Új hozzászólás Aktív témák

• Dißnäëß

nagyúr

Sziasztok,

jó kis miniflame vagy inkább agyalás megy itt frissesség stb. ügyekben. :)

Próbálgattam az évek alatt nem egy VPS-t, volt, amelyik jó volt bizonyos célra, volt, amelyik kicsit lassúcska, hiába volt közel hozzám és jó sávval, szóval még mindig a dedikált szerver hasít a legjobban. Legalábbis volt vagy 2 évig egy dedikált négymagos desktop vasam anno a Victor Hugo-ban, nagyon stabil volt és a saját 6-8 VPS-em is rajta tök jól mentek, klassz sebességgel, szerettem. Gigabyte alaplappal, sima otthoninak épült vas, semmi HP/Dell/Supermicro meg ECC meg ilyenek. De ez "régen" volt.

-------

Erre a szerveresdire keresnék valamit, a tanulás is vezérel, éles cuccot nem tennék rá egyelőre (és ha igen később, azt normális szerver vasra, HA konfigban, nem otthoni célra szánt ASUS-ra).

OS-re lövök, de nem szeretném az egész életem VM-ek, Clusterek és ilyesmik nyomkodására "elpazarolni" , szóval valami webes control panel felületet is szeretnék hozzá.

- CentOS ? + cPanel ? (de ez tudtommal csak konténerekig megy, OpenVZ kernel, én meg ennél lehet, jobban akarnék szeparálni)
    - Debian + Xen Project ?
    - Bármi egyéb ajánlás ?

Illetve a mágikus kérdés, hogy stabilitás vs. frissesség - host szempontból nézve, ami több teljes értékű vagy félpara vagy para vagy konténert lát el, mennyire érdemes a frissesség paraméterre gyúrni ? A túl friss disztrókban és csomagokban lehetnek még ki nem derült bug-ok (valószínűbben előfordulva legalábbis), míg túl öreg disztró és csomag szett lehet, a hardvert nem szereti majd.

Továbbá nem hardcore, inkább tanulás jellegű még mindig a dolog, ennek fényében egy desktop Ryzen konfig mennyire lehet életképes ? Ez a sok fizikai mag ahogy jön lefele lassan földi halandónak is elérhető ársávba, tetszik.

Egyelőre rahedli hobbi cuccnak szánnám a gépet. Hosting-olni ezt-azt, közös tárhely haverommal VPN-en keresztül, email hegyek több domain-el, hobbi oldalak, mittomén, mindenféle ökörködésre, ami által közben mélyedek ebbe-abba, mikor mibe.

Meguntuk a felhőket, tiszta ég jön. Hozzuk át a domain-eket is GoDaddy-től svájcba, konszolidálunk, tisztogatunk, van mit.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés