- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
CPT.Pirk #31311 üzenetére
Ha van lehetőséget a R-Pi-re rakni gcc-t és gdbservert meg ami mind kell ahhoz hogy tudj fordítani az SSH-án keresztül akár a beágyas Linuxon, akkor én azt javaslom próbálkozz inkább a Visual Studio 2019-ben lévő remote debug-val. Annak a gdbserver-es verziója a jelenlegi legjobb szerintem.
Röviden tömören, amikor buildelsz az SSH-án keresztül feltölti a forrásfájlokat, és az R-Pi-ben lévő gcc-vel fordít mindent, és ez a legjobb, így nem megy félre semmi. Aztán amikor debugban futtatod, akkor SSH-án a buildet cuccot elindítja úgy, hogy a gdbserver is megy közben a Linuxon, és azon keresztül tudsz a VS 2019-ben a saját PC-den breakpointozni, meg mindent amit akarsz, úgy hogy valójában a progi az ARM-en fut. Abban is okos a VS2019, hogy a remote Linux fordítójának és rendszereiben elérhető headerjeiről is csinál egy cahcelt állapotot, és 100%-osan tud működni az IntelliSense a Linuxban lévő includok alapján.
Amúgy ez létezik az Eclipsben is, de kb fél évig tarthat a bekonfigolása, meg én is azt vettem észre, hogy alig van normális blog bejegyzés vagy valami tutorial hozzá, ami gond nélkül ugyan ezt összerakná.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest