Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3415 üzenetére
pppoe<tab><tab> mond valamit? nem hátrány, ha van olyan progi, amit indítani szeretnél. csak deb/ubuntu vonalán vagyok otthon, itt pppoeconf a beállítóprogi neve.
-
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3422 üzenetére
nekem debian etch és ubuntu feisty is ment c2d-n, amíg volt. egyikkle se volt probléma. hol hal el? különösen deb esetén érdekes...
live-ról csak ubunturól tudok, az gyakorlatilag mind az (a desktop verzió). debből nem találkoztam még ilyennel.
az edgy nálam is erősen válogatós volt gépben, a feisty már nem. -
rokefeller
senior tag
válasz Veriakilis #3425 üzenetére
ez az adsl-es dolog engem is érdekelne, kipróbáltam a fedora 7 test4 live cd-t, és az feisty live-ot is, és megdöbbenve tapasztaltam hogy sehol egy kézenfekvő adsl kapcsolódási lehetőség. ubuntuban találtam egy modem megoldást, tárcsázóst, meg volt konzolos pppoeconf... ami mondjuk nem ment, de fedorában ennyi sem volt, ami cink, hogy két live disztró képtelen volt egyszerűen kapcsolódni az adsl kapcsolatot használva, ami ha figyelembevesszük hogy mire is valók, elég nagy baki... ugyanis én ha ki akarok próbálni egy újabb disztribúciót, akkor csinálok neki egy partíciót, feltelepítem, bütykölgetem, elvagyok vele... meg itt a többség ezt megteszi, de egy megcélzott user ha úgy dönt érdeklődik, leszedi a neki ajánlott live cd-t, mert nem akarja piszkálni a mostani rendszerét (valszeg nem is tudja), és azt látja hogy az egész képtelen beizzítani a netjét, az bazi nagy gáz... és ha lelkes lenne, sem tudna igazán segítséget kérni, mert ugye az adsl nem megy, segítség meg neten van...
A télapó nem a régi már...
-
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3425 üzenetére
ezen a [link]en nem látok semmi olyat, ami ne mehetne 7.04-es ubuntuval is... próba-szerencse.
-
Jester01
veterán
válasz Veriakilis #3431 üzenetére
Nem csodálkozunk. És nem nekünk teszel szívességet ha használod.
Jester
-
ngabor2
nagyúr
válasz Veriakilis #3431 üzenetére
slax alatt a pppoe<tab><tab> mókát kipróbáltad? volt találat? ha igen, próbálkoztál vele?
érdekes módon nekem egyből ment live alól is ment a pppoe-kapcsolat. -
bambano
titán
válasz Veriakilis #3436 üzenetére
Akik a kernelt csinálják, azokat egy dolog érdekli: szakmailag a lehető legjobb kernelt csinálják meg. Hogy finoman fogalmazzak: a felhasználó barátság nem top prioritás.
Nekem az uhuval rossz tapasztalataim voltak, azóta mindig mindenhova mindenkinek debian. Sokkal kevesebb bajom van, mióta ezt csinálom.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Veriakilis #3438 üzenetére
Nem tudom. A knoppix az debian alapú live. De sose volt a kezemben live cd...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
dr_strange
senior tag
válasz Veriakilis #3438 üzenetére
Windowst fel lehet telepíteni pendrive-ra, onnan bootolni és netezni vele? És ha így tesz az ember, akkor ahhoz külön windows licensz kell?
Tényleg érdekel.JRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
rokefeller
senior tag
válasz Veriakilis #3443 üzenetére
ha nem általánosságban akarsz linux-szal ismerkedni, hogy aztán ha megtettszik akkor nekiláss a telepítésnek,hanem egy pendrive-ról bootolható hurcolászható linux kell akkor a damn small linux-szal (DSL) és a kicsit nagyobb hozzá hasonló, a DSL-N -nel próbálkozz, szerintem, egyrészt azon biztos megy az adsl, másrészt azt pendrive-ra is fel lehet tolni, piszokgyors, satöbbi, az egyetlen baja (nem baj, csak számomra) hogy feltelepíteni nem érdemes, mert előbb utóbb ha nagyobb alkalmazásokat telepít az ember, azon kapja magát, hogy egy debian-ja van, amivel semmi baj, csak akkor debiant célszerűbb telepíteni... de pendrive-os linuxnak perfekt(ek)
A télapó nem a régi már...
-
04ahgy
nagyúr
válasz Veriakilis #3436 üzenetére
Szia!
Amit én tudok: Mandriva, SUSE esetén (mindkettőt próbáltam) egyszerűbb beállítani a PPPoE jelszó/felhasználóneves internetet, mint Windows XP/Vista esetén! Grafikus felület alól! Sőt, rendszerindításkor is sokkal készségesebben csatlakozik az így beállított nethez, mint az XP...
Szerintem a Mandriva ONE 2007.1 Live CD-t próbáld meg. Nekem az a disztrib van, csak nem CD-ről, hanem telepítve. Azt mondanám, inkább windowshoz hozzáértőbb létemre, hogy le a kalappal!
Örömmel látom, hogy az etch Debianra csak jókat mondtok grafikus felület + user friendlység terén. Én próbáltam a Sarge unofficial x64 portolást, kb. egy éve, de nagyon nem akart 800*600-nál többet az A64 konfigomon, X1800XL-lel. Majd most megpróbálkoztatom magam ezzel az etch verzióval is, hátha kisebb kihívás lesz neki az X2 és az X1900XT.
HGyu
[Szerkesztve]7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
dr_strange
senior tag
válasz Veriakilis #3453 üzenetére
erre gondolsz?
http://www.damnsmalllinux.org/download.htmlJRR Tolkien nyelvei - aglardh.middangeard.org.uk
-
BluEyes
őstag
válasz Veriakilis #3449 üzenetére
A Slaxon van valami konzolos parancs (most nem jut eszembe, hogy mi a szintaktikája pontosan, de F1-re kírja), amivel a ramba másolja a teljes pendrdive-os Slaxot.
slax toramAzért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Veriakilis #3453 üzenetére
Esetleg próbáld fel a Puppy-t. Ma jött ki új version (2.16), épp alóla pötyögök. Van benne valami adsl-beállító segédprogi, hátha jutsz vele valamire. Nekem sajna (hála? ) kábelnetem van, ehhez nem köll.
Puppy hómpédzs: [link]
Letöltés: [link]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
BluEyes
őstag
válasz Veriakilis #3475 üzenetére
Konkrétan mi nem indul, illetve írd le légyszi, hogyan próbálod élesíteni, hátha meglátok valamit.
[Szerkesztve]Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tudományos Pandémia Klub
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Elektromos cigaretta 🔞
- NBA és kosárlabda topic
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest