- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hege8888: Retro Kocka Kuckó 3
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
-
urandom0
senior tag
válasz
daninet #34885 üzenetére
annyira nyakatekertnek és bonyolultnak tartom selinuxot
Ezzel nem vagy egyedül.
De a disztrók mentségére legyen mondva, hogy újabban már elég jó policyket szállítanak alapértelmezetten is. Emlékszem, régebben mindig első dolgom volt kikapcsolni a SELinuxot, mert állandóan kötözködött a programokkal. Többek közt a Docker sem ment miatta, de egy nyomorult helloworld.c-t nem tudtam lefordítani, mert az neki nem tetszett.
Egy ideje én már nem futok bele ilyen problémákba, úgyhogy nem is kapcsolgatom ki a SELinuxot. -
Lenry
félisten
válasz
daninet #34834 üzenetére
Archon nincs ilyen csomag, meg a verziószám is teljesen más
lenry@vavatch:~$ pikaur -Qi qemu
Név : qemu-base
Verzió : 9.2.3-1
Leírás : A basic QEMU setup for headless environments
Architektúra : x86_64
Webcím : https://www.qemu.org/
Licencek : BSD-2-Clause BSD-2-Clause-Patent BSD-3-Clause CC0-1.0 FSFAP GPL-1.0-or-later GPL-2.0-only GPL-2.0-only WITH Linux-syscall-note
GPL-2.0-only WITH Linux-syscall-note OR BSD-2-Clause GPL-2.0-only WITH Linux-syscall-note OR BSD-3-Clause GPL-2.0-or-later
GPL-2.0-or-later OR BSD-3-Clause GPL-2.0-or-later WITH Linux-syscall-note ISC LGPL-2.1-only OR BSD-3-Clause LGPL-2.0-or-later
LGPL-2.1-or-later LicenseRef-Public-Domain MIT
Csoportok : Nincs
Szolgáltatja : qemu=9.2.3
Függ : qemu-common=9.2.3-1 qemu-img=9.2.3-1 qemu-system-x86=9.2.3-1 virtiofsd
Igényli : qemu-desktop
Opcionálisan igényli : libvirt
Ütközik : Nincs
Lecseréli : Nincs
Telepített méret : 49,57 KiB
Csomagoló : David Runge <dvzrv@archlinux.org>
Fordítás ideje : 2025. márc. 30., vasárnap, 13:50:07 CEST
Telepítés ideje : 2025. ápr. 1., kedd, 13:44:34 CEST
Telepítés oka : Kézzel telepítve
Telepítőszkript : Nem
Ellenőrizte : Aláírás
-
vargalex
félisten
válasz
daninet #34834 üzenetére
Az Arch a quemu verziószámozását tartja. Az openSUSE valami saját verziószámozást használ...
-
Rhino666
addikt
válasz
daninet #34592 üzenetére
Nem pipewire-re gondoltam, hanem pulseaudio helyett pipewire-pulse, ami a pipewire-fele pulseaudio "emulator", amivel ra tudnad kenyszeriteni azokra a programokra is a pipewire-t, amik nem tamogatjak (egy kompatibilitasi reteg segitsegevel). Nativ pipewire eseten gondolom azert nem volt hang mert nincs telepitve a hozza szukseges libspa-bluetooth.
-
válasz
daninet #34478 üzenetére
Érzés, az igaz lehet. Átlag user miért lépne tovább a snap miatt? Kényelmes, elérhető, friss.
Én azt nem értem, hogy ha a linux egy nyílt környezet, akkor hogy van az, hogy adott dolog egy másik disztróban adatik csak meg. Nem azért szeretjük a linuxot, mert bármi megoldható? És honnan is vették ki a video decodingot, mert jajj a licence még a hw gyorsításnál is "lehet" kell?
Az én érzésem, hogy ez csak sznobizmus, a "btw I use Arch" egy alacsonyabb lépcsőfoka.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- India és az AI a McDonald's jövője?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 08.05
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- iKing.Hu OnePlus 13 Brutális teljesítmény, elegáns külső 12/256 GB Black Eclipse 3
- AM 4 alaplapok! Kamatmentes rèszletre is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest