Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
haxxika #5499 üzenetére
iobd2-t vettem, az univerzálisat, eddig nem volt olyan autó amit ne tudott volna olvasni/törölni (igaz nem is 5$-os ebay-es cumó). BT-os simán a telefonról tudod nézni/törölni.
Eddig ezekkel próbáltam:
Ford Focus mk1
Volvo S60 mk1
Subaru Impreza mk3
Audi A4 B6
Lexus IS250 mk2
Honda Jazz mk1
Honda Jazz mk2 -
Qru
MODERÁTOR
válasz
runner 125 #5497 üzenetére
Most már 500k km van benne igen, kiszolgált rendesen. Valószínűleg nem éri meg a váltófelújítást de azért futunk egy kört.
FeRRaR1 + aneda: Köszi, akkor az olajcsere mint halottnak a homlokcsók... Jaj.
-
runner 125
nagyúr
Olajból vegyétek meg bele a gyárit, de itt már nincs értelme, főleg ha 30k-val ezelőtt cserélve volt.
Duna Autónál keressétek Etyit (Karácsonyi János), ő tud korrekt áron, én is tőle vettem.Haverodé, ugye? 450k km van benne, nem? Akkor az már erősen váltócserés, felújítós mutatvány.
-
Qru
MODERÁTOR
+ gaborbol: Köszi!
Már korábban is bedobálta ezeket a hibakódokat. A váltó rántva vált melegen, szóval ez tényleg nem ok. 30k km-errel ezelőtt volt benne olaj cserélve legutóbb (amúgy hidegen jó, meg ha nem kell sokat váltogatnia (pálya), nyáron a Bp-Zürich-Bp távot simán lenyomtuk vele). A szerelő már akkor is vmi szeleptömbről beszélt, hogy azt kéne cserélni.
Akkor egy újabb váltóolajcsere első körben. Ha nem segít, akkor meg fel kell törni a malacperselyt...
Váltóolajból a Valvoline-t ajánlották. Az mennyire számít jónak?
-
zsid
senior tag
Ebből az első talán az első megúszható olcsón. Az az egy mágnesszelep csere nem lehet túl vészes.
Az automata váltó gond, viszont már zsebbe nyúlós is lehet. Első körben nézni kell egy váltóolaj szintet. Ha az megfelelő akkor viszont bontani kell a váltót.
A P0785 az a 2-3 fokozat váltószolenoidja asszem, maga a mágnesszelep nem drága de a Volvoknál a cseréhez ki kell bontani a teljes bal futóművet, le kell engedni a motort és a váltót bölcsővel együtt, legalábbis a gyári leírás szerint úgy cserélhető. De úgy tudom ritka amikor elég csak egy szolenoidot cserélni az egész szeleptömb helyett.
Ha váltófelújítás lesz belőle akkor az 250-400 000 között.A P0740 miatt nem aggódnék,az a másik hiba miatti "vészprogram" velejárója szokott lenni.
-
Xmodule
őstag
En csak castrol t rakok a 2.4D be. A5/B5 öst. cirka 50-60 ezer km t raktam eddig a kocsiba gond nem volt még. Olyan 10 és 15 ezer km között szoktam cserélni az olajat szűrővel. Levegő szűrőt meg kabin szűrőt (szeneset) pedig évente 1x ami úgy 30ezer km re jön ki kb. Persze azért mert a levegő és kabin szűrőt nem cserelem meg ra nézek. De sosem koszosak. Itt svedben nincs nagy por.
-
oroborus
újonc
Sziasztok!
Egy ujabb kerdessel fordulnek hozzatok. Arra gondoltam, hogy nem artana egy valtozar (vagy egyeb prevencios eszkoz), mivel 75%-ban az utcan van az auto. A szokasos, velemeny, tapasztalat, esetleges ajanlas kombora vagynek.
De barmi egyeb otletet is szivesen fogadok toletek!
oro
-
tjojo
tag
2002-es V70-be szeretnék olajat (és szűrőket persze) cserélni. 5W-30 ACEA A3/B4 a bele való ha jól tudom. Castrol olajkeresője Edge Titanium 5W-40-et dob ki elsődleges olajnak, alternatíva a Magnatec 5W-30. Szerintetek?
-
FeRRaR1
őstag
A korábbi S80-at vettem úgy, hogy park radar hibát jelzett, rádugták gépre, és kidobta hogy a bal külső és jobb belső hátsó rossz, bontottra cseréltem, és tökéletes lett, mondta a Volvós, hogy 10-ből 9 x a szenzor 1x a kábel szokott megszakadni. Persze ez lehet kisebb kocc, parkolás közben, vagy bele tolattak story is.
Egyébként simán ki pattintottuk a két hibásat, csak alá kellett nyúlni a lökösnek.
Szerk.: Először mindenképpen a pucolást próbáld meg, az nem kerül pénzbe.
-
haxxika
senior tag
válasz
runner 125 #5477 üzenetére
Múltkor megakadt a szemem egy lilás árnyalatú itthoni D5-ös C30-on, kérdés hogy megvan-e még. A debreceni régi volvo szalon tulajáé volt, remélhetőleg jó állapotban volt/van.
bandus: szerelőm csak annyit mondott: ha vesztek még volvot ezt a motort felejtsétek el.
-
Clain
tag
válasz
runner 125 #5482 üzenetére
ehhez a művelethez le kell szedni a lököst vagy ki lehet valahogy pattintani a szemeket?
-
Clain
tag
Sziasztok,
Gyári tolatóradarom /2008 - S40-emben/ sajnos meghibásodott ,rádugtuk számítógépre és elvileg mechanikai hibás ,tehát szemet kellene cserélni, de megkérdeztem 1-2 Volvo-s ismerősömet, és nekik is hasonló panaszuk van ,viszont az Ő elmondásuk szerint kontakt hibás a tolatószem
Esetleg valakinek megoldási javaslata? vagy esetleg egy jó szervizes ismerőse aki megjavítaná ?
bontott tolatóradar szemet lehet találni 5-8eft között, nem nagy költség ,de ha csak kontakt hibáról van szó nem szívesen venném megköszi
-
FeRRaR1
őstag
2.4D, D5, 2.4i, 2.4T, T5
Ezek közül válasz, ezek Volvo motorok, nem ford és nem is psa.
Fateréknál van egy C30 D5 R Design 2008-as, eddig a kopó alkatrészeken kívül egy szíj feszítőt kellet csak soron kívül cserélni, mert elkezdett "sípolni". 56e km alatt. Viszont úgy megy mint egy verseny autó, bele se merek gondolni milyen lehet a T5
De az alap igazságot ne feledd, hogy állapotot veszünk, és nagyon fontos az elő élet. Ha traktorból leszívott gázolajjal hajtották, mindig kijjebb tolták az olaj cserét akkor a D5 is lehet problémás.
-
zsolee73
tag
Az a kicsi 1,6 D meglepően jól megy. Nekem 5 évig volt egy 2005-ös S40-em ezzel a motorral. 85 ezret tettem bele mindenféle gond nélkül, pedig fel volt húzva 140 LE fölé.
Fogyasztása nem volt rossz, országúton 3,9-4,5 , tisztán városban 5,5-6, autópályán 6,5 liter.
Az egyetlen hibájának az alsó fordulatszámban nagyon alacson nyomatékot tartottam, és ezen persze a SW sem nagyon változtatott. Ha egy kereszteződésben finoman indultam el, de valamiért mégis nyomni kellett egy padlót, kb. 2-3 másodperc volt, míg elindult.
Amúgy nekem egy nagyon jó kis motor benyomását hagyta maga után. Én szerettem.
-
Biztos, hogy lesznek rajtam kívül hozzáértőbb emberek, de nekem is van tapasztalatom az említett motorral.. Édesapámnak volt egy V50 1.6D DRIVeja. Ott állandóan szívtunk a részecskeszűrő miatt, ki lett mosatva, de az sem ért sokat. Az önmagában egy drága mulatság. Emellett 2x leállt előzés közben a motor, elfogyott az erő és egyéb finomságok. Eladtuk a francba, mert nem bíztunk már benne. 2009-es évjárat volt, vasarlaskor 130.000km-el, mi 2011-ben vettuk es 3 evig hasznaltuk, eladaskor 155.000km volt benne.
Én is C30-akat nezek, csak benzin motorral. Rápillantottam néha a dízel kínálatra is, de szinte az összes 120.000km+, szóval épp a nagy ráköltés előtt állnak.
Szerintem felejtsd el.
-
minden álmom egy 8gen civic, de egyszerűen nem találok belőle megfelelőt. így jön képbe a volvo, mit kaphatok ebből a típusból kb 2 M pénzig. milyen a volvo 1.6-os dízel motorja? van-e benne kettőstömegű és ha nincs mennyi a cseréje? kifogható-e ennyi pénzért egy jó c30-as, vagy felejtős a dolog?
köszi a válaszokat! gondolom egy jó kis s60 már nem fér bele a keretbe.
-
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Járt már úgy valaki, hogy kifogyott teljesen az ablakmosó tartály, és utántöltés után nem szívta fel rendesen a folyadékot? A fényszórómosó működik rendesen, de az ablakmosó nem. Amikor ráhúzom a kart, akkor feltolja az ablak közepéig, de kb azonnal visszaesik a nyomás, és épphogy eléri az ablak alját.
Valakinek van ötlete? Lehet, hogy levegőt szívott a szivattyú és emiatt gyenge a nyomás? -
gaborbol
őstag
válasz
zsoltesz9309 #5466 üzenetére
En biztos, hogy a szenzorral kezdenem. Azt magad is meg tudod csinalni es nagy valoszinuseggel ez lesz a gondja nem a ora.
-
FeRRaR1
őstag
válasz
zsoltesz9309 #5466 üzenetére
Nem találkoztam még ilyennel személy szerint, viszont hallottam már óracsoport problémákról, amik szórványosan előfordulhatnak régebbi szériáknál. Én is az óracsoportot nézném meg először, majd a jeladót. Szerintem a kettő közül valamelyik megoldja a problémát. Somogyban tudok embert aki ránéz neked, ha a közelben vagy.
-
zsoltesz9309
csendes tag
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy a tegnapi nap tartottam hazafele a munkából (v40 2001 1.9d) és arra figyeltem fel, hogy a hűtővíz hőmérsékletet mutató óra az egekben.Szerencsére hazáig elmentem vele.Ma reggel megnéztem, ráadtam gyújtást és akkor is a maximumot mutatta.Mentem vele 10-15 km t, a motor normálisan járt, fűtés jó volt.Egy órája megin ráadtam a gyújtást és ugyan úgy a maximumon volt.Találkozott már ezzel valaki?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
CYBERIA #5460 üzenetére
Mivel van AWD változat, így lehet hátul kaparós is.
Amit megálmodtam a napokban, milyen jó lenne egy kapcsoló 3 állással.
FWD-AWD-RWD és én állítanám be, hogy kevesebb fogyasztást, sportos viselkedést, vagy eső/hó/terep miatt inkább AWD-t választanék. Ez értelmesebb lenne mint a drive mode select, meg elvörösödő háttér fények, vagy sport gomb.Hívtak így kifutottam a szerkesztésből
-
FeRRaR1
őstag
válasz
zsolee73 #5461 üzenetére
Nekem is volt már 5 Volvóm, családban már megszámolni sem tudom, de ez a 3-4 hengeres téma lehet átültet egy másik márkába. Majd egyszer. 5 henger alá nem adnám. Nagyon tetszik szinte mind, új és régi XC90, S80-S90, XC 60-70, V50-60-70, szóval rengeteg modelljük bejön, szerencsére nagy részüket már birtokoltam/vezettem.
S80 D5 2004, S80 D5 2007, V70 T5 2000, V50 2.4 2005, S80 V8 2007
Torony magasan a V70 T5 és az S80 V8 a két legjobb.Más:
Volvo S90
Galéria a lap alján. -
zsolee73
tag
válasz
FeRRaR1 #5459 üzenetére
Nekem nagyon tetszik a V90 és az S90 is, abszolút az én ízlésem.
Ha mondjuk 2016-ban 15-20 milliós indulóárral kezd a jól felszerelt változat, max. a 2021-es költségtervemben lehet helyeAddig is idén váltok vmire az S60-ról. De mivel a mostani Volvok abszolút nem tetszenek, így lehet, hogy 15 hűséges év és 6 típus (440, 850, V70I, XC70, S40II, S60) után más gyártó lesz a kiválasztott.
-
FeRRaR1
őstag
Senki semmi? Buék, új/használt verdák, kevés kilométeres csajok? Három hengeres négy turbós motorok
-
wanteed
csendes tag
Sziasztok!
Automata váltós S60 2.4D-t hajtó márkatárs írna nekem üzenetet?
Tapasztalatok érdekelnének.Köszi!
W. -
AMDFan
addikt
Sziasztok!
Szerintetek az 5000km / fél literes olajfogyasztás mennyiben tekinthető normálisnak 2005-ös S60 2.0T manuális esetén?
5W30-as Mobil1 olaj van benne.
Üdv! -
wanteed
csendes tag
.
-
robi baggio
tag
A műszerfal alsó része, ami kopogós műanyag, amúgy az anyagminőség nem rossz, kellemes piros hangulatvilágítás este a plafonról, ami halványan visszaverődik az alu hatású betétekről (az S60-ba anno sárga bmw ledeket építettem be a lámpatestbe).
Belül egyedül a km óra körüli betét recsegése zavaró, viszont 1 kis nyomkodás és csend van.Majd szétkapom, úgyis ki akarom takarítani a km órát.Az enyém is porosodik belül, és olyan mintha pára lenne a középső infó panel előtti plexin.
A CR-ek már nem kerregnek,nagyon halk, bár nem tudom, h milyen évjáratban gondolkozol, viszont a D5 hanga ver mindent, ez biztos! -
aneda
senior tag
válasz
robi baggio #5453 üzenetére
Nekem meg a D5-be szakadt bele a az injektor lefogó csavar. Igaz a data-ban tévesen 27Nm volt a 13Nm helyett...
A Passat szerintem jó kompromisszum autó, csak a műanyag belsőtől, meg a négyhengeres kerregéstől tartok.
Viszont jóval fiatalabbat kapok mint a V70, olcsóbb szervizelni, és az adó is kevesebb rá. -
robi baggio
tag
Volt vele szenvedés is, bizony, viszont alapjában véve nem rossz autó.A motortérben felhasznált anyagminőség, na az elég gagyi.Könnyítve vannak a csavarok is, ez miatt a porlasztót rögzítő csavarok már 2x szakadtak bele a hengerfejbe (1 csavar fog le 2 porlasztót), az egyik lazítás közben, a másik pedig meghúzásnál.
A szenvedés másik fele majd akkor lesz, ha perelem a VW-t,mert a csalásuk miatt ne a vevő járjon pórul a hirtelen jött módosításaiktól, teljesítményvesztés,fogyasztástöbblet, így is 105Le az 1.6 TDi-m, pont használható városban és pályán is, de ha kevesebb lenne,akkor fater régi 1.6 d Passat kombi feelingje lenne.
Amúgy ideális családi autó kombiban.
Ez az autó hirtelen jött, meghalt a Lagunám turbója, és sos kellett egy másik a meló miatt.
Egy kereskedő ismerősnél állt bent.
Egyik költséges és gyenge pontja, az a piezóinjektor.Nyugati üzemanyaggal is 120ezret bírtak. -
aneda
senior tag
válasz
robi baggio #5451 üzenetére
"Sajnos most egy dízelbotrányos Passzáttal szenvedek"
Miért szenvedés?
Kellene fiatalítani, néztem Passat-ot is. -
robi baggio
tag
válasz
LaptopSystem #5450 üzenetére
Aztán az S60.Kb 3évig volt meg, imádtam.
Sajnos most egy dízelbotrányos Passzáttal szenvedek, az XC meg még drága volt, illetve egy olyan, ami meg is felelt volna.
Sok a pálya, ha megyünk haza, nagyon szeretnék egy automatát, távolságtartós tempomattal.
Talán jövőre összejön.
Van esetleg XC60-as fórumozó köztünk?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Napelem
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest