Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- norbx: Számítógép.hu
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
RAID1 beállítással kínlódok Debian alatt. A vasban van 4 egyforma típusú, méretű HDD amiből az sdb és sdc párost szeretném összefűzni. Alapból mindkettőn volt egy GPT tábla, illetve egy 512 MB méretű EFI partíció. Ezeket fdisk-kel töröltem, majd adtam neki egy
mdadm --create --verbose --raid-devices=2 --level=1 /dev/md0 /dev/sd{b,c}parancsot, hagy' szóljon! mdadm szólt, hogy vigyázzak, ugyanis nem üres a diszk, ennek ellenére y-nal megerősítettem a kérelmet.Majd egy
mkfs.ext4 /dev/md0, illetve egy csatolás utáni meggyőződés során meggyőződtem róla, hogy a tömb működik.Adtam neki egy
mdadm --detail --scan | tee -a /etc/mdadm/mdadm.confés egyupdate-initramfs -uparancsot is, fstabba beleírtam a csatolási pontot és rebootoltam. Reboot után kötet sehol, journalctl szerint a csatolás timeoutolt, s mdadm verbose kimenetre azzal bombáz, hogy Expected magic <uuid>, got 00000000. Nagyon régen csináltam RAID kötetet, de ilyesmi anomáliára nem emlékszem.Mit csinálok rosszul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- OnePlus Pad Go Green nagy kijelző, könnyű hordozhatóság 8/128 GB Használt, karcmentes 3 hó
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új HP 17 FHD IPS AMD Ryzen5 7520U 4.3Ghz 8GB DDR5 256GB SSD AMD Radeon 610M Graphics Win11 Garancia
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest