- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- #95904256: Socket370 / 3DMark2001
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
boot időmet próbálom csökkenteni. A rendszerről annyit kell tudni, hogy fedora 42 és csatolva van két smb fstab-ban.
Van egy ilyen szitu indításnál:~ > systemd-analyze blame
9.566s NetworkManager-wait-online.service
Ezzel mit lehet kezdeni? -
Megpróbáltam kétszer, de netem van, viszont ugyanúgy várakozik és ezeket írogatja:
ubyegon@ubymint18 ~ $ systemd-analyze
Bootup is not yet finished. Please try again later.
Bootup is not yet finished. Please try again later.Bár bebootolt már, mert FF-et is tudom használni. Még mindig ezt írja, az előbb a -blame 3,5 percet írt.
no most írta ki:
Startup finished in 4.572s (kernel) + 3min 48.791s (userspace) = 3min 53.364ssystemctl disable NetworkManager-wait-online.service
Ezt próbáltam a laptopnál is, de ott sem működött. Nem is számítottam rá, mert eddig sem jött elő, így valami egyszer csak bekapcsolhatta, ami nem engedi kikapcsolni. Ma még nem is frissítettem semmit.
Vagyis még reggel, de ezt a másik gépen nem csináltam:Install: radeon-profile-daemon:amd64 (0.1.20~xenial, automatic), radeon-profile:amd64 (0.1.17~xenial), libdrm-dev:amd64 (2.4.70-1~ubuntu16.04.1, automatic)
End-Date: 2017-03-17 05:20:52 -
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2 #25398 üzenetére
Közben felfogtam. Ez a szolgáltatát kb azt cisnálja, hogy várakoztat amíg a hálózatod rendben fel nem állt.
Próbáld meg, hogy kikapcoslod:systemctl disable NetworkManager-wait-online.service
Aztán látjuk, hogy lesz -e utána neted, meg gyorsul -e.
wifin vagy amúgy? Az normális kapcsolt? vagy kicsi a térerőd? -
Sziasztok!
NetworkManager-wait-online.service
Ez a service már nemrég szórakozott minap egy telepítésnél, reinstall után nem jött elő, viszont most a desktopon is elkezdte csinálni:
ubyegon@ubymint18 ~ $ systemd-analyze blame
19.604s rc-local.service7.284s
NetworkManager-wait-online.service
766ms nmbd.serviceEddig nem jött elő, de most bosszant, mert nem értem, miért várakoztatja a boot-ot.
Mit kéne ezzel kezdeni szerintetek? Találkoztatok már ezzel más disztrókon is?
A netkapcsolat ethernet alapú, nem wifi, mint a minap a laptopon.A kiiktatási tippeket előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 3
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Videós, mozgóképes topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged