Új hozzászólás Aktív témák

• -Ben-

veterán

Sziasztok!

Ide is bedobom a problémámat, hátha, talán-talán megoldódik.... :D
    A „Linux kezdőknek” topikból, illetve akár az ubuntu.hu -ról már ismerős lehet a szenvedésem, de nem biztos, hogy mindegyikőtök olvassa azt a topikot vagy az ubuntu.hu -t. :)

Tehát a probléma:

Lassú, szaggat a 18.04, de már a 16.04 se volt túlságosan „smooth”. Az okokat próbáljuk/próbáltuk feltárni, de ez idáig nem sikerült rájönni a probléma forrására. Live CD alól teszteltem: Chakra, Mint (KDE, Cinnamon), Fedora, Solus, Kubuntu... A KDE -vel sokkal jobb a helyzet, de a fő probléma ott is jelen van: a böngészőkben a görgetés és a gépelés (különösen a chromiumban) botrányosan sz@r. :( A Firefoxban bekapcsoltam az „OpenGL” -t, de ezáltal még lassabb lett a görgetés.

Jelenleg a legfrissebb zárt nVidia drivert használom, de a nyílt driverrel is hasonlóan rossz a helyzet, habár meg kell jegyezni, hogy valamivel azért jobb. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a glxgears szerint megvan a 60 fps, illetve a játékok, mint pl. az OpenArena hiba nélkül működnek a zárt driverrel.

Hardveres probléma is felmerülhet, eddig a ramokat és a videokártyát teszteltem, ezek hibátlanok.
    Kipróbáltam a kártyákat (nvidia 9400GT, nV GT710) mindkét slotban, de nem javult a helyzet. Most egy GT710 dolgozik a gépben, az elődje egy 9400GT volt, ami az említett problémák miatt lett lecserélve a GT710 -re. Azt gondoltam, hogy a kártya döglődik, de nem... :)

A konfig:
    Tápegység: CoolerMaster GX450
    Alaplap: Gigabyte GA-EX58-UD3R s1366
    Processzor: Intel Core i7 920 2,66 GHz (D0)
    Memória: 2X4GB Kingmax Nano
    Videokártya: ASUS GeForce GT 710
    ML: 120GB Kingston SSD

Hamarosan érkezik egy Xeon W3680 processzor, így lehetőségem lesz egy újabb alkatrész hibáját kiszűrni. Az SSD-t és a SATA kábelt nemrég cseréltem, tehát az se lehet probléma.

Akinek van még ötlete, tippje, ne fogja vissza magát! :R

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés