Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GD
őstag
válasz FehérHolló #3400 üzenetére
a másik parancs az iwconfig és a parancs hozzá egy man vagy --help segít
-
dunc
nagyúr
Sziasztok ezt a verziot írtam ki ubuntu-7.04-desktop-i386.iso,bebootoltattam és amikor inditani szeretném akkor ezt írta ki
Loading Isolinux:disc error 32AX=4200 drive,9F és egy ablak
I/0 hiba
error reading boot cd
RESTART
xp van fent a gépen 2 partricio ntfs 20 és 60 GB-s -
dunc
nagyúr
válasz VladimirR #3404 üzenetére
O már három Nem néztem át azt vártam valaki megmondja tippem van talán ez csak update és kell hozzá a másik linux,de ha megnézed a többi topikba a válaszaim ,mindig segitek akkor is benne van a topikba de te kiméld meg magad mielött lelkileg megsérülsz....
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
rokefeller
senior tag
válasz FehérHolló #3406 üzenetére
Sok sikert de elég lutri, nekem a csudálatos broadcom bcm4318-as beépített wlan kártyával szokott lenni csepp problémám, driverileg
[Szerkesztve]A télapó nem a régi már...
-
GD
őstag
válasz rokefeller #3407 üzenetére
a logout cikkembe ,mivel nekem is pont ilyen van, találsz leírást ami működőképes szokott lenni.. bár kb félévente van rá szükségem, addigra pont el szoktam felejteni az apró trükköket..
-
rokefeller
senior tag
köszi a szándékot, de már elolvastam mindent, ndiswrapperrel megy is most a core 6 -on , 7-en viszont csak úgy sikerült beüzemelni, hogy van ap amihez tudok csatlakozni, van amihez nem, lassú is... egyszerűen specifikáció nélkül nem igen lehet drivert írni driver nélkül meg elég nehézkesen használni egy eszközt... mindegy, remélem szépen lassan kihalnak az ilyen broadcom, meg ene technology szintű cégek
[Szerkesztve]A télapó nem a régi már...
-
GD
őstag
válasz rokefeller #3409 üzenetére
sajnos élnek és virágzanak, pl nem értem hogy egy ilyen név mint az asus miért taknyolja össze a laptopjait mindenféle 3.világbeli noname gyártók cuccaival...persze, az oldalukon egy árva szó sincs arról hogy az adott gépen miféle a wifi.. wifi b/g.. hát köszi...
legközelebb egy livecd-vel megyek laptop-ot venni, az tuti.. első parancs egy lspci lesz
a csodás ati hangvezérlőről ne is beszéljek..
amitől eléggé viszakozok, de pl a fujitsu laptopokban meglepődve láttam hogy atheros wifik vannak, talán még egy toshiba gépen találkoztam vele, őt nagyon szeressük -
GD
őstag
széjjelgúgliztam magam, de értelmes leírást nem találok arról hogy stepbystep hogyan oldható meg egy http lap (pl phpmyadmin) átrakása https-re /azaz ez sikerült de még bejön http-n is/
apache-hoz teljesen mazsola vagyok, vagyis csak most kóstolgatom
ha vki tud vmi jó leírást, angol is lehet, linkeljen
köszi -
-
Veriakilis
senior tag
Slax Linux alatt (Live) hogyan tudom beállítani az inviteles adsl internet kapcsolatomat?
Annyi Live disztrib-et kipróbáltam már, de eddig 1X sikerült csak a netre menni.
Ez a Slax legalább elindult a c2d procimmal, az UHU-Live midig bepánikolt: kernel-pánik, és el se indult.
A Slax most szépen megy az USB kulcsról, de net-et állítani nem tudok...
Ezeket a parancsokat próbáltam eddig:
adsl-setup
adsl-start
adsl-connect
ppoe-setup
ppoe-start
Mindre azt írja, hogy nem ismeri a parancsot, hiába tudom, hogy azt kellene beállítani, hogy pl. eth0, felh.név, jelszó.
Próbáltam az inviteles DNS-t is: 213.163.59.10
Egyáltalán lehetséges a Slax+internet egy USB kulcsról?A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
GD
őstag
igen, apache2-ssl-certificate , ezt a parancsot kivették, olvastam pár fórumon hogy a userek kérnék a tisztelt fejlesztőket rakják vissza..
közben én is ügyeskedtem, rátaláltam egyféle megoldásra, lehet workaround de működik..
azt lenne még jó tudni, hogy ha elírom és védett oldalra véletlen http-vel mennék saját magam, akkor mint pl a weben az otp csinálja, átdob https-re automatikusan.. -
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3415 üzenetére
pppoe<tab><tab> mond valamit? nem hátrány, ha van olyan progi, amit indítani szeretnél. csak deb/ubuntu vonalán vagyok otthon, itt pppoeconf a beállítóprogi neve.
-
GD
őstag
kíváncsiságból felraktam desktop funkcióból, és:
meglepődve tapasztalom hogy a debian etch mennyire desktop-friendly lett..
pár gondom ami ubuntu alatt volt, itt nem is jelentkezett..
egyenlőre párhuzamosan verseng a két rendszer a kegyeimért .-)
ráadásul automatix2 is van rá, pillanatok alatt teljes multimédia képessé faragható
amit nem értek hogy a glxgears miért nem méri az fps-t, forog a kerék, de nincs mérési adat a gnomekonzolon -
GD
őstag
gaim-al megoldható a láthatatlan módban üzenetküldés? mint az msn8-ban?
-
Veriakilis
senior tag
válasz ngabor2 #3417 üzenetére
Debianból, vagy ubuntuból tudsz leve verziót, ami megy a C2D processzoron is.
Tetszik ez a Slax is, mert így már a HDD-nek sincs hangja, csak nem tudok felmenni vele a netre (Inviteles ADSL).
VeriakilisA spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3422 üzenetére
nekem debian etch és ubuntu feisty is ment c2d-n, amíg volt. egyikkle se volt probléma. hol hal el? különösen deb esetén érdekes...
live-ról csak ubunturól tudok, az gyakorlatilag mind az (a desktop verzió). debből nem találkoztam még ilyennel.
az edgy nálam is erősen válogatós volt gépben, a feisty már nem. -
Batman
őstag
Hellosztok!
Van valakinek ilyen webcamerája?
[link]
És ha igen tudott bele életet lehelni?
kösziA Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
Veriakilis
senior tag
válasz ngabor2 #3423 üzenetére
Nekem mindegy lenne, hogy milyen disztrib., csak induljon az 1GB-s pendrivomról, és be tudjam állítani rajta a netet úgy, hogy menjen.
Van olyan oldal, amin vannak leírások a Pendrive-Live készítésről:
[link]
Nekem olyan Live kéne, amit kb olyan egyszerűen fel tudok telepíteni a pendrive-ra, mint a Slax Live-ot.
Ahhoz van egy progi, amivel nagyon egyszerűen telepítettem a Slax-ot.
sikerült is elindítanom némi babrálással (ebben segített az induláskor az F1-súgó az ötleteivel), de azzal meg nem tudok netet beállítani.
Melyik disztrib-et javaslod?
Csak annyit akarok, hogy menjen a pendrivommmal, és az inviteles adsl-t be lehessen állítani, na meg egyszerű legyen a telepítése a pendrive-ra.
Így teljesen néma géppel netezhetnék (minden más passzív, kivéve a HDD-t...)A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
rokefeller
senior tag
válasz Veriakilis #3425 üzenetére
ez az adsl-es dolog engem is érdekelne, kipróbáltam a fedora 7 test4 live cd-t, és az feisty live-ot is, és megdöbbenve tapasztaltam hogy sehol egy kézenfekvő adsl kapcsolódási lehetőség. ubuntuban találtam egy modem megoldást, tárcsázóst, meg volt konzolos pppoeconf... ami mondjuk nem ment, de fedorában ennyi sem volt, ami cink, hogy két live disztró képtelen volt egyszerűen kapcsolódni az adsl kapcsolatot használva, ami ha figyelembevesszük hogy mire is valók, elég nagy baki... ugyanis én ha ki akarok próbálni egy újabb disztribúciót, akkor csinálok neki egy partíciót, feltelepítem, bütykölgetem, elvagyok vele... meg itt a többség ezt megteszi, de egy megcélzott user ha úgy dönt érdeklődik, leszedi a neki ajánlott live cd-t, mert nem akarja piszkálni a mostani rendszerét (valszeg nem is tudja), és azt látja hogy az egész képtelen beizzítani a netjét, az bazi nagy gáz... és ha lelkes lenne, sem tudna igazán segítséget kérni, mert ugye az adsl nem megy, segítség meg neten van...
A télapó nem a régi már...
-
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3425 üzenetére
ezen a [link]en nem látok semmi olyat, ami ne mehetne 7.04-es ubuntuval is... próba-szerencse.
-
Veriakilis
senior tag
válasz rokefeller #3426 üzenetére
Sajnos úgy van, ahogy írtad.
Most próbáltam a 6.10-es Ubuntut egy leírás aéapján feltenni a pendrive-ra, de egyáltalán nem bootol.
És még csodálkoznak, hogy a win elterjedtebb...
Ha az ember keresgél a google-val, akkor azt veszi észre a Linux-al kapcsolaban, hogy mindenki csak kérdez, és alig van válaszoló...
Pedig én szívesen próbálgatom, csak előbb utób kiakaszt az, hogy mindenért meg kell szenvedni, és még így sem megy...
Miért nem raknak ki a Live-okban az asztalra egy bazi nagy ADSL ikont, amire rákattintva beírom a felhasználó nevet, és a jelszót?
[Szerkesztve]A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Veriakilis
senior tag
Itt a link, ami leírja, hogy hogyan kell win alól USB-kulcsra telepíteni:
[link]
Using Windows to prepare and move the files to the USB Stick:
Create a folder named USB on your computer
Download UBconvert.zip and extract the files to the USB folder
Move the Ubuntu 6.10 ISO downloaded earlier to the USB folder
Click fixu.bat from the USB folder (follow on screen instructions)
Move all files from the ubuntu directory to your memory stick
Reboot your computer and set your system BIOS to boot from USB-HDD or USB-ZIP. Also set the “Hard Disk Boot Priority” if necessary.
You should now be booting into Ubuntu Linux from your USB drive!
Hát 'You should now be booting into Ubuntu Linux from your USB drive!' nagyon NEM!
Nagyon nem 'should now be booting'!
[Szerkesztve]A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Veriakilis
senior tag
He-he!
És még csodálkoznak a Linuxosok, hogy kevesen használják...
Milyen op rendszer az, amin napok alatt sem képes az ember elérni, hogy egy rohadt internetkapcsolat működjön?
Na, én többet soha nem próbálok ki egyetlen egy Linuxuot sem.A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Jester01
veterán
válasz Veriakilis #3431 üzenetére
Nem csodálkozunk. És nem nekünk teszel szívességet ha használod.
Jester
-
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3431 üzenetére
slax alatt a pppoe<tab><tab> mókát kipróbáltad? volt találat? ha igen, próbálkoztál vele?
érdekes módon nekem egyből ment live alól is ment a pppoe-kapcsolat. -
rokefeller
senior tag
válasz ngabor2 #3433 üzenetére
neked is igazad van, meg részben neki is, az ubuntuban a modem címszó alatt az adsl-t is be lehet izzítani valahogy, csakhát alapból telefonszámot kér, user/oass helyett, ami erre nem nagyon utal, utánanéztem neten, csakhát mindezt azután hogy egy sort anyáztam hogy alapból nincs egy egyértelmű megoldás, és mindezt win alól teszi az ember... annak aki ismerkedni akar a linux-szal, annak ez akkora blama, hogy valszeg heveny k*rvaanyázásba kezd majd ha csak szóbakerül a munkahelyén hogy mi lenne ha ezt használnánk... az ntfs dettó, bár az kevésbé róható fel, csakhát egy kezdő user annyit lát, hogy akkor van egy gépem, amin nem megy a net, a zenéimet meg a filmjeimet nem játssza le, és még a meghajtóimat sem érem el... mindegy, nem kötelező, áldozatot kell érte végülis hozni, amitől már elszoktunk mert a kereskedelmi termékek versenyeznek értünk vássárlókért(a pénzünkért persze)... ingyen azért még mindíg kib*szott király,sőt
-
Veriakilis
senior tag
válasz ngabor2 #3433 üzenetére
Látszólag sikerült felmenni a Salx-al, és a pppoe <tab>-al, meg a pppoe-setup-al, és a pppoe-start-al a netre.
Csak egy baj van, látszólag csatlakozik a netre, de a böngészővel nem nyit meg semmit sem.
Elvileg a neten van, mert ha kihúzom a gépből a háló-kábelt, akkor megszakad a kapcsolat.
Szóval most van net, de nem lehet internetezni (böngészni vele) vele...A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Veriakilis
senior tag
válasz rokefeller #3434 üzenetére
Egyetértek veled.
Már régóta akarok Live-al netezni, az Uhu-Linux Live 1.1-el is próbálkoztam kb. vagy 1-2 éve. Aztán jött a 2.1, az meg el sem indult az akkori Dual-core procin.
Az egyik régebbi hardveremmel, és az 1.1-el egyetlen egyszer sikerült a netre menni úgy, hogy működött is,- ellentétben a mostani helyzettel.
Nem értem, hogy akik a Linux-Kernelt, és a Disztribúciókat készítik, azoknak nem jut eszébe az, hogy sokkal népszerűbb lenne a Linux, ha gondolnának azokra is, akik csak felhasználói szinten akarják használni a Linuxot.
Meg esetleg észrevehetnék akár az egyik reklámot is: betárcsázós internet: 'tessék mondani, és mit eszik?'.
Szóval a modemes internet kapcsolat létrehozásnak ma már csak a második helyen lenne a helye,- első helyen az adsl kéne hogy legyen, és simán elérhető, és beállítható kéne hogy legyen grafikus felület alól is..
Kap az ember a szolgáltatótól egy felhasználó nevet, meg egy jelszót, és azt várná, hogy egy-két kattuntással, és a két adat begépeléséve lsimán létrehoz egy kapcsolatot, pont úgy, pont olyan egyszerűen mint a win alatt.
VeriakiliA spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
bambano
titán
válasz Veriakilis #3436 üzenetére
Akik a kernelt csinálják, azokat egy dolog érdekli: szakmailag a lehető legjobb kernelt csinálják meg. Hogy finoman fogalmazzak: a felhasználó barátság nem top prioritás.
Nekem az uhuval rossz tapasztalataim voltak, azóta mindig mindenhova mindenkinek debian. Sokkal kevesebb bajom van, mióta ezt csinálom.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Veriakilis #3438 üzenetére
Nem tudom. A knoppix az debian alapú live. De sose volt a kezemben live cd...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dr_strange
senior tag
válasz Veriakilis #3438 üzenetére
Windowst fel lehet telepíteni pendrive-ra, onnan bootolni és netezni vele? És ha így tesz az ember, akkor ahhoz külön windows licensz kell?
Tényleg érdekel.JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
bambano
titán
válasz dr_strange #3440 üzenetére
Nem értem ezt a kérdést. Az állítása az volt, hogy neki nem sikerült pendrive-ra ubuntut rakni, nem az, hogy egyáltalán nem is lehet.
-
Veriakilis
senior tag
válasz dr_strange #3440 üzenetére
A Bart's PE-t fel lehet telepíteni CD-re, azt hiszem pendrive-ra is.
Netezni nem lehett vele.
[link]A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Batman
őstag
Sikerült éltetet lehelnem a kamerába, akinek hasonló van annak ajállom figyelmébe a következő honlapot!
[link]A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
bambano
titán
válasz dr_strange #3444 üzenetére
Azok az élő kiadások, amelyikek írnak a diszkre, azok nagyon hamar szétnyúzzák a pendrive-ot. Lehet, hogy a windows is ilyen. Azt szabad pendrive-ra tenni, amelyik ramdiszkbe bepakolja magát és utána onnan fut.
-
rokefeller
senior tag
válasz Veriakilis #3443 üzenetére
ha nem általánosságban akarsz linux-szal ismerkedni, hogy aztán ha megtettszik akkor nekiláss a telepítésnek,hanem egy pendrive-ról bootolható hurcolászható linux kell akkor a damn small linux-szal (DSL) és a kicsit nagyobb hozzá hasonló, a DSL-N -nel próbálkozz, szerintem, egyrészt azon biztos megy az adsl, másrészt azt pendrive-ra is fel lehet tolni, piszokgyors, satöbbi, az egyetlen baja (nem baj, csak számomra) hogy feltelepíteni nem érdemes, mert előbb utóbb ha nagyobb alkalmazásokat telepít az ember, azon kapja magát, hogy egy debian-ja van, amivel semmi baj, csak akkor debiant célszerűbb telepíteni... de pendrive-os linuxnak perfekt(ek)
-
Veriakilis
senior tag
válasz bambano #3446 üzenetére
'Azok az élő kiadások, amelyikek írnak a diszkre, azok nagyon hamar szétnyúzzák a pendrive-ot.'
Igen, ezt én is hallottam.
A Slaxon van valami konzolos parancs (most nem jut eszembe, hogy mi a szintaktikája pontosan, de F1-re kírja), amivel a ramba másolja a teljes pendrdive-os Slaxot.
Akkor már nem bántja a pendriv-ot.
A Bart PE win-ről nem tudom, hogy hogyan használja a pendrive-ot, de biztosan ir-olvas a pendrive-ra (-ról).A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
-
Veriakilis
senior tag
válasz rokefeller #3447 üzenetére
Azt nem tudod, hogy ennek is van olyan funkciója, mint a Slax Linuxnak, hogy a memóriába másolja a telje Live-Linuxot, és akkor nem teszi tönkre a pendriveot az állandó írással?
A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest