Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: A végtelenbe...
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Szívem szerint a kezdő fórumba írnám, de ez már lassan egy kabaré, hogy nem tudok dolgozni.
Virtualbox-ot tenném fel Vagranttal. De a Virtualbox nem akarja magát normálisan feltelepíteni, mindig jött hülye hibával, rákerestem, megoldottam, akkor újabb hibát dob. Na mindegy, újrapakoltam az Ubuntu 16.04-et (legfrissebb) és a legfrissebb VirtualBoxot telepítem.
Az alap probléma ez:
WARNING: The character device /dev/vboxdrv does not exist.
Please install the virtualbox-dkms package and the appropriate headers, most likely linux-headers-generic.
You will not be able to start VMs until this problem is fixed.Na most én telepítettem a linux-headers-generic-et és a virtualbox-dkms-et, de akkor sincs semmi változás, ugyanez a hibaüzenet.
Ha pedig a következő parancsot adom ki, akkor összeomlik az egész:
sudo dpkg-reconfigure virtualbox-dkms
Azt írja, hogy avirtualbox.service - LSB: VirtualBox Linux kernel module Loaded: loaded (/etc/init.d/virtualbox; bad; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since <mai dátum :D>
Process: 24707 ExecStart=/etc/init.d/virtualbox start (code=exited, status=1/FAILURE)Így még csak a következő javasolt parancs
sudo dpkg-reconfigure virtualboxsem tudom kiadni, mert rinyál hogy rossz a dkms.Sosem volt gondom eddig VB felrakásával, de most erősen kifog rajtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Linux haladóknak
- Milyen TV-t vegyek?
- Megvan mennyit drágit az AMD a GPU-k mellé csomagolt memórián
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- Amazon
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 205km-t futott! Dualtron Togo limited elektromos roller
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi