Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- arden: Önjavító szoftver (Healing Agent) koncepció és demó
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3279 üzenetére
Akkor röviden. Ne ofoba menj, és csináltasd meg a prizmát a legalapabb lencséből. Az h megkérdezel valakit h jo e a prizma egy hülyeség. Ha jó neki attol neked nincs megoldva a problémád.
A másik fórumon sevan kivűl felhasználók vannak, élen a fúrt keretet ne vegyéles fickóval. Az h kinek milyen látásélménye van a saját szemüvegével az pont kvára mindegy a te esetedben mert neked kell jó. Ha a prizmát szeretnéd, én is írtam már, ha jól sejtem ferkoboyjal beszéltél, csináltasd meg.Ui: csak ma 5 db prizmás szemüveget készítettem, egyik se volt 2-2nél több... Vond le a konklúziót
Az meg, hogy a másik oldalon nem tudnak válaszolni, hát ne neked álljon már feljebb, hogy az ország optometristái nem az index fórumot bújják és segítenek
a látásvizsgálat nem így történik.
-
udvardi1994
újonc
válasz
balazsbence #3278 üzenetére
Szóval attól még nem valószínű, hogy prizmás lenne. Nagy kár, ma egy pillanatra azt hittem hogy élőben kikérdezhetek erről egy ismerőst......mondjuk utólag, hát csalódnom kell.
Ami a másik fórumot illeti, szerintem jogosan lettem dühös, hogy ott kb. senki nem ért a problémámhoz, és még válaszolni sem hajlandók
.
"Menj el egy optikába, ahol csinálták esetleg a szemüveged és old meg a problémát ott."
Hát hogyne eddig is meg tudták oldani......Pl.: kedves Ofotért olyan borzalmas volt, hogy ők nem hogy ezt a problémát, de még a szemüveg beállítását se tudták megoldani. A mostani fúrt/ keret nélküli szemüvegemmel beállítási probléma nincs (nagyon kényelmes keret), de ugye ettől is ugyanúgy fáj a fejem (ez sem prizmás).
Amúgy meg "balazsbence" kíváncsi lennék, hogy te mi a fészkes fenét tennél azután, hogy felülvizsgálták az eredményt, vissza is jelölték a szemüveget, de azután is fájna tőle a fejed.......és mondjuk 100 %-ig meg lennél róla győződve hogy attól fáj a fejed.......mert Pl.: szemüveg levételtől kb. megszűnik azonnal a fejfájásod fele, háromnegyede.
Vagy kifognál egy "remek" szemész szakorvost, aki Polatest is végez, megállapít oldalanként 3-3 prizmát.......de azt is hozzá teszi hogy szerinte nem ettől fáj a fejed, esetleg, talán, de nem tudja garantálni.
Azt hiszem akkor te is bajban lennél, hogy kihez fordulj........
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3277 üzenetére
Inkább csak plusz dioptriás, ez a tag keret elég széles, nagy átmérőjű lencse= vastagabb az orrnál.
Ja bocs, értelmezem újra..
Lehet minuszos a lencséje, akkor kívül vastagAmúgy ha 10x kiírod egy másik fórumon szted kapsz választ? Ilyen helyről miért vársz megoldást? Menj el egy optikába, ahol csinálták esetleg a szemüveged és old meg a problémát ott. Innen majd összegereblyézed mások tapasztalatait és majd beballagsz valahova? Sok szerencsét
elmondtam egy hete, sztem 1 honapja is, mégis puffogsz.
-
udvardi1994
újonc
Az ismerőseim körében láttam ma egy olyan embert aki egy ehhez NAGYON hasonló keret nélküli szemüveget hordott, csak annak a külső része volt vastagabb, a belső része vékonyabb (jól megnéztem). Arra gondoltam megkérdezhetném őt erről, mi a tapasztalata vele, de ha kiderül hogy nem azt hord akkor beégek mint "Reistag"
Ezen a 2 db képen Prizmás szemüveg látható?
-
udvardi1994
újonc
válasz
ferkoboy #3275 üzenetére
Üdv Ferkó!
Ami azt illeti köszönöm a részletes, kielégítő magyarázatot. Te valóban nagyon profi lehetsz a prizmás korrekciókat illetően, meg szemüveg felírás terén is.
Bár tudom, hogy vidéken vagy, én meg pécsett, de azt hiszem valahogy felkereslek. Bár hatalmas a távolság köztünk, de megoldom valahogy hogy eljussak oda.
De először elutazom Budapestre a szemészeti klinikára, és meghallgatom ők mit mondanak.......meglátjuk. De ezek után azt hiszem valóban a prizmás korrekció lesz a megoldás számomra.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
udvardi1994 #3270 üzenetére
Üdv!
A 3 hasáb az oldalanként értendő, tehát összesen 6cm oldalirányú eltérést diagnosztizáltak nálad egy méter távolságban. Azaz 5m-ről már 30cm az eltérés a két szemed által látott kép között.
Ez nem kevés, de azt jó tudni, hogy oldalirányú eltéréseket viszonylag jól tudunk kompenzálni - persze személyfüggő is a dolog, van aki adott körülmények között simán lealkalmazkodik, akár 15-20 PrDptr-t is, van akinek meg már 1-2 hasáb eltérés is problémát okoz.
Nálam momentán 7000Ft egy ilyen Polateszt vizsgálat. - Ez alapján sem lehet messzemenő következtetéseket lemérni, bár tény, hogy 10-15e gyakoribb a fővároshoz közeledvén.
Az nem mindegy, hogy ezt ki végzi, mennyi tapasztalattal.Pupillatágításos vizsgálat: ok, de tényleg nem ez a mérvadó. Ellenben az ott mért cylinder-értékeket én azért egy keresztcylinder személyében bemutatnám neked, hogy tényleg elég e az a "sima" szférikus korrekció.
Még egy mai divatos "digitális" lencse is lehet szóba kerülhet a problémádra - amit a hsz. végén írsz.
De ehhez látni kell téged. Látátlanban csak találgatni lehet, s nem jó szemüveget "felírni".Üdv: Ferkó
Ui: az hogy ki mit írt...azt nézd, hogy ki írja, s aztán azt, hogy mit. Van aki csak nagyon lelkes itt...
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3272 üzenetére
Az üzletet félreértelmeztem
jó h nem akar, de akkor mit javasol? Az a lényeg h ne legyen panaszod, így meg efektíve 6000 ftért tulképp egy papírral vagy csak közelebb a megoldáshoz.
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3272 üzenetére
Az utolsó bekezdésedre hagyatkoznék, én ezt tartanám szem előtt. Akár próbára egy régi keretbe legalapabb lencsével. Aztán ha beválik akkor ok. Nem az ár a lényeg.. Az meg h miért nem nyit boltot az meg megint más tészta. Hozzánk 3 orvos jár, egyiknek sincs boltja. Műtenek, ilyesmi. A gyerekszemészen kívül viszont dioptriát egyik sem ad, azt csak optometrista. Ők a szemüvegfelírást tanuljak
-
udvardi1994
újonc
válasz
balazsbence #3271 üzenetére
Hát lehet kéne még egy polateszt.
Amúgy a polateszt vizsgálatot nem sztk szemészeten, hanem egy magánoptikában végezték, egy magánszemorvos.
A vizsgálat végén azt hajtogatta, hogy szerinte az a 3-3 prizma szerinte nem okoz fejfájást, bár van egy kis szemizom egyensúlyproblémám. Nem tudja garantálni hogy ettől fáj a fejem............de szerinte egy kis terhet levenne rólam.
Amúgy tök olcsó volt a vizsgálat díja, mindössze 6000 Ft. Csodálkoztam is rajta, hogy csak ennyi......máshol ezt jóval drágábban adják, inkább 10-15 ezer forint között szokott lenni. Hmmm meg azon is csodálkoztam hogy nem igazán akar a vizsgálatot végző szemorvos üzletet csinálni. Persze azért jó, hogy feleslegesen lehúzni se akar, szóval becsületes.
És hogy milyen volt a prizmás szemüveg felpróbálva (próbakeretbe)? :
Soha életemben nem láttam még olyan tisztán, varázslatosan szép volt benne a világ, mind közelre, mind pedig távolra
Viszont ebben is fájt a fejem úgy 5-ször jobban, és agyilag fogyatékosnak éreztem magam benne. Bár azt hallottam, hogy ezt a szemüveget hosszabb ideig tart megszokni, és a megszokási idő után elmúlik a fejfájás,és egy új látási élményben lesz részünk.
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3270 üzenetére
Én egy rendes polatesztet javasolnék amit nem szemész csinál. Nem mondom, h biztos ez a baj, de pl nálunk van polateszt, 20 éve fáj a feje, kap fél, egy prizmát és boldog. Nem meggyőzni akarlak, nem vagyok sem orvos, se optometrista.. Több 100 ilyennel találkoztam már. Van akinek negyed prizma hozza a megváltást
-
udvardi1994
újonc
válasz
balazsbence #3269 üzenetére
Biztos hogy okozhat fejfájást az oldalankénti 3 prizma hiánya?
Ezen a fórumon "rushty" nevű felhasználó azt írta hogy nem okozhat.......meg a másik fórumon is azt írták annak idején hogy nem.
Igazából nekem most két irányba vezet az utam:
1) Vagy a prizmás szemüveg irányába
2) Vagy a pupillatágításban lemért dioptria egy-az egyben történő felíratásábaNem tudom mi a helyes irány
Igazából van más szemészeti problémám is. Pl.: az állandó szemszárasság, illetve szemégés. Műkönnyel próbálkoztam nem segített, most szemgélt rakok a szemembe 3-8 óránként. Ez úgy ahogy megoldja......csak ezt épp normálisnak nem nevezném. Ez a problémám szemüveg nélkül is megvan........de mintha a szemüveg még fel is erősítené a problémát.
Aztán ott a másik szemészeti problémám, hogy kb 14 óra szemüveg viselés után elkezd elhomályosulni a látásom közelre illetve távolra is. De mindig CSAK AZ EGYIK szememre, soha nem egyszerre a kettőre. Ez a problémán is megvan szemüveg nélkül is, de a szemüveg ezt is felgyorsítja, azért írtam a 14 órát......anélkül inkább csak olyan 16-18 óra.
Szóval ezekkel a problémákkal vagyok jelenleg kénytelen együtt élni, rossz érzés hidd el.
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3268 üzenetére
3 prizma oldalanként azért okozhat fejfájást, akár egy fél is. Ha kicsit is szétmegy a kép és az agyadnak kell szinkronba hozni akkor már megerőlteted.
-
udvardi1994
újonc
válasz
balazsbence #3267 üzenetére
Igen megvolt a Polateszt is.
Eredménye a következő:
PRÓBEKERETBEN + polateszt vizsgálat (EREDMÉNY):
J: -0,75 Cyl -0,25 Ax 0fok (3 prizmafok; prizma alap ki)
B: plan Cyl -0,25 Ax 30fok (3 prizmafok; prizma alap ki)A Doktornő aki vizsgált azt mondta hogy szerinte nem valószínű hogy az az oldalanként 3 prizma hiánya miatt fájna a fejem, szerinte az annyira nem jelentős, de elképzelhető. Nem tudja biztosan garantálni hogy ez áll a fejfájásaim hátterébe.
Eléggé el vagyok keseredve
...........most azon gondolkodok hogy vidékről (pécsről) felutazok a Budapesti szemészeti klinikára (Semmelweis Egyetem), mivel már jobb ötletem nincs. Azt hallottam hogy ők nagyon profik, meg hogy náluk kötnek ki a problémásabb esetek.
Nézd egyszerűen már nem maradt jobb ötletem minthogy azt hallottam pl.: hogy a gyerekeknél, illetve rejtett távollátóknál ki szokták próbálni, hogy pupillatágításban lemérik a szemének a dioptriáját, és kb amikor elmúlik a pupillatágító hatása visszarendelik (valamikor csak 1 hét múlva), és egy az egyben felpróbáltatják vele azt a dioptriát. Állítólag az ilyen szemüveget kicsit nehezebb megszokni. Igaz az a probléma hogy én nem vagyok gyerek (25 éves vagyok), illetve rövidlátó vagyok..........pupillatágításban mért dioptria is megvan már, viszont szubjektív módon soha nem került felpróbálásra.
Amúgy mit értesz az alatt, hogy "4-6-8 órát megvár valaki h felpróbálhasd"? Vagy neked vagy bárki másnak ezek után van jobb ötleted?
-
balazsbence
senior tag
Hát ha 4-6-8 órát megvár valaki h felpróbálhasd akkor hajrá. Kicsit túlkomplikálod a dolgot
polateszt volt?
-
udvardi1994
újonc
Üdv mindenkinek!
Tudom múltkor azt írtam, hogy pupillatágításban is lemérték a szemem, és a szemész szakorvos azt mondta hogy szerinte ilyen gyenge dioptria amúgy sem okozhat fejfájást...........de nem tudok amellett a tény mellett elmenni, hogy amikor elmegyek fürdeni és leveszem a szemüveget azonnal megszűnik majdnemhogy teljesen a fejfájásom. Szóval azért ez akkor is gyanús.........
Elkészítettem az új keret nélküli, fúrt szemüvegem (dioptriája ugyanaz mint az Ofotértesé, Nyers visus: 0,4 illetve 0,9) (ebben is fáj a fejem ugyanúgy):
J: -0,75
B: -0,25Szemészeten mért értékek a következők (szubjektív látásvizsgálat most nem történt):
Autorefraktométer:
J: -0,75
B: -0,25 Cyl -0,25 Ax ?? fokPupillatágításban/ sugárizombénításban mérve (cicloplégiában):
J: -1,25 Cyl +0,75 Ax81 fok
B: -0,5 Cyl +0,5 Ax ?? fok?? azért írtam a cylinder fokához, mert nincs nálam pont az a papír mivel elutaztam külföldre 1 hétre.
A szemész szakorvos azt mondta, hogy csak a szubjektív vizsgálat eredménye számít, az alapján írunk fel szemüveget, és az én esetemben ez a látásprobléma szubjektíven nem jelenik meg.......úgyhogy a fejfájásom okát inkább a Neurológián kéne keresni.
Azt hallottam hogy a pupillatágításban mért dioptriát is néha fel szokták próbáltatni, nyilván amikor a pupillatágító hatása elmúlik. Az én esetemben erre nem került sor.
Ezekben az értékekben tényleg nincs semmi gyanús?? Nem lenne érdemes a pupillatágításban mért dioptriát egy az egyben felpróbálni?
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Elkészíttettem életem első progresszív szemüvegét
44 éves vagyokVx Physio 3.0
sph: +1,00 cyl: +0,00 axe: 000° add: +1,25
sph: +0,25 cyl: +0,50 axe: 140° add: +1.25A jobb szemem tompalátó sajnos , az +3 cyl +2 lenne , de a vastagsága miatt lett a fenti +1.
2 szem együttes használata esetén nem volt jobb az erősebb dioptriával, csak külön.A problémám az lenne olvasásnál , -számítógép előtt, hogy enyhén meg kell emelnem a keretet a tökéletes élességhez.Ragasztottunk a keretre szilikon orrtámaszt (1,8mm) is, az olvasni jó volt , viszont távolra meg buktatnom kellett a fejemen előre.Állítólag a legrövidebb csatornával van készítve a lencse.
A keret lehet rossz vagy a becsiszolás, esetleg bennem van a hiba ?
4. hete viselem. -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujifilm X
- Elektromos autók - motorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- One mobilszolgáltatások
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Akciókamerák
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Horgász topik
- További aktív témák...
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest