Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: Flipper PC-n!
- Hieronymus: Hogyan parkolj hátramenetben profi módon
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Ha van lehetőséget a R-Pi-re rakni gcc-t és gdbservert meg ami mind kell ahhoz hogy tudj fordítani az SSH-án keresztül akár a beágyas Linuxon, akkor én azt javaslom próbálkozz inkább a Visual Studio 2019-ben lévő remote debug-val. Annak a gdbserver-es verziója a jelenlegi legjobb szerintem.
Röviden tömören, amikor buildelsz az SSH-án keresztül feltölti a forrásfájlokat, és az R-Pi-ben lévő gcc-vel fordít mindent, és ez a legjobb, így nem megy félre semmi. Aztán amikor debugban futtatod, akkor SSH-án a buildet cuccot elindítja úgy, hogy a gdbserver is megy közben a Linuxon, és azon keresztül tudsz a VS 2019-ben a saját PC-den breakpointozni, meg mindent amit akarsz, úgy hogy valójában a progi az ARM-en fut. Abban is okos a VS2019, hogy a remote Linux fordítójának és rendszereiben elérhető headerjeiről is csinál egy cahcelt állapotot, és 100%-osan tud működni az IntelliSense a Linuxban lévő includok alapján.
Amúgy ez létezik az Eclipsben is, de kb fél évig tarthat a bekonfigolása, meg én is azt vettem észre, hogy alig van normális blog bejegyzés vagy valami tutorial hozzá, ami gond nélkül ugyan ezt összerakná.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Crimson Desert
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kutya topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Óra topik
- Linux kezdőknek
- Fizess az Instagram sztorik anonim megnézéséért!
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MiPC Játékok (Márc 30. UP!) Olvass...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- iPhone X 64GB 100% (3 hónap Garancia) - AKCIÓ
- PlayStation Okosító Blu-ray lemezek - PS4 GoldHEN Loader / BD-JB Lapse és PS5 Auto Jailbreak AIO
- AKCIÓ! LENOVO Legion 5 Pro 16ACH6H notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB
- Apple iPhone 13 256GB,Használt,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 17 Pro 256GB Deep Blue Újszerű állapot 100% akku (51 ciklus)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest