- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
a.gabriel
tag
Nem tudom, hogy ide kell feltenni ezt a kérdést, de a Zenelejátszó építése a kiváló hangzásért topikból tanácsolták ezt nekem.
A problémám a következő:
Saját kíváncsiságomra vmware alá feltettem próbaképpen az Audiophile linux v.5 legutolsó verzióját.
Sikerült a teljes install ( a honlapon lévő lépéseket követve), de mivel most csináltam először ilyent, el vagyok akadva, mert teljesen ismeretlen a linux világa számomra.
két dologban kérném a segítségeteket:- a gépben van egy matrix audio usb3 kártya és a végén egy nuprime udsd dac, ezt nem tudom bekonfigurálni a DAC setup-ja alá, hogy meg is szólaljon
- továbbá az otthoni hálózatomon lévő synology nas-t sem látom, bármit teszek, mert ott tárolom az audio gyűjteményemet (böngészőn van net, tehát lát kifele a gépből)Innen sem tudom, hogyan tovább?
Hogyan kell beállítani, hogy a dac-t lássa a rendszer, és meg is szólaljon róla a zeneBoot:
Menu jobb egérgombbal előhívás után
Dac setup
Dac setup > list cards
Dac setup > edit mpd/comf
- ebben a dac list cards > /etc/mpd.conf látszik a DAC, csak nem tudom, hogyan kell átállítani benne a a lejjebb található értékre.
A honlapon itt szerepel az információ
1. Select “List cards” from the menu
2. Put your card in /etc/mpd.conf. Select “Edit mpd.conf”
3. Change this line:
device “hw:0,0”
to:
device “hw:1,0”
if needed.
It’s better to put the name of your card in mpd.conf like this:
device “hw:PCH”
Because cards in Linux often switch numbers.
Restart mpd when you made changes to mpd.conf
Copy your music files in Music directory and launch “Play music” from the menuInnen nem tudom, hogyan tovább?
Átírni még áttudom, de nem tudom, hogyan kell elmenteni a megváltoztatott értéket.
Köszönettel veszek minden segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mafia: The Old Country teszt
- Háztartási gépek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Napelem
- További aktív témák...
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest