Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- norbx: Számítógép.hu
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Mégiscsak rászorulnék egy kis segítségre iptables ügyben.
Az újratelepítés óta egy kínai IP-ről szakadatlan brute force-olják a gépet ssh-n keresztül root userre.
A támadó IP címét letiltottam iptables-el a legjobb ismereteim szerint, mégis folyamatosan próbálkozik.
Ezt a sort parancsot futtattam le:iptables -A INPUT -s 112.85.42.102 -j DROPEnnek ellenére folyamatosan ott vannak a támadások logjai a /var/log/secure fájlban:
Failed password for root from 112.85.42.102 port 3387 ssh2Már újra is indítottam a gépet, de hiába. Az iptables -L a legvégén ezt írja ki:
DROP all -- 112.85.42.102 anywhereMost akkor mi van, hogyan tud mégis tovább próbákozni?
Elrontottam valamit a kitiltó paranccsal? Hogyan tudnám megoldani, hogy ténylegesen letiltsam a kívánt IP-t tűzfalszinten?
Kérlek segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elden Ring
- World of Tanks - MMO
- Milyen SSD-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Parkside szerszám kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hyundai, Kia topik
- Privát AI mobil lesz az S26, nem okostelefon
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 2600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus Evolveo 450W
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest