Hirdetés
- potyautas: Nóta állj!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Gépjármű ügyek
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- DarthSun: Retro kedvenceim 5. A P4 korszak a 423- tól a 478- ig
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pechman8: 300B vs. GU50: a Herceg és a Koldus
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
Mégiscsak rászorulnék egy kis segítségre iptables ügyben.
Az újratelepítés óta egy kínai IP-ről szakadatlan brute force-olják a gépet ssh-n keresztül root userre.
A támadó IP címét letiltottam iptables-el a legjobb ismereteim szerint, mégis folyamatosan próbálkozik.
Ezt a sort parancsot futtattam le:iptables -A INPUT -s 112.85.42.102 -j DROP
Ennek ellenére folyamatosan ott vannak a támadások logjai a /var/log/secure fájlban:
Failed password for root from 112.85.42.102 port 3387 ssh2Már újra is indítottam a gépet, de hiába. Az iptables -L a legvégén ezt írja ki:
DROP all -- 112.85.42.102 anywhereMost akkor mi van, hogyan tud mégis tovább próbákozni?
Elrontottam valamit a kitiltó paranccsal? Hogyan tudnám megoldani, hogy ténylegesen letiltsam a kívánt IP-t tűzfalszinten?
Kérlek segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad P1 Gen2 intel i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD 15,6" 4K OLED TOUCH 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest