Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferkoboy
senior tag
válasz
udvardi1994 #3270 üzenetére
Üdv!
A 3 hasáb az oldalanként értendő, tehát összesen 6cm oldalirányú eltérést diagnosztizáltak nálad egy méter távolságban. Azaz 5m-ről már 30cm az eltérés a két szemed által látott kép között.
Ez nem kevés, de azt jó tudni, hogy oldalirányú eltéréseket viszonylag jól tudunk kompenzálni - persze személyfüggő is a dolog, van aki adott körülmények között simán lealkalmazkodik, akár 15-20 PrDptr-t is, van akinek meg már 1-2 hasáb eltérés is problémát okoz.
Nálam momentán 7000Ft egy ilyen Polateszt vizsgálat. - Ez alapján sem lehet messzemenő következtetéseket lemérni, bár tény, hogy 10-15e gyakoribb a fővároshoz közeledvén.
Az nem mindegy, hogy ezt ki végzi, mennyi tapasztalattal.Pupillatágításos vizsgálat: ok, de tényleg nem ez a mérvadó. Ellenben az ott mért cylinder-értékeket én azért egy keresztcylinder személyében bemutatnám neked, hogy tényleg elég e az a "sima" szférikus korrekció.
Még egy mai divatos "digitális" lencse is lehet szóba kerülhet a problémádra - amit a hsz. végén írsz.
De ehhez látni kell téged. Látátlanban csak találgatni lehet, s nem jó szemüveget "felírni".Üdv: Ferkó
Ui: az hogy ki mit írt...azt nézd, hogy ki írja, s aztán azt, hogy mit. Van aki csak nagyon lelkes itt...
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3272 üzenetére
Az üzletet félreértelmeztem
jó h nem akar, de akkor mit javasol? Az a lényeg h ne legyen panaszod, így meg efektíve 6000 ftért tulképp egy papírral vagy csak közelebb a megoldáshoz.
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3272 üzenetére
Az utolsó bekezdésedre hagyatkoznék, én ezt tartanám szem előtt. Akár próbára egy régi keretbe legalapabb lencsével. Aztán ha beválik akkor ok. Nem az ár a lényeg.. Az meg h miért nem nyit boltot az meg megint más tészta. Hozzánk 3 orvos jár, egyiknek sincs boltja. Műtenek, ilyesmi. A gyerekszemészen kívül viszont dioptriát egyik sem ad, azt csak optometrista. Ők a szemüvegfelírást tanuljak
-
udvardi1994
újonc
válasz
balazsbence #3271 üzenetére
Hát lehet kéne még egy polateszt.
Amúgy a polateszt vizsgálatot nem sztk szemészeten, hanem egy magánoptikában végezték, egy magánszemorvos.
A vizsgálat végén azt hajtogatta, hogy szerinte az a 3-3 prizma szerinte nem okoz fejfájást, bár van egy kis szemizom egyensúlyproblémám. Nem tudja garantálni hogy ettől fáj a fejem............de szerinte egy kis terhet levenne rólam.
Amúgy tök olcsó volt a vizsgálat díja, mindössze 6000 Ft. Csodálkoztam is rajta, hogy csak ennyi......máshol ezt jóval drágábban adják, inkább 10-15 ezer forint között szokott lenni. Hmmm meg azon is csodálkoztam hogy nem igazán akar a vizsgálatot végző szemorvos üzletet csinálni. Persze azért jó, hogy feleslegesen lehúzni se akar, szóval becsületes.
És hogy milyen volt a prizmás szemüveg felpróbálva (próbakeretbe)? :
Soha életemben nem láttam még olyan tisztán, varázslatosan szép volt benne a világ, mind közelre, mind pedig távolra
Viszont ebben is fájt a fejem úgy 5-ször jobban, és agyilag fogyatékosnak éreztem magam benne. Bár azt hallottam, hogy ezt a szemüveget hosszabb ideig tart megszokni, és a megszokási idő után elmúlik a fejfájás,és egy új látási élményben lesz részünk.
