- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
válasz
molnarpeter #5447 üzenetére
hétköznap csak 4-5km kb. 2 hetente 2x80km. Mondjuk ez kb válasz is volt a dízel leszavazására...
-
j.bravo
addikt
Ezt tapasztaltam én is, 90-ig vállalható/oké, 110 elviselhető, 130 zavaró.
Sajna pályán járok melóba, igaz nem nagyon hosszú szakaszon, de hát na.Össze tudnánk hozni vajon egy minitalit, zajt fülelni?
(többiek: tudom, engedjem el, maradjak a 156-nál
csak én olyan hülye kíváncsi forma vagyok)
-
Kleroo
veterán
válasz
j.bravo #5426 üzenetére
Csáó!
Páromnak az van, 75lovas. Szerethető kis autó. Bár elektronikában, apróságokban kicsit gyengus.
Alapvetően szerintem nem vészes. Van hangja rendesen a motornak, de nem forgatva, 90alatt tök jó a zajkomfort odabenn.
(csak ezzel sok probléma kezd lenne hajtás/motor vonalon, ezért keresek kutatok nagyon DÉL Buda környékén egy olasz-szakit)
-
tmskvcs
tag
Hali!
Lett egy céges autóm idő közben és a keretem is kitolnám 2M köré.
147es alfát annyiért már nem szeretnék, viszont a GT-k is tetszenek abból is a dízel a megbízhatóbb? -
rooney8
aktív tag
Ha mar a hangokrol van szo, lenne egy kerdesem.
Ismet az 1.4-es stilorol lenne szo. Alacsony fordulatszamon egy bizonyos tartomanyban valami elegge berezeg, de fogalmam sincs mi lehet az. Talan a jobb oldalrol johet ez a rezgo hang, es akkor a legerosebb, ha alacsony fordulaton erolkodik a motor. Neha alapjaraton is rezeg valami, de az csak ritkan es annak mas rezgese van. Igy laikuskent azt mondom, hogy az utasterbol jonnek ezek a hangok, de lehet tevedek.
Tudom ez igy elegge tu a szenakazalban, de hatha van valakinek valami tippje
Egyebkent nem letkerdes, csak maximalista vagyok es azt szeretem, ha minden popecul mukodikEzzel kapcsolatban meg egy kerdes. Hidegen az alapjarat ingadozik. Felmegy 1100-ig, vissza 800, megint fel, megint vissza. Mikor bemelegszik a motor, akkor helyreall az alapjarat, neha van akkor is kilenges, de nagyon minimalis, epp hogy megmozdul a mutato.
-
alázógyík
addikt
válasz
j.bravo #5431 üzenetére
Az egész autó leszigetelése volt olyan 60K, az első 2 ajtó volt egy 20-as.
Munkadíj nem volt, mert mi magunknak csináltuk meg.
Egy nap volt a két első ajtó + a bekábelezés előre/hátra...
Még egy nap a hátsó üléssor, ajtók helyei, kerékdob, csomagtartó, hátsó ajtó szigetelése.Igazából kellene neked egy 3 ajtós Grande Punto szőnyege legfelülre, alá filcesített textil.
Ha maximalista vagy, akkor legalulra a kasztnira még tehetsz valami bitumen tartalmú szigetelőt, Soudabandot.Olyan érzésed lenne utána az autóban, mintha egy tankot vezettnél.
Se egy rezgés, se egy cicergés.
Legalábbis nálam ilyen volt 8 évig, ameddig megvolt. -
j.bravo
addikt
válasz
alázógyík #5430 üzenetére
Köszi!
Szóval hátul a raktérben a burkolat alatt rögtön a kasztni jön, nincs közte semmi?Milyen nagyságrendű összeg volt nektek az ajtószigetelés?
Gondolom azt kb. hárommal szorozzam, vagy még többel, ha a raktérbe is szeretnék valami csillapítást, higy ne onnan dübörögjön vissza.
Ha ez több száz ezer jó magyar forint, akkor tényleg nincs értelme az én esetemben.@mindenki: én is a 156 megtartása felé hajlok, igazából nagyon erősen kellene rábeszélnem magam a (konkrét) GP-ra, de kellenek érvek
-
alázógyík
addikt
válasz
j.bravo #5423 üzenetére
Pont nekem címzted a kérdést, ugyanis nekünk 3 ajtós dizli Grandénk volt.
Majd hifiépítés miatt teljesen ki lett bituzva. Lemezig minden ki lett szedve. Lehet, majd képet is tudok mutatni. A linken még csak az ajtók lettek megcsinálva.Eszméletlen milyen csendes lett, még annak is feltűnt, aki benzines grandéból ült bele. Természetesen a motorzaj az maradt, de az is csak 120-tól volt "bántó".
Az első ajtók gyárilag is nehezebbek a méretük miatt, de amilyen nehéz volt nálam?!?!Mindenki kopogtatta, csukogatta, mert olyan mély puffanással lehetett, mint valami prémium.
A teher verziót nem ismerem, de azért oda kellene anyag becsülettel, hogy hozza egy személyautó "halkságát", Ugyanis nincsen se hangszigetelő szövet, filc, ülés...
-
hroberto
veterán
válasz
j.bravo #5423 üzenetére
Nekem nyolc évig volt meg a Grandém 1.3 Multijettel, de az, hogy zajos erősen relatív. Nyilván a motorhang itt erősebben hallható mint egy benzines esetben, de amúgy szerintem nem volt zajosabb mint más hasonló kategóriájú autók. Az viszont tény, hogy a MiTo ugyanezzel a motorral csendesebb belül.
-
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #5426 üzenetére
ha a 156-ból kiirtódnak a drága Marek által elkövetett kókányolások, akkor szerintem hosszú távon is élhető lesz (olajra figyelni!) és ha kell is rá költeni, akkor sokkal jobb szívvel fogod megtenni, mint ahogy a Puntora költenél. plusz jobb beleülni, stb, ennyi luxus férjen bele az életedbe, hogy nem a tökracionálisdöntés Puntot használod
neked első autó a 156, nekem a . az enyém, és 2,5 év racionálisautózás után azt mondom, hogy akkor van létjogosultsága egy közlekedőedénynek (minden jósága ellenére a 156 után egy GP sajnos az), ha "rendes" autót nem tudsz fenntartani és/vagy annyira nem érdekel az autózás, hogy kár belédasszem nálad egyik sem áll fent
-
j.bravo
addikt
válasz
Integrale #5424 üzenetére
rbalint88-nak is
Nemigen használtam ki eddig a gépállat teljesítményét; a turbó és az alacsony fordulaton ébredő nyomaték miatt a punyesz is elegendő a közlekedéshez az én temperamentumommal; ha kapna egy csipszet
, akkor meg tuti elég lenne.
Persze a szívem az 156-oshoz húz, hiába szívatott meg párszor (mondjuk a vásárlás után pár nappal jelentkező veztengely és kisebb motorgenerál, valamint lábon kihordott többszörös infarktus után tulajdonképpen csak egyszer volt hogy ott hagyott valahol, amikor is elfolyt a Selespeed olaj a nyomástartó gömb elhalálozása miatt).
A punyesz is tíz éves lesz idén, és bár 120k sincs még benne (!!!), sejtem hogy hamarosan azért a kora miatt vele is többet kell majd foglalkozni, hiába volt eddig jó fiú (avagy jó kislány)... ellenben ugye mégis a lehető legjobban ismert az előélete.Egyelőre ott vagyok, hogy tuti visszasírnám a 156-ost, de ki tudja; ha középtávon a Punyesszal nyugodtabban indulnék el minden nap...
(mindkettőt megtartani meg luxus; a munkába járós Punto mellé venni és formába hozni egy örömvezetős Miatát dettó luxus, és egy kis pénzmag is kéne ahhoz. Pedig ezt a forgatókönyvet el bírnám viselni.) -
rbalint88
addikt
válasz
j.bravo #5423 üzenetére
szerintem a személyváltozat se lesz olyan halk, mint az alfa. amúgy háztájiban is viszonylag egyszerűen szigetelhető egy autó, de sajnos a motortéri szigetelések hiányát és a gyengébb minőségű kédereket nem oldja meg némi dynamatozás. ráadásul a 156 kategóriájának legcsendesebb autója volt mikor kijött, ha nincsenek összetöppedve a kéderek, akkor most is csendesek még. ahhoz képest egy kibitumenezett személy punto is hangos lesz
-
Integrale
veterán
válasz
j.bravo #5423 üzenetére
2.0 JTS 156 után nudli lesz az 1.3 JTD, akkor már inkább 1.9-cel nézd. Dízel GP-vel konkrét tapasztalatom nincs, legalábbis nem friss, benzines szerintem elég csendes (1.4 16v), gördülési zaj sem sok, szerintem az A3-mam, illetve a családban levő Avensis hangosabb ilyen téren, de 3 különböző autó, 3 különböző gumival.
Baráti körben van 1.3-as GP, ők nem panaszkodnak, pedig használják hosszú távokra is, Győr - Olaszország-Horvátország stb. -
j.bravo
addikt
Van itt valakinek dízel Grande Puntója? Személyautó változat
Mennyire van jól zajszigetelve, mennyire hangos (legyen az akár gumi-, akár motorzaj) ?
Magyarázat/háttér: lenne családon belül egy Grande Punto Van (tehát kisteher változat), 1.3 Multijet 75 ló, ami hamarosan eladásra kerül, és felmerült, hogy nem venném-e meg. Használom, vezetem, és teljesen élhető gépnek tartanám, azt az egyet kivéve, hogy számomra zavaróan hangos. Kívülről 99% összetéveszthető egy sima háromajtóssal, a raktérben is van némi burkolat, nem csupasz lemezek vannak mint némely más kisteherben; mégis hangos.
A végső kérdés az, hogy autóhifiseknél, vagy bárhol ahol értenek hozzá, le lehet-e hangszigetelni egy normál személyautó változat (vagy azt megközelítő) szintre?
Illetve, egyáltalán az a szint az milyen? Ha az is hangos, akkor hagyom a dolgot.Ha a normál személy változat, dízellel élhető zajosságú, akkor elgondolkodom, hogy el kellene-e adnom az Alfa 156-ot, hogy megvehessem.
-
rooney8
aktív tag
Persze, vilagos, hogy ez komplett kulcs, csak nem gondoltam volna, hogy ilyen arban megy egy kulcsmasolas.
Koszi a tippeket, akkor elkezdem hivogatni a kulcsmasolassal foglalkozo cegeket -
molnarpeter
nagyúr
válasz
rooney8 #5417 üzenetére
A kulcsokat mindenhol drágán adják, neked csak szolgáltatás kell... Legrosszabb esetben elmész egy kulcsoshoz, immo kódot kiolvassa, majd annak segítségével megfelelő diag felszereléssel fel lehet tanítani a vezérlőre. Bp-n autokulcsmasolo.hu-t tudom ajánlani, egy telefont megér, hogy meg tudja-e csinálni. Legrosszabb esetben a kóddal továbbmész egy járműelektronikával foglalkozó komolyabb helyre, ahol felkódolják a távot.
-
kurion
senior tag
válasz
rooney8 #5413 üzenetére
Bár én komplett kulcsot csináltattam 45 ezerért a "Mr. Suszter cipőjavítás, kulcsmásolás" üzletben Debrecenben az Auchanban de szerintem máshol is csinálnak, ebben minden működik. A környéken minden szerelő őket javasolta hogy olcsó és jó minőségű kulcsokat csinálnak amit én is csak megerősíteni tudok.
-
rooney8
aktív tag
sziasztok
pár napja vettem egy 1.4-es fiat stilo-t.
két kulcsot kaptam hozzá, az egyik távirányítós, a másik sima kulcs. a távirányító része nem működik, az elem jó, így újra kellene tanítani a kulcsot. sajnos fiat code kártyát nem kaptam hozzá, így is megoldható a tanítás? -
rover45
őstag
válasz
hroberto #5408 üzenetére
Lemérnéd nekem, hogy mennyi az átmérője?
Elvileg a hátsó 75mm, de mintha az első több lenne.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, akkor ezek szerint izzítani, tovább izzítsak.
Alázógyík: Járó motornál soha nem vettem észre, hogy hangos lenne (jó, persze hidegen varrógép...), most ez volt az együtt töltött 3 évünk alatt, az első csörömpölés
Neked milyen olaj vált be 1,3 Multijetnél? -
rbalint88
addikt
válasz
rover45 #5405 üzenetére
embléma: ebay.
csörgés: 4-5 mp az nagyon kevés. izzításjel el se alszik ilyen időben pár mp alatt. valószínű egyébként a nehezebb indítás miatt a lánc csörrent meg. ha csak így egyszer csinálta, akkor nem kell aggódni. ha minden indításnál kezd csörömpölni már, akkor csere. b verzió, hogy még nem épült fel az olajnyomás
-
rover45
őstag
Témába is vág
Párom minap lecsukta a Grande Punto csomagtartóját és az embléma közepe, maga a FIAT felirat kiesett.
Olyan szerencsétlenül esett ki a plexi középrész a krómozott keretből, hogy esélytelen szépen visszaragasztani.
Ez egy 2005-ös évjáratú autó, vagyis még a kék emblémás.
Van valakinek ilyenre beszerzési ötlete, nem csillagászati áron?Más:
Az autó 1,3 Multijet 75LE.
A múltkor pénteken letettük és csak kedd reggel indítottuk újra, vagyis 4 napig állt egy helyben a szabadban. Nem volt farkasordító hideg, szerintem minimum mínusz 2-3 fok lehetett, de inkább felette.
Szépen ráadtam a gyújtást, vártam 4-5 mp-et gyújtáson majd indítottam.
Elindult pöccre, de az első 0,5 mp-ben olyan fémes és csörömpölő hangja volt a motornak, hogy komolyan megijedtem tőle. Az biztos, hogy ez a hang nem tartott 1 másodpercig sem, utána szépen járt.
Ennek cirka 2 hete, azóta sem volt újra ilyen. Hibakód nincs.
180 ezer van a motorban, vezérlés 170-nél volt cserélve, december közepén olajcserén volt, Selenia van benne és cirka 2 éve már csak a MOL-nál tankolt drágább gázolaj van benne.
Mitől és mi lehetett ez?
Ne hagyjuk ennyit állni míg hidegebbek vannak?
Előre is köszönöm a válaszokat -
lorcsi
veterán
-
Integrale
veterán
-
Kleroo
veterán
Hali!
Tököl-Szigeteszentmiklós-DélBuda környéken tudna valaki tapasztalt, Grande Puntoban jártas maszek szervízt?
Köszönöm
-
johnsmithnex
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest