökörségek írogatása közben olvastál volna is láthatnád a valót. Egy: manapság az utcán dolgozó fakabátok többsége a 10 évet nem húzza ki. Mert bármennyire csábito a 25 év utáni nyugdíj addig meg kell élni valamiből. Erre jön még rá a vezetés balfaszsága, a politikáé és a közvéleményé. Kettő: munka feltételek konvergálnak a 0 felé. Plusz éjszaka, hétvége, tv székház ostrom csak hogy a jó dolgokat említsem. Tudod e hogy a kukások kb egy pénzt keresek a járőr állományall?
Szóval ha én nem vagyok atom fizikus nem vitatkozom arról.
Ha elmeséled személyes tapasztalataidat, vagy kérdezel az rendjén van. Minden más csak flame és off itt. ;)

Amd - Radeon - Ryzen

(#1856) szasanyi válasza lúzer (#1850) üzenetére


szasanyi
félisten

Igen is meg nem is. A rendőr sem tévedhetetlen, neki is van rossz napja és fáradt is lehet (amikor pölö morcosabb), és bármilyen furcsa ő is emberből van. Az az érdekes, hogy ez másokkal (más szakmákban, hivatásoknál) is így van, de azzal valahogy nem foglalkoznak ennyit. :U
De mint már említettem sok mindent nem tudsz, és elégtelen információk hiányában állást foglalsz és (határozott) véleményt alkotsz. No, akkor azokkal az okokkal kapcsolatban itt van két alapvető (találós) kérdés:
- hogyan oldanád meg azt, hogy kötelességtudó és felelősségteljes, ámde agyonhajszolt közterületi rendőrként szívélyes és állampolgárbarát módon hozd az elvárásoknak megfelelő teljesítményt, amit a parancsnokod is elfogadható teljesítménynek ítél meg? (Zárójeles kiegészítésként elmondom, hogy a rendőrségen teljesítményértékelés és minősítési rendszer van. Tudtad ezt? És, hogy majdnem pontosan kimutatható az az informálisan (felső szinten) meghatározott elvárás, ami alapján "tudni kell" mennyi legyen a minimum és átlag napi intézkedés: feljelentés, kiszabandó bírság, stb. ami alapján statisztikák készülnek, értékelik a munkádat, stb.)
- szerinted mennyire értékeli az állampolgárok nagy része az udvarias és intelligens modorodat, miközben azt közlöd, hogy feljelented vagy megbírságolod több- (tíz) ezer forintra?
(Mert ugye te nem lehetsz túlzottan barátságos, mivel egyrészről bizonyos esetekben NEM tekinthetsz el a feljelentéstől, de legalább is elvárják a minimum 5-10k bírság kiszabását, aminek hiányában te sz@rul dolgozol, és napi b****nak leszel kitéve, hiszen te nem teljesíted az elvárt szintet sem!)
Hidd el, hogy a közterületi rendőrök az állampolgárok és a vezető között olyan helyzetben vannak, hogy legtöbbször lehetetlen mind2 irányba megfelelni. És még azt sem könnyű eldönteni, hogy mikor melyik irányba legyén empatikusabb, mert leginkább csak utólag derül ki: azért éppen megdicsérnek, vagy seggbe rúgnak. És, hogy bonyolultabb legyen, nehogy azt hidd, hogy ez konzekvens és következetes módon, a különböző esetekben ugyanolyan megítélés alá esik! És ezt súlyosbítja (de nagyon!) a sajtó. :((

(#1857) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Egyes mondatok nagyon felb@cták az idegeimet, aztán jött néhány "bennfentes", és elmondta, amit én magam is gondolok... Néhány kieg.:

Azért jómagam is somolygok, amikor jön egy-két ifjú titán tele életerővel, energiával, aztán al első "nem-magyar"-"nem-palotában" lakós "nem egyedül" fellépő "személy ellen kell intézkedni, és fogja a rádióját, mintha az megmentené... És szomorúan veszi tudomásul, hogy ÉN fogom megoldani az ügyet, neki meg engem kell biztosítania, és nem számíthat másra. Aztán fél órával az intézkedés befejezése után még mindig remeg.
Ott a másik fele, hogy fél éven belül már élesben kell azt bizonyítania, alkalmaznia, amit előtte magára szedett tudásanyagból... Örökké nem lehet pesztrálni! És akkor majd jönnek az elb@cott intézkedések, fenyítések, etikai bizottság. Ennyit meg nem ér a fizu...

Nekem 10 évem van, mind utcán, mind ugyanott, nekem senki ne magyarázza, hogy ez is csak ugyanolyan munka, mint a többi... Most is tápon vagyok, mert a főnököm - csupa heccből - gondolt egyet, és kiállított az út szélére szakadó esőben, -1 fokban... Ez van...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1858) adalbert1


adalbert1
veterán

Gyuri27, szasanyi, Vertigo18 :
Ez teljesen érthető amit megfogalmaztok. Viszont már ott előáll egy patthelyzet, hogy arról mi egyszerű állampolgárok se tehetünk hogy amit mi befizetünk adót és ti kiszabtok bírságokat azokkal a pénzekkel mi történik (elméletben tehetünk a 4 évente leadott szavazatunkkal, gyakorlatban az sz*rt se ér)...
Egyértelműen nekünk is az lenne az érdekünk, hogy minél jobban képzett, felszerelt, megfizetett Rendőrség legyen (és igaz ez az egészségügyre és az oktatásra is, azoknak is igen erősen csökken a színvonala) olyan állománnyal akik szakszerűen, normálisan és jó körülmények között látják el a feladatukat (ebbe beleértve hogy ne kerüljenek be olyanok se akik szarba se nézik a teljesen normálisan viselkedő állampolgárokat).
Szóval gyakorlatilag ugyanaz a tehetetlenség jellemező jelen esetben mindkét félre a topicban ez ügyben.

(#1859) Vertigo18 válasza adalbert1 (#1858) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igen, csak az az érdekes, hogy ha egy varrónő varr, azért nem köpködnek... Viszont ha valaki hibázik, és én olyankor - teszem a dolgom - megbírságolom, akkor én vagyok a bunkó... Ez is csak ennél a cégnél lehetséges...

És ha minden jól menne, happy lenne az ország, nem lenne válság, dúskálánk a pénzben, nah ha ilyenkor bírságolnék, akkor is én lennék a bunkó...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1860) adalbert1 válasza Vertigo18 (#1859) üzenetére


adalbert1
veterán

A bírság az bírság sajna... Engem is felb*szott agyilag mikor pl. apámat megbüntették mert 30 helyett 35-36-tal ment valahol. Oké hogy ki van adva hogy ott kell lesben állni az ilyen tábláknál meg még pár ott felejtett vagy egyáltalán nem aktuális táblánál, de azért ennél lenne jóval égetőbb probléma is ami megoldásra várna...

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a gyorshajtás ne lenne büntetendő, csak kicsit szarrágásnak érzem hogy ahol lehet kaszáljuk a lóvét, de ahol meg tényleg tenni kellene valamit ott a kisujjunkat se mozdítjuk, persze azt is értem hogy ez szintén a ti szinteteknél fentebb dől el.

Azt meg továbbra is fenntartom hogy pszichológiailag jobban szűrni kellene az állományotokat, hogy az olyan alakok ne kerüljenek már be akik azt hiszik hogy azért mert van jelvényük + fegyverük + bilincsük már ők a kiskirályok a faluban, és az összes nála gyengébb arccal iszonyat prosztó módon tud viselkedni, de a köztudottan kőkemény maffiózóknak meg előre köszön. :(

Szóval ebben az országban jóval nagyobb problémák vannak, itt a topicban csak a felszínt karcolgatjuk, viszont jobban belemenni meg hülyeség lenne, mert egyből aktuálpolitika és törlés lenne a vége.

(#1861) CarajoEsp válasza sasa311 (#1557) üzenetére


CarajoEsp
senior tag

Emlékszem egy hasonló eset történt velem, gondoltam megosztom veletek a derülés végett.
Budapesten voltam főiskolás és szakmai gyakornokként utaztam le Balatonfüredre, ahol Szakácsként dolgoztam. Mikor megérkeztem még nem tudtam mi lesz a beosztás, így kést se vittem, azt hittem recepcióra osztanak be, vagy valami hasonló. Namost mégis Szakácskodás lett a dologból, igen ámk, de kés nem volt elég, így egyik felutazásom alkalmával otthonról vittem le egy 30cm-es pengéjű kést. Szépen papírba és zacskóba csomagolva felszálltam a Kelenföldi pályaudvaron a vonatra, le egy négyes ülésbe egyedül és szunya.
Aztán olyan Fehérvár körényékén ébredtem fel, éhes voltam, mint az állat, nosza elő a kés, kibont, elő a kétkilós kenyér a szatyorból, meg a kolbász, szalonna, paprika, paradicsom. Mikor elkezdtem kajálni, folrdulok oldalra, erre a mellettem lévő négyesben ült 2rendőr, meg két határőr, és gúvaddt szemekkel néztek. Mondom fasza. Én meg mondtam, hogy munkaeszköz és kérdeztem, hogy "Kértek?". Az egyik srác meg elkezdett röhögni, mire mondta, hogy egy pár katonát elfogadnak. Úgyhogy kis katonákat csináltam a Szervnek azt ettünk meg dumáltunk végig az úton marha jó volt, néha azóta is összefutunk egy-egy sör erejéig velük.

-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd

(#1862) -NOKIA- válasza CarajoEsp (#1861) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Mikor olvastam az elejét a HSZ-nek, azt hittem megint gond lesz belőle, de ez így jó befejezés. :D

(#1863) Vertigo18 válasza CarajoEsp (#1861) üzenetére


Vertigo18
addikt

Bakker, esküszöm én is azt hittem a kezdésed miatt, hogy valami "fikázzuk-tovább-a-rendőrt" sztori lesz, de nagyot tévedtem! Ez a sztori így volt tökéletes, javítsd az imázsunkat! :C

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1864) CarajoEsp válasza Vertigo18 (#1863) üzenetére


CarajoEsp
senior tag

Azaz igazság, hogy attól függ, az embernek milyen élményeik vannak velük. Én úgylátszik szerencsés vagyok, valahányszor találkoztam a Yarddal, mindíg röhögés és dumálás lett a vége. Még akkor is, amikor azt hitték, hogy kiraboltunk egy boltot Székesfehérváron. Megvártuk amíg intézkednek, majd mikor kiderült, hogy megvannak az elkövetők, akkor fotózkodtunk a kocsi előtt, haver még mondta is nekik, hogy ez a minimum, amiért fél órát támasztottuk a kocsit.:) De ha az ember elfogadja, hogy ez a dolguk és nem hőbörög nincs baj. Most énis mondhatnám, hogy de megalázó meg hasonlók, de igazából, max röhögök az egészen és nem érzem kellemetlennek.
Nekem is vannak rendőr ismerőseim, és van olyan, akit ki nem állhatok, ha csak meglátom "kinyílik a bicska a zsebemben", de van olyan is, akivel el tudok dumálni bármiről, megosztjuk a közös sztorikat az életről és nem érzem "gonosztevőnek" azért, mert bizony trafizik. Részben ez a dolga. Ez olyan, mintha a tartozó haragudna a behajtócégre, mert nem fizette be a telefonszámláját.
És akkor egy másik tanulságos sztori a rend kedvéért:
Mikor meglett a jogsim rá egy pár napra hívtak be a Népstadion mellé egy középsuliba egy koncertre. Én addig sose vezettem arrafele, mindegy, nagyjából tudtam, hogy merre van, szóval a Citroen kombiva kóvályogtam a Stadion mellett, mint a hülye.
Aztán leáltam, vészvillogó fel és rágyujtottam. Megáll közvetlen mellettem a rendőr, már itt is tiszta ideg voltam,(friss jogsi, tapasztalatlanság), szóal kiszálltam, bekopogtam és mondtam, hogy itt vannak a papirok nézze meg, minden rendben.
A fickó meg nézett, nem tudta mire vélni a dolgot és mondta, hogy nyugi, csak cigizni álltak meg. Kérdezte, hogy mi a gond, én meg mondtam, hogy nem találom az utcát, mert most ülök egyedül 3x-ra autóba.
Erre elszívtak egy cigit, villogó fel, mondták, hogy menjek utánuk, szóval, mint a Die Hard 3-ba, mentem a rendőr után, előttünk, meg nyílt szét a kocsisor:)
Aztán mutattak egy helyet oda leparkoltam, kértek kétszász forintot és hoztak parkolójegyet:)
Fasza volt:)

[ Szerkesztve ]

-Battletag: CarajoEsp#1838 -Steam: CarajoEsp -WP7 Gamertag: CarajoEsp1-BF3: HUNGeriEnd

(#1865) philoxenia válasza CarajoEsp (#1864) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A rendőr is ember. :) Sőt magyar, annak minden előnyével és hátrányával. :K

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1866) Gyuri27 válasza adalbert1 (#1858) üzenetére


Gyuri27
félisten

Egyet értünk. Én vagy 7 évig és sok belügyminiszteren át vártam a csodát. Nem jött el. Így ennyi. Tehát mint civil nyiltan leírhatok bármit.
A baj a fejessekkel kezdödik. Lásd Kiss dandártábornok úr. Idült alkoholista és vagy a 3-ik botránya után búcsúzott.
A pizsamások nagyrésze, annó a kommunizmusban tanulta az ipart. Kicsit elavult a tudásuk, szemléletük és amúgy is sz.rnak az egészbe. Arról nem beszélve, hogy ha megnézed a megyei vezetést, a pestit és az országosat kb 50 ember forog körbe körbe.
Egyszer itt, egyszer ott. Amíg ezek ki nem halnak jobb nem lesz szvsz. Kérdés, hogy akik maradnak azokat már bedarálták e.

A legfőbb gond a statisztikai szemlélet. Megmondják mikor miből mennyi kell.
Érsd hány parasztot kell aznap megb.szni és mennyire.
Milyen jó is az mikor egy félnapos helyszin biztositás után (mert a nyomozó nem siet hiszen a közrendes alja nép) meg kell csinálni 50-60-70 ezer fotint birságot. ha szerencséd van akkor 4-5-6 állampolgárból összejön. Ha nincs akkor magyar paraszt sz.pok mert egy izzó készlet miatt is vastagon fog a toll.
Ugyanez a feljelentéssel. Ha kevés van aznap akkor birság helyett feljented.
Elfogás elő állitás szintén. Röhelyes volt, hogy a nappalos és éjszakás szolgálat is bevitte ugyanazt a személyi nélküli csövest. De mivel kevés volt az elő állitás hát megtettük.
Én ott szoktam rá a dohányzásra, pikkelysömöröm volt, némi gyomor fekéj (vagy ahhoz hasonló hányás) mind természetesen idegi alapon.

Na aki ezt írigyli menjen nugyodtan rendörnek.
Ehhez még a rossz fizetés, éjszakázás, hétvégézés, ünnepnapokon dolgozás.
Aztán az ottawai (ha jól emlékszem) munkarendünket (két nappal, pienő, 2 éjszaka, pihenő is vissza rakták egy nappalos egy éjszakásba) is megszütették.
Na ezért olyan a rendőr amilyen. Egy darabig lehet ezt türni. Aztán aki nem birja tovább lép. Vagy sz.rik az egészbe.
Ennek okán kérem szépen az állampolgárokat itt abszurdisztánban kéretik nem a köztereseket bántani. Nem tehetnek semmiről. A fejeseket tessék szidni.
Amúgy az amerikai módszer (vagy ahhoz hasonló) hozna némi változást. Ott a sheriff-t adott közösség válassza. Ott nem lehet kenni a dolgokat másra. hiszen tisztán látszik ki mit tett.

[ Szerkesztve ]

Amd - Radeon - Ryzen

(#1867) Vertigo18 válasza Gyuri27 (#1866) üzenetére


Vertigo18
addikt

Egy könnycseppet elmorzsolok a szemem sarkában, és kimondom: szívemből szóltál, testvérem! :O

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1868) lúzer válasza Gyuri27 (#1866) üzenetére


lúzer
veterán

...meg kell csinálni 50-60-70 ezer fotint birságot...
...Ugyanez a feljelentéssel...
...Elfogás elő állitás szintén...

hát ezek holt szánalmas dolgok :(((
nem a rendőrökre értem
hogy lehet ilyeneket előírni? :F

és ha nem ül senki kocsiba?
felakasztja magát kínjában a parancsnok?

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1869) adalbert1 válasza Gyuri27 (#1866) üzenetére


adalbert1
veterán

Én se mindig így vélekedtem, viszont az évek alatt jóval árnyaltabb lesz minden téren a kép, és az általánosításról is úgy érzem sikerült nagyjából leszoknom. :)

Annyira nem látok ebbe az egészbe bele, csak azt tudom mondani amit a saját bőrömön is tapasztaltam/tapasztalok.
Persze van volt osztálytársam aki azóta rendőr, 3-ik féltől hallom hogy néha panaszkodik is, pont a kevés pénzre és a szar munkarendre.

Amit a vezetőkről írtál, az meg nagyjából az egész politikai elitre igaz sajnos...

A statisztikai szemléletet meg egyszerűen undorítónak tartom... Oké hogy a javuló statisztikákra lehet mellet döngetni, de gyakorlatban meg semmit nem érnek... Főleg ha nagyrészt a normális állampolgárok vannak a célkeresztben, mint a már említett bírságolásnál.

A csövesekről jut eszembe, a tipikus koldusmaffiás kéregetőket miért nem zavarják el a p.csába? Mert így elég jó az ország image, ha az összes frekventáltabb helyen lévő aluljárónál ezeket a kartontáblát szorongató alakokat kell látnia minden külföldinek aki itt megfordul.
Vagy pl. ott a nyugatinál az aluljáró. Valamelyik nap arra jártam, fényes nappal 1 db! rendőrnő!-t láttam össz-vissz... Na most ő mit tud ott egyedül kezdeni? Oké hogy nem a legputribb hely, de nem is a legjobb és elég forgalmas is, ideális jópár bűncselekmény elkövetésének a helyszínéhez + tuti pár keresett bűnöző is tömegközlekedik.

(#1870) -NOKIA- válasza lúzer (#1868) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

"és ha nem ül senki kocsiba?
felakasztja magát kínjában a parancsnok?"

Ezt így hívják:

Parancs iránti engedetlenség
354. § (1) Aki a parancsot nem teljesíti, vétséget követ el és egy évig, csoportos elkövetés esetén bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

De ez a legsúlyosabb, még 1000féle képen meg tud szívatni a parancsnok (fegyelmi, stb.) ha nem teljesíted amit előír. De egyébként ő sem hibás, mert ő is felülről kapja az utasítást...

(#1871) lúzer válasza -NOKIA- (#1870) üzenetére


lúzer
veterán

félreértettél
én a mezei autósokra gondolok
állnak kinn a rendőrök, idézések súlyba, és nem jön senki....

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1872) szasanyi válasza lúzer (#1871) üzenetére


szasanyi
félisten

Te hol laksz? :U :D

(#1873) -NOKIA- válasza szasanyi (#1872) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Gondolom nem Bp. :DDD

(#1874) lúzer válasza -NOKIA- (#1873) üzenetére


lúzer
veterán

nem csak pesten vannak rendőrök, de értem a poént :)

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1875) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Az én személyes kedvencem: Etikai bizottság...

3 kollegától szabadultak meg mifelénk ezzel az eszközzel...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1876) Snoop-y válasza Gyuri27 (#1866) üzenetére


Snoop-y
veterán

"A pizsamások nagyrésze, annó a kommunizmusban tanulta az ipart."

Így van az egyik fő pizsamás az szegről végről rokony. Annó párt titkár volt aztán rendőr lett megyei rfk aztán kis kitérő a VPOP-hoz aztán meg megint rendőrösdi elég magas beosztásban. Gondolom nehéz kitalálni kiről beszélek? ;]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#1877) Vertigo18 válasza Snoop-y (#1876) üzenetére


Vertigo18
addikt

Igazság szerint ez a mai rendőri vezetés legalább 30%-ára igaz, többek között az én Főkapitányomra is... :P

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1878) Snoop-y válasza Vertigo18 (#1877) üzenetére


Snoop-y
veterán

Ő a fő fő rendőr ;)

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#1879) Vertigo18 válasza Snoop-y (#1878) üzenetére


Vertigo18
addikt

Volt egy ilyen érzésem... Erről is megvan azért a véleményem, de szeretnék még a Cégnél maradni.. .:D

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1880) fekeandras


fekeandras
őstag

[link]

Mod: "Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter feladatául kapta, hogy dolgozza ki a büntető törvénykönyv módosítását, amelyben jelentősen megszigorítanák az erőszakos, fegyveres vagy visszaeső bűnözők büntetését. „Nem kaphat öt évnél kevesebbet az, aki fegyverrel követ el bűncselekményt” – érzékeltette az arányokat Draskovics Tibor.Ezzel együtt több jogot adnának az önvédelemre is, így a jövőben nem a megtámadottól várják, hogy mérlegelje a védekezés mértékét, hanem a támadótól, hogy vállalja a válaszcsapás kockázatát."

[ Szerkesztve ]

(#1881) lúzer válasza fekeandras (#1880) üzenetére


lúzer
veterán

+ kényszermunka kell

más világ lenne, ha a börtönben nem a tesúk várnák hanem kemény munka.

úgysincs elég autópálya

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1882) adalbert1 válasza fekeandras (#1880) üzenetére


adalbert1
veterán

Nekem tetszik...
Főleg ez:

Ezzel együtt több jogot adnának az önvédelemre is, így a jövőben nem a megtámadottól várják, hogy mérlegelje a védekezés mértékét, hanem a támadótól, hogy vállalja a válaszcsapás kockázatát.
Más kérdés hogy ezt nagyon komolyan ki is kell dolgozni törvénymódosítás oldalon, hogy véletlen se maradjon benne semmilyen kiskapu (tegyük fel pistike megkéseli józsikát úgy hogy józsika meghal, pistikének nem 8cm-nél hosszabb pengéjű a kése és azt mondja hogy józsika támadott rá, szimpla önvédelem volt).

Kérdés hogy az a 8 milliárd épp honnan fog hiányozni.

lúzer : na ja, a kényszermunkával én is egyetértek teljes mértékben (persze ítélet függő is lenne, ha valakit bevarrnak pár hónapra akkor azt csak ne dolgoztassuk már halálra).

[ Szerkesztve ]

(#1883) -NOKIA- válasza adalbert1 (#1882) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Vigyázzatok ezzel a "jogos védelem" témával... Tulajdonképpen azt akarják beletenni, hogyha kapsz egy pofont a támadótól, te akár le is lőheted vagy leszúrhatod, és nem kell ezért felelned.. elég necces téma...
(És nálam sokkal okosabb emberek / jogászok szerint is gázos lenne, ha változna.)

(#1884) adalbert1 válasza -NOKIA- (#1883) üzenetére


adalbert1
veterán

Én is erre akartam rámutatni a pistikés és józsikás példával...
Szóval ezt tényleg baromi jól ki kell dolgozni... Annak viszont örülnék ha mondjuk arra megyek haza hogy fel van nyomva a lakás és még épp dolgozik az illető akkor ne azon kelljen mérlegelnem hogy most épp mi kerül a kezembe amivel adok neki.

(#1885) lúzer válasza -NOKIA- (#1883) üzenetére


lúzer
veterán

legalább magántulajdonon belül legyen mérlegelés nélkül!

MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.

(#1886) fekeandras


fekeandras
őstag

Közmunka helyett szerintem járható út lenne a "kényszer munka".Dolgoztassák csak őket!Legalább valami haszna is lenne a létezésüknek... :U

(#1887) Reno7 válasza -NOKIA- (#1883) üzenetére


Reno7
senior tag

Amíg ezt csak a saját telkemen alkalmazhatom,addig nincs vele gond...

A börtönnel kapcsolatban: Nem szabad Supermax börtönök tömkelegét építeni,és oda zárni a rabokat(-max az életfogytosokat,vagy akik több tíz évig ülnek-),mint Amerikában. Viszont olyan programokat lehetne indítani,ahol a fiatal bűnözőpalántákat bevinnék a nehéz fiúk közé,nem bedugni őket,csak egy ebéd erejéig egy térbe rakni őket,persze felügyelettel...ezt tudtommal több országban is csinálják,Amerikában majd 90% feletti azoknak az aránya,akik egy ilyen kis vizit után jobb útra terelődnek :U
Viszont nyugodtan lehetne közmunkára fogni őket,építsék/javítsák az utakat,járdákat stb;csak ezzel sokan elesnének a jól fizető tenderektől,tehát kétlem hogy ez megfog valósulni. :o

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#1888) Vertigo18


Vertigo18
addikt

KŐBÁNYÁBA VELÜK! Kétszer is meggondolja, hogy oda visszamenjen! Ott dolgozni kell!

Az önvédelem - jogos védelemről alkotott véleményemet már kifejtettem a 60 éves barátommal kapcsolatban. Bárhogy is, így nem jó, és nagyon oda kell figyelni, hogy hogyan legyenek a szabályozások...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1889) -NOKIA- válasza lúzer (#1885) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Ez sem jó, mert akkor meg az emberek fellógatnák a betörőt.
Halálbünti, meg rögtönítélő bíróság ugye nincsen évtizedek óta, ez pedig az lenne.

Böri: több fórumon is látom, hogy az emberek tévhitben vannak a magyar büntetés végrehajtással kapcsolatban. Mindenki úgy képzeli el, hogy szép zöld park mint az amcsi filmekben, ahol bandáznak gyúrogatnak, aki akar tanul, művész lesz...
Hát elárulom hogy marhára nem ilyen kicsi, szürke, omladozó, undorító, büdös, szigorúan vannak fogva. A nagyon nagyon nagyon jó magaviseletűek esetleg gyúrhatnak, tanulhatnak, ha a börtönőr kollégák MEGENGEDIK nekik.

A fiatalkorút meg nem akkor kell a "nagyok" közé tenni amikor már elkövette a bűncselekményt, hanem kéne vinni az iskolás csoportokat mondjuk valamelyik előzetes házba, vagy valamelyik gusztustalan magyar börtönbe, mert így marad az amcsi film a fejükben, azaz hogy havaii.

[ Szerkesztve ]

(#1890) Reno7 válasza -NOKIA- (#1889) üzenetére


Reno7
senior tag

Igen ezt én sem mindig értem,hogy amikor nézik a tv-ben a börtönöket,mindig csak annyi marad meg bennük hogy egy könyvekkel teli szobában(meg vmi gagyi sz.gép az asztalon) beszélget a riporter a bűnözővel,de az amikor végigmennek a folyosón,meg bekukkantanak 1-2 cellába,az vhogy törlődik...Emlékszem mikor megépült a magán börtön(Tiszalök és Szombathelyen asszem),mindenki fel volt háborodva hogy luxus lesz a raboknak stb...de akármennyire is arcpirító,azokat a rabokat akiket lehet -jó eséllyel- rehabilitálni,szerintem inkább ilyen "luxus" börtönbe kell rakni,és ott valami normális módszerrel jó útra terelni,mert a túlzsúfolt mindenféle sokszoros visszaesők között csak rosszabb lesz...Ez idiótán hangzik,de véleményem szerint az lenne a lényege a börtönnek hogy akit még lehet,jó útra terelgetni,és erre nem az agresszív módszerek a célravezetőek,legalábbis nem annyira eredményes.Persze ez a többszörös súlyos testi sértés,többszörös gyilkosságért ülőkön ez már nem nagyon segít...

Megelőzés: Nagyon fiatalon nem lehet őket berakni semmi ilyenbe,mert sérül a pici lelkük :K (jogvédők rulz)

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#1891) -NOKIA- válasza Reno7 (#1890) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Akkor mondjuk végzős középiskolásként kéne vinni őket a Gyorskocsiba például. ;]

Egyébként igazad van, fontos (lenne) az elítéltek visszaillesztés a társadalomba, meg a megelőzés is, de erről a BV-s kollégák tudnának mesélni, ez már nem a mi szakmánk.
Jah meg hogy luxus... hát kb. az számít a normális börtönnek, olyanok vannak nyugat európában.

[ Szerkesztve ]

(#1892) Reno7 válasza -NOKIA- (#1891) üzenetére


Reno7
senior tag

Gyorskocsi alatt mit értesz?Rabszállító? :B

Ismerek BV-st,bár ő már csak kíséri a rabokat,nem a cellákat járja,de ahogy mesélt hogy mik mennek ott :F nekem annyi elég volt,nem szeretnék ellátogatni oda érettségi után :))
Amúgy a nevelőintézet rosszabb...azaz a hely,ahová végképp nem szeretnék bekerülni :(

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#1893) -NOKIA- válasza Reno7 (#1892) üzenetére


-NOKIA-
Ármester

Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet

II. objektum
1055 Budapest, Gyorskocsi u. 25-27.

De előzetes letartóztatás is van bent + őrizetbe vétel.

(#1894) bobsys


bobsys
addikt

Jartam egy fel evet tanitani a Vaci fegyhazba. Nem szeretnek oda bekerulni

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#1895) Snoop-y válasza Reno7 (#1890) üzenetére


Snoop-y
veterán

Ajánlom a Bebukottak című magyar remekművet. "sima nevelő intézet"
Hát ami ott megy az nagyon durva. Még kamerák előtt is brutális volt amit megengedtek maguknak. Mi mehet ott ha nem készül róla felvétel?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#1896) Reno7 válasza Snoop-y (#1895) üzenetére


Reno7
senior tag

Még mikor alsó suliba jártam,akkori egyik oszt társamnak a szülei nevelők a közeli nevelőben(10 perc),és annak ellenére hogy ide nem is az igazán kemények kerülnek,hanem lopás/rablás/könnyű testi sértés stb...nem volt valami csábító...emlékszem egyszer bejött az anyja,aztán ott mesélt nekünk hogy milyen oda bent lenni,meg néztünk ilyen riportokat...utána pár hónapig mindenki kussban ült az órákon :DDD
Ebből a Bebukottakból meg sajna nem találtam egész filmet,csak 5 perc részleteket,pedig már megakartam nézni.

-NOKIA-: Kösz. Nem tudtam hogy így becézik.

My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.

(#1897) hucsikoi


hucsikoi
aktív tag

Uraim!

Azért ez elég durva. Egy Európai országban ezért agyonlőtték volna a helyszínen, de legalább is agyonrugdossák ezeket az állatokat.Mi az, hogy megverik az igazoltató rendőröket.Gyalázat.

[ Szerkesztve ]

(#1898) Vertigo18 válasza Reno7 (#1896) üzenetére


Vertigo18
addikt

Én nagyon sokat járok a Pécsi BV. intézetbe, amikor szállítok oda egy-két elfogott patkányt... A véleményem, hogy bőven van mit szigorítani, és itt nem arra gondolok elsősorban, hogy tanulhatnak, számítógépet használhatnak, tv-zhetnek, dolgozhatnak, hanem a mindennapi életük túl lazsálós szerintem, pl. az enyémhez képest, pedig én kint vagyok.

Volt "szerencsém" ellátogatni a Keszthelyi börtönbe, az Mo. legújabb, és legmodernebb börtöne, illetve fegyháza, az meg egyszerűen nevetséges volt. Minden a legkorszerűbb eszközökkel megoldva, 2 csillió kamera, de sajnos ugyanez a "luxus" a raboknak is. Jó, ha "rossz" vagy, akkor magánzárka, de az sem olyan, mint a filmekben, hanem egyszerűen egy üres szoba ággyal, wc-vel... :O
A "normális cellákban pedig MINDEGYIKBEN DigiTv 40 csatornával!!! Nah, ez b@ct@ fel az agyamat, meg a folyosó közepén elhelyezett 3 ping-pong asztal, illetve a külön ping-pong szoba!!! Nesze neked börtön! :(((

KŐBÁNYA!!! KŐBÁNYA!!! :K :C :B

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1899) Vertigo18 válasza hucsikoi (#1897) üzenetére


Vertigo18
addikt

Az a gyalázat, hogy nem merjük használni a fegyvert! Valaki előttem már okosan leírta, hogy a törvényes alap meglenne rá, csak tudja minden kollega, hogy mi jön utána... Vizsgálatok, meghurcolás, Ügyészség... persze a végén felmentenének minden alól, de akkor már kinek lenne kedve az élethez is akár?! :(((

Pedig ha itthon, ahol én vagyok, csak egyszer leadnék egy figyelmeztető lövést (nem is emberre leadott, fegyverhasználatnak minősülő lövést), akkor tuti, hogy a patkányok még 4 faluval odébb is tudnának róla...

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#1900) hucsikoi válasza Vertigo18 (#1899) üzenetére


hucsikoi
aktív tag

Ez nem a Ti szégyenetek, hanem az öltönyös patkányoké.Én még emlékszem azokra az időkre mikor ennél jóval kevesebbért is félholtra vertek ilyen szemétre valókat.Nem tudom, de lehetséges, hogy az ilyen és hasonló esetek miatt egyre kevesebb rendőr lesz. Az viszont biztos, hogy én ilyen feltételekkel nem csinálnám semmi pénzért amit Ti. :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.