Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Chal

addikt

válasz TBMC #20082 üzenetére

Nem, SSHD-t nem kell trim-elni. Viszont kell neki hőmérő. Mindennek kell amit a hdd baybe raksz, tehát SATA 2.5"-ös SSD, SSHD vagy sima HDD csere esetén kell a szenzor. Ha esetleg ezek közül lesz valamelyik verzió, ne menj bele abba hogy szoftveresen megoldják, sose lesz olyan, bármit is mondnak. Sajnos több hazai szerviz is fogalom nélkül csinálja a szoftveres módszerrel évek óta a drive beépítéseket, és nem is igazán akarnak rajta változtatni, akkor sem, ha megtudják hogy ez nem teljesen korrekt megoldás. Az indok meg az hogy "dehát így is jó, nem hangosak a ventik!" Meg a nagy büdös francot jó....

Aminek nem kell a szenzor, az a gyári apple ssd, ami a pci-e slotba tehető (vagy gyári Apple 3.5"-ös HDD, de azt hagyjuk most, olyanból van egy 1TB-sed). Én még mindig azt mondom hogy ez a legjobb ár/érték arányú megoldás, 60eFt körül kihozható ebayes rendeléssel + itthoni beszerelési munkadíjjal. És akkor van egy 100%-ban gyárinak megfelelő fusion drive configod. Csak találj hozzá egy céget aki beszereli... Bár az eddig kapott válaszok alapján én úgy vagyok már vele, hogy ha odáig jutok, akkor rendelek gyári ragasztószalagot, és megcsinálom magamnak, félelmetes hogy miket irkáltak, főleg a Fusion Drive kapcsán vertem a fejem a falba.

Új hozzászólás Aktív témák