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3270 üzenetére
Én egy rendes polatesztet javasolnék amit nem szemész csinál. Nem mondom, h biztos ez a baj, de pl nálunk van polateszt, 20 éve fáj a feje, kap fél, egy prizmát és boldog. Nem meggyőzni akarlak, nem vagyok sem orvos, se optometrista.. Több 100 ilyennel találkoztam már. Van akinek negyed prizma hozza a megváltást
-
udvardi1994
újonc
válasz
balazsbence #3269 üzenetére
Biztos hogy okozhat fejfájást az oldalankénti 3 prizma hiánya?
Ezen a fórumon "rushty" nevű felhasználó azt írta hogy nem okozhat.......meg a másik fórumon is azt írták annak idején hogy nem.
Igazából nekem most két irányba vezet az utam:
1) Vagy a prizmás szemüveg irányába
2) Vagy a pupillatágításban lemért dioptria egy-az egyben történő felíratásábaNem tudom mi a helyes irány
Igazából van más szemészeti problémám is. Pl.: az állandó szemszárasság, illetve szemégés. Műkönnyel próbálkoztam nem segített, most szemgélt rakok a szemembe 3-8 óránként. Ez úgy ahogy megoldja......csak ezt épp normálisnak nem nevezném. Ez a problémám szemüveg nélkül is megvan........de mintha a szemüveg még fel is erősítené a problémát.
Aztán ott a másik szemészeti problémám, hogy kb 14 óra szemüveg viselés után elkezd elhomályosulni a látásom közelre illetve távolra is. De mindig CSAK AZ EGYIK szememre, soha nem egyszerre a kettőre. Ez a problémán is megvan szemüveg nélkül is, de a szemüveg ezt is felgyorsítja, azért írtam a 14 órát......anélkül inkább csak olyan 16-18 óra.
Szóval ezekkel a problémákkal vagyok jelenleg kénytelen együtt élni, rossz érzés hidd el.
-
balazsbence
senior tag
válasz
udvardi1994 #3268 üzenetére
3 prizma oldalanként azért okozhat fejfájást, akár egy fél is. Ha kicsit is szétmegy a kép és az agyadnak kell szinkronba hozni akkor már megerőlteted.
-
udvardi1994
újonc
válasz
balazsbence #3267 üzenetére
Igen megvolt a Polateszt is.
Eredménye a következő:
PRÓBEKERETBEN + polateszt vizsgálat (EREDMÉNY):
J: -0,75 Cyl -0,25 Ax 0fok (3 prizmafok; prizma alap ki)
B: plan Cyl -0,25 Ax 30fok (3 prizmafok; prizma alap ki)A Doktornő aki vizsgált azt mondta hogy szerinte nem valószínű hogy az az oldalanként 3 prizma hiánya miatt fájna a fejem, szerinte az annyira nem jelentős, de elképzelhető. Nem tudja biztosan garantálni hogy ez áll a fejfájásaim hátterébe.
Eléggé el vagyok keseredve
...........most azon gondolkodok hogy vidékről (pécsről) felutazok a Budapesti szemészeti klinikára (Semmelweis Egyetem), mivel már jobb ötletem nincs. Azt hallottam hogy ők nagyon profik, meg hogy náluk kötnek ki a problémásabb esetek.
Nézd egyszerűen már nem maradt jobb ötletem minthogy azt hallottam pl.: hogy a gyerekeknél, illetve rejtett távollátóknál ki szokták próbálni, hogy pupillatágításban lemérik a szemének a dioptriáját, és kb amikor elmúlik a pupillatágító hatása visszarendelik (valamikor csak 1 hét múlva), és egy az egyben felpróbáltatják vele azt a dioptriát. Állítólag az ilyen szemüveget kicsit nehezebb megszokni. Igaz az a probléma hogy én nem vagyok gyerek (25 éves vagyok), illetve rövidlátó vagyok..........pupillatágításban mért dioptria is megvan már, viszont szubjektív módon soha nem került felpróbálásra.
Amúgy mit értesz az alatt, hogy "4-6-8 órát megvár valaki h felpróbálhasd"? Vagy neked vagy bárki másnak ezek után van jobb ötleted?
-
balazsbence
senior tag
Hát ha 4-6-8 órát megvár valaki h felpróbálhasd akkor hajrá. Kicsit túlkomplikálod a dolgot
polateszt volt?
-
udvardi1994
újonc
Üdv mindenkinek!
Tudom múltkor azt írtam, hogy pupillatágításban is lemérték a szemem, és a szemész szakorvos azt mondta hogy szerinte ilyen gyenge dioptria amúgy sem okozhat fejfájást...........de nem tudok amellett a tény mellett elmenni, hogy amikor elmegyek fürdeni és leveszem a szemüveget azonnal megszűnik majdnemhogy teljesen a fejfájásom. Szóval azért ez akkor is gyanús.........
Elkészítettem az új keret nélküli, fúrt szemüvegem (dioptriája ugyanaz mint az Ofotértesé, Nyers visus: 0,4 illetve 0,9) (ebben is fáj a fejem ugyanúgy):
J: -0,75
B: -0,25Szemészeten mért értékek a következők (szubjektív látásvizsgálat most nem történt):
Autorefraktométer:
J: -0,75
B: -0,25 Cyl -0,25 Ax ?? fokPupillatágításban/ sugárizombénításban mérve (cicloplégiában):
J: -1,25 Cyl +0,75 Ax81 fok
B: -0,5 Cyl +0,5 Ax ?? fok?? azért írtam a cylinder fokához, mert nincs nálam pont az a papír mivel elutaztam külföldre 1 hétre.
A szemész szakorvos azt mondta, hogy csak a szubjektív vizsgálat eredménye számít, az alapján írunk fel szemüveget, és az én esetemben ez a látásprobléma szubjektíven nem jelenik meg.......úgyhogy a fejfájásom okát inkább a Neurológián kéne keresni.
Azt hallottam hogy a pupillatágításban mért dioptriát is néha fel szokták próbáltatni, nyilván amikor a pupillatágító hatása elmúlik. Az én esetemben erre nem került sor.
Ezekben az értékekben tényleg nincs semmi gyanús?? Nem lenne érdemes a pupillatágításban mért dioptriát egy az egyben felpróbálni?
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Elkészíttettem életem első progresszív szemüvegét
44 éves vagyokVx Physio 3.0
sph: +1,00 cyl: +0,00 axe: 000° add: +1,25
sph: +0,25 cyl: +0,50 axe: 140° add: +1.25A jobb szemem tompalátó sajnos , az +3 cyl +2 lenne , de a vastagsága miatt lett a fenti +1.
2 szem együttes használata esetén nem volt jobb az erősebb dioptriával, csak külön.A problémám az lenne olvasásnál , -számítógép előtt, hogy enyhén meg kell emelnem a keretet a tökéletes élességhez.Ragasztottunk a keretre szilikon orrtámaszt (1,8mm) is, az olvasni jó volt , viszont távolra meg buktatnom kellett a fejemen előre.Állítólag a legrövidebb csatornával van készítve a lencse.
A keret lehet rossz vagy a becsiszolás, esetleg bennem van a hiba ?
4. hete viselem. -
törölt tag
-
rushty
őstag
Mivel és hogyan kell törölni, hogy ne lássam a függőleges csíkokat a lámpa fényénél?
Persze már vannak mikrokarcok.
Szemüvegtörlő nedves papír lehet attól.
Szalvétaszerűségektől elvileg nem.
Mikroszálas sosincs kimosva így nem hatékony. -
xTech
tag
Sziasztok, ez inkább a bihari bajtársaknak szól: melyik optika ajánlott, megbízható Debrecenben? Egy komplett új szemüveget szeretnék, látásvizsgálattal együtt természetesen.
Köszi!
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagyok. Egy régi szemüvegemben most cseréltettem lencséket és a keret lencsecsere közben sérült. A fura az, hogy a bal oldalit sikerült komplikáció nélkül berakniuk, a jobb oldalit viszont nem. Az utóbbi lencse egyébként anyaghibás volt, így cserélni is kellett.
Kérdésem az lenne, hogy egy 4 éves kereten, ami 1 évig volt használva, normális, hogy lencsecsere közben [ilyen] sérülések lesznek? Reklamáljak vagy fogadjam el, hogy ez ilyen?
-
udvardi1994
újonc
Nos be kell látnom valóban nem a szemüvegtől fáj a fejem, azóta szemészeten pupillatágításban is lemérték. Tehát akkomodációs görcs lehetősége kizárva. A fejfájásom okát ezek után máshol keresem.
Viszont ugye említettem a másik problémám, hogy úgy érzem ferdén áll rajtam, meg hogy néha elcsúszik rajtam jobbra......épen ezért úgy döntöttem veszek egy keret nélküli / fúrt szemüveget. Mivel október közepén pénz állt házhoz, ezért megvan már az ára is.
Arra gondoltam ha már elkerülöm az Ofotérteket, és Vision üzleteket, és valami magánoptikába veszem akkor beruházok egy saját márkás szemüveglencsére is (Hoya, Zeiss, Essilor).
Valamivel biztosan jobb mint az Ofotértes márkátlan.
Mit gondoltok, érdemes mondjuk egy Zeiss szemüveglencsébe beruháznom? Például ha egy külső szemlélő ránéz, minőségibbnek néz ki?
-
knightba
csendes tag
sziasztok,
most először szeretnék progresszív lencsés szemüveget csináltatni
kell egy sima meg egy napszemüveg (sötétített lencse)
számomra a legfontosabb a minőség meg a tartósság és persze az optikus megbízhatósága
körbenéztem és ez többszázezres költségű lenne, szóval nem mindegy hova megyek
kicsit félek ofotértba vagy vision-be menni, bár nekem megbízhatónak tűnik mindkettő, csak nem tudom hogy minőségiek-e a lencsék vagy inkább az átlag, tömegcuccokra fókuszálnak
amit tőlük vettem eddig, az sokáig nem tartott -szóval bizonytalan vagyok, ha drágább cuccot veszek náluk, az tényleg jó minőség is lesz-e
van erről tapasztalatatok?
másik kérdés: lencse márkák számítanak?
varilux? - sok jót mondtak róla, de túl sok nekem a marketing, ráadásul ez a legdrágább
hoya? - erről is jót halotttam és ez van a vision-ben is
ofotértben nem tudom milyen lencsét árulnak (talán zeiss?) -
Aaron14
őstag
válasz
balazsbence #3223 üzenetére
Kivizsgálták és a gyártó visszajelzése, hogy a lencse anyaga gyártási hibás. Kapok helyette egy újat.
-
AmunRa
senior tag
Sziasztok!
Polusnál volt egy srác aki csiszolt optikát a szemüvegembe pár éve. Ha olvassa a topicot tudna legyen kedves írni egy privátot.
Köszönöm!
-
Sanyaaa26
aktív tag
Üdv!
Igyekszem rövid lenni, fentebb írtam hogy soha nem voltam szemüveges, tegnap kaptam meg a szemüveget kitartóan hordtam ami nem is volt nehéz mert végre élesen láttam. Már tegnap kicsit a homlokom kellős közepe fura volt, a két szemem közt, mára olyan eszméletlen fejfájásom lett hogy le kellett tegyem a szemüveget.... Mint írtam a két szemem közt, még a fény is zavar, olvastam több helyen is hogy fájhat az ember feje míg hozzászokik na de ennyire? Ez normális?
-
balazsbence
senior tag
Ez egy lencse tasakja, jó az érték
Amúgy ha jó a szemüveg minek ez a sok kérdés? -
Sanyaaa26
aktív tag
Van aki érti miért nem ugyanazok az adatok a papíromon, és a lencsék tasakján?
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
balazsbence #3244 üzenetére
Kinek mi a fiatal
Ugye most alkalmazkodom hozzá ma van rajtam először, az normális hogy amíg megszokom addig kicsit erőlködik a szemem? Távolra megszoktam már, hihetetlen mennyire nem láttam eddig.... Viszont ha közelre nézek utána van egy kis átfutás amíg fókuszálok, jelzem közelre nélküle is tű élesen láttam. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
balazsbence #3241 üzenetére
Egyébként mint első szemüveg tulaj vagyok ilyen sötétségben, nekem az is fura hogy tudok közelre olvasni ugyanazzal a szemüveggel, illetve távolra is jó. Azért merült fel bennem hogy mégis milyen lencsék ezek, egyébként rövidlátó vagyok.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
balazsbence #3241 üzenetére
Beck optika
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
balazsbence #3231 üzenetére
Azt mondták nem kell levennem közelre sem, és tényleg, monitorhoz is jó, olvasni tudok vele.
-
Sanyaaa26
aktív tag
Sziasztok, 34 évesen meg lett életem első szemüvege, a kérdésem az lenne honnan tudom hogy milyen típusú a lencse? Annyit látok hogy zeiss, pàr rövidítes stb..
De hogy most ez multifokális e vagy sem... -
picur10
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő.
Amit még kérdezni akartam, hogy ha a szemészeten megadott értékektől eltérőt állapítanak meg, akkor ragaszkodjak az eredetihez, vagy fogadjam el az optikus által mértet? -
picur10
aktív tag
Egy kis segítséget kérnék tőletek. Monitor előtt dolgozom, immáron 20 éve. Eddig nem voltam szemüveges, de az utóbbi időben nagyon elfárad a szemem délutánra, fáj és csak hunyorgom.
Voltam szemészeten, közel látáshoz szükségem van szemüvegre. A leletre ezt írták [link]2001-ben kísértem el egy Ofotértbe (Móricz Zs. tér) az akkori barátnőmet, aki szemüveges volt. Ha már ott voltam, beinvitáltak engem is egy látásvizsgálatra. Meg is állapították, hogy szükségem van szemüvegre és végül huszonezer Ft-ért (2001-ben!) csináltattak velem megfelelőt. Pár hónapra rá volt az éves munkaalkalmassági vizsgálat, ahol nagyjából kiröhögtek, hogy semmi szükségem nincs arra a szemüvegre (nem is igazán szoktam meg addig), csak jól lehúztak.
Szóval most kissé előítéletekkel telve kellene valahol szemüveget csináltatnom.
Gondoltam nem teljesen felkészületlenül mennék optikushoz. Ilyen laikus kérdések merültek fel bennem:
- üveg vagy műanyag?
- mivel monitor előtt vagyok kell a kékfény szűrő réteg?
- első szemüveg lesz, nem tudom mennyire sikerül normálisat választani, ezért talán egy olcsóbb verziót kellene csinálni. Nagyjából milyen árú kerettel számoljak ami már vállalható lehet? webshopokat néztem, olcsótól a csillagos égig minden van.
- érdemes a nagyobb nevekhez (ofotért, vision express stb.) menni vagy jobban kijöhetek kisebb optikusoknál?Direkt megvártam az októbert, mert azt olvastam, hogy ez a látás hónapja és további kedvezményeket lehet kapni. Az ofotért akciója nem tűnik túl acélosnak, legalábbis a vision express és az optic world-é mellett. Viszont megnéztem a Vision express fb oldalát, rengeteg negatív visszajelzés van.
Szóval nem érzem könnyű dolognak ezt a tapasztalat nélküli szemüveg készíttetést...
-
Sly189
senior tag
-
Aaron14
őstag
válasz
balazsbence #3223 üzenetére
Ez alatt pontosan mit értessz? Mi történhetett a lencsével?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi lehet [ez] a foltosodás a lencsémen? Azért kezdtem közelebbről vizsgálgatni a lencsét, mert a lámpa fényét halványan széthúzza. Olyan, mintha a tükröződésmentesítő réteg nem lenne 100%. Ez egy Hoya lencse, 2 hete került a keretbe. Talán gyártási hiba?
-
Sly189
senior tag
válasz
gzbotii #3220 üzenetére
Hát... az úgy volt hogy jeleztem személyesen a problémámat, jegyzőkönyvet vettek fel az OpticWorldben. Másnap hívtak, hogy sajnos nem tudnak segíteni, lencsét tudnak benne cserélni, ha veszek ismét egy pár új lencsét. Próbáltam jelezni, hogy nekem ez nem megfelelő így, de továbbra is csak ezt a lehetőséget kínálta. Muszáj voltam hangnemet váltani. Megemlítettem a vásárlók könyvét is, majd letettük a telefont. 30 perc elteltével visszahívott a hölgy, hogy felvette a kapcsolatot a gyártóval, és kategória azonos lencsét biztosítanak az ügy elsimítása érdekében. A beszerelést ott végzik. Nem volt szó extra költségről.
Kicsit furcsáltam volna, hogy egy elégedetlen ügyfelet hagynak lógni a levegőben. Nem hiszem, hogy akkora nagy költség lenne egy pár lencse, főleg az én dioptriámmal... (-1.00; -1.25).Remélem az új lencsék megfelelőek lesznek, azért rákukkantok milyet is adnak helyette, Essilor kártyán úgyis rajta lesz.
-
balazsbence
senior tag
A gyártóval nem tudsz mit kezdeni, az optika áll kapcsolatban veled, az essilor meg az optic worlddel. Prevencia pedig jó, pont azért sárgás, hogy a fekete fehér kontrasztot csökkentse
-
Sly189
senior tag
Sziasztok,
sajnos hagytam magam rábeszélni egy Essilor Prevencia lencsére.
Viszont számomra képernyő előtt marhára zavaró ez a sárgító hatás.
Jeleztem az OpticWorld felé, de elküldtek, új lencsét javasoltak pénzért. Ez sem volt olcsó, szóval még több pénzt nem akarok ebbe beleölni.Esetleg van esély arra, hogy a gyártó hazai képviseletének jelezzem a problémámat és megoldják a helyzetet úgy, hogy ne kerüljön nekem ismét kiadásba?
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Most cseréltettem lencséket a már meglévő szemüvegemben. Hoya lencséket rakattam bele, de nem a most futó generációt, hanem az ezt megelőzőt. Maximálisan meg vagyok vele elégedve, egy dolgot kivéve. Az a lencse, amelyiken nagyobb a cilinder, néha megnyújtja a szembe érkező fény tükröződését és olyan, mintha a tükröződésmentesítő réteg nem lenne rendben, miközben semmi sérülés vagy hiányosság nem látszik a lencsén. Mitől lehet ez? Mi okozhatja? A bal lencse semmi ilyet nem produkál. -
gzbotii
nagyúr
válasz
balazsbence #3211 üzenetére
Ofotért.
-
KisDre
senior tag
Sziasztok!
Kiváncsi lennék hogy volt-e már másnak hasonló tapasztalata, szerdán voltam az Opticworld-ben szemvizsgálat és szemüvegkészítés okból, meg volt a vizsgálat, meg is lett rendelve. Régi szemüvegem -1,5 volt és cilinderes (több részletet nem tudok) amit most mért az optikus az -3 és erősebb cilinder, tehát erősebb, ezzel még nincs is gondom viszont az lenne a kérdésem hogy mennyire befolyásoló tényező hogy munka után mentem, tehát nem kipihent szemmel? Most emiatt lett félelmem hogy az amúgy nem olcsó lencsék, bár tuti hogy élesebb látást biztosítanak majd, de hogy nagy lehet az eltérés a valóstól mintha full kipihenten mentem volna?
Úgy amúgy nagyon ritkán fáj a szemem vagy a fejem, tehát nem is ilyen panasszal mentem szimplán csak tudtam hogy rosszabb lett a látásom (5 éves volt már a régi szemüveg, még félig tinédzser korból tehát nem csoda igazából hogy változott)
Vízivásra is felhívta a figyelmem amit amúgy tudtam de mint kiderült még mindig keveset fogyasztok, s lehet csak bebeszélem magamnak, de tegnap óta mintha élesebben látnék a régi szemüveggel is.
-
udvardi1994
újonc
Előző hét hétfőn elmentem a háziorvoshoz. Nos első körben elküldött 3 helyre: vérvételre, fogászatra, fül-orr gégészetre. Azt mondta hogyha megvan a 3 akkor mennyek vissza. Vérvételen már voltam (eredményét még nem ismerem, mivel ugye még nincs meg a 3 vizsgálat, és nem mentem így vissza). Fogászaton (szájsebészeten) is voltam......ott elmeséltem hogy nem lehet hogy a bölcsességfogam miatt fáj a fejem?? Készítettek Röntgent, de nem találtak gyulladt fogat, viszont állkapocsizületi problémát meg igen, azt mondta hogy Pl.: ez állhat annak a hátterébe hogy kattog az állam, vagy hogy szerinte féloldalas rágok, de a fejfájásaim hátterébe nem biztos hogy ez áll (azt mondta lehet hogy igen lehet hogy nem). Fül-orr gégészeten még nem voltam.
Valahogy kételkedek ezekben a vizsgálatokban........szerintem most nagyon rossz irányba haladunk. Meg mernék rá esküdni, hogy igenis a szemüvegtől fáj a fejem, mivel ez a durva fejfájás PONTOSAN ATTÓL A NAPTÓL VAN, hogy életemben először szemüveget viseltem. Akárki akármit mond meg vagyok róla győződve, hogy ez így van. Ha a szemüveg irányába szeretnék tovább kutakodni, fogalmam nincs hogy milyen irányba tudnék tovább menni.
Ráadásul ezzel az Ofotértes szemüvegkerettel is vannak problémák. Ugye egy jópár bejegyzéssel ezelőtt említettem, hogy volt az Opti24 oldaláról rendelt szemüveg, ami balra dőlt rajtam............hát igazából az Ofotértes szemüveg is dől rajtam balra, de talán nem annyira. Már állítottak rajta vagy 5X, de a következő problémák mindig előjönnek:
-Vagy a szemüvegkeret dől rajtam egy kicsit balra
-Vagy túl szoros
-Vagy a jobb oldali szemüveglencse távolabb kerül a szememtől (ez inkább csak a 4.állításnál jött elő, de nagyon idegesítő probléma)
- Meg az igazat megvallva nehéznek is érzem, pedig csak -0,75-ös, és vékonyított.
(esetleg a fentiek kombinációja)
Kérdeztem is az Ofotértben, hogy nem lehet hogy nem elég széles a keret. Azt mondja ennek jónak kellene lennie, mindenesetre lecserélte az orrtámaszt szilikonosra, és megint állított rajta
Következő hónapban megint veszek egy szemüveget, úgy döntöttem, az lesz már 3.-ik április óta. Most szerintem kipróbálnék egy olyan műanyag szemüvegkeretet, aminek ilyen fix, nem állítható az orrésze, ügyelve arra hogy a keret jóval szélesebb legyen mint a fejem. Vagy ha az felpróbálásnál nem válik be, akkor vennék egy keret nélküli (fúrt) szemüveget, de szintén ügyelve arra hogy szélesebb legyen mint a fejem.
1)Ha a szemüveg irányába akarnék tovább kutakodni, milyen irányba mehetnék tovább?? (meg mernék esküdni, hogy ettől fáj a fejem igenis).
2) Aki esetleg járt Optikába, vagy dolgozik ott, milyen arányban vannak Fúrt/keret nélküli szemüvegeket?? (Ofotértben Férfi részlegen összesen 3 láttam kiállítva, pedig emlékeim szerint azért még májusban több volt)
-
Pierre75
senior tag
válasz
Aaron14 #3204 üzenetére
3 vezető lencsemárka van: ez a kettő és a Zeiss. Azt hogy az egyik alsó kategóriája ütné a másik középkategóriáját, elfelejtheted. Egyik sem közjótékonysági intézmény. Neked kell mérlegelni, hogy a drágább adhat-e annyi pluszt kényelem, kisebb súly stb terén, amiért érdemes lenne azt választani.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Ket arajanlatot kaptam teljes szemuvegre. Hoya lencsekkel 80.000, Essilor lencsekkel pedig 70.000. Essilorra van most valami akcio, de alapjaraton darabja 10.000, a Hoya dupla annyi. Megeri az olcsobbat valasztani? Sajnos a lencse pontos tipusait nem tudom, azt viszont igen hogy Essilorbol ez a legolcsobb, a Hoya viszont 1.6-os vekonyitott, kategoriajaban dragabbik. Optikus szerint nincs kulonbseg.
-
hcs57
addikt
válasz
udvardi1994 #3200 üzenetére
Nyaki gerincsérv, nagy valószínűséggel. A fül sípolást tesztelheted a fejed előre - hátra tolásával, ha változik a sípolás, akkor az a gerincről van.
-
Viperator
őstag
válasz
Fülzúgás csillapításához próbáld meg az Epley manővert alkalmazni (youtube-n vannak minták).
-
rushty
őstag
válasz
Nem okoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Keresünk dokkolókat
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest