Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Xero

nagyúr

válasz Robb202 #8579 üzenetére

Első körben kérdés, hogy használtál már objektum orientált nyelvet? Ha nem akkor érdemes először a gondolkodásmódot elsajátítani. Erre van nagyon sok könyv, de az utóbbi időben egy pár videot szoktam ajánlani. iTunes-U-n a Stanford anyagai között van a CS106a, CS106b és a CS107.
    Az első kettő szép alaposan bevezet a gondolkodásmódba, majd elkezd kicsit JAVA-val alapozni.Az utolsó, már OBJ-C-vel, azon belül is iOS-el foglalkozik. A CS106a előadója szerintem minden idők egyik legjobb óraadója. Nem volt rá szükségem, de csak azért is végig néztem az összes részt, mert élmény volt hallgatni.

Ha ez megvan, akkor jöhet az OBJ-C, vagy alapozásnak némi Java.
    Ha van alapod és egyből bele akarsz csapni a lecsóba, akkor két könyvet ajánlanék:
    -Aaron Hillegass - Cocoa Programming for Mac OS X
    -Stephen G. Kochan - Programming in Objective-C

Ezek után jöhet a lényeg. A fejlesztői környezet, az Xcode, ingyen elérhető minden Lion felhasználónak az App Store-ban. Ha nincs Lionod, de van ismerős, akkor szedesd le vele, és rakd át a saját gépedre az installert. Ebben minden szükséges eszközt megtalálsz.

Ha valami nem világos akkor még mindíg ott van az Apple dokumentációja, ami piszkosul részletes és nagyon jól használható.
    Apple Developer Library

ui: Sok sikert és sok jó eredményt a tanuláshoz! :K

Új hozzászólás Aktív témák