Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
OpenWrt topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
Üdv!
Nem tudja valaki, hogy parancssorban openwrt esetén egy dhcp kliens interface lease time (ip cím érvényesség) idejét lekérdezni?
Ifconfig csak az ip címet mutatja és a mac címet.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
bigrock
addikt
Üdv,
korlátozni szeretném az internet elérést, ez alapján:config rule
option src lan
option dest wan
option src_ip 192.168.2.138
option proto all
option extra '-m time --weekdays Sun,Mon,Tue,Wed,Thu --timestart 23:59 --timestop 06:00'
option target REJECT
Ezek szerint pénteken és szombaton korlátlanul lehet használni, csak vasárnaptól indul be és csütörtökig tart az éjféltől 06.00-ig tartó tiltás?
Mi van, ha az "option extra" értéke kiegészül a "localtz" értékkel? Kell-e bele, vagy elhagyható?-m time --localtz --weekdays Sun,Mon,Tue,Wed,Thu --timestart 23:59 --timestop 06:00
Köszönöm. -
syler123
veterán
Sziasztok!
Feltettem a legfrissebb LEDE-t, viszont most a csomagok közt 2 transmission van. Melyik kell nekem?
transmission-daemon-mbedtls 2.92+git-4
transmission-daemon-openssl 2.92+git-4
Nem írja a leírás, hogy mi a különbség. Ezekhez más remote app is van.
[ Szerkesztve ]
-
Hello,
TP-Linken switchre áttett WAN porttal van valakinek tapasztalata?
VAn egy WAN hibás 841-em, amit elhoztam anyámnak. Az egyik LAN-ra áttettem a WAN-t. Klónoztam a meglevő MAC címet. A szolgáltató DHCP-s kiosztást és valami idióta MAC szűrést használ (Vidanet, de még a MAC szűrésük is valami szerencsétlen).A jelenség most az, hogy pár percenként leszakad a WAN. Ifdown wan&&ifup wan -ra visszajön, ki is megy netre. Látott már valaki ilyet?
A LAN nem megy el, a kliensek wifin kapcsolódnak.Illetve hülye kérdés, az rc.local -ban ha kiadok paracsokat, mintha nem futnának le (ifdown wan és ifup wan van abban is, hogy boot után újrakapcsolódjon egyszer a WAN). Mit csinálok rosszul...?
Köszi minden ötletet
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
válasz bambano #10317 üzenetére
Én is gondoltam erre, de teljesen rendszertelenül akadt meg a cucc. Viszont attól még lehet, hogy ez volt mögötte, mert béna voltam megnézni, hogy éppen hogy áll a lease a WAN lábon. Amúgy nem hiszem, hogy keveredett volna (hacsak nem bug), inkább a WAN DHCP lease megújításra tippelnék, ha DHCP gond lehet.
Amúgy (elvileg) 12 órás lease time van ezen a gány hálózaton, ez meg pár percenként dobta el magát...Na mindegy, azóta már leszedtem a routert, eladom repeaternek
-
va$t!
csendes tag
Sziasztok!
A routerem LAN ip címe: 192.168.1.248
Létrehoztam egy VLAN-t mellé: 192.168.3.1
DHCP szerver be van kapcsolva, ami 192.168.0.x ip címet oszt, Ezt meg tudom változtatni, hogy 1.x-et és 3.x-et osszon?
Köszönöm a segítségeteket. -
-
Garsza
veterán
Helló!
Segítség kéne.
Van egy WDR 3500 OpenWRT vel. Ami a wan portján keresztül csatlakozik egy WIFI vevő egységre ami csatlakozik a netre. És Olyan gondom akadt hogy a két ezköz között megszakad a kapcsolat pár másodpercre aztán helyre ál. Volt olyan is hogy teljesen megszakadt, olyankor az OpenWRT nem kapott IP -t a tetőn lévő antennától. Átállítottam az IP -t statikusra azóta csak megszakad pár másodpercre de nem dobja el teljesen a kapcsolatot.daemon.notice netifd: Network device 'eth1' link is down
Sun Feb 5 10:22:29 2017 kern.info kernel: [34810.610000] eth1: link down
Sun Feb 5 10:22:29 2017 kern.info kernel: [34810.610000] br-wan: port 1(eth1) entered disabled state
Sun Feb 5 10:22:30 2017 daemon.notice netifd: Bridge 'br-wan' link is down
Sun Feb 5 10:22:30 2017 daemon.notice netifd: Network alias 'br-wan' link is down
Sun Feb 5 10:22:30 2017 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity loss
Sun Feb 5 10:23:03 2017 kern.info kernel: [34844.610000] eth1: link up (100Mbps/Full duplex)
Sun Feb 5 10:23:03 2017 kern.info kernel: [34844.610000] br-wan: port 1(eth1) entered forwarding state
Sun Feb 5 10:23:03 2017 kern.info kernel: [34844.620000] br-wan: port 1(eth1) entered forwarding state
Sun Feb 5 10:23:03 2017 daemon.notice netifd: Network device 'eth1' link is up
Sun Feb 5 10:23:03 2017 daemon.notice netifd: Bridge 'br-wan' link is up
Sun Feb 5 10:23:03 2017 daemon.notice netifd: Network alias 'br-wan' link is up
Sun Feb 5 10:23:03 2017 daemon.notice netifd: Interface 'wan' has link connectivity
Sun Feb 5 10:23:05 2017 kern.info kernel: [34846.620000] br-wan: port 1(eth1) entered forwarding stateEbből esetleg lehet tudni mi lehet a gond?
-
-
válasz Garsza #10324 üzenetére
Ja, az gáz :S Biztos, hogy wifi? Nem mikrohullám?
DHCP lease time az az idő, amíg nálad maradhat a dinamikus IP cím. Amikor az letelik, akkor kellene megújítania, vagy újat kapnia a routerednek. Ha nem kap, lehet ez a hatás. A statikus címmel persze megmarad a címed, de lehet, hogy a szolgáltató eszköze (nem feltétlen a vevő) dobálja el magát IP megújítás közben, és az független a te címedtől... stb... stb... szóval náluk is lehet a hiba.
Illetve az a kérdés, hogy a fizikai kapcsolat megmarad-e, stb. Sok ponton lehet ilyen pillanatnyi szakadást okozó hiba...
Ha tudsz szerezni kölcsön routert, nem lenne hülyeség megnézni, mi történik másik eskzözzel.[ Szerkesztve ]
-
Mostanában reboot után a transmission nem indul újra magától. Exroot nem szakad le, a vinyók csatolódnak, és látom is hogy felcsatplódott a partíció. Mi lehet a gond?
Más: usb webkamerát valaki csatolt már fel? Láttam videóban hogy lehetséges, de step by step tutorialt nem találtam sajnos. -
válasz kovbandi82 #10327 üzenetére
Én csatoltam. Fswebcam szèpen viszi. Este írj rám, és megmondom, mit tettem fel hozzá, akkor leszek otthon.
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #10327 üzenetére
Múltkor már írtam, hogy amíg nem javítjuk ki kapcsold ki az auto transmission funkcióját az automountnak, ami persze már megtörtént, az új repair tartalmazza a javítást.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #10331 üzenetére
még nincsenek benne az eredeti initek
mindjárt belerakom... -
-
suste
veterán
válasz kovbandi82 #10333 üzenetére
-
Petikeje
tag
Sziasztok,
OpenWrt Attitude Adjustment 12.09 van telepítve tplink1043nd routeremre.
ipdns.hu-n van regisztrálva hostom.
ddns beállítások:A jelszót ellenőriztem többszőr is.
10 percenkéént kapok egy figyelmeztető levelet:
IPDNS autentikációs hiba(Rákerestem itt is és a router topicjában is, egy helyen azt találtam, hogy wget-tel nem jó, hanem curl-t kell telepíteni. ?)
Mit rontok el?
THX:
P! -
suste
veterán
válasz Petikeje #10335 üzenetére
sok embernél a webes ellenőrzés volt a gond, de ugye ez nálad nem áll fent
én azt próbálnám meg, hogy a nevet/jelszót valami normálisra állítanám át az ipdns oldalán és persze a routerben is, és nem ezt az alapértelmezett kötöjelest használnám....hátha[ Szerkesztve ]
-
Van alternatíva hd-idle helyett? Sajna csak 1 vinyót lehet leállítani vele, de kettőt kellene...
-
Headless
őstag
válasz kovbandi82 #10339 üzenetére
Akár hány vinyót leállíthatsz vele, amúgy, de itt van az összes alternatíva.[link]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
babli
tag
Sziasztok!
Adott egy Tp-Link WDR4300 router vargalex openwrt firmware-el (build ver. 1.1.7).
UPC-s vagyok, eddig 30Mbit-s netem volt, tegnap óta 120ra szerződtünk.
A upc-s modem a saját wifi-jén közel 120al tolja a netet, ok.
Kikapcsoltam a modem wifijét és átváltottam a fent nevezett routerre.
Ebből 53Mbit volt a legnagyobb sebesség, amit ki tudtam sajtolni. 2,4 és 5,8Ghz is próbálkoztam, szinte az összes csatornát próbáltam a beállításokban 20 és 40Mhz-n is. Módosítgattam a titkosításon is. Nyilván az összes kombót nem próbáltam ki.
Mi lehet a baj???Előre is köszönöm.
✂– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – (itt vágd le)
-
RoLand9696
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában elkezdtem gondolkodni egy openwrt routeren itthonra. Linuxal nincsenek problémák, igy azzal elboldogulok.
Milyen routert ajánlotok? Nem akarok valami bazi drágát választani, de egy olcsót sem ami alig felel meg az openwrt követelményeinek. Tehát tudjam normálisan használni itthon, minden funkcióját. Nézegettem a tp linkeket, de inkább megkérdezlek titeket, hogy ti mit ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
vargalex
Topikgazda
Pont ezért kérdeztem azt, amit. Illetve jó lenne látni a wifi beállításokat is. Ugyanis attól, hogy engedélyezed a 40 MHz csatornaszélességet, ha azt külön nem erőlteted, akkor a zavaró AP-k miatt automatikusan visszakapcsolhat 20 MHz-re.
Valamint, ha esetleg Connect Box-ot (Compal HGW), kaptál az UPC-től és AC-s kliensed van, akkor nem is lehet összehasonlítani...Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest