Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz samujózsi #29478 üzenetére

Celeron meg Celeron között óriási különbségek vannak, de a 8 GB RAM-ból úgy tűnik, hogy egy modernebb, DDR3-as vagy DDR4-es rendszer, arra mehet az Ubuntu 18.04 is. De én mindenre Archot teszek, ami támogatja, akár in production szerverre, akár hobbi kenyérpirítóra. Semmilyen gond nincs a stabilitásával, főleg nem szerverre, amikor úgyis csak egy kernel, konzol, tűzfal fut, meg néhány szerver daemon, de nem futtatsz rajta grafikus felületet, meg egy csomó sallangot, így nincs is nagyon mi eltörjön.

A Debian Testinget rég nem néztem, de az Arch stabilitásával semmi baj nincs, én kapásból feltenném mindenre, ami architekturálisan támogatja, akár csak az Arch32-őt, vagy Artixot, és nem túl lassú rajta.

De a szerver is relatív fogalom, milyen szerver, milyen protokollokon szolgál ki, milyen gépeket, hányat? Helyi szerver vagy netre van kötve? Elég sok tényező van.

(#29479) haddent: az Arch komolyságával nincs semmi gond. Vállalatoknál azért nem szeretik, mert sok helyen nem ismerik, nincs hozzá annyi beginner leírás, mint a szokványosabb disztrókhoz, nincs vele tapasztalat annyi évtized, mint a már befutott Ubuntu, Debian, akármi disztrókkal, és az Arch mögött nincs semmilyen corporate háttér, hogy fizetős támogatást, vagy bármi garanciát tudnának hozzá venni. Semmi LTS meg egyéb nincs belőle, sőt, kapaszkodj meg, támogatás sincs hozzá, nem hogy 5-10 év, de 0 év sem. Magadnak támogatod. Ha nem ért hozzá valaki olyan szinten, hogy nem tudja magának támogatni, akkor tényleg ne tegye fel, telepítsen helyette Ubuntut.

A cégek, szervezet egyszerűen konzervatívak, lusták, rugalmatlanok, se frissíteni nem szeretnek, inkább beragadnak egy régi technológiába és egész addig halogatják a frissítést, amíg csak lehet. Ilyen mentalitással nem is való az Arch, nem is annak a hibája, ha valaki nincs rá megérve. Akkor tényleg nem jó ötlet erőltetni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés