Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#51676) ubyegon2


ubyegon2
nagyúr

Látom jól megpezsdült az élet itt. Kicsit elfoglalom magam és már fel is ízzik a win/linux parázs picit! :D
Ez a jó egyébként ebben a közösségben, hogy azért mindig megőrizzük a higgadtságunkat, persze vannak kivételek...

Időnként beeseik egy-egy érdeklődő és olyankor előfordulnak félreértések. Mostani érdeklődőnk miatt én bele sem szóltam volna a flame-szerű dologba, mert ő nem érdeklődő. Kijelentette, hogy wint fog használni, csak úgy kiváncsi volt, milyen a Linux. :) Ilyen esetekben mindig az szokott lenni a kíváncsiak konklúziója, hogy szar a Linux, mert ezt sem úgy tudja megoldani, mint a winx-ben meg azt sem....

Hétvégén egy HDD hibás laptopban meghajtót cseréltem és a gép búcsút intett a win korszakának! Két nap alatt annyit konfigoltam rajta, hogy egyszer csak egy egzotikus bug jött elő, 3 percet várt a bootra a Linux Mint Cinnamon, ami telepítés után kb 10 sec alatt felállt.

A networkmanager-wait-online.service várakoztatta, hiába próbáltam az askubuntu meg az archwikiben lévő megoldási javaslatokat, semmi változás, még akkor is várt, amikor kikapcsoltam az auto csatlakozást a netnél! 1,5 órát elszuttyogtam vele, mert nem jöttem rá, mi okozhatta egyik pillanatról a másikra ezt a service meghülyülést! Mindent visszakövettem, uninstalláltam a csomagokat. Aztán, mivel amúgy is másképp alakult a particionálás, mint szerettem volna, teljes SSD formázás és új telepítés jött. 5 perc alatt felment a rendszer és rájöttem, hogy minimális beállítások után is ugyanolyan szép és jó, mint az első telepítés után. 10 sec lett a bootidő és a networkmanager-wait-online.service is csak 5 mp-t várakozik!

A barátom/kollégám reggel elindította és csak pislogott, azt mondta, hogy ezen a gépen se lesz több Windows!

Szóval ilyen is van, persze ő úgy is állt a dologhoz, hogy gyors, biztonságos és könnyen kezelhető legyen a gépén az oprendszer!!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.